Politica locală

20 septembrie 2017

Domnule primar, nu vi se pare că se fură cam mult la Mangalia ? Scrisoare deschisă către Primarul Municipiului Mangalia, Domnul Radu Cristian

Filed under: ALDE — lucian visa @ 14:44

Domnule Primar

    În cei 5 ani de când ocupați această funcție ați cheltuit peste 120 de miloane de euro într-un mod lipsit de transparență și, aș spune eu, fără nici o legătură cu interesele și nevoile orașului pe care îl administrați, atâta vreme cât acești bani nu se regăsesc în infrastructura localității sau în bunăstarea locuitorilor ei. Infrastructura Mangaliei este într-o stare mult mai rea decât era în 2012 când ați preluat primăria. Străzile sunt distruse, iluminatul public nu funcționează, spațiile verzi sunt deplorabile.  Ați subfinanțat educația, sportul și cultura aducându-le la un nivel la care mai subzistă doar prin dăruirea și sacrificiile unor oameni de excepție care, prin forțe proprii, se zbat să facă ceva pentru orașul nostru. Nu ați reușit să atrageți fonduri pentru Mangalia nici măcar la nivelul comunelor din jur, iar majoritatea proiectelor europene care au fost totuși accesate au fost pierdute, probabil intenționat, din cauza proastei gestionări și a lucrărilor făcute de mântuială pe sume exorbitante, ajungând într-un final să fie decontate tot din banii cetățenilor.

Domnule primar, solicitați Consiliului Local aprobarea unui împrumut de circa 13 milioane de euro pentru a asfalta niste străzi in Mangalia. În anul 2004 când s-a încheiat „marea asfaltare” a Mangaliei, incluzând cartierul Colonisti, aceasta a costat circa 2,7 milioane de dolari, respectiv mai puțin de 2,5 milioane de euro. Pentru ce solicitați o sumă de peste 5 ori mai mare pentru niște lucrări similare? Se naște astfel o întrebare legitimă pe care mi-o pun eu, și-o pun cetățemii Mangaliei și pe care v-o pun și dumneavoastră : Domnule primar, nu vi se pare că se fură cam mult la Mangalia ?

Domnule primar, municipiul Medgidia are un buget de 2 ori mai mic decât Mangalia și totuși la Medgidia se asfaltează 49 de străzi, spațiile verzi sunt permanent îngrijite, se renovează școlile, stadionul, se finanțează sportul și are evenimente culturale de anvergură fără să se împrumute. Dumneavoastră de ce nu reușiți ? Ce vă lipsește ? Aveți majoritate în Consiliul Local, aveți tot executivul, toți directorii de servicii și direcții sunt oamenii dumneavoastră, „echipa” dumneavoastră. De ce la noi lucrurile se fac mai prost și costă mai mult decât în alte parți ?  Ce ne lipsește la Mangalia? Presupun că un primar onest și gospodar.

Acestea fiind spuse, domnule primar, vă solicit dumneavoastră, făcând în același timp apel la colegii consilieri care mai au un dram de conștiință, sa nu îndatorați cetățenii Mangaliei și copiii acestora. Ne dorim străzi asfaltate dar bugetul Mangaliei este unul generos și vă permite cu lejeritate, dacă sunteți gospodar, să asfaltați aceste străzi, la prețul corect, fără să ne împrumutăm. Dacă totuși considerați ca nu puteți, vă cer public să vă dați demisia și să lăsați pe cineva care poate.

 

Nicolae Moroianu

Consilier Local ALDE

10 Comments

 1. Radu c NU a fost ales primar, el a fost numit de gasca psd-ista de la Constanta si lasat in functie de justitia independenta din Romania. Abia la al doilea mandat a fost ales de „milogii” orasului si pupincuristii pnl-isti…
  Banuiesc, ca imprumutul il va obtine, avind in vedere cacanarii din cl care-l sustin.

  Comentariu by zek — 20 septembrie 2017 @ 15:43

 2. Asta cu asfaltatul este doar un basm pentru adormit pachetarii. Cele 13 milioane de dolari trebuie sa acopere gaurile facute in bugetele din 2016 și 2017. La cele trei proiecte cu fonduri europene nerambursabile a fost pierduta acesta finantare si s-au facut, cu modificari fata de proiect si de slaba calitate, doar doua din ele, cu bani luati fara HCL din bugetele pe ultimii doi ani. Totalul face cam 40 de milioane dar urmeaza sa dam inapoi si banii primiti din fondurile europene la inceputul proiectului. La curtea de apel Bucuresti sunt mai multe dosare de contencios administrativ.
  Mai sunt inca doua proiecte cu fonduri europene la care primaria va inapoia banii unul, privitor la ”Sistemul informatic integrat pentru administraţia publică şi cetăţeni” in valoare de 1,5 milioane lei, din care primarul s-a retras ca avea propriile smenuri cu programele de la taxe si impozite și o sa mai piarda inca 3,4 milioane pe celalat proiect cu proiectiile pe casa de cultura a unor filme avand ca tematica mostenirea culturală si naturală a zonei, timp de 90 de zile în vara anului 2016 si 2017, proiect care se incheie pe 2 februarie 2018 iar pana acum primaria a făcut doar doua proiecții in luna septembrie.
  Deja primaria are mai multe actiuni de executare silita si aceastea se vor inmulti, avand datorii de peste 9 milioane de lei.

  Comentariu by Marian Vasile — 20 septembrie 2017 @ 19:40

 3. Greșit. Doar nu crezi ca se chinuie sa ia împrumut ca sa acopere găuri când e mai profitabil pentru el sa faca altele ? Banii sunt de furat cu firma lor de asfaltări. Cat despre găuri.. Sunt ale urmașilor noștri.

  Comentariu by Anonim — 20 septembrie 2017 @ 20:20

 4. Moroianu, mananci cacat. Educatia, sportul si cultura sunt subfinantate de Guvernul tau, PSD & ALDE. Iar Medgidia arata oribil. Vezi ca mi-e familiar orasul

  Comentariu by ALDE — 20 septembrie 2017 @ 22:56

 5. Vasile, ti-ai luat pensia luna de luna din creditele pe care le-a contractat Guvernul PSD &ALDE. Valoarea creditelor depasete 10 miliarde euro numai in acest an. Esti o lepra in blana de lup.

  Comentariu by ALDE — 20 septembrie 2017 @ 22:59

 6. Zurgălăii mai devreme pentru cineva. Nici nu ma bucur, nici nu am compasiune, sunt apatic față de cei care nu au degetul mare. Indiferent de funcție.

  Nu e cine va doriți. Dar eu as fi curios ce declară, că l-a pus cine? Necuratul?

  Comentariu by Mentalistul — 21 septembrie 2017 @ 0:34

 7. @4 Cand ai fost la Medgidia Colgiule? De cand da guvernul bani pentru cultura si sport la Mangalia? Banii ii da primarul si ii fura tot el ca sport si cultura nexam.

  Comentariu by Anonim — 21 septembrie 2017 @ 8:20

 8. Vorba lui Maganu: Cam mare parandaratu’ de la 2,5 milioane la 13. le-o fi facut portie la toti consilierii care voteaza pentru imprumut?

  Comentariu by Anonim — 21 septembrie 2017 @ 8:22

 9. Pare ca Ozzy e locomotiva referendumului.

  Dar pot eu sa spun „Bravo Ozzy pentru ce faci pentru oras!” si „Huo Ozzy pentru ca sustii ca solutia Mangaliei sta la un partid de hoti si penali!” ?

  Nu prea pot pentru ca, de la un nivel in sus, toti sunt hoti, mai toti au probleme cu legea.

  Cei care nu fura sau care nu participa la jaf sunt tinuti in pozitii marunte. Ei sunt esalonul II. Ei trebuie sa iasa in fata.

  Comentariu by Cetatean — 21 septembrie 2017 @ 9:08

 10. Toti sunt niste hoti!!!

  Comentariu by boldi — 26 septembrie 2017 @ 11:23

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress