Mangalia – politica locală

16 septembrie 2017

Primarul Mangaliei, SCRISOARE către Horia Constantinescu, după ce l-a pus la zid cu locurile de joacă

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:43

Locurile de joacă din Constanţa şi Mangalia au intrat în atenţia Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu arătând că spaţiile destinate celor mici sunt deplorabile şi periculoase!

Aşa se face că şeful OPC, Horia Constantinescu, a transmis primăriilor din Constanţa şi Mangalia adrese prin care a cerut explicaţii cu privire la stadiul de degradare al locurilor de joacă. Dacă la Constanţa a avut parte de o “plimbare” între sediile primăriei şi nu a avut cu cine să discute, la Mangalia, administraţia locală a asusţinut că a văzut mai întâi în presă adresele OPC (scanate), iar abia apoi le-a primit! În acest context, primarul Mangaliei, Cristian Radu, i-a adresat o scrisoare şefului OPC Horia Constantinescu, în care explică situaţia din municipiu, cât şi planurile administraţiei locale, însoţite de o invitaţie de a vizita sudul litoralului:

Stimate domnule director,

Vă informez, prin prezenta, că în Primăria Municipiului Mangalia există, la acest moment, mai multe proiecte de înfiinţare sau reamenajare a unor locuri de joacă moderne, aşa cum este cel din Parcul Evergreen, dat în folosinţă în cursul anului trecut, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană. Personal, în calitate de primar, am dorit modernizarea locurilor de joacă încă de acum cinci ani, însă acestea, ca de altfel, întregul patrimoniu al municipalităţii aparțin Consiliului Local, fiind la acea dată, în administrarea unei instituţii subordonată direct CL Mangalia, respectiv Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat (S.P.A.D.P.P.). Din păcate, de-a lungul anilor, conducerea S.P.A.D.P.P. a avut alte priorităţi, generate de interesele personale ale unor consilieri locali. Locurile de joacă şi toate celelalte investiţii în domeniul public au fost neglijate, în ciuda tuturor semnalelor de alarmă pe care le-am tras, atât eu, cât şi cetăţenii oraşului.

Pentru remedierea acestei anomalii şi soluţionarea problemelor oraşului, în interesul comunităţii, inclusiv modernizarea locurilor de joacă, am început demersurile de preluare a S.P.A.D.P.P., încă de la începutul anului 2015, prin depunerea documentaţiei necesare la A.N.F.P., de unde am primit aviz favorabil în data de 23.03.2015. Ulterior, conform legii, am inițiat un proiect de hotărâre, pe care l-am depus spre dezbatere și aprobare Consiliului Local Mangalia. Documentul a fost supus atenției consilierilor locali în şedinţa CL din 28.05.2015, fiind respinsă reorganizarea instituțiilor publice din municipiul Mangalia și implicit preluarea activității S.P.A.D.P.P. de către Primăria Mangalia. Același proiect de hotărâre l-am redepus la CL Mangalia și în ședinţa din 23.09.2015, fiind în continuare respins, prin votul politic al majorității consilierilor locali.

După alegerile locale din 2016, am reluat demersurile de preluare a activității S.P.A.D.P.P. Mangalia, în cadrul Primăriei. În şedinţa CL, din data de 04.11.2016, s-a aprobat H.C.L. nr.96, privind reorganizarea S.P.A.D.P.P. şi preluarea activității instituției de către Primărie. Întregul proces de desființare a respectivului serviciu public, precum şi aprobarea rezultatelor inventarierii şi preluarea personalului s-au finalizat prin adoptarea mai multor Hotărâri de Consiliu, după cum urmează: H.C.L. 112/29.11.2016, H.C.L. 118/21.12.2016, H.C.L. 7/30.01.2017 și H.C.L. 38/25.04.2017. În consecință, locurile de joacă, precum și întreaga administrare a domeniului public și privat al municipalității au fost preluate efectiv de către aparatul de specialitate al primarului, ulterior datei de 10.05.2017, conform deciziilor Consiliului Local Mangalia.

Domnule director,

Dacă toate cele menţionate anterior nu v-au marcat, vă invit la sediul Primăriei Municipiului Mangalia pentru a constata, personal, că multe dintre locurile de joacă din Mangalia nici măcar nu au acte, fiind amenajate la sfârşitul anilor `90 şi începutul anilor 2000, fără o minimă documentaţie de urbanism. Acest aspect de legalitate, ca de altfelmulte alte nereguli a fost constatat de juriştii municipalităţii odată cu recenta preluare a arhivei fostului Serviciu Public A.D.P.P. În acest fel, am înţeles cu toţii obstinaţia cu care unii membri ai Consiliulul Local au refuzat să lase din mână „locul de joacă” numit ADPP.

Aşadar, domnule director, sunteţi oricând binevenit în oraşul nostru şi în instituţia pe care o conduc, pentru a discuta despre adevăratele locuri de joacă, cele pentru copii. Între timp, noi continuăm să informăm cetăţenii Mangaliei în legătură cu stadiul şi evoluţia documentaţiei, în vederea începerii lucrărilor. Dacă doriţi să aplicaţi sancţiuni, vă pot transmite, oricând, datele de contact ale consilierilor locali care au blocat, până de curând, modernizarea locurilor de joacă din municipiul Mangalia”, se arată în epistolă.

A.C., Replica 16.09.2017

69 Comments

 1. Minciună după minciună. Nu era mai simplu să tacă și să rezolve problema ?

  Comentariu by lucian visa — 16 septembrie 2017 @ 16:46

 2. „Dacă toate cele menţionate anterior nu v-au marcat, vă invit la sediul Primăriei Municipiului Mangalia pentru a constata” că eu, în plm, nu am aprobat personal nici un loc de joacă în Mangalia! Nu mă puteţi acuza de nimic!

  Comentariu by Părintele lu' şăfu' de la Gardă — 16 septembrie 2017 @ 16:59

 3. Nici „micile” greseli de ortografie nu pot ascunde veninul si ura care-l macina pe acest om.
  Esti plin de ura, domnule primar, urasti, asta-i sentimentul care te defineste ca persoana. De aceea, nu poti aprecia si nu te poti apropia de oameni de valoare si te-ai inconjurat de persoane labile, fara coloana, lingai pe care i-ai pus pe functii fara competente. Asa a fost si este si la ADPP, si la spital, si in toate directiile din primarie. Tu, oamenii promovati de tine si consilierii fara coloana – toti sunteti de vina.
  Pentru ca mintiti, furati si urati orasul. Si oamenii de valoare.

  Comentariu by Anonim — 16 septembrie 2017 @ 22:09

 4. Va rog, terminati cu acuzele la adresa primarului. Cum nu face nimic??? A umplut orasul cu „gilme” la trecerile de pietoni, dupa ce ca orasul e plin de gropi, cacaturile alea mai lipseau…dar cine stie care o fi comisionul…
  In oras se circula dupa legile „plm”. Unde ai ascuns faimosii „politisti” ??
  Te laudai, cu cacanarii tai de consilieri, ca o sa faci tirgul…vai mama voastra de ciorditori….

  Comentariu by zek — 17 septembrie 2017 @ 9:53

 5. https://www.replicaonline.ro/suma-record-incasata-la-bugetul-de-stat-din-amenzile-date-de-protectia-consumatorilor-pe-litoral-330319/
  BRAVO !

  Comentariu by nabuco — 17 septembrie 2017 @ 11:31

 6. DE CE AU FOST PIERDUTE FONDURILE EUROPENE
  – iar Mangalia este îngropată în datorii

  Mai întăi trebuie să clarific un lucru: când se depășește termenul unui proiect pe fonduri europene, se aplică o penalitate de infringement, dar nu pierzi fondurile în totalitate. Fondurile se pierd dacă nu sunt respectate procedurile de avizare a cheltuielilor.

  Din câte am înțeles, procedura este aceasta:
  Se face un contract cu furnizorul de servicii, acest contract trebuie avizat, se efectuează lucrarea, se face Recepția, se avizează factura pro-forma și abia apoi se eliberează factura către furnizor.

  Din acțiunea de executare silită intentată de către Opal Construct SRL primăriei Mangalia remarc următorul lucru:
  „Obliga debitoarea ca in termen de 30 de zile de la primirea prezentei ordonante să achite creditoarei suma de 1.429.729,22 lei reprezentând debit constatat prin factura fiscala seria CT OPL nr 2005036/06.09.2015 emisa in temeiul Contractului de lucrări privind execuţie lucrări nr 377439/08.09.2015.” Bineînțeles, din bugetul local.
  Deci CONTRACTUL este semnat în 08.09.2015, iar FACTURA este emisă la 06.09.2015., adică CU DOUĂ ZILE ÎNAINTE DE SEMNAREA CONTRACTULUI.

  Fondurile europene au fost pierdute în mod intenționat, prin nerespectarea procedurilor.

  Există o mulțime de neclarități în ceea ce s-a întâmplat cu fondurile europene. De exemplu, zona parcului Evergreen a fost igienizată din bugetul local. Deci firma contractată a fost plătită din bugetul local, dar apoi sumele au fost incluse ca eligibile și pe fonduri europene. Practic s-a plătit pentru aceeasi lucrare si din bugetul local, si din fonduri europene. O astfel de evaziune atrage pierderea fondurilor europene.

  Ori un alt exemplu: pământul dus in parcul Evergreen a fost luat din Olimp, furat din patrimoniul orasului, dar firma care a furnizat pământul a încasat peste 100.000 lei (peste 1 miliard lei vechi). Pentru extracție de pământ există o taxă, care este foarte mare si se plătește municipalității, domnul primar cunoaște foarte bine acest lucru deoarece cu ocazia construirii Lidl și-a trimis „echipa” să amenințe pe constructori cu o sumă exorbitantă de plată, până când au ajuns la o „înțelegere”.

  Dar drama Mangaliei cu fondurile europene încă nu s-a încheiat.
  Pe portalul justiției constat o acțiune intentată de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene reprezentând pretenții, în care pârâtul este Municipiul Mangalia prin Primar.
  Poate dl Primar ori altcineva din primărie comunică Consiliului Local pentru ce suntem dați în judecată și ce fonduri suntem obligați să înapoiem. Sunt convins că toți consilierii sunt intersați, cât și cetățenii Mangaliei.

  Am să mă interesez să aflu mai multe detalii.

  Comentariu by Mentalistul — 17 septembrie 2017 @ 17:01

 7. Foarte corect tot ce ati scris, dlmnule Ozghiun.
  Din cauza popririi instituite asupra contuurilor bancare, salariatii nu isi mai pot lua salariul pe card prin banca, si s-a revenit la casierie… bine, cei de numarat pe degete care asteapta salariul…
  Despre proiectele europene va sfatuim sa faceti o ancheta profunda. Este bine sa analizati si persoanele care lucreaza la directia respectiva din primarie, incepind cu sefii evident -asta spune multe. Dar si persoanele platite in proiecte.
  Va rugam sa faceti lumina, orasul sufera.
  Bravo si succes!

  Comentariu by Anonim — 17 septembrie 2017 @ 20:25

 8. Cine vorbeste de interese personale….mincinos nenorocit de 5 ani numai de asta te ocupi!!!

  Comentariu by IPSI — 18 septembrie 2017 @ 9:20

 9. Ce se mai aude despre REFERENDUM ?

  Comentariu by doru — 18 septembrie 2017 @ 13:13

 10. O explicație o dă Ozzy. Se face un referendum doar dacă vom vota PSD.

  Comentariu by lucian visa — 18 septembrie 2017 @ 18:17

 11. Măi Ozzi, măi! Nu v-a cerut nimeni să faceți voi, adică ciuma roșie, referendum. Ești închipuit sau îngânfat din cale afară! Eu unul nu suport psd. Te apreciez pentru ceea ce faci la nivel de Consiliu Local dar s-o lăsăm dracu’ cu psd! Hai să-l strivim pe piticul malefic dar nu veni cu ideea că mizeria de partid comunist face asta în Mangalia. O să ratăm o șansă!

  Comentariu by Zoga — 18 septembrie 2017 @ 19:41

 12. Aaaa, si ce ați dori dvs? Ca membru PSD eu sa doresc primar de la alt partid?

  Va prefaceți ca nu știți politică? PSD își va sustine propriul candidat. La oricare alegeri. PSD sustine demersuri cu șanse de reușită. Iar ca sa aibă șanse de reușită trebuie organizat astfel încât reușita sa fie o certitudine. Dacă poate sa facă asta, inseamna ca are forța sa câștige si alegerile ulterioare.

  Iar ce am afirmat este matematic: daca un partid reușește performanța de a convinge 16.594 votanți ca are un candidat bun, atunci referendumul este îndeplinit cu certitudine ca si consecință a acestui lucru. Asta e valabil pentru alegeri electorale, pentru referendum, pentru orice demers cu vot. Dacă ai ca partid intenție de vot 50%+1 din totalitatea cetățenilor cu drept de vot din Mangalia, câștigi orice alegeri. Remarcati pe „dacă”, ca o situatie ideală pentru a îndeplini certitudinea.
  O altă varianta posibila este o coaliție de partide, in care PSD fiind cel mai mare partid este lider, deci va da alternativa. Este acelasi lucru.
  In niciun film politic nu o sa vedeți ca PSD va renunța sa aibă un candidat pentru a sustine candidatul altui partid.

  Dacă nu înțelegeți, o sa încerc explicația altfel:
  Cele mai mari partide din Mangalia sunt PSD si PNL. Fata de asta vara PNL a scăzut drastic. Într-o coaliție împotriva PNL+susținătorii primarului actual, PSD are forța cea mai mare. Deci este firesc să propună candidatul pentru coaliție.

  Tot politicește discutand, nu întotdeauna cel cu cele mai multe voturi câștiga. Când oponenții își aduna forțele – cei care separat au voturi mai putine, dar împreuna aduna voturi mai multe – inving pe cel cu mai multe voturi.
  Sunt chestiuni elementare de matematica pe care le știți.
  Dar acum acum PSD atrage cele mai multe voturi, o coaliție cu PSD lider câștiga orice alegeri.
  Dar unora nu convine situatia reală din cauza profilului lor politic: dat fiind ca PSD este la guvernare (partidull de la putere atrage voturi la locale pentru ca obține ajutorul guvernului mai ușor), dat fiind ca tot PSD conduce pe județ, dat fiind ca PSD este cel mai mare partid intr-o coaliție, este firesc sa aibă mai multe șanse (cu un candidat credibil!) decat un partid mic. Faptul că nu le convine lor nu o să se transforme PSD intr-un partid mic. Realitatea rămâne aceeasi, oricât traiesc in negație.

  Nu e logic? Ori nu mai știți politică?

  Comentariu by Mentalistul — 18 septembrie 2017 @ 21:17

 13. Dacă eraţi atât de şmecheri, îl zburaţi pe Radu Cristian până acum.
  Dar vă serveşte ca să vă construiţi capitalul de imagine pe fărădelegile lui, că sunteţi praf la nivel naţional, aşa că îl protejaţi, că e preţios.
  Între timp Mangalia e în cădere liberă.
  Dar nu-i nimic, când mai are puţin până jos, săriţi afară, că e aproape de sol.

  Comentariu by Lasă-ne, bre — 18 septembrie 2017 @ 21:32

 14. Ușor, ușor le spui in față: v-am tras-o ciumpalacilor. Cine nu te cunoaște chiar te-a crezut mântuitor, dar majoritatea te-au ghicit ca ciolanar pesedist.

  Comentariu by ALDE — 18 septembrie 2017 @ 21:35

 15. Nu ți-ar fi rusine,chiar ne iei de fraieri cu mizeria ta de partid?
  Toată țara vă vrea duși și tu hop cu PSD ul la Mangalia.
  Nu mai bine te apuci tu de munca,un serviciu ceva ca prea ai luat-o pe arătură.

  Comentariu by Anonim — 18 septembrie 2017 @ 21:51

 16. Si îi întreb pe cei care mă denigrează ca sunt la PSD: doriți să ies din PSD? (implicit CL?)
  Întrebarea mai importanta este: De ce?

  Comentariu by Mentalistul — 18 septembrie 2017 @ 21:53

 17. Logica e simplă: cel care atacă pe cel mai vocal opozant membru PSD contra Radu, face politica lui Radu.

  Comentariu by Mentalistul — 18 septembrie 2017 @ 22:05

 18. pt. 15
  Intr-adevar…”toata tara ii vrea dusi”, in afara de majoritatea de 54% care i-a adus la putere!
  Dragul meu, refularile tale personale nu pot tine piept unei majoritati expuse la vot!

  Comentariu by billa — 18 septembrie 2017 @ 22:18

 19. pt 17
  Sunteti un partid de hoti condus de un hot. Si voi, si PNL si cine mai vrei tu.

  pt 18
  E vorba de TARA, nu de votacii pomanagii.

  Comentariu by Lasă-ne, bre — 18 septembrie 2017 @ 23:03

 20. Dragul meu,refuleaza canalizarile de cacaturile si magariile care le-ati facut in ăști 27 de ani.
  Cat despre majoritati crezi ca nu stiu cat inseamna cei 54% din 34% prezenta la vot sau cat o fi fost?Alo,salvarea,treziti betivii,sculati drogatii,bagati-i pe toti la un ospiciu ca nu mai au scapare.
  Auzi la el 54%,pai futuva-n cur de neispraviti(psdisti,pdlisti,aldisti,pnlisti,cu toti muisti)cu legi facute numai in favoarea voastra aveti harfe de lideri,de preaplini,las ca vine el 2020 si vedeti voi scor!!!

  Comentariu by Wolf — 18 septembrie 2017 @ 23:31

 21. Pt. 20 Wolf

  Si…ce se va intampla in 2020? Se va intoarce Luna cu fata nevazuta catre tine ? Ce se va intampla ? Ce o sa faceti ? O sa interziceti intrarea pesedistilor in sectiile de votare ? O sa inzeciti sectiile de votare din Noua Zeelanda ? Ce o sa faceti ?

  Ca, eu stiu ca poporul a ales, alege si va alege PSD-ul ! Asta e viata politica, indiferent de cat de mult nu-ti place tie sau mie sau altora !

  Nu intelegi ca daca asta vrea poporul, asta se intampla ? Daca o sub-minoritate de care apartii tu si alti TFL-isti isi doresc un lucru impotriva firii electorale, acesta se poate intampla in doua feluri :
  1. Fie ii conving pe ceilalti prin argumente solide,
  2. Fie fac o Revolutie ca Lenin si Stalin si ii deporteaza pe opozanti !

  Tu, TFL-istule ce varianta alegi ? Trenul, valiza si Siberia pentru cei care nu voteaza « dreapta » ? Asta vrei sa ne spui ?

  Sau te-a luat gura pe dinainte ?

  Comentariu by billa — 18 septembrie 2017 @ 23:53

 22. pt. 19.

  DE CE E HOT ?

  Spune-mi si mie, ca sa ma lamuresc,

  In cuvinte simple : de ce este Dragnea un hot ?

  Fiindca el a fost condamnat doar pentru faptul ca a chemat lumea la vot impotriva lui Basescu, in 2012 ? Impotriva unui Basescu care nu numai ca a calcat in picioare Constituia, ci chiar s-a cacat pe ea ?

  Da, bravo lui, Liviu Dragnea a fost la originea acestui proces de negare a felului jegos de folosire a Constitutiei de catre PDL-istii slugranici. Si, da, folosindu-si, in mod evident calitatea de sef de partid ? La fel cum a facut-o si Crin Antonescu, seful PNL ? Ca, pe vremea aia si PSD si PNL faceau parte din USL ! Iar Crin Antonescu a si stat o luna de zile « sef al statului » ! Si i-a placut !!!!! Si nu prea il vad pe Crin interogat despre cum « s-a chemat lumea la vot » in 2012 ! Ca erau 2 co-presedinti pe vremea aia !

  Unde a fost greseala lui Dragnea ? Ca a chemat lumea la vot impotriva lui Basescu ?

  De aia e hot, Liviu Dragnea ? Ca a chemat lumea la vot impotriva pdl-istilor? De aia e hot ? Ca a facilitat unui liberal, Crin Antonescu, sa fie presedinte interimar al Romaniei ? De aia Liviu Dragnea e hot ?

  Dar PNL in integralitatea lui la nivel national nu facea acelasi lucru ? Nu avea si PNL vectori de imagine care aduceau oameni la vot impotriva lui Basescu ? Dar, la noi, la Mangalia, primarul Cristian Radu nu facea acelasi lucru in august 2012, nu ne chema din case, nu organiza chermeze pe la Venus pe chestia asta ?

  Vai, dragul meu, adica si Cristian Radu este un hot ? Te rog frumos, vezi cum te exprimi !!!!!

  Comentariu by billa — 19 septembrie 2017 @ 0:24

 23. Grea politica asta! O pricep doar câțiva iar restul sunt profani. Nu accept lecția de politică a domnului consilier! Nu sunt de acord cu PSD-ul și cred că datorită oamenilor afișați nu are cum să convingă Mangalia. Cu minusculul parșiv e altă poveste… El nu are convingeri politice nu are mamă, nu are tată, nu are școală, nu are caracter, e pârâcios, e scandalos, e mincinos, e căcăcios. Am uitat: a avut soacră miliardară.
  Așa că, atât timp cât nu dispare pițigoiul în ițari, nu are sens să facem politică. Hai să-l dăm jos și apoi să vedem apoi ce oferă fiecare partid! Pe ăsta trebuie să-l gonească toată suflarea indiferent de culoarea politică.

  Comentariu by Zoga — 19 septembrie 2017 @ 8:34

 24. pt 22
  Cine fură e hoţ.
  Dragnea fură.
  Deci Dragnea e hoţ.

  Pentru tine e doar o nelămurire.

  Comentariu by Lasă-ne, bre — 19 septembrie 2017 @ 9:00

 25. M-am lămurit si cu cei de pe aici.
  Atrag atenția ca pe portalul justiției Min Fondurilor Europene au dat in judecata municipiul Mangalia, explic ilegalitățile prin care s-au șutit milioane de euro si au îngropat Mangalia, dar in loc ca aceată situatie a Mangaliei să revolte, e mai important pentru unii comentatori mai aprigi (oare de ce?) să mă înjure pe mine, de parcă eu sunt cel care a șutit bugetul local pana la ultima centimă, nu gașca lui Radu.
  Ce deranjează? Că dovedesc jaful organizat?

  Și asta cu PSD… Cat de cretini pot fi unii? Radu e PNL, a candidat de la PNL, si ei tot pe PSD acuză? Cat de tâmpiți să fie? Înjură pe PSD că nu a avut un candidat cu șanse să câștige primăria, dar in acelasi timp înjură alternativa ca PSD să ia primăria. Aia cu candidatul ar trebui sa înjure pesediștii, nu adversarii lor politici.
  Si pe Radu nu l-au adus liberalii, nu l-au votat liberalii? Pe cine au votat liberalii, daca nu pe Radu? Nu e Radu in fruntea PNL? Nu Radu a furat Mangalia până a îngropat-o, cu sprijinul liberalilor?
  Vai ce oroare! Sunt jignit că aș fi într-un partid de hoți pentru că Dragnea a fost condamnat că a chemat lumea la vot, dar PNL nu este un partid de hoți pentru că Iohannis a fost dovedit ca a furat case, iar seful lui PNL Mangalia a furat pana a distrus toată Mangalia!
  Nu mai vedeți realitatea si trăiți in propriul schizo?

  Cum ar fi sa încep sa condamn si eu colectiv?
  Care e liberal pe aici?! Nemernicilor! Mi-ați nenorocit Mangalia, tâlharilor! Ați creat un regim fascist, ați asuprit cetățenii orasului meu! O nenorocire ca voi nu s-a abătut asupra Mangaliei niciodată!
  Casa noastră e devalizată de niște nemernici, dar cei aprigi de pe aici, pe care sanchi îi interesează de Mangalia noastră, nu au ochi să vadă cine le taie glanda.

  Dar nu auziți de astfel de jigniri din partea democraților, să înjure liberalii pentru că sprijină pe Radu să nenorocească Mangalia sau pentru că fac parte din regimul dictatorial al lui Radu, care execută pe oricine de la PNL care nu este de acord cu jaful organizat asupra Mangaliei.
  PSD nu mi-a condiționat candidatura cu nicio demisie in alb! Și uite că m-am comportat corect pentru interesul Mangaliei si nu m-a „executat” nimeni, așa cum execută PNL Mangalia pe proprii membri care nu-s de acord cu jaful Mangaliei de către gașca lui Radu.
  Da, m-a certat Felix Stroe: „Ozzy, ce naiba faci, de ce nu ai avut destapciunea sa declanșăm referendumul daca cetățenii o cer?”. Ce să răspund? Că să câștige capital politic in defavoarea PSD, cei de la ALDE s-au ridicat în picioare că declanseaza referendum bazându-se pe munca mea din ultimul an? Pentru că asta au făcut. Nu i-am certat, pentru ca suntem intr-o alianța politica la nivel de județ, dar eu deja ma pregătisem si cu rețea de strâns semnături, si cu sediu, etc. Apropos, sediul pentru referendum este pe numele meu.
  Am răspuns: „Am avut o deștepciune mai mare, se va vedea că Iorguș este mort politic, iar că Radu are popularitatea spre zero.”
  S-a rupt Iorgus în scheme să strângă semnături in primele zile, dar mai mult de 300 nu a reușit. Când am văzut că până și foștii lui susținători vin la mine să semneze, m-am lămurit că politic Iorgus este istorie. De aceea întreb, cine vreți voi să organizeze referendumul?
  Ca să organizeze cetățenii, le trebuie un lider. Dar tot nu ar avea organizarea pe care o are un partid mare. Dar nici cetățenii nu sustin referendumul daca nu cunosc alternativele de înlocuire. Stiu pentru ca am vorbit cu cei care au strâns semnăturile si mi-au spus ce vor in loc cei care au semnat.

  Vreți mai multe? Vă mai spun.

  Comentariu by Mentalistul — 19 septembrie 2017 @ 10:04

 26. Pt 25

  Şi care e diferenta dintre PSD, PNL, PDL, ALDE, UDMR etc? Câteva procente. În rest, nici una. Cu mici variaţii stilistice şi de denumire, toţi fură de la buget, din banul public. Aproape toţi sunt înrudiţi.
  Corupţia, nepotismul şi hoţia sunt parte din sistem, nu ne mai explica tu că PNL, că PSD, că ALDE…
  Sistemul îi rejectează pe cei care se cred cavalerii dreptăţii. Fără excepţie.

  Felix Stroe e un hoţ, la fel ca ceilalţi, iar tu îi dai socoteală. Tu îi dai raportul. Şi te ţine în partid. Trage singur concluzia, că noi am tras-o destul.

  Ai tăi îţi dau voie pe stradă pentru că, de fapt, nu te vor lăsa să faci nimic. Doar imagine. Nu te vor lăsa să elimini fix pe cel ce le umple lor sacii cu bani şi cu voturi, adică pe Radu Cristian.

  Reguli găseşti şi la o bandă de tâlhari, şi la o mănăstire. Tu după ce reguli joci? După regulile tale? Lasă-ne, bre!

  Aşa că, mucles cu lecţiile de moralitate, tu dă-i înainte cu referendumul. Vedem noi ce căcat o ieşi.

  Comentariu by Lasă-ne, bre — 19 septembrie 2017 @ 11:35

 27. Plecăciune, măria-ta! Lecția de democrație pe care o predai e zero! Ai început să jignești și asta e grav. Nu știam că Mangalia e mai a ta decât este și a mea sau a celor care-ți spun, mai dur sau mai moderat, că PSD nu e de votat. Ar trebui să o lași mai moale cu lecțiile pentru că nu ne-am născut toți cu doctrina pesedistă în cap! Hai să-l dăm jos pe măscărici și apoi vom purcede la alte construcții. Ar fi cazul să te mai calmezi în afirmații, domnule consilier PSD!

  Comentariu by Zoga — 19 septembrie 2017 @ 12:19

 28. mergi mai bine la Viereanu pe terasa cu tovarasul tau Vucea la protocol.
  Tu esti ZERO BARAT si uiti ca de fapt inca de la inceputul demersului pt referendum te-au ajutat oamenii lui Iorgus.
  Din caua celor ca tine PSD-ist jegos nu au mai ajuns liste cu semnaturi de sustinere pt referendum.
  uiti nenorocitule si te folosesti de acele liste in favoarea partidului cu toate ca ai spus ca e o actiune civica.sa te duci in plm cu PSD tau cu tot.
  P.S. Cand te vad te scuip jegule !!!

  Comentariu by Mentalistule — 19 septembrie 2017 @ 12:24

 29. 25-ule,
  În politică e așa: Dacă te porți ca un sclav, vei fi tratat ca un sclav.
  Confuzi lupii cu cățelușii. De 6 luni m-am întâlnit cu F.S. doar de 4 ori, din care de 2 ori la congres. Si de fiecare dată eu am fost cel cu pretenții pentru Mangalia, nu invers. Că vreau bani de la dezvoltare pentru cogenerarea termică, că vreau bani pentru Casa de Cultură, etc. Pe unele le-am obținut, pe altele nu. Cei prezenți la sedinta de partid dinainte de parlamentare pot confirma că am solicitat fonduri de la CJ pentru reabilitarea grădiniței 3 si pentru amenajarea unei clădiri de școala pentru școala 5. Am obținut acordul, am depus actele pentru proiectul HCL, dar nu a vrut primarul.

  Scremerile tale nu schimbă cu nimic realitatea: Radu s-a sfârșit, Iorguș e îngropat politic, cine altcineva a mai rămas în picioare?
  Întrebarea mea rămâne: Cine are capabilitatea de o organiza si a îndeplini inițierea referendumului?
  Când o să vă răspundeți cinstit la întrebarea aceasta, veti recunoaște că are și capitalul electoral cel mai mare.

  Că nu-ți convine dtale personal, este o altă mâncare de pește.

  Comentariu by Mentalistul — 19 septembrie 2017 @ 12:30

 30. Pt 28:

  Dai dovada de incoerență.
  Eu tot insist ca referendumul nu trebuie politizat, exact in comentariul pe care l-a trunchiat Vișa, asa ca nu mai cereți PSD-ului sau altui partid sa susțină, pentru ca va fi politizat si ii omorâți șansele.
  Ce a trunchiat Vișa este un exemplu de consecință pentru ce se va întâmpla dacă PSD chiar se apucă de organizat referendumul si il indeplineste: va da următorul primar. Este logic matematic electoral.
  Dar din păcate prin politizarea unui referendum de demitere a primarului vor apare lupte politice si in loc ca efortul comun civic sa il îndeplinească, lupta politica a ucide șansele.

  Drept dovadă, deja ați început.
  Eu insist sa nu fie politizat si ma acuzi pe mine ca vreau sa il politizez. Spun doar atât: Nu trebuie politizat de niciun partid! Dar dacă îl doriți politizat si cereți PAD-ului să-l îndeplinească, asumați-vă că PSD va da următorul primar. Nu e o condiție de îndeplinire, ci o consecință a îndeplinirii.

  Dacă cineva e in stare sa îndeplinească referendum fara PSD, sigur o face fără să ceară susținerea PSD-ului.
  Eu nu am acceptat ca vreun partid sa dea declarații de susținere a referendumului si dta ma acuzi ca il politizez?

  Care oameni ai lui Iorguș au ajutat la început? Vrei să spui că Leo si Nicu sunt ai lui Iorgus? Nu sunt. Sau cel putin asta pretind ei. L-am vazut pe Iorgus ca a venit la Casa de Cultura, pe ploaia aia torențială, sa ia liste. L-am lăsat o perioadă să văd ce mai e in stare. Nici 300 semnaturi valabile. Comparativ cu 5000, hai să ne măsurăm forțele!

  Că trăiți în negație față de realitatea politică a Mangaliei, nu schimbă cu nimic realitatea.

  Comentariu by Mentalistul — 19 septembrie 2017 @ 12:53

 31. Pao daca tu imi spui ca numai PSD poate da urmatorul primar nu politizezi? Tot Cautis iti scrie comentariile?

  Comentariu by Traiesti intr-o univers paralel??? — 19 septembrie 2017 @ 13:05

 32. Ozghiun, ai fost politist sau păcălici inainte de-a te face politruc?! Cum să faci această confuzie: penal&civil? Dragnea, a primit sentinta de condamnare de la cea mai înaltă instanta din țară. Pui in discuție această sentință? Dacă da, ești analfabet juridic.
  Iohannis nu a avut proces in penal cu casele, tolomacule, ci doar in civil!

  Comentariu by ALDE — 19 septembrie 2017 @ 14:20

 33. Vezi că ești țăran de Hagieni și abia pe urma mangaliot.

  Comentariu by ALDE — 19 septembrie 2017 @ 14:23

 34. Daca mangaliotii au crezut ca tu faci acest demers din spirit civic sper sa se convinga ca nu esti decat un pacalici care incearca sa adune capital electoral pentru PSD! oricum tu esti cam in plus acolo in organizatia Mangalia, si incerci sa te bagi in seama cu ei latrand iar ei isi fac treaba linistit.PSD cel mai nociv partid!

  Comentariu by Pt Mentalist — 19 septembrie 2017 @ 14:34

 35. Mama e născuta in Mangalia si tata in Albesti.
  Eu sunt născut in Mangalia.

  Dar asta mi-a amintit că 465 de copii din 610 nou născuți pe 2015 ai familiilor din Mangalia s-au născut la Constanța, deoarece prin grija primarului nu mai avem gardă la Maternitatea din Mangalia. Din cei 145 de copii născuți la Mangalia, peste 100 au fost născuți prin cezariană, adica cu planificare sa nască in timpul programului doctorului, nu după soroc, ca sa existe doctor la naștere.

  Cât despre Iohannis și Dragnea, problemele lor sunt ale lor; pe mine mă interesează Mangalia și problemele cetățenilor cu administrația publică. Dacă nu poți dormi din cauză de Dragnea sau Iohannis, ce probleme juridice au ei, nu încerca sa ne bagi in frustrările dtale.

  Comentariu by Mentalistul — 19 septembrie 2017 @ 14:38

 36. Si ca fapt divers, prin 1988 cred, pe timpul primarului Simionescu, am fost facut cetățean de onoare al Mangaliei, pe motiv de olimpiade la matematica. A fost o festivitate la Casa Tineretului, mi-au dat nu stiu ce diploma, dar stiu ca ma miram pentru ca eram minor. Cert este ca am primit apartamentul de la primărie atunci, cel in care locuiesc.
  Înainte am locuit la gară, la bl C5, in locul meu s-a mutat Moară, cel cu dansurile.
  Bunicii mei stăteau pe Aurora, acum str George Murnu.
  Am facut grădinița in clădirea unde e ANAF acum.
  Primara la Școala Veche. Iar gimnaziul unde este Econimicul acum. Liceul tot acolo, cu profesor la matematica si diriginte Ignatie Henny.

  Asta asa, ca sa ai CV-ul meu complet. Doar cei care nu sunt din Mangalia ar afirma ca nu sunt din Mangalia.

  Comentariu by Mentalistul — 19 septembrie 2017 @ 15:45

 37. Cum se face ca desi subiectul articolului este grava nepricepere manageriala si irosirea bugetului local de catre primar, la comentarii cap de afis este Ozghiun.
  Omul asta e consilier de nici doi ani, dar pentru unii, care vor sa abata discutia, el capul tuturor rautailor.

  Comentariu by Marian Vasile — 19 septembrie 2017 @ 16:31

 38. LASA-NE,BRE!!!!Ca nu ai nimic in cap,dupa dizertatia(diariea)ta nimeni nu-i bun in Mangalia,sa ramina radu!!!!Deci cine esti un lingau sau sclav al acestuia sau chiar acest mare hot,cu toate ca-i pitic.

  Comentariu by doru — 19 septembrie 2017 @ 16:51

 39. Împrumut de 13 milioane euro in sedinta din 26 Sept.

  Iar plata eșalonată este asa: pana in 2020, cat mai are Radu Cristian mandat, se plateste anual cate 500 mii euro, iar apoi timp de 10 ani cate peste 2 milioane euro anual.

  Gata, ne fura si banii din viitor. Nu-i mai trebuie mandate pentru ca ii fura pe toti in ăsta.

  Nemernicii!! Am să mă lupt cu toate forțele să nu se întâmple. Este gazul care a aprins focul.

  Comentariu by Mentalistul — 19 septembrie 2017 @ 18:50

 40. Poate faci un atac cerebral ! Deja nu mai vorbesti coerent. Si sa stii ca in ultimii doi ani , guvernul PSD a iertat de datorie autoritatile locale. Gandeste si tu putin inainte sa faci spume la gura. Sau a inceput campania electorala si nu stiam ? Ah, tu esti ala cu manipularile de 2 lei, am vazut multi ca tine ! Baga si ceva pe blog , poate iti scoti banii de mancare.

  Comentariu by Anonim — 19 septembrie 2017 @ 19:05

 41. Împrumutul e de la bănci.

  Comentariu by Mentalistul — 19 septembrie 2017 @ 19:12

 42. @40
  Ce usor bagatelizezi acest împrumut, ca doar nu l-ai plati tu si gasca voastra ci noi, orasul. Dar nu va fi cazul.
  Cu asemenea atacuri marlanesti e clar ca va ca–ti pe voi e frica și cam aveti de ce.

  Comentariu by Marian Vasile — 19 septembrie 2017 @ 19:30

 43. Ozghiun, de ce esti trantor?
  Guvernul tau, PSD&ALDE, a imprumutat tara de la inceputul anului cu 13 miliarde euro si nu te-am vaxut sa tipi. Stii in ce i-a bagat? In pensii si salarii, adica in papa si caca. Macar piticu vrea sa asfalteze strazile. Adica investitii. Termin-o cu circul asta de curva de autobaza si pune mintea la contributie. Mangalia are un grad de indatorare mic care permite un imprumut de pana la 20 milioane de euro.

  Comentariu by ALDE — 19 septembrie 2017 @ 19:59

 44. Vasile, tu ce plm vorbesti? Cand s-a imprumutat Iorgus si Tusac nu te-am vazut negru la fata si nici sa te tavalesti de durere, pentru Mangalia, in fata primăriei. Tu cum ti-ai luat masina, fraiere? Nu tot prin imprumut.

  Comentariu by ALDE — 19 septembrie 2017 @ 20:04

 45. @44
  Da, dar şi l-a plătit singur, nu i l-a plătit oraşul. Poate chiar a avut şi ceva dezbatere în familie, înainte da a se împrumuta.

  Comentariu by Părintele Lustraţie — 19 septembrie 2017 @ 20:17

 46. Popă, Guvernul te-a întrebat cand s-a imprumutat ca sa-ti dea pensia?!
  Vezi ca-ti joaca feste logica. Investitiile care se vor face din imprumut sunt pentru oras, nu pentru pitic. Vor beneficia de ele tot locuitorii si e normal ca tot ei sa le plateasca.

  Comentariu by ALDE — 19 septembrie 2017 @ 20:47

 47. Nemernicilor! Or sa se adune cetățenii Mangaliei cu sutele la primărie in protest.

  Un împrumut de asemenea suma trebuie sa intre in Dezbatere Publică!

  Comentariu by Mentalistul — 19 septembrie 2017 @ 21:09

 48. @ ALDE
  Esti jalnic de tot Colgiule, dar asta e daca nu ti-a placut cartea!
  Ce strazi vrea sa asfalteze piticul cand e dator vandut?
  Pai a pierdut cam 40 milioane lei de la cele 3 proiecte cu fonduri europene.
  Mai pierde acum la Curtea de apel inca 1,5 milioane pentru ca s-a retras din proiectul privind sistemul informatic integrat pentru administratia publica si cetateni și o sa mai piardă vreo 3,4 milioane pe celalat proiect cu proiectiile pe casa de cultura a unor filme.
  Primaria are datorii de peste 9 milioane, pentru unele din ele fiind deja in executare silita. V-ati marit toti salariile prin primarie deci alte milioane in plus.
  Ia aduna si vezi ca-ti cam da valoarea imprumutului. Mai si minte sefa directiei economice ca primaria realizeaza 63,8 milioane lei pe an din venituri proprii cand in executia bugetara pe 2016 abia a realizat 52 de milioane iar anul asta veti incasa mai putin cu 2,5 milioane de la DMHI, bani care se duc la primaria Limanu.
  Nu mai improsca cu insulte si minciuni ca nu te crede nimeni. Fii convins ca nu va prinde boboteaza prin Mangalia si ca anul viitor o sa cam discutati cu avocatii, nu cu Grimberg ca asta o sa va execute silit si pe voi.

  Comentariu by Marian Vasile — 19 septembrie 2017 @ 21:35

 49. Ozghiun, nu manca cacat aiurea. Guvernul tau a facut dezbatere publica cand s-a imprumutat de 13 miliarde de euro in acest an? Te-a intrebat Guvernul tau ceva cand a indatorat Romania in ultimii 5 ani cu peste 36 miliarde de euro?
  Te-a intrebat cumva daca esti de acord cu solutia adoptata pentru a da salarii si pensii. Vezi ca suferi de retard. Banii imprumutati de Guvern vor fi platiti si de cetatenii din Mangalia.
  Ozghiun, pentru Stroe Felix de ce ai aprobat indirect imprumutul? Vezi ca esti ipocrit. Imprumutul aprobat de tine il vor plati cetatenii Mangaliei cand vor plati apa si canalizarea prin maririle succesive de preț.

  Comentariu by ALDE — 19 septembrie 2017 @ 21:43

 50. Vasile, papi cacat! Nu le-a pierdut piticul, ci i-a furat firma PSD_ului care a infiintat parcul. Te faci ca nu stii cum a fost impus castigotor de proiect!

  Comentariu by ALDE — 19 septembrie 2017 @ 21:46

 51. O să vedeți poporul în revoltă că ia cu asalt primăria.
  Nu îl interesează minciunile voastre! Ați distrus Mangalia si acum vreți sa-i furați si viitorul!

  Comentariu by Mentalistul — 19 septembrie 2017 @ 21:56

 52. @46
  Beneficiază oraşul? Visezi, stimabile.

  Dă-mi un exemplu de lucrare plătită din banii ăia, despre care ştii că se va face pentru oraş. Repejor.

  Comentariu by Părintele Lustraţie — 19 septembrie 2017 @ 22:08

 53. Ozghiun, esti prost? Care minciuni, mai, mitomane? Nu fura nimeni niciun viitor. Imprumutul este pentru cetățenii Mangaliei, beneficiarii investiilor daca se va realiza împrumutul. Mai bine te-ai trezi si ai intelege ca solutia pentru o dezvoltare sustenabila a localitatii este imprumutul.
  Si-ti repet: pentru RAJA ai aprobat indirect imprumutul fara sa vociferezi. Ai vazut oportunitatea investitiilor. Mangalia are nevoie pe langa canalizare si de o infrastructura stradala moderna. Ce-i asa de greu sa pricepi?

  Comentariu by ALDE — 19 septembrie 2017 @ 22:22

 54. Popă, frizezi logica. E ceva ce se v petrece ulterior. Cum sa-ti dau exemplu daca împrumutul este in stadiu de proiect de intentie?! Schimba-ti cenusa daca vezi ca-ti joaca feste memoria.

  Comentariu by ALDE — 19 septembrie 2017 @ 22:25

 55. @50
  Esti dus rau cu sorcova daca ai impresia ca pot fi credibile asemenea minnciuni si ai devenit si scatofag de furie. Caietul de sarcini l-ati facut voi cu piticul, verificarile periodice ale graficului de executie le-ati facut tot voi ca si receptia finala.

  Comentariu by Marian Vasile — 19 septembrie 2017 @ 22:28

 56. @54
  Nici nu mai esti in stare sa urmaresti logica comentariilor. Te-a intrebat omul de un exemplu de lucrare care se va face pentru oras si va fi platita din acest posibil imprumut. Proiectul de intentie are la baza o justificare, chiar daca cea reala este cea pe care am prezentat-o mai sus. Spre stiinta ta exista o astfel de justificare facuta asa la ”futu-i ma-sa” pentru impresie artistica.

  Comentariu by Marian Vasile — 19 septembrie 2017 @ 22:35

 57. Vasile, esti in stare sa faci diferenta intre teorie si practica?! Prostule, caietul de sarcini il poti face cu snur de aur, cu grafice la secunda, dar cat timp firma pesedeului iti arata pisica prin Guvernul PSD de la centru, iar tu, primărie, ai mainile legate pentru ca depinzi de transferurile de bani viitoare de la MF, esti nevoit sa taci si sa inghiti mitocania celor de la minister. Vezi ca de 5 ani Romania este condusa de PSD. Ce nu-ti este clar?!
  Teoreticieni ca tine am mai vazut si au sfarsit prost, la balamuc.

  Comentariu by ALDE — 19 septembrie 2017 @ 22:41

 58. @57 Mama ce incisiv esti, deci guvernul e ee vina că piticul lucreaza prost si cu oameni de teapa lui. M-ai facut sa rad pe chestia asta. Daca ati vazut ca nu mai tine scuza cu CL ca aveti deja 9+2 iar pentru propunerile benefice orasului voteaza si ceilalti, o bagati pe asta cu guvernul. Cred ca tot guvernul vi l-a bagat pe gat pe Grimberg. Inca vre-o cateva comentarii de genul asta si convingeti pe toata lumea cat de incapabili si mincinosi santeti.

  Comentariu by Marian Vasile — 19 septembrie 2017 @ 23:01

 59. Vasile, departe de mine gandul ca sa conving un decrepit ca tine de utilitatea imprumutului. Esti prea mic la sfat sa pricepi fenomenul politic si de dezvoltare al unei localitati. Inca iti privesti negrul de sub unghii si-ti tocesti falcile cu guma de mestecat. Pa, pacalici!

  Comentariu by ALDE — 19 septembrie 2017 @ 23:11

 60. @59
  Mai papadie, la ce dezastru ati facut voi in astia 5 ani trebuie un imprumut pentru a mai reface ce se poate din oras. Dar un imprumut facut tot cu voi la conducerea orasului ar fi o catastrofa. Dar stai calm, dupa ce scapam de voi, cu ce mai recuperam prin instante si cu un imprumut ne vom reveni, dar nu vom uita multi ani cui datoram starea actuala. Vai de aceia dintre voi care vor fi nevoiti sa ramana in continuare in oras, vor fi amintiti si pomeniti zilnic pentru neuitare.

  Comentariu by Marian Vasile — 19 septembrie 2017 @ 23:24

 61. Pt. 59

  „Esti prea mic la sfat sa pricepi fenomenul politic….” ???

  Ha !!!…Fraza asta am mai auzit-o, prin 2012, de la un alt liberal „de frunte”, de la Victor Manea, „elefantul rozaliu”, fostul deputat de Mangalia ! Si ăla spunea cam la fel : „esti prea mic şi nu pricepi nimic, nu inţelegi tu că eu mănânc politica pe pâine de vreo 20 de ani ?”

  Oho….de cand nu am mai auzit fraza asta: „stai la locul tau ca doar eu ştiu ce e bine pt tine”.
  Eşti „prea mic” pentru „politica mare”….etc ! Fraze venite din partea unui om care şi-a început cariera de „politician” ca şofer la PNL Constanţa!

  Nişte chestii venite din purul bolşevism rusesc al anilor ’50, „bolşevism” importat şi de PNL (mai recent!): „ţăranul e prea prost ca sa priceapă colectivizarea”, „muncitorul e prea bătut în cap ca să priceapă salariile mici” aşa că, ce se gândiră liberalii lui Cristian Radu? Să nu mai explice nimic! Că, şi aşa noi, cetăţenii Mangaliei, spre diferenţă de „marii cetăţeni” ai Constanţei, Mamaiei şi Bucureştilor, noi suntem nişte proşti! Nu-i aşa?

  Colgiule, te cam repeti si ai cam obosit ! Vezi că ăla a început ca şofer, dar a terminat ca deputat! Vezi să nu termini tu ca şofer !!!

  P.S.
  Şi, zi-i aşa!? Doar voi, PNL-ul condus de Cristian Radu, pricepeţi „fenomenul politic”? Noi, ăilalţi, nu-l pricepem deloc? Eh, ce să facem, aşa suntem noi, mai de la ţară!
  Aman, aman, ce viaţă grea o să avem până scăpăm de voi ! Aman, aman!

  Comentariu by billa — 20 septembrie 2017 @ 0:04

 62. Ce prost e Marian Vasile ! Este anti imprumut dar spune clar ca atunci cand va fi la putere va face un imprumut ca sa-si revina. Ce ipocrit ! Si tu, ” marele binefacator ” al Mangaliei, Ozghiun pasa , inciti oamenii la violenta ? Caz penal, cocosel. Si termina cu manipularea maselor ca nu esti vreun Karl Max. Asa te-a invatat la Securitate ? Sa iasa lumea in strada sa fie violenta ? Nemernicule !

  Comentariu by Anonim — 20 septembrie 2017 @ 4:03

 63. @ 62
  Degeaba schimbi nickneme-ul daca mentii aceleasi sabloane. Bineinteles ca sunt anti imprumut in cazul piticului, care a irosit in cinci ani peste 100 de milioane de euro fara a se face nimic benefic si util pentru oras, adica sa-i dam pe mana alte 13 milioane sa le papati voi si pe astea.
  Cat despre caz penal deocamdata piticul e pe rolul instantelor in calitate de parat, nu Ozghiun, si procesele sunt abia la inceput, urmati si voi ceilalti catei dupa ce incepeti sa va turnati unul pe altul.
  Va e cam frica da mase bag seama si cam aveti motiv la cate magarii ati facut. Frica asta te-a facut sa te scoli la patru dimineata si sa bagi o postare mojiceasca !

  Comentariu by Marian Vasile — 20 septembrie 2017 @ 8:51

 64. Tembelul ăla care-l pupă-n dos pe șoarecele mic, strâmb și rău, bag seamă că are insomnii. Probabil are de ce!

  Comentariu by Zoga — 20 septembrie 2017 @ 9:25

 65. Ma trezesc sa ma duc la munca. Asta e , nu sunt destul de bogat. Dar pentru voi este ceva de neinteles. Voi stiti nu mai sa jigniti.

  Comentariu by Anonim — 20 septembrie 2017 @ 10:55

 66. CĂTRE PRIMARUL MANGALIEI,
  CĂTRE CONSILIUL LOCAL,
  CĂTRE SECRETARUL MUNICIPIULUI MANGALIA,

  Subsemnatul MENABIT OZGHIUN, în calitate de consilier local al municipiului Mangalia, în conformitate cu:
  – Legea 52/2003 privind transparența decizionala în administraţia publică,
  – Legea 273/2006 privind finanțele publice.,
  – OG 35/2002, Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a consiliilor locale,
  – Legea 215/2001 privind administrația publică locală,

  luând la cunoștință că pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local, convocată în 26.09.2017, proiectul HCL de la punctul 4, reprezentând „Proiect de hotarâre privind aprobarea contractării unei finanțări rambursabile interne/externe” a primit Aviz de Legalitate fără a se respectata legislația în vigoare, care se prevede: „informarea în prealabil, DIN OFICIU, a persoanelor asupra problemelor de INTERES PUBLIC care urmează să fie dezbătute de autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi asupra proiectelor de acte normative” (legea 52/2003, art. 2, alin.a),
  vă transmit prezenta RECLAMAȚIE ADMINISTRATIVĂ și vă solicit următoarele:

  Solicit Secretarului Municipiului Mangalia să revizuiască Avizul de Legalitate și să-l întocmească în conformitate cu legislația aplicabilă.

  Solicit Primarului Mangaliei, în calitate de inițiator, retragerea proiectului HCL menționat de pe ordinea de zi a ședinței convocate în 26.09.2017 și să dispună luarea măsurilor care se impun pentru a se respecta prevederile legislația în vigoare, în vederea adoptării unui proiect HCL de interes public, înainte ca proiectul deliberativ să fie supus adoptării.

  Întrucât proiectul de hotarâre afectează bugetul local pe următorii 12 ani, prin faptul că obligă angajamente mari de plată din partea municipalității în perioada de rambursare a împrumutului și a dobânzilor (în anii 2021-2026 rata de rambursare PE AN este în valoare peste 10% din media aritmetică a veniturilor bugetare din ultimii 3 ani!), actul administrativ supus aprobării este calificat DE MARE INTERES PUBLIC, întrucât afectează viitorul municipiului Mangalia, prin urmare se adoptă după ce a fost în procedură de DEZBATERE PUBLICĂ.

  În conformitate cu legislația în vigoare, un astfel de proiect HCL este supus Dezbaterii Publice din OFICIU.
  De asemenea, Legea 293/2006, privind finanțele publice, prevede consultarea cetățenilor unității administrativ teritoriale care contractează împrumutul, excepție fiind doar fondurile nerambursabile europene.

  Prezenta adresă reprezintă RECLAMAȚIE ADMINISTRATIVĂ cu privire la avizul de legalitate pentru proiectul HCL menționat, întocmit fără a se respecta legislația în vigoare.

  Cu stimă,
  MENABIT OZGHIUN

  Data:
  20.09.2017

  Comentariu by Mentalistul — 20 septembrie 2017 @ 11:01

 67. @65
  Daca ai ales sa faci naveta Bucuresti- Mangalia trebui se te scoli devreme si incepi munca de PR prin postari pe bloguri, direct de pe WC. Asa este referitor la saracie, din cele cateva contracte cu primaria, din ceva indemnizatii prin diverse consilii de administratie nu te poti imbogati si sa-ti tii si nevasta si amanta. Iar raul ala de pitic voia sa te puna sef la cultura ca sa pierzi si firfireii de la CA. Noroc ca l-a gasit pe Nichita care-i mai sarac ca tine si nu are decat o femeie.

  Comentariu by Marian Vasile — 20 septembrie 2017 @ 11:08

 68. @ALDE
  „fenomenul politic si de dezvoltare al unei localitati”
  Să mori tu că ştii ce-i aia!…

  „solutia pentru o dezvoltare sustenabila a localitatii este imprumutul”
  Este clar unde ţi-ai făcut şcoala de vară… Sub masă, la Tăriceanu.

  Ştii că 20% se duce direct la pitic, da?

  Comentariu by Părintele Ion Iliescu — 20 septembrie 2017 @ 22:37

 69. Nu are nici o legatura cu ALDE ala de mai sus. E Colgiu, sluga primarului.

  Comentariu by Anonim — 21 septembrie 2017 @ 8:23

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress