Mangalia – politica locală

8 septembrie 2017

Mangalia lansează videoclipurile de promovare din cadrul proiectului “Promovarea Patrimoniului Cultural Regional în 3D” PROETC CODE 15.2.1.065

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:39

Primăria Municipiului Mangalia vă invită în zilele de vineri, 8 septembrie și sâmbătă, 9 septembrie, la evenimentul dedicat lansării videoclipurilor de promovare din cadrul proiectului Advertising of Regional Cultural Heritage in 3D”, PROJETC CODE 15.2.1.065. Proiecțiile vor avea loc începând cu orele 21:30, în Piața Republicii din Mangalia, pe platoul din faţa Casei de Cultură. Acesta este un proiect de protejare, conservare și promovare a patrimoniului cultural și natural în zona transfrontalieră romano-bulgară, finanțat prin Programul Regional de Cooperare Transfrontalieră Romania- Bulgaria, Axa-Prioritară 2 – O regiune Verde. Entităţile responsabile de implementarea proiectului sunt: U.A.T. Balcik, în calitate de Beneficiar Partener – Lider și U.A.T. Mangalia, în calitate de Beneficiar – Partener, iar Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitate de Autoritate de Management.

Proiectul constă în organizarea unor evenimente în aer liber, în cadrul cărora vor avea loc proiecții video, 3 D, pe fațada Casei de Cultură din Mangalia, timp de 90 de zile. Obiectivul general al acestuia este dezvoltarea coeziunii economice și sociale a zonei transfrontaliere Mangalia – Balchik prin îmbunătățirea modului de punere în valoare a moștenirii culturale în zona transfrontalieră. Obiectivul specific îl reprezintă prelungirea sezonului estival pe o perioadă cât mai lungă de timp.

editiadesud.ro 08.09.2017

12 Comments

 1. Am fost, am vazut. Jalnic, prost facute, nesemnificative pentru promovare. Un proiect fara rost, la fel ca centrele de informare turistica.
  Un proiect la futuimasa, ca sa-si ia bani frumosi niste obedienti de-ai primarului de prin primarie, care de, trebuie platiti pentru diverse servicii prestate.
  Oricum, este rusinos. Nu reusiti sa faceti nimic de calitate.

  Comentariu by Anonim — 8 septembrie 2017 @ 22:34

 2. trebuie sa vedem cati bani a costat cu adevarat acest proiect care a avut o prezentare demna de o comuna, in nici un caz de un municipiu ca si Mangalia! Probabil iar s-au incarcat Colgiu, Nichita si Filip!

  Comentariu by Anonim — 8 septembrie 2017 @ 22:37

 3. Ca să promovezi patrimoniul cultural ai nevoie de cîteva lucruri.
  1. Cultură
  2. Abilitatea de a recunoaşte valoarea, fie în context, fie în general.
  3. Înţelegerea relaţiei dintre cauză şi efect, ca să pricepi că evenimentul nu trebuie să fie static.
  4. Promovarea acţiunii în presă, cont pe Youtube, Facebook, Twitter etc.
  .
  .
  .
  23. Bani

  Dar… Nu cumva isteţii noştri au înţeles fix pe dos chestiunea? Dacă dai căutare la „Advertising of Regional Cultural Heritage in 3D”, cîteva click-uri mai încolo afli că, de fapt, acţiunea este parte dintr-un proiect mult mai amplu care constă în SCANAREA TRIDIMENSIONALĂ a vestigiilor şi altor construcţii şi obiecte de valoare, urmată de promovare. Adică prezervarea informaţiei tridimensionale, nu ieftineala scumpă cu filmarea şi proiecţia de diapozitive…

  Comentariu by Părintele Vegetaţie — 9 septembrie 2017 @ 8:37

 4. http://www.cotidianul.ro/cine-declanseaza-razboiul-impotriva-prostiei-306549/

  Comentariu by nabuco — 9 septembrie 2017 @ 11:43

 5. Ptr.3. Exact ce NU AU oamenii primarului care gestioneaza acest proiect. Ca sa nu mai spunem ca e transfrontalier, adica… ar trebui sa cunoasca si sa lucreze in limba engleza! Probabil ei cred ca e o gluma proasta. Cum se incurca si de limba romana, n-au stiut sa-l citeasca si au gresit diapozitivele. La citeva eute de mii de euro, mai conteaza…

  Comentariu by Anonim — 9 septembrie 2017 @ 16:05

 6. O sa va explic si cu proiectul acesta.
  Cum primăria a trucat licitația, cum cel care a contestat a câștigat in instanta, câți bani s-au cheltuit, etc.

  Si dupa toată această tevatura, este proiectat dupa ce ai plecat turistii. Adica muncă in zadar.
  Mă aflam in vizita la Balchik anul trecut, cu chestiuni personale, iar primarul Balchikului înjura pasional administrația Mangalia pentru incapabilitatea de a implementa fondurile accesate, fiind proiect transfrontalier.

  Comentariu by Mentalistul — 9 septembrie 2017 @ 21:41

 7. Proiectul respectiv consta in organizarea unor evenimente in aer liber, in cadrul carora Mangalia si Balcic trebuiau sa proiecteze, pe o clădire simbol a fiecarei localitati, cate 10 clipuri audio video 3D, avand ca tematica mostenirea culturala si naturala a zonei.
  Prezentarile trebuiau sa acopere o perioada de 45 de zile in fiecare vara, in total 90 de zile la sfarsitul proiectului, pentru fiecare beneficiar. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni de la 02.02.2016 pana la 02.02.2018.
  De asemenea, trebuiau amenajate două săli expozitionale, in care proiectiile vor rula pe tot parcursul anului, in cadrul unui program prestabilit de comun acord de catre Mangalia si Balcic. Perioada de implementare a proiectului era de 24 de luni de la 02.02.2016 pană la 02.02.2018, iar valoarea totala a proiectului este de 1.481.057 euro , cu o contributie de 2% din partea beneficiarilor.
  Ce a facut primarul si primaria Mangalia cu acest proiect?
  Deja in vara anului 2016 nu a facut nici o proiectie, la fel nici in vara anului 2017.
  Nu avem nici sala expozitonala prevazuta in proiect.
  Se vor face cateva proiectii in acesta toamna, fara audienta, turistii diind plecat iar localnicii satui de minciunile si nerealizarile primarului, dar putin probabil sa se poata face cele 90 de proiectii pana la data de 2 februarie 2018, cand expira perioada de implementare.
  La final se va constata ca si la celelate proiecte cu fonduri europene ca primaria nu a respectat prevederile cuprinse in derularea proiectului si vom plati din bugetul local 740.528 de euro/3,4 milioane lei. Pe langa paguba produsa in bugetul local vom pierde si cateva mii de turisti pe care derularea corecta a proiectului i-ar fi atras in zona.
  Asta e epoca arenasului Radu Cristian si cum spunea zeflemitor și arogant unul din vatafii sai, faimosul bazel 09 alias consilierul local PNL Ciuraru – ” Nu vă faceți probleme. Că de oraş…are cine se ocupa. ”

  Comentariu by Marian Vasile — 10 septembrie 2017 @ 10:34

 8. Cat timp criticile nu vin de la PSD , sunt binevenite. In 2008 / 2012 iliescienii au aratat ce stiu.

  Comentariu by Fane — 12 septembrie 2017 @ 2:06

 9. Fane, adevărul nu are culoare politică!
  Nici prostia.

  Comentariu by Mentalistul — 12 septembrie 2017 @ 8:51

 10. Ca intotdeauna, divagati de la subiect. Din cauza politicului s-a ajuns ca in proiecte, de exemplu, oricare proiecte, sa lucreze oameni fara competente, slabi si prosti-mai pe sleau. Pentru ca pot fi platiti mult, fara sa faca nimic.
  Domnule Marian Vasile, pentru ca aveti informatii din interior, va rugam sa faceti publice si numele functionarilor din primarie responsabili cu acest proiect si salariile pe care le incaseaza.
  Oricum, felicitari, stiti mai multe despre proiect ca ei.

  Comentariu by Anonim — 12 septembrie 2017 @ 10:51

 11. @ 10
  Din pacate nu am surse din interor ci doar din media, de la institutiile care practica transparenta si de pe site-ul primariei.
  https://www1.agerpres.ro/comunicate/2016/06/30/comunicat-de-presa-primaria-mangalia-11-31-28
  https://www.replicaonline.ro/promovarea-patrimoniului-cultural-in-3d-la-mangalia-si-balcik-281689/

  Comentariu by Marian Vasile — 12 septembrie 2017 @ 15:36

 12. Da putina infrastructura cand promovati nemernicilor?

  Comentariu by IPSI — 14 septembrie 2017 @ 10:45

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress