Mangalia – politica locală

4 septembrie 2017

Ponta, Constantin și Cîmpeanu au lansat Pro România. Fostul premier l-a făcut VARZĂ pe Dragnea

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 17:32

Fostul premier şi fost şef al PSD Victor Ponta şi-a prezentat, duminică, noua opţiune: partidul Pro Românie. „Exmatriculat” din PSD, Ponta face echipă în noul partid cu Daniel Constantin (preşedintele Pro România) şi cu Sorin Câmpeanu.

În cadrul unei conferinţe de presă, în care a anunţat noul său proiect politic alături de Constantin, Ponta a lansat un atac dur la adresa lui Liviu Dragnea, pe care l-a acuzat că a confiscate PSD, că el este de fapt adeăratul conducător al Guvernului şi că economia României se îndreaptă într-o direcţie greşită: ”Singurul partid în care eu am acţionat, PSD, confiscat de o persoană şi de un grup care foloseşte PSD şi voturile oamenilor pentru interese strict personale şi interese meschine, dincolo de faptul că sunt personale (…) Sistemul ăsta cu care a fost condus Teleromanul ani de zile şi e condusă România – dăm funcţii la toată lumea şi cine nu vrea funcţie îl ameninţăm că îi tăiem banii, că-i tăiem finanţările, că-i tăiem curentul. Cel puţin la cei trei de faţă s-a încercat şi nu merge, n-are ce funcţii să ne dea, n-are cu ce să ne ameninţe”, a mai spus Victor Ponta.

”Nu mi-am propus absolut deloc, nici eu, nici cei doi colegi ai mei, nici să rup PSD, n-am sunat nici un coleg din PSD. Mai sunt sunat de alţi colegi din PSD, dar eu nu-i sun, nu vreau să rup PSD. Acolo am crescut politic şi faptul că acum e confiscat de o persoană şi de un grup până la urmă sper să se elibereze şi ei înainte de a fi prea târziu (…) Ne sună foarte mulţi oameni care au activat şi activează în PSD şi ALDE şi care n-au făcut politică şi care ne spun că, dacă într-adevăr facem ceea ce ne-am propus, o să fie alături de noi şi ăsta-i lucrul cel mai important”, a afirmat Ponta.

„Pot să îmi dau doctoratul în cei cu mustaţă. Le tremură mustaţa când mint”, a mai susţinut Victor Ponta în cadrul conferinţei de presă, făcând referire la Dragnea.

„Eu am tot tras de PSD, şi domnul Năstase, şi domnul Geoană spre un partid modern. Domnul Dragnea l-a dus la cum era PDSR: o chestie populistă în care îi păcălim doar pe ai noşti, facem duşmani din alţii. Acum ne luptam cu băncile. Si Hugo Chavez s-a luptat cu băncile. (…) Haideţi să vă spun un lucru care ar putea să îi supere pe suporterii domnului Dragnea: „Domnul Dragnea se luptă cu sistemul”. Domnul Dragnea în tot, negociază pentru el. PSD e o chestie pe persoană fizică. (…) Nu mă veţi vedea înapoi în PSD cât timp e domnul Dragnea. (…) Domnul Dragnea e un fel de Pablo Escobar. În lupta cu băncile e un fel de Hugo Chavez. Nu poate să îşi ia un model mai european?”, a mai afirmat fostul premier.

Într-o intervenţie la Romania TV, Ponta a continuat atacul la adresa lui Dragnea. Totodată, Ponta a precizat că Pro România va fi un partid de dreapta liberal.

R.C., Replica 04.09.2017

3 Comments

 1. Şi uite aşa, Ciumei Roşii i-a mai crescut un vlăstar.

  Domnule Ponta, NU, mulţumim. Am văzut ce înţelegi mata prin „doctorat”.

  Se vede de la o poştă motivul plecării din PSD: Dragnea „n-are ce funcţii să ne dea”. Aia cu „n-are cu ce să ne ameninţe” să i-o spui lu’ Mutu. Procurorul Mutu.

  Comentariu by Părintele Lustraţie — 5 septembrie 2017 @ 8:18

 2. Si ponta a facut multe greseli! Acum le vede pe ale altora!

  Comentariu by Mamaia — 6 septembrie 2017 @ 7:52

 3. http://www.stareanatiei.ro/2017/09/tara-tara-vrem-ostasi-si-bani/
  vs.
  https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/restrictii-pentru-petrolistii-din-marea-neagra-noi-avize-cerute-pentru-a-fora-offshore-dupa-titei-si-gaze-17193512

  Comentariu by nabuco — 7 septembrie 2017 @ 21:50

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress