Politica locală

29 iulie 2017

Opinia unui elev navetist despre taberele scolare oferite de Consiliul Local Mangalia

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 16:11

”Sunt elev al Liceului Teoretic „Callatis” din localitatea Mangalia și, împreună cu alți colegi de liceu, suntem puși în ipostaza în care, premianți fiind, nu putem merge în tabăra alocată premianților de Consiliul Primăriei Mangalia, pe motiv că nu suntem locuitori ai Municipiului. Oare doar copiii ai căror părinți îl votează pe domnul primar beneficiază de acestă ocazie?

Această decizie a Consiliului este o discriminare la adresa elevilor cu rezultate deosebite, care sunt diferențiați doar pe motivul că nu sunt din localitatea în care ei fac naveta în fiecare zi pentru a învăța la liceu”. (N.A).

mangalianews.ro

39 Comments

 1. Sunt două probleme de discutat aici.

  Prima este opinia elevului, care este evident discriminat de HCL Mangalia. Exagerând, după această logică, ar trebui ca la spitalul Mangalia, finanțat parțial de oraș, să nu se permită decât consultări celor din alte localități (medicii fiind plătiți de Ministerul Sănătății). Intervențiile să se facă doar după ce primăriile unde locuiesc bolnavii, aduc bani la spital.

  A doua problemă este răsplata premianților. Trebuie făcută sau nu ?
  Am făcut și eu școală, am luat premii și n-am primit nimic. Și am învățat în continuare. Și atunci, nivelul școlar era mult mai ridicat ca azi. Cei care picau bacalaureatul puteau fi numărați pe degete. La liceul teoretic Mangalia, azi economic, au fost multe clase în care TOȚI absolvenții au intrat la facultate. Și nu pe bani ca azi. Se învăță bine doar pentru a primi burse ? Nu se deformează cumva conștiința elevului ?

  Aștept și părerile voastre. Fără jigniri !

  Comentariu by lucian visa — 29 iulie 2017 @ 16:21

 2. Au fost premianti olimpici la olimpiadele nationale, dinainte de anii 90, cand olimpiadele erau ca examenele de la facultate, si nu au primit nimic, iar conducerile actuale ale liceelor din Mangalia – in speta actualul Colegiu Economic, fostul Liceu Industrial nr 2 – ii ignora, se fac ca nu stiu.
  Ce ziceti, domnule primar, ca si dumneavoastra ati fost elev al liceului 2 pana la treapta a doua, e corect?

  Comentariu by Anonim — 29 iulie 2017 @ 16:51

 3. D-le Vişa, e vorba de ce prevede legea sau HCL-ul.
  Legea (sau Hotărîrea, ce-o fi ea) n-au dat-o elevii premianţi, ci le-a fost dedicată de nişte persoane de vîrstă adultă, în buletin cel puţin. Cu discriminare cu tot.

  Acum, puneţi-vă în situaţia instituţiilor care trebuie să aplice acea lege, în condiţiile în care pe funcţionari îi tot bîzîie muştele abuzului în serviciu: dacă o respectă, se fac de căcat. Dacă ţin partea elevilor, nu respectă legea şi cad din lac în puţ.

  Aşa că, stimate elev, nu e vorba de discriminare, ci de frică. Ăsta este un exemplu de activitate a adulţilor.

  Comentariu by Părintele Abramburenie — 29 iulie 2017 @ 19:17

 4. Elevi care sa invete sunt din ce in ce mai putini , iar cei care performeaza pot fi rasplatiti .

  Comentariu by doctorand — 29 iulie 2017 @ 20:25

 5. Şi mai este vorba despre profunzimea gândirii celui care a iniţiat o aşa deşteaptă hotărâre, că de votat oricum habar nu au avut ce votează bravii aleşi, numiţi, promovaţi consilieri.
  Multe hotărâri au fost luate fără să-şi dea seama ce urmări pot avea. Doar asta luată-n seamă spune tot despre nivelul intelectual al cocheţilor aleşi.

  Comentariu by Anonim — 29 iulie 2017 @ 20:27

 6. Nivelul lor intelectual e pe măsura nivelului lor moral. Ăia nu se gîndesc decît la voturile din viitor sau la viitorul lor imediat, nu la viitorul copiilor lor…

  Pentru elevi este un exemplu foarte bun despre cum arată ceva care este imoral, deşi este legal. Şi care ar fi ilegal să fie moral.

  Comentariu by Părintele Abramburenie — 29 iulie 2017 @ 20:41

 7. Așteptăm si părerea drogatului de Ozzy care le stie pe toate ….. apropooo dl TĂTAR mai gătești pentru santajistul de Cautiș pe la București ?

  Comentariu by Anonim — 29 iulie 2017 @ 21:23

 8. Ei, ce treaba are el cu cei din alte localitati? Nu – l intereseaza performanta scolata, il intereseaza votul . Ce el a perforormat la scoala? Si?! Nu e bine acum? Niciodata n- am inteles cum unii oameni se lasa condusi de mediocri.

  Comentariu by Anna — 30 iulie 2017 @ 7:54

 9. Hotararea a fost initiata de primar si votata de CL Mangalia in unanimitate.Este o hotarare buna si este un stimulent pentru cei ce invata ,sunt premiantii scolii (nu ai municipiului) si care sunt din ce in ce mai putini.De fiecare data aplicarea ei lasa de dorit.Cand vorbesti de invatamant cu primarul este cum ai vorbi de funie in casa spanzuratului.Mai mult cand merge intr-o institutie de invatamant (foarte rar,aproape niciodata)da cu aghiasma pe maini si dupa el sa nu-l ia dracii(probabil si cand o merge la Parchet sau instanta).Dece iti este frica nu scapi dle.primar.

  Comentariu by VUCEA DAN — 30 iulie 2017 @ 9:05

 10. https://www.replicaonline.ro/liviu-pop-anunta-ca-elevii-de-clasa-a-v-a-vor-avea-manual-si-la-educatie-fizica-parintii-critica-decizia-325731/

  Comentariu by nabuco — 30 iulie 2017 @ 9:45

 11. https://www.romaniacurata.ro/analiza-oecd-a-educatiei-romanesti-tara-in-care-profesorii-se-cred-cei-mai-buni-iar-elevii-sunt-cei-mai-slabi/

  Comentariu by nabuco — 30 iulie 2017 @ 10:22

 12. Dl Vişa, npta 10 pentru comentariu. Si eu ca si dumneavoastra, m-am chinuit foarte mult sa invat, desi nu mi-a dat nimeni nimic. Urat e sa stai cu mana intinsa toata ziua. Asa e cand aduci moldovence si oltence educate sa faca copii si sa stea cu picioarele deschise pe oriunde apuca, in speranta ca din taxele celorlalti va ajunge ceva si la ele.

  Comentariu by anonim — 30 iulie 2017 @ 11:22

 13. @ 7
  Când spui asteptam si semnezi anonim este clar ca vorbesti in numele grupului PNL ciurarule ! V-a bagat tatarul frica in oase, si cam aveti motiv sa va fie. Mincinosul vostru va disparea pana anul viitor iar voi veti fi ciuca bataii pentru tot raul facut aceastui oras.

  Comentariu by Marian Vasile — 30 iulie 2017 @ 12:18

 14. Eu zic totusi sa pastram o anumita masura a discutiilor si sa nu deviem de la subiect. In primul rand copiii din ziua de azi nu mai invata, majoritatea. Educatia parintilor, la fel, lasa de dorit. Multi dintre ei devin golani, infractori, etc. Iar fetele, majoritatea dintre ele, panarame, fugind dupa barbati cu bani, ori la produs. Mai sunt si tineri care invata.

  Comentariu by Mihai — 30 iulie 2017 @ 12:19

 15. D-le Visa sunt de acord cu dv. partial, la fel ca si dv. si altii,am invatat si eu destula carte si chiar am fost bursier al Liceului Electronica din Bucuresti probabil pe merit sau asa era ….1978-79…dar daca dv. nu ati primit poate ca asa era cand si unde ati facut dv liceul insa daca aici a fost luata o hotarare de consiliu local si a fost buna, trebuia sa fie data si procedura de aplicare adica la unul din puncte putea fi specificat, doar pentru elevii cu domiciliul in Mngalia. Sigur nu pot fi de acord cu acest lucru, facand referire la persoana mea din trecut cum spuneam (eu fiind atunci din provincie)nu din Bucuresti.Dar revenind la cazul elevului sau elevilor sunt pentru acordarea acestei gratuitati si nu numai atit, ci as dori …(depolitizarea)..ma deranjeaza acest cuvant…mai bine as spune scoaterea scolilor si liceelor de sub jugul politicii care ne-a adus aci unde suntem. Dar oare putem?

  Comentariu by M. Iorga — 30 iulie 2017 @ 13:19

 16. Majoritatea fetelor pleaca pe la bucuresti chipurile sa faca facultatea, dar acolo dau de alta viata, incepand de la droguri si sex pe bani si poze o gramada, problema este ca noi le stim din oras ca sunt saracii, nu ne pot impresiona.
  – Multi pleaca cu prietenele lor pe afara chipurile sa lucreze amandoi, dar pana la urma doar fata va munci.
  – Mai sunt si baieti care zic : ma duc afara castig 2500 de euro pe luna, stau 2 ani vin cu 50 de mii si imi iau o masina si dorm in ea ca are 4-5 locuri, pe cand garsoniera are o singura camera, dar de fapt vin acasa dupa o saptamana cu bani imprumutati pentru bilet.
  – Mai pleaca si unii pe mare si cand vin deja au copil fara sa fi lucrat la proiect.

  Comentariu by Anonim — 30 iulie 2017 @ 16:41

 17. Ce atata caz?
  Daca elevul chiar este o valoare scoala este cea care sa se zbata sa il premieze si sa il motiveze.
  Apoi ar mai fi inspectoratul scolar,primaria al carui cetatean este si abia in final primarul din Mangalia,ca eu cam asa vad ca orice ar face Radu Cristian cineva,cumva trebuie sa il arate cu degetul.

  Comentariu by Anonim — 30 iulie 2017 @ 18:22

 18. http://www.fudmn.ro/desprenoi.html

  Comentariu by nabuco — 30 iulie 2017 @ 18:46

 19. Voi iniția un proiect HCL pentru modificarea acestei hotărâri de consiliu local, pentru a nu mai fi discriminatorie. Dacă mai apuc, sunt convins ca dupa declararea intenției se va grăbi un consilier să se afirme. Important este să se corecteze HCL.

  Pt. 7
  Mulțumesc pentru majuscule când te referi despre mine după etnie.
  In 2010 am fost diagnosticat cu cancer si am facut 3 ani tratament. Inca mai fac periodic pentru efectele secundare ale Taxam-ului. Vrei si dta din „drogurile” mele?
  Cât despre gastronomie, am un renume in domeniu. Altfel nu m-ar plăti patroni de restaurante să le salvez sau să le implementez concepte pentru succes. Una e pasiunea mea pt gastronomie, alta e industria.

  Da, sunt încă în București, într-un proiect de 2 săptămâni. Am evitat sa iau proiecte în București, dar tâmpeniile care se întâmplă în administrația publică de la noi trebuie corectate de îndată. Ora exactă pentru autoritățile statului se dă de la București.

  Apropos, când am plecat eu era DNA în Mangalia și făcea niște poze. Ce s-a mai întâmplat?

  Comentariu by Mentalistul — 30 iulie 2017 @ 20:25

 20. Nota 10 ptr. Dl. Visa . Ozghiun se folosete de elev sa il bage la inaintare pentru ca vamesii sa puna mana pe oras. De burse beneficiaza si copii ai caror parinti NU IL VOTEAZA pe Radu , ca doar nu l-a votat toata lumea din Mangalia , dar pentru cei din alte localitati de ce sa platim tot noi prostii ? La 2 Mai sau Vama merge bine cu cazarea si comertul dar banii sa ii dam noi ?!! Sa dea si ei un HCL sa isi ajute elevii daca vor bani.

  Comentariu by Gore — 30 iulie 2017 @ 23:11

 21. Ozzy deja esti plafonat dupa un an de cind ai ajuns consilier prin santaj la Felix Sttoe …cuvintul tău este 0 …..totusi un lucru bun este ca ai inceput sa muncesti si tu un pic prin Bucuresti ….pune mina si munceste ca sa ai din ce trai și sa nu mai cersesti pe la agentii economici

  Comentariu by Anonim — 31 iulie 2017 @ 0:54

 22. pt.21
  Tot lui Felix Stroe sa ii multutumesti si tu(lacheul primarului) pentru ca Radu este primar.Daca nu era Stroe, Radu era amintire, de un an de zile.

  Comentariu by Anonim — 31 iulie 2017 @ 9:13

 23. Sunt unii plecati de 2-3 luni pe afara si zic : aici e alta mentalitate,alta viata, nu e ca in Romania. Gandul lor este sa isi cumpere o masina cu volan pe dreapta la 1500 de euro ca sa vina acasa sa faca figuri pe aici 2-3 luni apoi vand masina si se intorc de unde au plecat :(Adamclisi,Albesti,Amzacea,Cerchezu,Ciocarlia,Cta etc

  Comentariu by Anonim — 31 iulie 2017 @ 9:20

 24. Gresit Gore. Copiii ai caror parinti nu il voteaza pe Radu nu beneficiaza de tabere. Si vorbesc in cunostinta de cauza, ca parinte al unui copil care a avut media generala 10. Pana la acest moment nici eu nici sotia mea nu am fost contactati pentru tabara asa cum s-a intamplat cu parintii colegilor fetei mele. Este regretabil ca marele vostru campion alege sa se razbune pe copii pentru optiunea politica a parintilor.

  Comentariu by Leonard Tanase — 31 iulie 2017 @ 9:22

 25. Vedeti d-voastra domnilor si doamnelor, Radu Cristian este un frustrat, un complexat, mai precis precum dictatorul Kim Jong-un. Omu’ nu are nici o pregatire la baza, doar ca a fost la momentul potrivit in viata cand se incasau mari tunuri de spagi de la Garda. Are doar pregatirea in a primi spaga, atat. Timpul le va rezolva, nu o sa scape. Pentru ca nu ai cum. Baga la cap V. Ciuraru, pentru ca o sa pici la un moment dat.

  Comentariu by Anonim — 31 iulie 2017 @ 9:31

 26. Domnul Valentin Ciuraru se considera un om ”pe val” acum impreuna cu dictatorul sau, Radu Cristian. Cu nimic fata de Mangalia nu s-a afirmat pana in al 2-lea mandat al acestui borfas de primar. Nu ca acum, s-ar afirma cu ceva. Omu’ e atotstiutor si joaca numai dupa ordinele borfasului de primar. Se vede si in sedintele de consiliu, cat de injectat este si balbait ( stilul Ciorex, alt prostan ). Traieste ca un lingau, doar, intr-o lume in care nu accepta realitatea asa cum e. Realitatea lui este dupa cum dicteaza borfasul de primar. Daca e intrebat de X sau Y ceva, raspunsul e clar: legea nu ne permite.

  Comentariu by Anonim — 31 iulie 2017 @ 11:43

 27. Ceva de domeniul fantasticului ca un oras turistic, vara, plm, turisti, faleze, bezna. Primaria o arde ca Enelul, Enelul o arde ca Primaria. Dar nu asta e important, important este ca fac bani frumosi gen Linica Stan care nici in ziua de azi nu se stie cum a escrocat acel teren de si-a facut hotel, si multe altele in decursul anilor cat a fost directoare la THR. Sorin Andrei care la fel, mare baron al turismului prin Venus, doar cu o Dacie in declaratia de avere. Sa nu o uitam si pe doamna Griguta, care face turism prin Neptun ( facuta ”femeie” cu bani de Iorgus ). Numai ea stie cum a obtinut atatea camere. Femeia e insetata dupa bani, a si recunoscut. Asta e realitatea: astfel de escroci conduc Mangalia, pozand in asa zisii consilieri care vor binele orasului.

  Comentariu by Anonim — 31 iulie 2017 @ 11:55

 28. Pt 20
  De unde până unde ai ajuns la mine?
  Parintele unui elev m-a contactat in privat cu mult timp înainte de apariția articolului. I-am raspuns că am citit HCL si este aplicat așa cum a fost adoptat. Si ca ma voi interesa despre modificările care se pot aduce HCL-ului. Nu am dezbătut public subiectul. Nu mă confundați cu Radu Cristian, care se folosește de orice pentru imagine. Eu nu mint din rațiune: cetățenii Mangaliei s-au săturat de minciunile administrației; dacă mint sunt ca ei, iar eu nu sunt ca ei.

  Pt 21

  Nemernicii din fire vor fi nemernici și în ziua de Paști.
  Anonimi sunteți bully, dar când e vorba de ierarhici politici vă tremură nădragii. Eu nu am cerut niciodată să fiu consilier, am refuzat de 3 ori înainte de a accepta. Și când am acceptat am facut un favor, dar cu condiția să nu fiu împiedicat să fac ordine în oraș. Am încercat cu vorba, am încercat cum prevede legea, am propus diverse, dar dacă foamea lor e mare am concluzionat că doar parchetul, DNA, autoritățile publice, organele de control, CC, etc. pot face ordine in Mangalia.
  Nu stiu ce va fi, eu mi-am făcut datoria. După puterile mele. O altă putere nu am văzut prin oraș să fie la fel de capabilă.

  Apropos, propun ca CL sa se constituie in parte civilă păgubită pentru a recupera sumele prejudiciate cu contractele cu Dorinel Colgiu PFA, conform deciziei Curții de Conturi. Nu s-a admis contestația făcută catre CC.

  Cât despre presedintele PSD pe județul Constanța, nu-l subestima! Nu cred ca poate fi șantajat / condus /manipulat, etc., de către oricine din Mangalia. Dacă at fi adevărate aberațiile voastre, ar însemna să am puteri necunoscute ignoranței dvs. Nu vă dați seama că de câte ori mai scoateți o asemenea aberație, mă ridicați pe mine?

  Dar sunteți curajoși… Mari curajoși, mari zeflemiști!
  Eu mi-am impus punctul de vedere (pentru Mangalia) si in fața lui Felix, și în fața oricui indiferent de riscuri politice, de la miniștri, procuror general, șef al controlului judiciar pe țară, ambasadori, chiar si prim-ministrului. Se numește lobby. Nu am vreun avantaj că sunt consilier local; consilierul local este obligat prin jurământ sa se străduie pentru municipiu.
  Sunt convins ca se stie si umblă povestea cum ca persoane importante au insistat asupra mea, iar eu i-am trimis la plimbare, indiferent de funcțiile lor de demnitari sau politice. De aceea erau convinși unii că vor „scăpa” de mine. Realitatea este contrară dorințelor lor.

  Comentariu by Mentalistul — 31 iulie 2017 @ 13:42

 29. Am bold-at comentariul 24 întrucât nu e în regulă ce s-a întâmplat.

  Comentariu by lucian visa — 31 iulie 2017 @ 15:39

 30. De asta ar fi buna o societate civica in Mangalia care sa-l actioneze in instant pe primarul mincinos si incompetent pana la adanci batranete.

  Comentariu by Marian Vasile — 31 iulie 2017 @ 15:47

 31. @ 24
  Pentru că nu sunteţi din localitate. Din Constanţa, vreau să zic…

  Comentariu by Părintele Abramburenie — 31 iulie 2017 @ 17:05

 32. Discutii de prost gust. De 5 ani se aplica HCL in aceasta forma si nimeni n-a fost suparat. Suna cam asa: hai sa mai inventam o tema ca celalalte s-au rasuflat.
  Chitaristule, stiu ca-ti place mult moca, dar stai sa-ti vina randul. Sunt serii mai multe de elevi care pleaca in tabere.

  Comentariu by ALDE — 31 iulie 2017 @ 17:36

 33. @ 32
  Om de nadejde consilierul PNL Ciuraru ! Desi e in concediu prin zonele montane, dupa obositoarea activitate de presedinte de sedinta la CL, totusi mai posteaza si pe aici. Doar ca pe telefon e mai greu si greseste nickname-ul.

  Comentariu by Marian Vasile — 31 iulie 2017 @ 18:42

 34. Chitaristul are bani de meditatii si de aia ia 10. Dupa atatia ani de vama si-a tras 2 apartamente , vila pe teren de revolutionar si aduna din spatiul comercial inchiriat la ENEL ca furnica. Altul munceste in DMHI pe 1800 de lei si nu are , deci nu ia 10 si nu merge in tabara. Bine o sa ziceti , poate lua tot 10 daca stie. Nu poate. E treaba cu politica de la nr 24.

  Comentariu by Fane — 31 iulie 2017 @ 18:58

 35. Inainte cand luam cate o nota mica la scoala 3 sau 4, era o problema cand ziceam acasa, ne certau parintii, ne pedepseau etc. Acuma vine o generatie de copii care dupa ce nu invata mai fac cate 5-10 mii datorii si le zic parintilor acasa : Ce vreti ma ? Voi vara trecuta ati facut 30 de mii cu magazinele…am facut si eu 5-10 mii….deci tot mai ramanem cu ceva profit.

  Comentariu by Anonim — 31 iulie 2017 @ 19:07

 36. Lăsa-ți-l pe menestrel! Eu zic să ne ocupăm de micuțul înfoiat și plin de ură care nu știe pe cine să se răzbune că nu-l duce pe el dovleacul ăla sec! Ar face orice să mai căsăpească pe cineva. Să-și dovedească încă odată că e mic și fioros și că mușchiul lui e mai tare decât toată bleaga de Mangalie! Va veni odată și vremea ei să stea deasupra, brotăcel urât!

  Comentariu by Zoga — 31 iulie 2017 @ 20:34

 37. Mos Marian, mai du-te-n plm ca mai botezat. Sa-mi iei [mielul].

  Comentariu by ALDE — 31 iulie 2017 @ 20:48

 38. Pune tu liniuta la [m-ai]. Telefonul m-a jucat.

  Comentariu by ALDE — 31 iulie 2017 @ 20:50

 39. Hai să te poreclim: ciuararu2! Glumesc… ăla e țâță de mâță.

  Comentariu by Zoga — 31 iulie 2017 @ 20:54

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress