Politica locală

21 iulie 2017

POLITICĂ CIUDATĂ LA MANGALIA! UN CONSILIER PNL ȘI-A DAT DEMISIA, ÎNSĂ FĂRĂ SĂ ȘTIE….

Filed under: PNL — lucian visa @ 16:50

Ciudată este politica pentru cei care o privesc din afară. Noi, ca și spectatori, vedem altfel lucrurile decât cei direct implicați, care iau măsuri controversate și de multe ori de neînțeles. Observăm neregulile, ne deranjează extrem de tare, însă cei care au posibilitatea de a lua anumite măsuri nu ne întreabă dacă sunt bune sau rele.

În cursul zilei de ieri, la Mangalia a avut loc o ședință de consiliu de îndată, în care s-au votat toate proiectele care erau trecute pe ordinea de zi. Surpriza mare, pentru toți cei prezenți, a fost o demisie anunțată de către președintele de ședință. El a spus că d-na Sali Ghiulserin, care a candidat pe prima poziție a PNL Mangalia și a atras numeroase voturi, a decis să-și dea demisia fără multe explicații.

Numai că, potrivit afirmațiilor unor alți consilieri locali din partea PSD, ALDE și PMP, doamna consilier nu știa nimic despre demisia sa. Este cât se poate de bine știut faptul că, încă de la începutul mandetelor consilierilor, președintele PNL Mangalia, primarul Radu Cristian a luat demisii în alb. Din câte se pare, în cazul doamnei Sali a fost folosită această demisie. În mod ciudat, o nouă ședință a Consiliului local Mangalia va avea loc joia viitoare, iar aceasta va fi una cât se poate de interesantă prin prisma proiectelor de hotărâre aflate pe ordinea de zi. Primul punct vizează încetarea de drept a mandatului d-nei Sali Ghiulserin, iar cel de-al doilea se referă la numirea noului consilier local, Ioniță Dragoș Marian.

Iată ce scrie presa locală, respectiv ziarul Mangalia News: ”Conducerea locală a PNL a dat-o afară din CL pe dna Sali, deoarece a dovedit integritate și curaj. Nimeni nu a avut sânge în instalație să-i ia apărarea. Dată afară, chiar dacă ei o numesc „demisie”, deoarece primarul a activat demisia „in alb” pe care a pretins-o tuturor candidaților, cu ocazia candidaturii. O metodă totalitaristă.”.

Am încercat să luăm legătura cu d-na consilier, care este profesor de matematică, dar nu ne-a răspuns la telefon. Însă apelul nostru a fost recepționat de alte persoane implicate politic. ”Și-a dat demisia în ședința de ieri. Nu știu multe detalii, așa că cel mai bine ar fi să luați legătura cu președintele PNL Mangalia.”, ne-a spus Neculai Tănasă, președintele PSD Mangalia. L-am sunat pe primarul Radu Cristian, care este și președintele organizației Mangalia a PNL, dar a fost, de asemenea, inutil. Nici consilierul liberal Dumitru Filip nu a răspuns la telefon. Am reușit să vorbim cu Sorin Andrei, fost președinte al organizației locale a PNL Mangalia, care ne-a promis că va reveni cu un telefon deoarece este foarte prins. Nu a mai revenit, însă l-am sunat încă o dată și ne-a răspuns. Din păcate, nu ne-a dat cele mei așteptate vești: ”Nu știu nimic, deoarece a fost o ședință de îndată și nu am ajuns.” Am vorbit însă cu consiliera PMP Elena-Alexandra Silistra, care participase la ședința minunată în care s-a anunțat faptul că d-na Sali a demisionat. ”Toți cei de la PNL au semnat, încă de la începutul mandatului, demisii în alb. Dacă nu fac ce li se spune, sunt dați afară.”, ne-a spus Alexandra Silistra. De aceeași părere este și consilierul ALDE, Leonard Tănase. El ne-a declarat că ”d-na Sali nu știa că și-a dat demisia. Noi am înțeles că au fost luate demisii în alb la începutul mandatului, iar acum sunt folosite.”

La această ședință au participat 16 consilieri locali. Au lipsit Sali Ghiulserin, demisionar, Bociog Dragoș și Sorin Andrei. Este foarte important de precizat un detaliu, respectiv faptul că anunțul privind demisia d-nei Sali a fost făcut de către secretarul Primăriei Mangalia, Andreea Cabuz, după ce președintele ședinței, consilierul PNL Valentin Ciuraru, a deschis lucrările. El, împreună cu toți ceilalți consilieri prezenți, a luat act de această decizie.

Maria Ionescu, ordinea.ro 21.07.2017

14 Comments

 1. Valentin Ciuraru un mare politician al Mangaliei. Poate unul dintre cei mai mari pnl-isti pe care Mangalia i-a dat.

  Comentariu by zozo — 21 iulie 2017 @ 17:28

 2. Ciudata e viața uzurpatoarea prin aceleași metode sinistra acum e de partea dreptatii.ea oare cum a făcut cu barbora.politica și…. delicatețuri cica

  Comentariu by 2 — 21 iulie 2017 @ 20:57

 3. O singura si mare dilema am; oare doamna Sali nu a realizat ce fel de caracter are acest ,, mare om „, de ce l-

  Comentariu by Anna — 22 iulie 2017 @ 6:52

 4. Scuze! De ce l-a sustinut? Din cauza ei si a altor creduli avem ce avem!

  Comentariu by Anna — 22 iulie 2017 @ 6:56

 5. ptr 1 – tu vorbesti serios ??????

  Comentariu by zek — 22 iulie 2017 @ 9:17

 6. Cand manca rahat opozitia ? Cand ziceau ca e vara de interlop si nu merita sa fie votata , sau acum cand zice ca datorita ei PNL a luat 2000 de voturi ?

  Comentariu by Gore — 22 iulie 2017 @ 13:19

 7. La alegerile locale,am avut mari semne de intrebare cand am vazut pe liste aceasta Doamna Sali.O cunosteam ca un dascal onest si de mare omenie.Mi-am zis;ce cauta acest OM, in aceasta serparaie,,,oare realizeaza cat compromis si intoleranta trebuie sa guste,,cu voie sau fara de voie ?Iata ca ziua cernerii de cuget curat a rabufnit si nu a putut sa mai inainteze.Punct.Putea sa-si spuna ,,lasa ca un ban in + conteaza,,,dar oameni de cumsecadenia Doamnei Sali tot mai putini din Pacate! Toata PRETUIREA Doamna !

  Comentariu by elena — 22 iulie 2017 @ 14:36

 8. Doamna Sali n-a ajuns pe listele PNL prin vreun merit politic. A fost o înțelegere între echipa lui Radu și unii din comunitatea musulmană. În plus, PNL dorea să aibă mai multe femei pe listă și un profesor.
  Dacă era verticală, își dădea demult demisia. Așa că au demisionat-o ceilalți.
  Și uite așa se compromite un om.

  De profesorul Mazâlu vă mai amintiți ? Mare om. Rămâne lider în lista consilierilor profesori obedienți. Dar vine din urmă puternic Mihai Sorin.

  Comentariu by lucian visa — 22 iulie 2017 @ 16:28

 9. Speranta pentru tara asta era generatia tanara de politicieni . Din pacate au dezamagit la toate nivelurile . Vreau sa cred totusi ca noua generatie nu este asa si oameni precum mihai sorin nu sunt reprezentativi .

  Comentariu by doctorand — 23 iulie 2017 @ 10:35

 10. Pentru ca stim ca primarul (inca) al Mangaliei si „echipa lui” au obsesia acestui blog, dorim sa le facem o duminica frumoasa si sa facem public o intamplare din saptamana ce tocmai a trecut:
  Cu putin timp inainte de aceasta fulger sedinta de consiliu, in care alesii au ridicat mana in cam opt minute si in care au demisionata-o pe o profesoara fara coloana vertebrala, care se ploconea pana de curand in fata unor fosti elevi care abia tre eau clasa si acum au functii de conducere, in primarie si la partid, primarul Mangaliei si-a convo cat personalul de conducere intr-o sedinta.
  Le-a comunicat faptul ca nu va mari salariile angajatilor, conform legii intrate de curand in vigoare – si oricum, cui de acolo i-ar fi pasat, toti cei cu functii de conducere au salarii de la 5000, la 6000 si 8000 de lei!
  A jignit inca odata, in stil propriu, de elev care nu si-a putut lua treapta a doua, pe toti cei „vechi” in special, si i-a facut lenesi si plafonati.
  Apoi a recunoscut, in fata tuturor celor prezenti, ca toti cetatenii din oras sint nemultumiti, ca e murdar, sint gropi, buruieni si ca nu s-a facut nimic in ultimii cinci ani!
  DECI STIE!
  Cred ca pentru prima data, a recunoscut, in sfirsit, ca el si echipa lui sint un esec total.

  Comentariu by Anonim — 23 iulie 2017 @ 12:48

 11. Si inca ceva: nu sint din primarie, deci nu va fortati mintile sa ghiciti cine a scris, ca e degeaba.
  Am prieteni care lucreaza acolo, ieri ne-am intilnit si clar ca unul din subiectele de discutie e primaria si ce urat arata orasul.
  Si inca ceva: blogul asta, pe care il urati cu tot sufletul, are 8 milioane si jumatate de cititori.
  Duminica frumoasa si sa traiti bine, ca aveti cu ce…

  Comentariu by Anonim — 23 iulie 2017 @ 12:53

 12. De bine ce ești informat afla ca cei cu care te vezi fie te mint fie își bat joc de tine.Salariile celor din conducere încep cu cifra 3.
  Deci ori minți intenționat pt a crea antipatie la adresa celor din primarie, ori ești un nimeni care fiind interesat de ce se întâmplă prin primarie visezi la vreun post intr-o viitoare alta conducere.De aici concluzionez ca ești din cei cărora li se promite câte un post in conducerea primăriei la adunările de cartier cu Gașca anti Radu.Pt ca e clar ca faci si tu parte dintr-o gasca.Nu avem nevoie de unii ca voi,dar poți visa in continuare.
  Eu as paria ca ești unul din cei de la ALDE.

  Comentariu by Zorro — 23 iulie 2017 @ 17:33

 13. Se pare ca nr. 10 a avut mare dreptate… va doare, va arde ce se scrie, mai ales cind se spun adevaruri, si nu puteti controla si opri.
  Ei bine, salariile multor sefi din primarie incep cu 6, 7 si aduna multe sporuri. E adevarat. La asemenea salarii, pentru un oras ca Mangalia (mai ales decazut cum e acum) inseamna sume uriase, nemeritate.
  La ele se adauga restul…
  V-au stricat putin duminica linistita?

  Comentariu by Anonim — 23 iulie 2017 @ 19:25

 14. Mare fraier anonimul ăsta, băi, Zorro! Să se ia el de voi… În orașul care pute…. Ce tupeu să ai să te iei de șefii din primăria cioflingarului pitic, fără scoală serioasă, fără cultură și fără simțire?! Băi, Zorro, ăla adevăratul ținea cu poporul, le croia câte una la zevzecii care conduceau greșit, plini de aroganță si dornici de înavuțire. Așa că schimbă macazul și atacă pițigoiul înfumurat și plin de ură, că el e impotriva tuturor din orașul ăsta!

  Comentariu by Zoga — 23 iulie 2017 @ 19:26

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress