Mangalia – politica locală

16 iulie 2017

PROFEȚIILE unui deputat PNL: „Vom avea o guvernare de tip Văcăroiu”

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 16:35

Guvernarea PSD este un dezastru pentru zonele din economie care pot asigura dezvoltarea României, iar această abordare încetineşte motoarele economiei, „ducându-ne înapoi la o guvernare de tip Văcăroiu”, avertizează deputatul PNL, Ovidiu Raețchi.

„Guvernarea PSD nu a produs nimic pentru acele elemente care asigură dezvoltarea unei țări. Nu avem investiții în infrastructură. Nu vedem nimic consistent in materie de autostrăzi. Toate proiectele majore sunt amânate în așteptarea unui fantomatic fond de dezvoltare. Investițiile în modernizarea Armatei, care implicau și renașterea industriei locale, au fost bifate doar teoretic, dar nu devin realitate. În schimb, datoria externă a României a crescut cu 1,88 miliarde euro în primele cinci luni, un nou nivel maxim din decembrie 2014, deficitul de cont curent este cu 15% mai mare raportat la aceeaşi perioadă din 2016, investiţiile statului sunt cele mai mici din ultimii zece ani (au scăzut cu 54% comparativ cu anul trecut), iar companiile străine şi-au redus investiţiile directe în România cu 13%. Nu există niciun dram de stabilitate fiscală: Liviu Dragnea, Mihai Tudose, Ionuţ Mişa se contrazic de la o zi la alta şi bulversează mediul de afaceri”, a afirmat duminică liberalul, într-un comunicat de presă.

Parlamentarul PNL mai acuză faptul că „în oraşele care au fost conduse de PSD banii merg spre ajutoare sociale şi stadioane inutile”, în timp ce „oraşele din vestul ţării, care au fost conduse de primari de dreapta (Cluj, Timişoara, Sibiu, Arad, Oradea, Alba Iulia, Braşov) şi-au schimbat faţa, au cunoscut un proces major de modernizare”.

În opinia liberalului, cazul Bucureştiului este „dramatic”.  „Nu s-a făcut nimic pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic. Nici măcar la nivel legislativ nu există această dorinţă. Câteva sute de clădiri se pot prăbuşi în Bucureşti la un cutremur puternic. Gabriela Firea nu a reuşit, în mai bine de un an, să ofere nimic concret în materie de străzi, de pasaje, metrou, transport, benzi unice. Nimic, măcar o realizare pentru dezvoltarea oraşului şi a infrastructurii sale. În schimb, utilizează bugetul pentru festivaluri, concerte şi nenumărate forme de ajutor bănesc direct (…) Politicile pur stângiste vor încetini motoarele economiei şi ne duc înapoi la o guvernare de tip Văcăroiu”, a concluzionat Ovidiu Raeţchi.

Ana Petrescu, evz.ro 16.07.2017

7 Comments

 1. Îi vom ajunge pe greci.

  Comentariu by lucian visa — 16 iulie 2017 @ 16:37

 2. Așa, un pic de news:
  Când să aibă și ăla micu o susținere, nah că nu o mai are!

  Să-l studieze ai lui, sunt convins că este aerian și nu mai e coerent. Nu era nici înainte, dar acum e cam pa!
  Un singur lucru puternic nu au luat in calcul: resentimentul populației din Mangalia. 5000! Fără 84 poziții. Adică ora 5000 fără 84 minute. Nu stiu ce mai au alții, dar atâtea elemente am eu. Dacă vroia cineva să o organizeze și ju ieșea astfel.

  Dar totuși aduc în atenție un amănunt: cu ocazia proiectului educațional ROSE (200 mil eur ale BIRD!) s-a facut un studiu asupra liceelor. De exemplu, la un liceu din Mangalia din cei 425 de elevi intervievați, cca 90 au părinți care lucrează în străinătate (35 sunt uniparentali). Practic din situațiile acestea si din interviurile profi’, am dedus cum stăm exact cu orașul. Cei plecați, cu drept de vot la Mangalia, semnează fără vreun stres. Ingenioasă a fost ideea de strâns semnăturile olografe.
  Dacă vroiam să-i organizăm pe cetățeni astfel cum s-au organizat singuri, nu cred că reușea cineva. Dar resentimentul împotriva primariei e mare.

  Asta așa …. dacă vor aroganții nemernici să afle cum stă situația reală la mine. Nu stiu cine mai are, cate mai are, eu cunosc situatia de la mine.
  Un om cu mintea la el ar fi trebuit sa realizeze că am jucat inteligent timp de 1 an – nu ar fi avut noimă să mă bag în ceva inutil. Din moment ce m-am expus, e ceva acolo.

  Comentariu by Mentalistul — 17 iulie 2017 @ 23:09

 3. Ozzy sau mentalistul sau antrenorul de trupe de elita sau pasarea maiastra a cetatii Callatis ce vrei tu sa ne transmiti?
  Un crampei din luminatia ta,ceva .. dar nu mai amagi lumea cu balivernele tale

  Comentariu by Botanistul — 18 iulie 2017 @ 20:26

 4. pt. 1

  Cam asa ar putea fi: o guvernare tip Vacaroiu!

  Dar, daca ajunge PNL la guvernare, in halul in care s-a degradat acum acest partid, luand exemplul si de la PNL-ul din Mangalia, nu cumva s-ar putea ajunge la o Guvernare de tip Emil Boc?

  Nu-l vrem pe Vacaroiu? Ok!
  Dar il vrem pe Emil Boc inapoi?

  Comentariu by billa — 18 iulie 2017 @ 21:43

 5. @ 3
  Nikname-ul se refera la specializarea unora de prin primarie?
  De ce crezi ca doar mincinosul și gasca voastra au prioritate la amagitul populatiei?
  Și de ce crezi ca daca minciuna este crezul vostru altii nu pot avea drept crez adevarul ?

  Comentariu by Anonim — 18 iulie 2017 @ 22:06

 6. Pt.4
  Care-i treaba cu Boc ? Evident că nu ne mai trebuie unul.

  Azi ne împrumutăm masiv că să dăm salarii mai mari bugetarilor. Unde va duce asta ?

  Eu am spus că cel mai liberal guvern de până acum a fost cel condus de Ponta, deși nu-mi place individul. A făcut un bun echilibru între încasări și plăți, ajutând la relansarea economiei.

  Comentariu by lucian visa — 19 iulie 2017 @ 15:20

 7. http://www.mangalianews.ro/2017/07/marin-florian-domnule-ministru-fifor-mihai-situatia-de-la-dmhi-mangalia-este-una-ingrijoratoare-iar-o-serie-de-intrebari-isi-cauta-continuare-raspunsul/

  Comentariu by nabuco — 19 iulie 2017 @ 19:34

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress