Ministerul Educaţiei a publicat, miercuri, 5 iulie, rezultatele examenului de Bacalaureat 2017, înainte de contestaţii. La nivelul Municipiului Mangalia Liceul Teoretic „Callatis“rămâne lider al gradului de promovabilitate: 132 de absolvenţi, din cei 147 înscrişi, au obţinut medii peste 6. Eleva Diana Baciu, absolventă de „Ştiinţele naturii“, a reuşit să obţină media 9,91, fiind cel mai bun elev al Mangaliei la acest examen. Diana este, de altfel, şi şef de promoţie al unităţii de învăţământ. La „Callatis“, trei elevi nu s-au prezentat la examen, iar 12 au fost respinşi.
La Colegiul Economic Mangalia, cea mai mare medie a fost obţinută de Andreea Popescu (Tehnician în activităţi economice) – 9,06, iar cea mai mică medie a fost de 6. Din cei 164 de absolvenţi ai unităţii de învăţământ, 14 au ales să nu se prezinte la examene, iar 89 au picat. În privinţa Liceului „Ion Bănescu“, aici au fost înscrişi 71 de elevi, din care 11 nu s-au prezentat la examenul de Bacalaureat, iar 52 au fost respinşi. Doar 8 elevi au fost admişi, cu medii cuprinse între 7,05 (Andrei Balaban) şi 6,21, doi dintre aceştia fiind absolvenţi ai promoţiilor anterioare!
editiadesud.ro 05.07.2017
Foarte slab rezultatul de la Ion Bănescu. Poate că mărirea salariilor profesorilor, ar trebui să țină seama și de nivelul rezultatelor școlii.
Comentariu by lucian visa — 5 iulie 2017 @ 17:13
Astazi se vor afisa rezultatele la bac, parca vad ca peste 30% din fetele care au picat se vor imbarca catre : Anglia,Germania,Italia…doar au peste 18 ani si sunt responsabile pentru ceea ce fac. 50% din cele care au invatat si au luat bacul o sa se mute la Bucuresti iar acolo anturajul o sa le faca sa „toceasca” altceva. 20% vor ramane pe aici si se vor mandri cand le ia vreunu la o tura si vor pune 20 de snapuri pe melodia eu vara nu dorm – mihaita piticu. Iar ptr baietii care nu au luat bacu, nu e nicio problema o sa zica si ei : – lasa ba ca poate prind eu vara asta vreo gagica si plec. Macar sa prinda un bilet pe la pariuri.
Asta e realitatea.
Comentariu by zozo — 5 iulie 2017 @ 18:35
Majoritatea fetelor pleaca pe la Bucuresti chipurile sa faca facultatea, dar acolo dau de alta viata, incepand de la droguri si sex pe bani si poze o gramada, problema este ca noi le stim din oras ca sunt saracii, nu ne pot impresiona.
– Multi pleaca cu prietenele lor pe afara chipurile sa lucreze amandoi, dar pana la urma doar fata va munci.
– Mai sunt si baieti care zic : ma duc afara castig 2500 de euro pe luna, stau 2 ani vin cu 50 de mii si imi iau o masina si dorm in ea ca are 4-5 locuri, pe cand garsoniera are o singura camera, dar de fapt vin acasa dupa o saptamana cu bani imprumutati pentru bilet.
– Mai pleaca si unii pe mare si cand vin deja au copil fara sa fi lucrat la proiect.
Comentariu by zozo — 5 iulie 2017 @ 18:37
Ce universuri inchise aveti, ce viata urata, ce familii de joasa speta… din comentariile voastre se vede ce jos e nivelul societatii noastre, pe ansamblu!
Felicitari elevelor pentru rezultatele lor. Cu siguranta au insemnat multe renuntari, emotii, studiu, vise, dorinte. Sa reusiti in viata tot ce va doriti. De preferinta, in alta tara. A noastra e bolnava, in agonie.
Sa faceti ce visati acum, cand sunteti tinere. Mai tarziu va fi greu sau chiar imposibil.
Felicitari si succes.
Comentariu by Anonim — 5 iulie 2017 @ 20:38
pt. 1
Domnule Visa,
Cu tot respectul,
Inainte sa calificati un liceu drept “slab” sau sa ne legam de salariile profesorilor, n-ar fi bine sa facem niste comparatii?
De exemplu care a fost media de intrare a celor de la Banescu in 2013 ? Va spun eu, in jur de 5, …. ! Multi au venit la liceu cu medii de 2 si 3 ! Multi au venit de la Limanu, Albesti, Cotu Vaii, Pecineaga, 23 August, Dulcesti etc deoarece alta sansa nu aveau ! Cat ati fi sperat sa ia copiii astia la Bacalaureat ?
In schimb, care a fost media de intrare a celor de la liceul Teoretic in acelasi an ? Va spun tot eu ! Undeva in jur de media 8,80 !
E usor, domnule Visa, sa ridici statui, sa mergi la olimpiade, la concursuri internationale si sa faci performanta cu elevii buni ! Multumesc, chiar si cel mai slab pregatit profesor poate face asta !
Dar pe elevii « prosti », pe elevii in risc de abandon scolar, pe elevii cu CES (cerinte educationale speciale – inainte vreme erau denumiti handicapati, acum au doar CES), pe elevii din familii risipite prin Spania si Italia, pe astia cine ii educa ?
Aaaaa…stie toata lumea, e usor sa faci « performanta » cu elevii déjà pregatiti, cu « spuma, crema si smantana Mangaliei » ! Merci, nici nu trebuie sa te chinui prea mult, doar sa nu-i incurci prea mult pe elevi la ore, ca oricum mamica il duce la meditatii la Constanta !
In partea cealalta, ce vina au profesorii de la Banescu ca acolo ajung, din gimnaziu, elevii cu medii de 2 sau 3 sau 4 ? Ce vina au profesorii de la Banescu ca acolo ajung multi copii proveniti din drojdia societatii ? Credeti ca profesorii de la Banescu sunt asa de tampiti sa nu-si doreasca performanta scolara ? Cu cine sa o faca insa?
Asta e materialul pe care-l primesc in clasa a IX-a, cu asta lucreaza !
La liceul Banescu performanta inseamna sa iei un elev analfabet functional in clasa a IX-a (trimis tot de scolile gimnazile din Mangalia sau din imprejurimi) si sa-l faci sa stie sa citeasca o opera literara sau sa rezolve un sistem de ecuatii in clasa a XII-a. Incearca si ei, saracii copii sa sustina Bacalaureatul. Atata pot, atata stiu, atata au fost invatati in familie sau in mediul in care se invart !
Dar asta nu inseamna ca profesorii de la Banescu sunt mai putini valorosi sau ca nu merita salariul marit ! Si nici nu inseamna ca trebuie sa punem la stalpul infamiei un corp profesoral care se chinuie, cu materialul uman pe care-l are la dispozitie, sa faca cate ceva !
Dar eu as face un experiment : intreg corpul profesoral, compus din « marii si valorosii» profesori de la Liceul Teoretic, sa mearga pentru un an scolar sa predea la Liceul Banescu si invers. Ia sa vedem, cei de la liceul Teoretic or sa mai aiba aceleasi performante, cu materialul uman pus la dispozitie ? Asa vor demonstra ca ei sunt valorosi, nu banii lui mamica si taticu dati pe meditatii !
P.S. Mai pe scurt, domnule Visa, ca sunteti inginer : randamentul unui proces nu se masoara doar la valoarea absoluta a iesirii din sistem (in cazul nostru Bacalaureatul), ci se compara si cu valoarea intrata in sistem ! Calculati dvs. : daca un elev a intrat in liceu cu media 4.00 si a iesit cu 6.00, care e randamentul ? Dar daca un elev a intrat in liceu cu 8.50 si a iesit tot cu 8.50 care e randamentul procesul de educatie?
Comentariu by Theo — 5 iulie 2017 @ 22:26
Eu sunt fiziciana si stiu ca totul este relativ. Acel 4 sau 8 50 sau cat o fi depinde de spaga data si nu de inteligenta elevului. Si mai depinde si de norocul sa pice pe subiect in ziua respectiva.
Comentariu by Dana — 6 iulie 2017 @ 2:11
Rusine Dana! Se vede ca esti obisnuita cu spaga!,cu norocul, probabil si cu ghiocul! La realizatea unui proces tehnologic contribuie toti factorii:material genetic, materie prima, procesul de fabticatie, finisaj, ambalaj. Ce fel de inginer esti Dana?
Comentariu by Anna — 6 iulie 2017 @ 7:07
Pardon , fizician?!?!
Comentariu by Anna — 6 iulie 2017 @ 7:08
ptr 1– domnule Visa, Theo are mare dreptate. Nu mai dati cu noroi in cei ce mai isi fac meseria, inca. Vom vedea peste citiva ani, ce se va intimpla cu invatamintul, ca de pensionat , se tot pensioneaza, dar de intrat in sistem , pauza. Nu e vorba numai de salariu…sint alte probleme mult mai mari.
Comentariu by zek — 6 iulie 2017 @ 12:01
Daca sunt analfabeti, o sa devina functionari publici… fetele la cracanat la sefi si baietii la combinatii. Rusine sistemului depravat care promoveaza non valori. Prost e ala care nu i-a impuscat pe toti la revolutie, ca i-a lasat sa traiasca pe toti securistii care inca sustin sistemul ceausist in picioare
Comentariu by anonim — 6 iulie 2017 @ 12:33
Pe timpul lui Ceausescu se invata carte, nu ca acuma!
Comentariu by Anna — 6 iulie 2017 @ 14:26
Cred ca niciunul din cei ce analizeaza situatia aceasta nu cunoaste sistemul de invatamint si in mod deosebit cel din Mangalia,stiti cum se spune:la fotbal si in invatamint toti se pricep.La Banescu cred ca profesorii au abandonat nobilul tel a-i invata si-i educa fara a-i discrimina pe elevi.Dar aceeasi profesori fac din greu meditatii cu elevii celorlalte licee iar profesorii din acele licee fac meditatii,aproape fortate cu proprii elevi,de fapt diferenta intre acste tri licee o face potenta financiara.E adevarat multii elevi din Mangalia se rateaza in facultati,lucrul fiind tabu in aceste licee si chiar in oras,asta apropo de educatie in familie,scoala sisocietate.
Comentariu by doru — 6 iulie 2017 @ 15:11
Dorule, am impresia ca incepi sa mananci rahat cu lingurita (deocamdata!).
Tu « crezi ca profesorii de la Liceul Banescu au abandonat nobilul tel al educatiei » ? De unde stii tu ?
De unde ai tu credinta asta ? Cum iti permiti sa « vopsesti » in halul asta niste profesori ?
Ce “nobil tel” au abandonat profesorii de la Banescu? Ai date precise ? Ai statistici legate de actul de educatie ? Ai avut vreodata acces la evaluarile ARACIP sau ale Inspectoratului Scolar Constanta ? Ai citit macar datele despre insertia pe piata muncii a elevilor de la Banescu ? Ai citit vreodata rapoartele Santierului Naval Daewoo din Mangalia despre muncitorii calificati pe care-i primeste de la Liceul Banescu ?
Nu ai facut-o niciodata, dar iti place sa arunci cu rahat !
In plus, despre ce « nobil tel » vorbesti ? Aaaa…despre fenomenul educatiei ? Da ! Ai dreptate ! Dar trebuie ca si subiectul educatiei, adica binomul constituit din parinte si elev, sa si doreasca asta ! Daca acest binom « parinte-elev » nu doreste, nu vrea, nu este interesat ce ar trebui sa faca profesorul ? Sa cheme Politia ? Ce sa faca ?
Dar daca tiganii de la Moara sau tiganii din cartier, ori amaratii de la Cotu-Vaii sau Limanu nu doresc asta, ce sa faca profesorii ? Sa-i forteze sa invete ?
Cat despre « discriminare » ai luat-o rau pe aratura ! Care discriminare ?
A….ca de vreo 5-6 ani nu li se mai permite tiganilor sa mai intre cu Mertanul in curte sa agate gagici ? Da ! E discriminare !
A….ca nu se mai face trafic de etnobotanice la poarta scolii ? Da ! E discriminare !
P.S. 1. In Romania legea educatiei prevede clar : invatamantul obligatoriu este de 10 clase ! Adica, vrei nu vrei, elevul, prost, tembel, inteligent sau geniu, trebuie sa fie trecut prin doua clase de liceu : clasa a IX-a si clasa a X-a !
Cu alte cuvinte, legea prevede ca orice elev, indiferent de notele din gimnaziu, sa ajunga la liceu, sa faca clasa a IX-a si clasa a X-a !
Ce vina au profesorii de la Banescu ? Astia despre care spui ca « si-au pierdut nobilul tel » ?
P.S. 2. Obligativitatea impusa de lege nu se aplica doar institutiilor de invatamant ! Ea este biunivoca ! Adica se aplica si parintilor ! Si parintii, prin lege, au obligativitatea de a trimite copiii la scoala pana la finalizarea celor 10 ani de studii !
Ai vazut tu vreodata vreun primar amendand vreun tigan ca nu-si trimite copilul la scoala ?
Comentariu by Theo — 6 iulie 2017 @ 15:40
Afara de articole din legi,fapte ai,sau la inspectorat scoala e o statistica.Rezultatele acestea reflecta munca celor care conduc invatamintul,din scolile din Mangalia fii de tigani,de tarani din comunele limitrofe sunt absolventi ai unor facultati si secialtati de renume din tara.
Comentariu by doru — 6 iulie 2017 @ 17:58
Pt.5
Poate că nu m-am exprimat suficient de clar. Nu vreau să critic pe nimeni. Am publicat în timp articole care au avut de a face cu școala, tocmai pentru că îi dau mare importanță pentru viitorul țării.
Eu înțeleg că la Ion Bănescu intră elevi mai puțin pregătiți. Nu mă aștept să fie olimpici, dar mă aștept ca marea majoritate să treacă BAC-ul. Altfel ?
Totuși nu toți profesorii își dau același interes și au rezultate la fel de bune. Consider că trebuie să existe o departajare a lor și la salariu.
Comentariu by lucian visa — 6 iulie 2017 @ 18:49
pt. 15
Domnule Visa,
Cu acelasi respect,
Inteleg si eu domnule Visa ca v-ati fi asteptat ca Marea Majoritate sa faca « nu stiu ce anume », dar ce facem cu Mica Majoritate ?
Ca, dupa cate stiu eu, limba romana nu are grade de comparatie pentru cuvantul “majoritate“. Ori exista, ori nu exista ! Nu-i nici mica si nici mare, nici mai lungă, nici mai lată, nici subţire şi nici groasă ! Ea, majoritatea, doar există, adică mai mult decât jumătatea !
In al doilea rand, va intreb : de unde stiti dumneavoastră chestiuni educaţionale de la Liceul Bănescu ? De unde stiţi chestiunea asta pe care ati facut-o publica in comentariul dvs? ” Totuși nu toți profesorii își dau același interes și au rezultate la fel de bune ”.
De unde ştiţi asta? Doar din bârfele profesorilor de la Economic şi de la Teoretic? De unde ştiţi asta ?
Repet şi vă întreb: aţi participat vreodata la vreun bilanţ al Inspectoratului Scolar? Aţi participat vreodata la vreo evaluare ARACIP? Aţi participat dvs personal la vreun proiect european Erasmus făcut de Liceul Banescu? Aţi participat dvs personal la evaluarea activităţii Clubului Sportiv Şcolar ? Care tot de Liceul Bănescu ţine! Deşi unii tot încearcă să-l „fure” şi să se împopoţoneze cu rezultatele Liceului!
Aţi participat vreodată la vreo şedinţă de bilanţ a Şantierului Naval, acolo unde se laudă profesionalismul elevilor de la Bănescu aflaţi în practică?
De unde ştiţi aşa de bine astfel încât să-i vopsiţi cu aceste culori pe profesorii de la Bănescu: „nu toţi profesorii îşi dau acelaşi interes…”! Cine şi cum, dar mai ales de ce vă oferă aceste date?
Daca nu aveţi date concrete despre activitatea profesorilor de la Banescu, cu tot respectul cuvenit dumneavoastră, eu cred ca ar fi cazul sa va cereti scuze!
Sunt de acord însă cu diferenţierea salariului profesorilor pe bază de muncă: adică, dacă elevii intră cu medie mare la liceu, profesorul nu prea mai are de muncă! Să aibă salariul mai mic, proporţional cu munca lui personală, nu cu media sosită odată cu elevul si cu banii de meditatii ai parintilor!
Iar dacă elevul are medie mică la intrare în clasa a IX-a, profesorul să aibă salariul mai mare, proporţional cu munca proprie a profesorului!
În acest caz aveţi dreptate!
Comentariu by Theo — 6 iulie 2017 @ 19:33
Nu m-am referit la profesorii de la Ion Bănescu, ci la profesori în general. Iar afirmația este valabilă pentru orice meserie.
În economia privată, cea care plătește salariile profesorilor, nu ai performanță, dai faliment.
Dacă DMHI apreciază elevii de la Ion Bănescu, e foarte bine. Poate că liceul ar trebui transformat în școală profesională. Adică să lăsăm pe planul doi materiile de la BAC și să exersăm la sudură. Nu e nimic rău. În felul acesta nu ne mai mințim.
Nu aș vrea să fiu înțeles greșit. N-am nicio problemă cu profesorii sau elevii acestui liceu. Îmi pare rău de rezultatele slabe la BAC și consider că trebuie făcut ceva. Nu e treaba mea ce anume.
Comentariu by lucian visa — 6 iulie 2017 @ 19:49
@ Theo
Omul sfinteste locul, zice o vorba din batrani.
Din ce spuneti pentru rata mica de promovabilitate la BAC ar fi devina parintii ( perfect adevarat), nivelul slab al elevilor ce dau admitere la acest liceu ( pregatiti tot de niste dascali) și lipsa de interes a acestora. Profesorii de la Banescu nu au nici o vina mai ales ca invatamantul e obligatoriu pana la 10 clase.
In legea aia a invatamantului nu spune ca si promovabilitatea e obligatorie si ca daca nu are un nivel minim nu poate ramane repetent.
Dar sa presupunem ca s-ar utiliza niste metode pe langa lege sa fie promovati chiar daca nu au cunostintele necesarel, in sa chestia asta ar fi valabila doar pana la absolvirea clasei a 10.
De aici pana a ajunge la bac se poate tria graul de neghina. Dar cum acest lucru nu se face e clar ca o parte din vina apartine dascaliolor de aici idiferent ce expozeuri veti mai posta pe aici.
Comentariu by Marian Vasile — 6 iulie 2017 @ 20:08
Pentru analfabetul de la 18: se spune si se scrie rata(procent) de promovare. Promovabilitate inseamna insusirea a tot ceea ce poate fi promovat.
Comentariu by Anonim — 6 iulie 2017 @ 20:31
@ 19
Multumesc pentru corectie Anonim, ai dreptate dar asta nu schimba cu nimic situatia, nici despre ce am postat nici despre persoana ta.
Comentariu by Marian Vasile — 6 iulie 2017 @ 20:49
Poate vrei sa-mi multumesti ca te-am corectat, analfabetule. Corecție inseamna altceva. Pune naibii mana pe carte.
Comentariu by Anonim — 6 iulie 2017 @ 21:14
Pt. 18
Domnule Marian Vasile,
Aveti dreptate ! Insa doar pana la un anumit punct. Si o sa va explic de ce !
Hai sa luam exemplul Austriei unde, la anumite scoli (nu la toate, recunosc !) se aplica urmatorul principiu : profesorul, dirigintele a intrat cu o clasa de 25 de elevi in clasa a IX ? Foarte bine ! Daca pe parcurs se pierd unul, doi, zece, cincisprezece, douazeci….nu contează, dacă profesorul ajunge cu un singur elev la final…aia este clasa ! Iar profesorii sunt platiti pentru acea clasa, formata din acel elev !
Pe cand la noi….ho, ho, ho….ce sa vezi si ce sa te intrebi ?!
Daca scade clasa sub 12 elevi se desfiinteaza clasa ! Se comaseaza orele, adica se pierd cel putin 12,15,18 catedre de profesori care predau la clasa aia ! Vor fi profesori care nu vor mai avea loc de munca !
Vrei “trierea graului de neghina”? Foarte bine! Il triem! Dar ai accepta ca un profesor sa predea, in clasa a XI-a sau a XII-a unei clase formate dintr-un singur elev? Asa, ca sa alegem graul de neghina ?
In concluzie, domnule Marian Vasile, vina nu este in nici un caz a dascalilor, ci a sistemului care le impune profesorilor, ii obliga sa-i tina in scoala pe toti tampitii! E vina legilor si a opiniei publice! Aceasta opinie publica pe care o vad si aici, pe acest blog, si care se ofuscheaza la rezultatele slabe la BAC, dar nu le permite profesorilor sa faca trierea! Iar santajul societatii, a parintilor e clar: daca ai multi repetenti, se desfiinteaza clasa si iti pierzi painea!
Dumneata, domnule Marian Vasile, daca ai avea 12 elevi in clasa a XI-a, l-ai lasa repetent pe al 12-lea? Astfel incat sa iti tai craca de sub picioare si, de a doua zi, sa-ti cauti alt loc de munca?
Ce spui moralistule? Te-ai baga la chestia asta?
Comentariu by Theo — 6 iulie 2017 @ 21:25
@ 22
M-ati lamurit, in aceasta ecuatie-profesor elev toata lumea e vinovata mai putin profesorii. Sunt convins ca nici dumneavoastra nu credeti pe deplin acest lucru cu atat mai putin altii. Pastratul paiinii pare a fi in opinia dumneavoastra crezul suprem al dascalului. Pacat ca alte catetgorii profesionale nu-si pot pastra painea atunci cand produsele muncii lor nu corespund standardelor calitative.
Comentariu by Marian Vasile — 7 iulie 2017 @ 8:38
Pt. 23
Asa este! Aveti dreptate, desi partial! Insa, noi nu vorbim aici despre societati comerciale private, ci despre institutii de stat, dedicate binelui public, nu profitului patronului! Asa este, la patron, daca nu performezi, imediat te da afara! Aveti dreptate!
In schimb, invatamantul, structura scolara ca institutie este de utilitate publica! Vrei sau nu vrei trebuie sa o ai! Nu se pot aplica aceleasi reguli ca si la „patron” !
Ca, de exemplu, daca ar fi dupa mine si dupa regulile dumneavoastra, eu as desfiinta Primaria Mangalia! Ce performante are? Are vreuna?
Cat despre rezultatele din invatamant, v-as ruga sa mai cititi inca o data comentariul meu de la nr.5 : nu poti avea rezultate cu elevi care nu vor si cu parinti pe care nu-i intereseaza educatia!
Si ca sa mai si zambim, va dau un exemplu: poti sa-mi dai un Trabant si un atelier intreg de tunnare de masini! Oricat m-as chinui sa-l transform nu o sa reusesc niciodata sa fac un BMW din el! Tot Trabant ramane! Desi ambele sunt tot masini germane!
Asa si cu elevii si sistemul de invatamant din Mangalia: oricat m-as chinui eu cu ciobanul de la Cotu-Vaii sau cu tiganul de la Moara, oricat i-as invata eu, oricate burse le-as oferi si oricate facilitati educationale…..n-o sa scot niciodata vreun olimpic din astia ! Si nu ca nu ar fi destepti! Ci doar pentru faptul ca refuza, nu vor, nu au aceasta cultura a invatarii, ba chiar unora le este si rusine sa invete. Nici ei si nici parintii lor nu au aceasta cultura!
Dar asta nu inseamna ca eu, ca profesor, nu trebuie sa incerc! Eu incerc si ma dau peste cap sa fie bine, dar daca aia nu vor, daca elevii efectiv refuza sa invete, tu ca Stat Roman, trebuie sa ma pedepsesti pentru incultura romanului de rand?
Iar tu, ca comentator pe bloguri, domnule Marian Vasile, trebuie sa ma critici pe mine ca profesor? Mai bine uita-te la incultura promovata obsesiv in administratia locala la Mangalia si vei descoperi resorturile profunde ale rezultatelor slabe din scoli!
Comentariu by Theo — 7 iulie 2017 @ 17:13
Adii beee , unde gasesc si eu Georgiana asta stie bine adunare , numere , mergeam cu ea la Spania bree faceam mult. La banca daca lucreaza castigam putin bre pacat de fata.
Comentariu by Ghiunaidan — 7 iulie 2017 @ 19:04
@24
Incepeti comentariile intr-o nota politicoasa, manierata si pe masura ce emotionalul invinge rationalul le finalizati patimas, coleric. Am inteles, aveti elevi care refuza sa invete dar totusi frecventeaza cursurile acestui liceu destul de des pentru ca altfel ar fi exmatriculati pentru absente. Cum unii oameni, fara prea multa scoală ori cursuri de pedagogie și psihologie, reusesc sa dreseaze diverse animale, inclusiv oi, mi –e greu sa cred ca nu puteti transmite cateva cunostinte unor elevi. Nu v-a cerut nimeni sa faceți olimpici din ei ori sa se bata Oxford sau Cambridge pe absolventii de la Banescu, dar nu pot sa cred ca in patru ani de liceu nu puteti, chiar si in conditiile neimplicarii active a acestora, sa transmiteti suficiente cunostine acestor elevi pentru a obtine o nota de trecere la bacalaureat intr-un procent de peste 50 %.
Parintii inconstieni ori inculti ai acestor copii de care vorbiti au fost si ei in acest sistem de invatamant pe vremea generatilor anterioare de dascali sau chiar a dumnevoastra din tinerete.
De ce credeti ca nu as avea dreptul sa va critic , sunteti platita din banii publici pentru o activitate de utilitate publica, care daca nu e facuta la anumiti parametri are niste repercursiuni uriase asupra tarii?
Ca in administratia publica locala sunt destui incompetenți ori inculti dovedeste ca acelasi lucru se intampla si in invatamant. Acolo unde activitatea este remunerata fara o cuantificare stricta a rezultatelor obtinute, caracteristica cam intreg sectorului bugetar, vom gasi cei mai multi pseudoprofesionisti. In sectorul privat unde cererea pietei, oferta, calitatea, valoare si compententa sunt legile dupa care traiesti sau falimentezi nu se pot utiliza astfel de argumente.
Suntem intr-o țara democratica, aveti ca si ceilalti cetateni o serie intrega de drepturi democratice prevazute in constitutie si legislatie, sunteti o elita intelectuala de aproape un sfert de milion, aveti sindicate si nu puteti fi manipulati ca oamenii simpli.
Comentariu by Marian Vasile — 8 iulie 2017 @ 9:59
Pt. #24
https://www.centruldemeditatii.ro
Comentariu by nabuco — 8 iulie 2017 @ 11:59
„Au fost prea mulţi şi prea dintr-o dată oameni veniţi de la ţară, deveniţi peste noapte orăşeni. Ţăranii aveau demnitatea lor, mai ales acolo unde nu se amestecaseră orăşenii. Ajunşi la oraş, puţini au devenit orăşeni, cei mai mulţi au devenit mahalagii. Mersul la mare a devenit o modă ce ţine de “standing”. Cu plăcere să faci revelionul la mare! Vin din toată ţara, se îmbată, sparg sticle pe şosea, devalizează hotelurile; un chef de care să-ţi aduci aminte, şi totul se termină la poliţie. Poezia de la mare? Ce mai vrea să zică asta?
Aş spune încă multe, dar mai bine tac.
Te îmbrăţişează,
Paul H. Stahl.
(Scrisoarea etno-sociologului Paul H. Stahl, adresata arhitectului și pictorului Stephan Eleutheriades).”
Comentariu by nabuco — 8 iulie 2017 @ 12:08
http://evz.ro/romanca-socheaza-franta.html
Comentariu by lucian visa — 12 iulie 2017 @ 16:21