Politica locală

3 iulie 2017

Cotă remarcabilă de profit. Contract inedit. Cât cheltuie Primăria Mangalia vara aceasta pentru salvamari

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:01

Primăria Mangalia a atribuit contractul pentru serviciile de salvamar care vor prestate vara aceasta în staţiunile din sudul litoralului printr-o procedură pe care SEAP nu o recunoaşte, după cum avea să motiveze chiar şi autoritatea contractantă. Numele firmei câştigătoare nu este o surpriză, aceasta prestând servicii similare de circa un deceniu, de multe ori neplătită la timp de primăriile care o angajează. Chiar şi aşa, firma o rată impresionantă de profit, care reprezintă aproape o treime din cifra totală de afaceri.

Primăria Mangalia a atribuit pe 16.06.2017 contractul pentru servicii de salvamar în staţiunile din subordine, valabil timp de patru luni. Din motive care ţin de site-ul Serviciului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), prost făcut încă de la început, procedura de achiziţie aleasă de municipalitate a trebuit explicată în anunţul de atribuire. Potrivit autorităţii contractante, este vorba despre „servicii publice de salvare acvatică – salvamar şi posturi de prim ajutor pe plajele cu destinaţie turistică din Municipiul Mangalia şi Staţiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun şi Olimp, pe durata sezonului estival 2017. Contractul s-a încheiat în baza unei Proceduri de atribuire vizând Anexa nr.2 la Legea nr.98/2016, privind achiziţiile publice şi a procedurilor interne aprobate – Procedură simplificată de atribuire proprie, aprobată prin Dispoziţia Primarului nr. 309 din 29.05.2017. Procedura s-a desfăşurat offline. Procedura nu a fost negociere ci o procedură simplicată proprie, dar din motive tehnice a platformei SEAP nu există posibilitatea alegerii unui câmp corespunzător”.

Salvamari plătiţi cu bani aduşi de acasă

Valoarea estimată iniţial a contractului era de 1.260.503,2 lei, fără TVA, iar singura firmă înscrisă în competiţie a fost declarată câştigătoare cu oferta de 1.230.000 lei. Este vorba despre Callatis Club Nautic SRL din Mangalia, deţinută de omul de afaceri şi politicianul George Lipoveanu. Firma asigură de circa un deceniu servicii de salvamar pentru licalităţile din sudul litoralului, primăriile de aici fiind mereu rău platnice, după cum se plânge frecvent Lipoveanu, care spunea că aduce bani de acasă pentru a-şi plăti salvamarii. Chiar şi aşa, Callatis Club Nautic SRL, care are ca domeniu de activitate servicii anexe transportului pe apă, a raportat pentru anul 2016 o cifră de afaceri de 2.021.708 lei şi un profit net impresionant, de 749.009 lei, cu 39 de angajaţi, dar şi datorii totale de 1.193.142 lei.

Replica 03.07.2017

8 Comments

 1. Și încă 8 miliarde de la piticul harnic pt prietenul Lipoveanu că i-a votat unpr-ul ,împrumutul de 10 milioane de euro. Lipovene,săîți fie rușine pt cum ai vândut orașul!

  Comentariu by Buzatu — 4 iulie 2017 @ 9:25

 2. Salvamarii sunt platiti cu bani de la guvern care sunt virati in bugetul local. Primarul doar profita de acesti bani pentru a-si asigura inca doua voturi care-i aduc majoritatea simpla in CL. Lipovenu ca si alti fosti militari din politica locala sunt foarte pretabili la fel de fel de manarii.

  Comentariu by Marian Vasile — 4 iulie 2017 @ 10:30

 3. http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-21853566-santierul-naval-daewoo-din-mangalia-aproape-vanzarea-catre-olandezii-damen-santier-naval-galati.htm

  Comentariu by I.S — 4 iulie 2017 @ 11:11

 4. Toate plajele sunt ocupate de seslonguri, pentru prima data dupa’89 nu mai poti pune un cearceaf pe nisip, nu ai unde…Legea e facuta prost, plaja trebuie lasata libera, cu posibilitatea de a inchiria un seslong doar daca doresti. Taxarea celor cu seslonguri ar aduce bani suficienti pentru salvamari. Pe vremuri pe plaje incapea toata lumea gratis si erau si salvamari, atunci se putea iar acum nu.

  Comentariu by Nemo — 4 iulie 2017 @ 14:18

 5. Tristete pe la liceele din Mangalia.
  Callatis din 147 – 132 reusit
  Economic din 164 – 66 reusit
  Banescu din 71 – 8 reusit.
  Procentul de promovare de la Economic și Banescu trebuie sa dea de gandit asupra viitorului acestor licee. E cazul sa fie transformate integral in scoli profesionale.

  Comentariu by ALDE — 5 iulie 2017 @ 13:11

 6. vor fi in scurt timp.

  Comentariu by anonim — 5 iulie 2017 @ 14:25

 7. D-na Simona daca tot sunteti director mai rotiti putin femeile de serviciu de pe la piete ,unele stau mai mult pe acasa iar altele favoritele au devenit mari sefe.

  Comentariu by anonim — 8 iulie 2017 @ 6:53

 8. Jumatate de primarie sta acasa si care vine la munca, vine ca sa faca rau altora. Nu vedeti halul deplorabil in care a ajuns orasul datorita jigodiilor pentru care muncim sa le platim salariile?

  Comentariu by anonim — 8 iulie 2017 @ 16:27

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress