Politica locală

15 iunie 2017

Duplicitatea PSD-ului

Filed under: Lucian Vişa — lucian visa @ 16:32

Presa locală și județeană a scris despre strângerea de semnături pentru organizarea unui referendum la Mangalia. Cei din ALDE s-au apucat de treabă. Nu știu la câte semnături au ajuns, întrucât nu comunică. Poate e secret.
Dar eu ca locuitor al Mangaliei, aș vrea să știu poziția PSD-ului, pentru că este foarte importantă. Fără susținerea județeană a PSD, referendumul nu va avea loc. La Cernavodă, acum câțiva ani, s-au strâns suficiente semnături pentru schimbarea primăriței privighetoare, dar CJC nu a nominalizat un individ în comisia pentru referendum. Astfel evenimentul n-a mai avut loc. La fel s-ar putea întâmpla și la Mangalia.
Mă așteptam ca PSD-ul local să aibă o părere, indiferent care ar fi aceea. Să pună umărul alături de ALDE, să lase la alegerea susținătorilor săi ce să aleagă, sau, de ce nu, să fie împotrivă. Cred că altă opțiune n-ar fi. Tăcând, PSD Mangalia își arată adevărata sa față, lipsa de coloană vertebrală. Să nu uităm duplicitatea social democraților la alegerile din 2016, când la susținut pe actualul primar.
Un partid care-și respectă alegătorii, are o părere, indiferent că ea supără pe unii sau pe alții. Dar la ce te poți aștepta de la filiala locală a unui partid care-și reneagă propriul premier ?

Mai departe continuați voi articolul, prin comentarii.

60 Comments

 1. din cate stiu,psd e in opozitie si se lupta cu ala mic de la pnl de anul trecut. este stranie tacerea asta a lor si mai ales sa nu spuna ca ii ajuta sau nu pe cei de la alde si pe locuitorii orasului sa scape de primarul zero barat. daca nu-l aveau nici pe walker politist texan(ozzy)sa mai dea din clanta…psd-ul face ce stie mai bine de 27 de ani,sa fie curva curve

  Comentariu by marcu — 15 iunie 2017 @ 18:56

 2. Acest referendum este organizat de Iorgus prin omul lui din ALDE Moroianu .Încă crede că acest oraș îi aparține . PSD MANGALIA NU SE ÎNTOARCE ÎN TRECUT .

  Comentariu by Anonim — 15 iunie 2017 @ 20:00

 3. Cetățenii nu semnează în susținerea cererii pentru inițierea referendumului pentru că s-a ridicat cineva in picioare si a pronunțat cuvântul „referendum”.
  Cetățenii s-au organizat singuri până acum și semnează pentru că nu mai tolerează ce se întâmplă cu orașul.
  Mulți semnează pe încrederea că nimeni altcineva nu vede listele pe care mi le transmit, lucru pe care il garantez. Pentru listele transmise altora nu răspund.

  Consider că este un demers cetățenesc la care am răspuns cetățenește. Personal am cerut celorlalți consilieri sau persoane implicate să nu mai politizeze un drept al cetățenilor. Nu iau în considerare niciun comunicat politic al unui partid – altul decât PSD – sau al altei persoane, pentru că nu particip la demersurile politice ale altora, ci la un demers cetățenesc. Când o deveni ideea de referendum ceva politic, atunci voi avea o atitudine politică față de referendumul local.

  Referendumul nu este al partidelor politice. Este al cetățenilor. Conform legii. Cererea de inițiere cu liste de semnături de susținere nu o depune PSD, nu o depune ALDE, ci se depune de persoane în calitate de cetățeni.

  Un partid își poate atribui un referendum dacă dă o directivă de partid si simpatizanții săi semnează pentru inițiere și votează îndeajuns să demită primarul. Vă uitați în jur pentru care partid este mai aproape de a putea face asta?

  Eroarea de judecată politică că un Cutare ar avea singur nu stiu cate voturi, ar fi însemnat ca singur ar fi fost capabil sa strângă semnături pentru inițierea referendumului. O făcea si gata! Vrabia Mihai Viteazu.
  Cine întreabă de susținerea PSD-ului față de referendumul local înseamnă că este interesat de soarta ideii de referendum. Să spună, domnule, ce face PSD! Participă? Și aici se bucură cei care își doresc referendumul. Sau nu participă? Aici se bucură cei care îl vor în continuare pe RC. Dar să spună odată, orice! – se cere imperativ.
  Hmm…, păi cât timp nu spune face o politică măiastră.

  PSD a învins deja pe Radu ori pe Iorguș. Atât de tare, încât unul din cei doi dispare din viața politică.
  Care dintre ei doi, asta depinde de cetățeni, cât de multi semnează pentru referendum.
  În orice situație, PSD a câștigat în Mangalia alegerile viitoare. Cine nu s-a prins de politica măiastră, nu înțelege politica din Champions League. Dar nici nu am să desenez schema de joc.

  Comentariu by Mentalistul — 16 iunie 2017 @ 0:34

 4. Psd va cîștiga cu siguranța următoarele alegeri locale . Ozzy tu vei face treabă bună din societatea civilă pt că in PSD nu cred că ești acceptat și se pare mai mult ca sigur că intr-o echipă nu te poți impune .

  Comentariu by Anonim — 16 iunie 2017 @ 5:40

 5. Un anume Marinescu Doru se laudă ca ca fi viceprimar cind Ozzy va cîștiga fotoliul de primar . Mare este grădina Domnului …

  Comentariu by Anonim — 16 iunie 2017 @ 6:06

 6. Telepatule, vezi că te-ai suit prea tare în cocotier şi ţi se vede… doctrina roşie.

  Comentariu by Părintele Lustraţie — 16 iunie 2017 @ 6:49

 7. Pt. 4, 5 și 6:

  Ați uitat subit subiectul postării. De ce?
  QED

  Comentariu by Mentalistul — 16 iunie 2017 @ 7:27

 8. Ozzy primar!!!!!!!

  Comentariu by Doru — 16 iunie 2017 @ 7:36

 9. Da , Ozzy primar! Grija mare sa nu- l pacaleasca iorgus cum a pacalit pe multi altii! Lacomia nu are margini!

  Comentariu by Anna — 16 iunie 2017 @ 7:59

 10. Pe Ozzy nu-l păcălește nimeni. E e COMANDANTUL!!!

  Comentariu by Anonim — 16 iunie 2017 @ 8:29

 11. Pana nu faceti ordine in PSD sunteti varza cu actualii asa zisi lideri,pacat ca sunteti singura formatiune politica ce mai poate salva orasul!

  Comentariu by IPSI — 16 iunie 2017 @ 8:51

 12. Cristian Radu e ofiter acoperit al PSD .
  Ce vreti mai mult de atit ??

  Comentariu by Coco — 16 iunie 2017 @ 10:55

 13. Da psd este singura formatiune politica , care poate salva orasul, a cam ciuntit-o iorgus, dar o sa- si revina cu forte noi si tinere.

  Comentariu by Anna — 16 iunie 2017 @ 12:32

 14. Telepatule, de când eşti pesedist, ai uitat să fii om între oameni.
  QED.

  Comentariu by Părintele Lustraţie — 16 iunie 2017 @ 13:21

 15. Cum sa sustina psd referendumul lui iorgus.acest individ lacom de putere si hot incearca sa manipuleze crezand ca mai tine vrajeala.stai acasa talharului care iti ajunge cat ai furat.ai distrus si vandut mangalia.lasa ne dracu in pace ca iti ajunge averea cat pentru 1500 de ani.

  Comentariu by Mihai — 16 iunie 2017 @ 13:31

 16. Datorita (sau din cauza) faptului ca primarul Cristian Radu este cetatean al Constantei, cu vila la Mamaia (ca si majoritatea directorilor din Primaria Mangalia), trebuie sa plecam la drum cu urmatoarele date :

  1. Niciodata municipiul Constanta, prin orice primar ar fi el, nu va accepta ca Mangalia sa-l intreaca ! Este vesnica problema intre « fratele mai mare si fratele mai mic » ! N.B. Atentie cum se inchide podul de la Agigea exact cand vin turistii !
  2. Cristian Radu inca mai are sechele psihologice legate de faptul ca « Mangalia l-a rejectat » atunci cand el nu a luat treapta a doua la Liceul Economic ! De aceea, expulzat fiind la Liceul Palas, a considerat ca orasul Mangalia i-a facut lui, personal, o nedreptate ! El nu considera niciodata faptul, evident de altfel, ca nu a pus mana pe carte si de aia nu a luat examenul in clasa a 10-a ! Si doar de aia nu a reusit sa treaca treapta a 2-a ! El inca are impresia ca « orasul » are ceva cu el !
  3. Porecla “jumi-juma” nu-i vine de la Garda Financiara, cum ar crede unii, ci de la ala care vroia sa-l invete o meserie dupa ce nici la facultate nu a luat. De la masina de carne care aproviziona THR-ul ! De la taica-sau ! De unde credeti ca e asa de prieten cu Linica Stan ? Si de ce credeti ca nu-l mai viziteaza pe nea Radu de vreo 4 ani de zile ? Ce ? Credeati ca asta, primarul, chiar locuieste la Mangalia ? Ca nu si-a mai vazut tatal de vreo 4 ani ! Ca este si o vorba romaneasca « tiganul cand ajunge imparat, prima data il spinzura pe tac-su ! »

  Ce a creat Cristian Radu :
  1. Clubul Nautic – un fel de cladire, printr-un proiect european facut de Tusac ! Totusi, chiar si asa : activitati nautice ? Nexam ! Firme nautice ? Nexam ! Ba, dimpotriva, Primaria Mangalia este partener (auzi natiune !) partener la o firma privata din Limanu care organizeaza EA INSASI Regatele de Yachting ! Cu alte cuvinte eu, primarul din Mangalia, sponsorizez activitatea unuia care imi este concurent ! Brava la tine NATIUNE ! Brava la tine primar al Mangaliei !
  2. Gazele la Mangalia : Da, asta chiar e o realizare ! Doar ca asta este doar o investitie privata, a unei firme private, cu bani privati, pentru care cetatenii Mangaliei platesc bani grei, de la care municipiul Mangalia inca nu a luat taxele de « spargere a soselelor » si nici taxele « de buldozer » in necropolele istorice ale Callatisului. Ca aia nu vor sa vina sa repare strazile ! Cica le « ia din profit » ! Cine ii acopera ? Cine sunt proprietarii reali ? Cine ia profitul de acolo ?
  3. Atat !
  Ce a distrus Cristian Radu :
  1. Festivalul Callatis – daca nici ala nu era bun, atunci ce mai era bun la Mangalia ?
  2. ADPP
  3. Gradinita 3
  4. Muzeul de Istorie
  5. Casa de Cultura
  6. Politia Locala
  7. etc

  Comentariu by billa — 16 iunie 2017 @ 14:49

 17. @2 Nu conteaza cine-l organizeaza ci cati semneaza pentru organizare. Daca e doar mana lui Iorgus nu aduna mai mult de 1-2 mii de semnaturi. Daca se vor aduna suficiente pentru referendum insaman ca problema e actualul primar mincinos iar cel aproape 9 mii de semnaturi pentru organizarea referendumului vor fi mai multe decat cele cu care a fost ales mincinosul. Daca se va organiza un referendum si primarul va fi demis sunt slabe sperante ca Iorgus sa mai iasa primar la noile alegeri.

  Comentariu by Marian Vasile — 16 iunie 2017 @ 16:11

 18. La dracu, lsati-l pe Iorgus tineti minte ca-i in joc soarta acestui oras,acest blog e un misloc de informare,dar e nevoie de mobilizare a celor care vor sa scape de gasca din primarie,nu puneti botul la dezinformarile lor care spun ca nu poate fi demis primarul,e adevarat ca are spate foarte puternic,e sustinut de de mafioti, interlopi,servicii dar daca suntem uniti si multi VOM REUSI!

  Comentariu by doru — 16 iunie 2017 @ 17:55

 19. Urmatorul primar va fi o doamna! O femeie care nu-i nici olteanca, nici tataroaica si nici lipoveanca, dar care va fi pesedista propusa de ALDE !

  Comentariu by billa — 16 iunie 2017 @ 18:03

 20. Un nume te rugam

  Comentariu by Anonim — 16 iunie 2017 @ 18:25

 21. ti-l dau doar dupa ce-ti publici numele! Ca sa nu vina nesimtitul ala de Colgiu sa o taraie prin mocirla lui !

  Comentariu by billa — 16 iunie 2017 @ 18:34

 22. @19
  Nici Baba Vanga ne ar putea prezice ce vor vota mangaliotii daca primarul va fi demis.
  S-a cam terminat cu lipsa de informare si manipularea electoratului. Prezenta la vot in procente mari, de peste 60% anuleaza voturile masluite/cumparate/manipulate. PSD la nivel central are ceva probleme iar la Mangalia nu prea straluceste ca pe vremuri. Ce-ai zice de un candidat independent, sau o candidata care sa surclaseze propunerile cam nefericite al partidelor locale.

  Comentariu by Marian Vasile — 16 iunie 2017 @ 18:36

 23. pt 22

  Exact la asta ma refeream. va fi o propunere! O doamna pesedista „in suflet”, dar propusa de ALDE. Un fel de independenta ca nu are carnet de partid!
  Chiar o surpriza placuta!

  Comentariu by billa — 16 iunie 2017 @ 19:05

 24. Culmea prostiei . Sa te numesti billa si sa nu vezi parcul de la Billa unde era celebra fabrica de ciment. Hai sictir.

  Comentariu by Coco — 16 iunie 2017 @ 19:24

 25. Parcul de peste fabrica de ciment este ca o casă de chirpici vopsită cu cea mai scumpă smacolină: problemele se văd după prima ploaie. E ca o meşă cu fire de aur şi cristale Svarovski lipită peste o chelie iremediabilă.
  E ca o bucată de pirită pe care primarul ţi-a vândut-o drept aur.

  Comentariu by Părintele Sictirie — 16 iunie 2017 @ 19:37

 26. Pentru billa . PSD Mangalia are deja un nume pentru viitoarele alegeri . Este o persoana sustinuta de foarte multa lume , un barbat tînăr si iubit in Mangalia . Are sustinere masiva de la organizatia judeteana si de la conducerea centrala Bucuresti . Ce spui tu cu persoana propusa de ALDE este o gluma buna de inceput de vara.

  Comentariu by Anonim — 16 iunie 2017 @ 19:46

 27. pt. 26

  Asteptam aceasta reactie si, sincer, m-as bucura sa fie asa! La momentul oportun o sa va sustin decizia!

  Comentariu by billa — 16 iunie 2017 @ 20:01

 28. tot pt 26

  am uitat sa specific….o sa va sustin decizia, indiferent de candidat!

  Comentariu by billa — 16 iunie 2017 @ 20:03

 29. De ce sa se riste cu un primar sau primarita care nu sunt cunoscuti? Ce incredere sa ai? Eu vreau pe cinev care a confirmat ca este gospodar si stim toti cine este. Sper doar sa mai candideze.

  Comentariu by dana — 16 iunie 2017 @ 20:10

 30. Nu o să fiți dezamăgiți de candidatul PSD la primărie . Este tînar ,un bun organizator si foarte iubit de Mangalioți . FORȚĂ NUCLEARĂ .

  Comentariu by Anonim — 16 iunie 2017 @ 20:31

 31. pt. 30

  Foarte frumos!

  Si o sa-l vezi de maine pe Cristian Radu, intocmai ca pe Irod, „ucigand” orice tanar politic, numai sa nu-i ia lui locul!

  De aia sa-l tineti asa, „mai secret” pana la anul! Sa nu-l manjeasca Cristian Radu cu magiunul lui preferat: adica cu rahat!

  Comentariu by billa — 16 iunie 2017 @ 21:06

 32. @30:
  Expresia „pesedist iubit” este un oximoron.
  Nu poţi folosi „candidat PSD” şi „iubit de Mangalioți” când vorbeşti despre aceeaşi persoană. Ori e pesedist, ori e iubit.

  Comentariu by Părintele Nomenclaturie — 17 iunie 2017 @ 6:37

 33. De ce parinte? Un psd- ist nu este om?!Nu poate fi iubit?Nu prea ti- ai ales bine pseudonimul! Nu stii ca iubirea este cel mai nobil sentiment!

  Comentariu by Anna — 17 iunie 2017 @ 7:40

 34. În consiliul local e unul care nu se vinde, care nu fură, care se străduie pentru oraș… Un psihopat!

  Comentariu by Anonim — 17 iunie 2017 @ 8:21

 35. @29
  Unde gasesti unul care a confirmat caci prin zona nu e decat Vrabie si nu cred ca lasa Medgidia pe Mangalia.
  Daca te referi cumva la Iorgus iti bati gura de pomana. Analiza celor trei mandate nu lasa loc de interpretare, ce a facut normal si corect pentru un primar ( nu de talia lui Vrabie ci unul obisnuit) in prima jumatate a domniei a cam anulat in partea a doua. Cum are daja o varsta la care nu mai poate fi reeducat, sa ramana la statutul de ex si cel de bunic.

  Comentariu by Marian Vasile — 17 iunie 2017 @ 8:28

 36. @ 26
  Asa o fi ca prea zici cu foc de am impresia ca tu esti ala. Si anul trecut a avut unul cam la fel si tot degeaba.
  Uiti se pare ca sustinerea partidului fara votul alegatorilor nu mai are efectul de acum 10-15 ani.

  Comentariu by Marian Vasile — 17 iunie 2017 @ 8:33

 37. Pesedei,iesiti in strada !https://www.facebook.com/GEOPolIntelligence/photos/a.878430298904524.1073741829.821002957980592/1385100021570880/?type=3&theater

  Comentariu by I.S — 17 iunie 2017 @ 8:41

 38. https://www.facebook.com/GEOPolIntelligence/photos/a.878430298904524.1073741829.821002957980592/1385100661570816/?type=3&theater

  Comentariu by I.S — 17 iunie 2017 @ 8:44

 39. Orice ar f, PSD-ul ramane cel mai bun partid.

  Comentariu by zozo — 17 iunie 2017 @ 8:57

 40. …cel mai indraznet partid !! Si-au adaptat si sloganul de campanie : „Indrazneste sa pierzi Daddycule” !

  Comentariu by I.S — 17 iunie 2017 @ 9:20

 41. PSD ar putea să cumpere pachetul majoritar de acţiuni al PNL-ului.

  Comentariu by zozo — 17 iunie 2017 @ 10:20

 42. Votanţii PSD vor alegeri anticipate, că sigur se scot cu o pungă de faina si o sticla de ulei.

  Comentariu by zozo — 17 iunie 2017 @ 10:21

 43. http://www.cotidianul.ro/psd-partidul-lacomilor-302474/

  http://www.reporterntv.ro/stire/zanfir-iorgus-a-trecut-la-psd-a-luat-cu-el-si-sase-consilieri-locali-de-la-pdl?fb_comment_id=812736728749589_816121685077760#f2ade792a

  Comentariu by nabuco — 17 iunie 2017 @ 13:10

 44. @33:

  A fi pesedist înseamnă a trăi în starea supuşilor lui Stalin, o combinaţie de fascinaţie şi frică în faţa puterii pe care o poate exercita un om sau o organizaţie.

  Iubirea din empatie este un sentiment nobil, aşa e, dar iubirea forţată nu este ceva nobil! Iubirea din frică, aşa cum e şi iubirea biblică, te dezumanizează, îţi extirpă empatia. Aşa că, NU, stimabilă doamă, un pesedist nu mai este om.

  Comentariu by Părintele Rusificaţie — 17 iunie 2017 @ 16:17

 45. Pt 44. Tot sotia ta îți dictează postările ? Se pare că are timp mai ales acum cind se dă bacul …..

  Comentariu by Anonim — 17 iunie 2017 @ 21:02

 46. Stupid people!
  Sa scrii lingusitor de PSD fara sa vezi ce s-a inatamplat in ultima săptămâna la nivelul conducerii acestei organizații mafiote.

  Comentariu by Anonim — 18 iunie 2017 @ 7:43

 47. Pt 44. Unde ai auzit parinte de ,, iubire de frica” ? Cred ca nu ai iubit niciodata, mare pacat!

  Comentariu by Anna — 18 iunie 2017 @ 12:25

 48. În Biblie, taică. Şi în doctrina lui Stalin.

  Comentariu by Părintele Putrefacţie — 18 iunie 2017 @ 21:08

 49. Duplicitatea PSD-ului e una… Dar ce ziceţi de duplicitatea PNL-ului?

  Orban a urlat că ţinta PNL este să declanşeze alegeri anticipate. Deci va vota astfel încât moţiunea să treacă. De ce i-ar lua apărarea lui Grindeanu? Ca să rămână tot guvern PSD?…

  Comentariu by Părintele Făţarnie — 18 iunie 2017 @ 21:16

 50. Am propus pentru discuție doar ceea ce se întâmplă la Mangalia.

  Comentariu by lucian visa — 19 iunie 2017 @ 6:49

 51. Da dl Vișa ……PSD MAMGALIA nu susține acest referendum care nu are sorți de izbîndă și nu vrem să ne întoarcem în trecut .

  Comentariu by Anonim — 19 iunie 2017 @ 6:57

 52. @52
  De unde stii ca referendumul nu are sorti de izbanda? Nici daca ai fi seful PSD Mangalia nu ai putea sti ce vor semna si vota membrii PSD.
  In trecut traim deja deci cel mult ne putem intoarce in prezent.

  Comentariu by Marian Vasile — 19 iunie 2017 @ 7:25

 53. @ 50:
  Scuze, reformulez:

  Orban vrea anticipate. Mangalia vrea şi ea anticipate, doar că are primar PNL.
  PNL a câştigat, scremut, un număr de primării. De ce ar susţine PNL un referendum care să le şteargă oraşul din palmares?

  Comentariu by Părintele Făţarnie — 19 iunie 2017 @ 7:26

 54. M-am nascut si am crescut in Mangalia. Ca multi altii din generatia anilor ’80, am plecat din oras, insa nu departe.Parintii mei sufera pentru acest oras, si nu numai ai mei. Vin des inapoi, iar ce vad in ultimii 5 ani este crunt. Orasul este din ce in ce mai dezbinat, oamenii parca si-au pierdut caldura de alta data, farmecul, viata orasului se pierd cu fiecare zi. Da, este nevoie de un referendum, da, este nevoie ca Mangalia sa isi regaseasca vocea, Mangalia trebuie sa se intoarca la Mangalia, pentru Mangalia! Indiferent de detalii, de cine este vinovat, de trecut, Mangalia trebuie sa priveasca spre viitor, insa cu forta prezentului! Iar prezentul presupune unitate, dincolo de politica, partide, partizanate, interese! Inapoi la Mangalia, pentru Mangalia!

  Comentariu by EMT — 19 iunie 2017 @ 9:20

 55. Sa ne intoarcem in prezent fara actualul si precedentul care se lupta pt ciolan

  Comentariu by Anna — 19 iunie 2017 @ 10:20

 56. Pt.51
  Interesul public ar trebui să primeze, nu interesul de partid. Din ce spui tu, PSD Mangalia nu e interesat de binele Mangaliei, ci de al găștii roșii.
  Modul lor principal de acțiune, e capul în nisip. Excepție Ozzy. Atunci cum să apară lideri capabili să câștige primăria ?

  Nu cred că Iorguș e soluția cea mai bună, dar în trecut era mai bine ca în prezent.

  Comentariu by lucian visa — 19 iunie 2017 @ 15:02

 57. Parca mai ieri il dispretuiai pe ozy, de iorgus nu mai zic , nu mai bine ai fi dumneata primar?!

  Comentariu by Anna — 19 iunie 2017 @ 17:17

 58. Nu.

  http://evz.ro/surse-udmr-psd-motiune-autonomie.html

  Comentariu by lucian visa — 19 iunie 2017 @ 18:03

 59. Ozzy nu mișcă in front decit cu acordul comandantului . Percutează doar la comanda șefilor din PSD. In rest ce latră el prin oraș este apă de ploaie .

  Comentariu by Anonim — 20 iunie 2017 @ 6:05

 60. @59
  Conteaza ca o face si va strica ploile rau de tot prin exemplu pe care-l da. Iar ca sa-l combateti e foarte greu mai ales cu meseriasi de talia ta.

  Comentariu by Marian Vasile — 20 iunie 2017 @ 10:11

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress