Mangalia – politica locală

13 iunie 2017

După o viaţă de învăţat, medicii din Mangalia sunt, acum, conduşi de „fata de la buletine”!

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 14:48

Numirea în funcţia de manager al Spitalului Municipal Mangalia a Alinei Niţoi, fosta şefă a Serviciului Turism din cadrul Primăriei, a provocat o unde de şoc şi gust amar cadrelor medicale. Cei mai neplăcut surprinşi sunt medicii care, pentru prima dată, sunt conduşi de o persoană complet străină de domeniul în care activează. Şi pe bună dreptate, având în vedere faptul că de-a lungul timpului, Spitalul Municipal Mangalia i-a avut la conducere pe medicii Paul Botaş, Alexandru Niţulescu, Ion Niculescu, Liviu Mocanu.

Dar cine este Alina Niţoi? Noul manager al spitalului provine din administraţia publică locală, unde şi-a făcut debutul în august 2006, când a fost angajat în funcţia de referent în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor. Poate, datorită acestei funcţii, prin spital, angajaţii asociază noul şef cu „fata de la buletine”.

Din luna septembrie a anului 2008, s-a transferat la Direcţia Corp Control în calitate de consilier juridic. Aici, se ocupa de urmărirea şi verificarea în teren a legalităţii lucrărilor de construire, verificarea comercianţilor şi constatarea, respectiv propunerea de măsuri administrative. Doi ani mai târziu, mai exact, în 2010, Alina Niţoi s-a transferat din nou, de această dată la Compartimentul Resurse Umane, din cadrul Primăriei Mangalia. Ulterior, a bifat un nou transfer la Direcţia de Turism, unde a avut funcţia de Şef al Serviciului Turism.

Alina Niţoi este licenţiată a Universităţii „Spiru Haret”, Facultatea de Drept şi Administraţie Publică din Constanţa, având şi diplomă de Masterat pe care l-a urmat la Universitatea „Spiru Haret”, Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative Braşov.

Înainte de a intra în administraţie publică, a mai lucrat în Turism, unde a fost recepţioner şi moderator evenimente de divertisment.

La capitolul Competenţe şi abilităţi sociale, şi-a punctat în CV: comunicativă cu putere mare de concentrare şi atenţie, bună organizare şi rapiditate în îndeplinirea sarcinilor, eficienţă şi mult tact, deprinse în lucrul direct cu publicul, adaptabilitate, deschidere la nou, loialitate şi devotament, flexibilitate, disponibilitate de lucru în echipă, capacitate de analiză, de sinteză şi de auto-documentare rapidă.

Cu atât de multe calităţi, să sperăm că Spitalul Municipal Mangalia a ajuns pe mâini bune, cu toate că mare parte din personalul medical este sceptic în această privinţă. Gurile rele spun că, de fapt, spitalul va fi condus de către edilul care a cadorisit-o cu această funcţie importantă, dar care trebuie tratată la modul cel mai serios, întrucât este vorba despre sănătatea locuitorilor municipiului şi zonelor limitrofe, nu de o activitate în domeniul divertismentului. În plus, dacă şi spitalul va fi condus în acelaşi mod precum municipiul, va muri până şi speranţa!

editiadesud.ro 13.06.22017

17 Comments

 1. Dacă medicii tac, înseamnă că acceptă și că soluția primarului a fost foarte bună. Mingea e la ei în curte.

  Andrei Pleșu – Corupție, incompetență, prostie – 2016
  Nu doar coruția ne omoară, ci și incompetența. Nu suntem întotdeauana pe mâna unor hoți, ci, de multe ori, și pe mâna unor nepricepuți ajunși în posturi de decizie. Sigur că a accepta să ocupi o demnitate de vârf, știind că îți lipsește expertiza, e, până la urmă, tot o formă de hoție. Dar, în asemenea cazuri, profilul psihologic al derapajului nu e lăcomia, ci vanitatea.”

  Comentariu by lucian visa — 13 iunie 2017 @ 14:50

 2. Asta e barba-su. http://www.telegrafonline.ro/clanul-beinur-si-politistul-nitoi-au-ajuns-dupa-gratii

  Urmeaza instant contracte de paza cu o anumita firma si altele….

  Comentariu by Coco — 13 iunie 2017 @ 16:20

 3. @2 Nu mai e combinata cu Nitoi. Esti prost, stai jos.

  Comentariu by baal — 13 iunie 2017 @ 17:46

 4. Pt 3

  Da’ cu cine e combinata?

  Comentariu by Demetrios Callatianul — 14 iunie 2017 @ 7:47

 5. Nichita la cultura , Nitoi la spital…. urmeaza Sandel la relatii publice!!!

  Comentariu by IPSI — 14 iunie 2017 @ 8:08

 6. hai sa fim seriosi ..tara asta de asta e unde e..tanti secretara de scoala ministru de interne..experienta??ioc, olguta ministrul muncii….experienta ioc, mai aproape ..maganu director sanatoriu balnear..experienta..ioc…consilier ales si viceprimar pacalit..cam atat despre experienta in conducere a distinsului maganu
  …fatuca asta…spiru haret experienta …aici ioc e mult spus.fatuca asta va conduce si va semna pentru un spital cu cateva sute de paturi, va vorbi cu ministerul sanatatii, casa, medici….
  ne meritam soarta..iar voi medici , asistente , infirmiere taceti malc.aveti sindicat?sau e doar asa de forma??poate veti oracai cand nu vor fi bani de salarii..dar cred ca atunci va fi prea tarziu.
  si mai vreti referndum cand voi stati drepti la orice stranutatura a micului edil

  Comentariu by wow — 14 iunie 2017 @ 8:59

 7. Cineva vorbea de Medicina,Politehnica,ASE dar ce sa mai vorbim de fabrica de diplome ,,Spiru Haret”.Asa au spus instantele ,nu eu

  Comentariu by Anonim — 14 iunie 2017 @ 10:12

 8. Alina, o submediocra, aceasta fiind a doua nevasta a lui Nitoi. A fost angajata de Tusac la insistentele sotului care era politist, si s-a tarat prin primarie prin diferite functii. La inceput , fiind fata de la buletine dornica sa invete dupa care tupeista ajungand la diferite compartimente de control, sustinuta de barbatsu, un infractor notoriu, ce a fost si arestat.Acum sunt tot casatoriti, nu cum se spune pe site. Nu are nimic in teasta dealtfel frumusica, doar vid, si tupeu fantasti, ce draq studii sunt alea la Spiru Haret .? studii si examene luate pe spaga, hai sa fim seriosi, nici nu a fost la cursuri,.Asta am ajuns sa fim condusi de sarantoci, dar ne meritam soarta. Vai de medicii de la spital, care tac, poate ei isi vad de treaba lor medicala, dar vor vedea cand se vor lovi de prostia si tupeul patzachinei.

  Comentariu by eva — 14 iunie 2017 @ 14:29

 9. bine ca a murit Kombat, ca ajungea director la spital, sau Sandel, nu asa vecine ?

  Comentariu by tze — 14 iunie 2017 @ 14:31

 10. Bine că-l avem pe piticul năclăit de răutate primar! Cine anafura mamii lui îl susține ca să-i dau cu cristelnița-n numele Tatălui?

  Comentariu by Popa Nartea — 14 iunie 2017 @ 15:55

 11. http://www.timesnewroman.ro/it-stiinta/colaps-in-invatamant-vaporul-chinezesc-cu-diplome-de-spiru-haret-s-a-scufundat-in-bosfor

  Comentariu by Khnemu — 14 iunie 2017 @ 17:11

 12. Pt.8
  Nițoi a fost arestat incorect. N-a fost condamnat.

  Comentariu by lucian visa — 14 iunie 2017 @ 17:20

 13. Pt 8 Nițoi a fost achitat. Iar Alina a fost angajată în mandatul lui Iorguș la buletine, apoi când a venit Tusac a fost transferată la primărie unde a tot fost promovată la sugestiile soțului. Cât privește tupeul, așa e, tupeista, se enervează repede și își pune la respect inclusiv colegii cu care se poartă după cum sunt sau nu în grațiile primarului, oricare ar fi el

  Comentariu by Anonim — 14 iunie 2017 @ 19:38

 14. Kombat nu a murit , este la Negru Voda ingrijit si se incearca reabilitarea. Alina le are cu munca , spre deosebire de alti postaci. Nitoi a fost arestat cand nu trebuia. Cand trebuia , nici SRI ul nu a reusit, ba chiar a fost ,,gabjit,, reprezentantul lor , Secă…Omul are Bioterra , pe langa care Spiru e … Harvard.Nu e nici un motiv de carcoteala , poate doar cei care au fost ignorati dupa munca depusa au dreptul sa carcoteasca. Dar nu e cazul. Veti vedea ceva mai tarziu de ce.

  Comentariu by Dr. Socrates — 14 iunie 2017 @ 21:20

 15. da nea socrate ai dreptate dupa clasicul principiu neocomunist noi muncim noi nu gandim..si daca pe langa bioterra spiru e buna atunci de ce nu spunem ca si liceul mircea din cta e mai bun decat spiru, pastrand aceeasi logica , deci ..
  ce inseamna le are cu munca?pai eu siu si un nene care sapa santuri si sincer le are cu munca lui…poate l vrei pe el manager de spital primar sau ministru ca le are nu?

  Comentariu by wow — 15 iunie 2017 @ 8:44

 16. ce draq spuneti voi de Biotera, cea mai tare facultate, ei nici nu au stiut pe unde a avut sediul, clasele, nu mai vb de examene si licenta, la un moment dat era prin padure pe la Neptun la niste vile. Cam toti ofiterii de politie de la Neptun au fost la Biotera, ca mai studii,, Nitoi, Postica, Negrila, etc. rusinea ministerului,,,Da, Nitoi a fost achitat, cu mare chin si spaga, DNA-ul ar trebui sa verifice, de ce nu au dat statul in judecata .,? Cedo ?. vai de mama lor , eu sunt multumiti ca au scapat asa, adevarul este ca au fost niste javre, hai sa nu zgandarim rahatul,..

  Comentariu by tepes vlad — 15 iunie 2017 @ 9:19

 17. „Nițoi a fost arestat incorect. N-a fost condamnat.”
  Nea Visa ce dracu bre ne iei de prosti? Ca a fost el achitat este adevarat , ca sa nu se pateze imaginea politiei dar cu promisiunea ca dom` comisare sa iasa din politie. Si nevinovat sigur nu este. S-a vandut de mult la tigani, lua spaga de la orice proxenet si tigan borat din oras. Are dosarul gros, sa zica merci ca e in libertate

  Comentariu by eu — 15 iunie 2017 @ 21:16

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress