Mangalia – politica locală

12 iunie 2017

Proiect masiv de modernizare a stațiunii Saturn. Ce planuri are primarul Radu Cristian

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 7:11

Edilul municipiului Mangalia, Radu Cristian, a anunțat prin intermediul rețelelor de socializare că de săptămâna următoare, la instituțiile Uniunii Europene se va depune proiectul de modernizare a stațiunii Neptun, în valoare de 3 milioane de euro, care va include reabilitarea celor 4 străzi rămase în subordinea municipalității, montarea de camere video, piste de bicicliști sau stații moderne.

De asemenea, alte proiecte vor fi depuse care vor avea în vedere modernizări și reabilitări atât în Mangalia, cât și în stațiunile aferente.

„Săptămâna viitoare, vom depune la instituţiile UE proiectul de modernizare a staţiunii Saturn, în vederea obţinerii unei finanţări de aproximativ 3 milioane de euro. Colegii din Primăria Mangalia au lucrat la documentaţia acestui proiect de aproape un an de zile, munca lor fiind îngreunată de faptul că în toată staţiunea, Primăria mai are doar 4 străzi. Toate drumurile secundare şi aleile de acces către plajă au fost VÂNDUTE acum 20 de ani, de cei care astăzi manipulează opinia publică, disperaţi că-şi pierd zecile de hectare de teren pe malul marii. Colegilor din Primărie le mulţumesc pentru efortul depus, întrucât muncă lor nu se vede, dar în spatele oricărui astfel de proiect cu finanţare UE este un volum imens de muncă şi responsabilitate. Dacă totul decurge normal, lucrările în teren ar trebui să demareze în primăvară anului viitor, dar depindem foarte mult de procedurile de licitaţie şi legislaţia stufoasă. Oricum, avem şanse foarte mari să primim finanţarea, iar banii vor fi folosiţi pentru reabilitarea străzilor şi trotuarelor pe străzile: Lavrion, Greenport, Henny Ignatie şi Corneliu Coposu. Modernizarea presupune amenajarea spaţiilor verzi şi a reţelei de iluminat, mobilier urban şi camere video. Pentru fluidizarea traficului, va fi amenajat un sens giratoriu la intersecţia străzilor Lavrion cu Corneliu Coposu şi Henny Ignatie. Pe strada Greenport, la intersecţia cu strada Henny Ignatie, se va amenaja un sens giratoriu unde vor fi montate monitoare LED, pe care vor rula informaţii despre evenimentele estivale, temperatura aerului şi apei marii etc. Totodată, se vor monta totemuri şi monitoare LED la toate intrările în staţiune pentru o mai bună vizibilitate, dar şi pentru a veni în sprijinul turiştilor. Toate cablurile de pe stâlpi vor fi introduse în tubulatura subterană, va fi refăcut integral sistemul de iluminat public şi va fi înfiinţată o staţie taxi, pe stradă Corneliu Coposu. Vom amenaja noi parcări, dar şi piste de biciclete pe străzile Gala Galaction – Lavrion – Henny Ignatie. Modernizarea staţiunii Saturn este doar unul dintre proiectele la care lucrăm de luni bune, la Primăria Mangalia. Zilele următoare va voi prezenta şi alte proiecte cu fonduri UE, printre care se numără: Faleza Mangalia-Saturn, reabilitarea a peste 25 de străzi din oraş, modernizarea Pieţei Republicii, etc. Sunt proiectele la care muncim şi care vor rămâne după noi zeci de ani, de-acum încolo. Sunt convins că oamenii de bună credinţă ştiu să aprecieze şi să înţeleagă că un proiect de o asemenea anvergură nu se face peste noapte. Pe cei care se pricep doar să bage băţul prin gard, îi invit să se plimbe prin Parcul Evergreen (amenajat pe locul unei foste gropi de gunoi) sau pe celebra Aleea Teilor. Acolo este munca noastră, care va dăinui foarte mulţi ani după ce lumea va fi uitat de intoxicările şi dezinformările unor politicieni mărunţi”, a scris primarul Radu Cristian pe o rețea de socializare.

C.C., Replica 12.06.2017

8 Comments

 1. bla bla bla si tot asa poate poate oi scapa!!!

  Comentariu by IPSI — 12 iunie 2017 @ 7:57

 2. MORCOVUL e mare,ia mai spune ce planuri marete mai ai pentru iubita ta Mangalie in viitorul indepartat dar vezi ca referendumul e luna viitoare,nu te mai chinui esti dus,pa pa.

  Comentariu by doru — 12 iunie 2017 @ 12:57

 3. Ha ha ha ha ha ha ha ha……iar face iorgus referendum

  Comentariu by Anonim — 12 iunie 2017 @ 14:43

 4. Ha ha ha ha, se apucă Radu de treabă!

  Comentariu by Anonim — 12 iunie 2017 @ 18:35

 5. Draga domnule Primar, Poate daca as fi scris pe contul dumneavoastra parerea mea era stearsa in acest moment. Sunt un om normal care nu intelege multe lucruri legate de administratia locala. Incep a va intreba de ce considerati ca a repara iluminatul public e infractiune? Oare daca i se va da in cap unui turist sau unui cetatean al Mangaliei ce va urma? E bezna pe multe strazi. Pe facebook spuneti ca din 2013 a fost reparat iluminatul public ilegal. Totusi pe usa pricipala a autoritatilor pe care le conduceti era trecut un numar de telefon apelabil 24/24 pentru rezolvarea problemelor sesizate. Domnule primar va mai intreb banii pentru asfaltare s-au votat? De ce nu ati dat drumul la treaba? Spatiile verzi au fost la fel? Si pentru mine un om simplu nu inteleg buruienile, gropile, iluminatul public care nu functioneaza si spatiile verzi care arata cum arata….

  Comentariu by Eu cu cine votez??? — 12 iunie 2017 @ 18:48

 6. Ma doare pe mine ca face Saturnul frumos…pai în orașul Mangalia ar trebui sa facă investiții majore ca aici locuiesc votanții! Nu în Saturn unde ai ,iarna ,un hotel deschis.Asta e prioritatea?ca nu prea înțeleg. Și se apuca acum ,în sezon sa refacă șosele și ce mai are în cap?

  Comentariu by ***** — 12 iunie 2017 @ 20:30

 7. A mai fost construit o dată, tot pe fonduri europene, in urma cu 2 ani si jumatate. Și-a cerut scuze si de la populație pentru inconvenientul din cauza construcțiilor.

  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.600679643398717.1073742006.105811649552188&type=3

  Comentariu by Mentalistul — 12 iunie 2017 @ 23:04

 8. As you obtain essays by going online from us, you get around the clock consumer aid from our help desk expert services. It demonstrates how we value our visitors. We also present by going online chat guidance services for your very best dissertation producing company we offer for that college students around the entire world. Our consumers also can immediately speak to our writers thru the chat facility on our Solutions. Consequently, our phrase paper producing provider is now genuinely creative. Due to this fact, thesis creating for college kids of all calibers is now very easy. Learners roughly the globe have identified our services great importance within their everyday educational things to do. One of the best researching paper writing service we provide comes using a renowned creating panel. The qualification of all our writers fluctuate from master degree to PhD. Many of them job as professors at enormously reputed universities. A number of them are retired hands. We even have taken treatment to incorporate a mix of writers so we now have plenty of writers for all topics of students need. You can easily also communicate with your assigned author throughout the essay creating operation. Every one of these components exhibit that we require serious care to dwell around the anticipations of our learners of various reports from distinct portions of the whole world.
  http://mriyashkola.com/?p=2935

  Comentariu by Michaeldop — 13 iunie 2017 @ 12:23

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress