Mangalia – politica locală

7 iunie 2017

Contre între aleși. Război la Mangalia! Se cere demiterea primarului prin referendum

Filed under: administraţie publică,Consiliul Local — lucian visa @ 16:11

Când spui Mangalia, automat te gândești la mare, la distracție, la stațiuni care au fost cândva perlele litoralului românesc ori la cetatea Callatis. Numai că, de aproape 10 ani, în loc să se concentreze pe proiecte care să ducă la înflorirea municipiului, autoritățile locale o țin într-un continuu scandal. Indiferent cine s-a aflat la conducerea administrației locale din Mangalia, aleșii locali și-au făcut timp mai mult pentru a se certa decât pentru a rezolva problemele orașului. Mai nou, unii dintre consilieri s-au gândit să-l demită pe primar. În această idee, consilierul local al ALDE Nicolae Moroianu a început demersurile organizării unui referendum în care cetățenii orașului vor fi întrebați dacă vor ca primarul să fie demis. Într-un comunicat de presă, Moroianu spune că incompetența și reaua credință cu care este administrat orașul au întrecut orice limită. „În ședința Consiliului Local din 31 mai, primarul Radu Cristian și „echipa sa” de consilieri PNL și UNPR au scris un nou capitol trist în istoria orașului nostru. La inițiativa primarului, aleșii PNL și UNPR au votat din nou zeci de miliarde pentru avocați, zeci de miliarde pentru spații verzi, pe care le vedem cu toții cum arată după ce primarul a cheltuit peste 100 de miliarde de lei în ultimii patru ani pe întreținerea lor, zeci de miliarde pe studii de fezabilitate și alte zeci de miliarde pe diverse“, a spus Moroianu. În total, afirmă consilierul local, șeful administrației din Mangalia vrea să cheltuiască 10 milioane de euro, „bani care nu se regăsesc în bunăstarea și calitatea vieții locuitorilor orașului“.

DE LA CE A PLECAT SUPĂRAREA

Consilierul local spune că cei 10 milioane de euro pe care conducerea administrației locale dorește să-i cheltuiască vor fi împrumutați, „tot la inițiativa primarului și cu votul consilierilor PNL și UNPR“. „Urmează că noi și copiii noștri să plătim datoriile făcute de aceștia mult după ce ei vor fi plecați. Mai mult, a fost anulată Hotărârea de Consiliu Local inițiată de consilierii ALDE, PSD și PMP prin care, de la 1 noiembrie 2016, au fost subvenționate cu 50% apa și canalizarea pentru toți locuitorii orașului, hotărâre pe care primarul nu a vrut să o pună în aplicare deși a fost adoptată cu votul majorității membrilor Consiliului Local. Aceste lucruri sunt cele care au umplut paharul și așa prea plin al nemulțumirii față de felul în care este administrat orașul de primarul Radu Cristian. Faptul că orașul nostru devine pe zi ce trece mai gri, mai posomorât mai trist și mai sărac, faptul că trăim în mizerie și în beznă, că sportul și cultura au fost efectiv distruse, că străzile sunt pline de gropi mai mult ca niciodată, faptul că nu mai sunt flori în oraș și că ne-au năpădit buruienile, șobolanii și șerpii, faptul că a fost luată speranța și dorința copiilor noștri de a se realiza în orașul Mangalia și de a rămâne alături de noi să-i putem vedea construindu-și un viitor, toate aceste fapte sunt cele care deja umpluseră paharul nemulțumirilor. Și pentru toate acestea vinovat nu este altul decât managerul orașului, primarul Radu Cristian, cel în puterea căruia a stat să dezvolte orașul, să ne facă să fim fericiți si mândri că trăim în Mangalia, dar din rea voință sau incompetență nu a făcut-o. Din aceste motive, ca simplu cetățean al Mangaliei, fără niciun fel de conotație politică, am hotărât să pornesc demersurile organizării unui referendum pentru demiterea primarului Radu Cristian“, a subliniat Nicolae Moroianu.

APEL LA LOCUITORI

Alesul local face apel la toți cei care își iubesc orașul, indiferent dacă au sau nu o opțiune politică, dar care sunt „nemulțumiți de felul în care este condusă Mangalia de acest primar navetist, să pună umărul, să ne unim eforturile și să ne recâștigăm demnitatea și mândria pe care ne-au călcat-o în picioare“. „Dacă orașul va continua și în următorii trei ani în același fel în care a funcționat în ultimii cinci, în 2020 nu va mai fi mare lucru de reparat. Orașul va fi distrus și falimentat. Deja Mangalia este pe al doilea loc în țară la datorii și tocmai s-a mai dat acordul pentru încă un împrumut. Au fost de-a lungul istoriei atâția oameni care s-au jertfit pentru țara lor, pentru cetatea lor, pentru orașul lor atunci când acestea au fost amenințate de cotropitori și jefuitori. Sunt convins că locuitorii Mangaliei vor lăsa teama deoparte și vor da dovadă de unitate pentru că miza este una majoră: este chiar viața noastră de zi cu zi și felul în care ne-o vom trăi în orașul Mangalia. Dacă pentru asta nu se merită date o semnătură și un vot, atunci nu știu pentru ce“, a mai arătat Moroianu. De partea cealaltă, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a declarat pentru „Telegraf“ că nu are timp să comenteze propunerea lui Moroianu. „Mai bine consilierii locali şi-ar face timp să construiască ceva“, a afirmat Radu.

Telegraf 07.06.2017

32 Comments

  1. Nu mai are iorgus rabdare acasă???

    Comentariu by Mihai — 7 iunie 2017 @ 18:44

  2. Copii stati linistiti ca tot Radu Cristian ramane pe pozitie. Mangalia e plina de mosi si babe. E prea slab orasul sa zica ceva. Lasa-i sa latre pe Facebook si atat. Pe mine unul ma doare-n cot de Mangalia. Dar o caterinca aici la o bere, plm la o ”samantza” merge. Mai latra un Angelescu, un Vucea, niste cacanari de anonimi, Ozzy tatarul. Plm dastia…

    Comentariu by baal — 7 iunie 2017 @ 19:12

  3. Vedeti dle Visa -de ce au bagat capul in nisip comentatorii seriosi ? Pentru ca admiteti comentariile unor idioti ca asta. de mai sus !

    Comentariu by I.S — 7 iunie 2017 @ 20:43

  4. in Mangalia avem doi proști :tătarul libidinos Menabit zis si Ozzy care a inceput să incaseze de la conu Iorgu cîte un milion doua pentru a măcăni pe fb și naivul de Moroianu care a cazut in plasa lui Iorguș . Pacat de dl Moroianu .

    Comentariu by Anonim — 7 iunie 2017 @ 21:51

  5. Pentru domnul Angelescu – Politia Locala

    https://s14.postimg.org/fgbwrsadd/Screenshot_2017-06-08_05-41-22.png

    Comentariu by baal — 8 iunie 2017 @ 4:43

  6. Aveti grija , Moroianu este in multe feluri , dar NU naiv .
    Nu sunt fan-Moroianu !
    Urmariti-i parcursul profesional si politic .
    Va concentrati pe ceilalti pentru ca ii cunosteti mai bine .
    Moroianu o sa ii manance pe paine .
    Avantajul lui este ca nu il luati in serios !

    Comentariu by Anna — 8 iunie 2017 @ 6:49

  7. @4
    Avem si cel mai mare hot si mincinos in functia de primar si unul ca tine care-i canta-n struna. Adica Ali Baba asta cu gasca lui fura deja din bugetul pe anii viitori si vii tu sa ne inoculezi ideea ca vinovati sunt doi consilieri manipulati de Iorgus.

    Comentariu by Marian Vasile — 8 iunie 2017 @ 9:06

  8. Domnule Baal,
    Persoana in cauza se numeste Ianovici Emrah , are 22 de ani si este cunoscuta ca o persoana fara adapost ( parintii sunt plecati din tara , el fiind abandonat), consumatoare de plante etnobotanice. Nu mai devreme de aseara( ora 21.03) am avut o sesizare in privinta lui. Nici spitalul din Mangalia si nici spitalul din Palazu Mare, unde a fost dus de nenumarate ori nu vrea sa aiba de a face cu el pe motiv ca este clinic sanatos ! Devine recalcitrant atunci cand consuma substante interzise. Nu putem face altceva decat sa-l luam de pe strada, sa-l calmam la sediul politiei locale si sa-l ducem spre ingrijiri medicale..

    Comentariu by angelescu mihai — 8 iunie 2017 @ 9:23

  9. Cand dupa vre-o criza v-a omori pe cineva, Doamne fereste, sigur se va gasi o solutie, de regula atunci se poate ce nu se poate acum.
    Dar de unde consuma etnobotanice ca in Mangalia, prin grija si vigilenta poliției locale si datorita colaborarii fructuoase realizate de catre primar cu celelalte elemente de ordine publica si siguranta naționala, politia municipiului Mangalia și cea din Neptun, jandarmeria, politia de frontiera, SRI si vama, traficul de droguri, furturile, talhariile, violurile, prostitutia ori alte fapte antisociale lipsesc cu desavarsire. Sistemul centralizat de supraveghere video a orasului este garantul linistii si sigurantei Mangaliei. Primarul, viceprimarul, seful politiei locale si alti constanteni si bucuresteni din echipa primarului vor sa-si schimbe domiciliul din Constanta si Bucuresti, niste orase periculoase si rau famate. Dar consilierii din opozitie se opun acestei intentii si nu vor sa fie de acord cu trecerea din domeniul public in cel privat a unor terenuri nefolosite din Neptun, terenuri pe care, dupa cumparare prin licitatie publica, si-ar putea construi cei in cauza niste vilisoare ca se bucure si familiile lor de siguranta si linistea Mangaliei.

    Comentariu by Marian Vasile — 8 iunie 2017 @ 10:04

  10. Se pare că blogul este urmărit cu mare atenție. Asta e bine! Sper ca poliția locală să sprijine și campania de semnături pentru demiterea primarului abuziv! Adică dacă intră în criză și face urât, să țipe la oameni, să scuipe amenințări, să facă spume la gură și alte chestii urâte cu care ne-a obișnuit, să intervină d-l angelescu și să-l bage până se răcorește la bulache la sediu, apoi la Palazu la zgubeți pentru calmarea definitivă!

    Comentariu by Popa Nartea — 8 iunie 2017 @ 10:33

  11. Semnaturile pentru referendum incep sa se stranga, incepand de azi, ora 17.00, in fata Casei de Cultura.

    Comentariu by Big Brother — 8 iunie 2017 @ 11:24

  12. Stau si astept să apară dl Moroianu la Casa de Cultura dar nimic …… sunt ud fleașcă pentru o semnătură dar cel care se ocupă de referendum este la o cafea cu Leo Tanase și Iorguș la Corsa pe faleză …… boierii tot boieri și fraierii tot fraieri nu ? Să vă fie rușine

    Comentariu by Anonim — 8 iunie 2017 @ 15:25

  13. @12 Vezi ca ai gresit ora ,ai postat la 3.25. Nu mai manipula,nu mai tine.Oricum semnaturile se vor strange chiar daca voua nu va place.

    Comentariu by Anonim — 8 iunie 2017 @ 15:41

  14. Băi 12, nu cumva tu eşti chiar piticu’ sulemenit, ăla care a dat ordin să se închidă Casa de Cultură ca să nu intre lumea la adăpost?

    Comentariu by Părintele Felasie — 8 iunie 2017 @ 16:29

  15. http://www.replicaonline.ro/un-om-al-strazii-din-mangalia-a-bagat-spaima-in-locuitori-320830/

    Comentariu by baal — 8 iunie 2017 @ 17:16

  16. Dupa 10 de asteptari si sfortari Primarul Mangaliei , radu cristian , a reusit sa debranseze smecherii cu vile din Curtea Spitalului de la reteaua de curent a unitatii medicale . Mare om , mare caracter !

    Comentariu by Haegemon — 8 iunie 2017 @ 18:08

  17. Controlele de la primarie sa fie oare motivul pentru care Primarul radu cristian s-a pus pe treaba ? Ce putem sa ne dorim mai mult ? Alte controale!

    Comentariu by Haegemon — 8 iunie 2017 @ 18:13

  18. Controalele

    Comentariu by Haegemon — 8 iunie 2017 @ 18:13

  19. Sau l-a speriat Moroianu cu refendumul

    Comentariu by Haegemon — 8 iunie 2017 @ 18:15

  20. Dar sa nu ne facem prea multe griji , asa cum il stim pe Primarul Mangaliei – radu cristian- minunea nu va tine mult . Smecherii o sa il ” bage in seama” si dupa reglarea sumelor restante ii va reconecta de urgenta!!!

    Comentariu by Haegemon — 8 iunie 2017 @ 18:31

  21. Bă da câți au venit azi la semnături la Casa de Cultura?

    Comentariu by Joint — 8 iunie 2017 @ 21:07

  22. @21
    Mult mai multi decat credeau organizatorii si e doar prima zi iar listele au fost distribuite la voluntari care vor umbla cu ele prin oras.
    Daca se vor strange peste 18 mii de semnaturi nici nu ar mai fi e nevoie de referendum.

    Comentariu by Marian Vasile — 8 iunie 2017 @ 21:13

  23. Deja a dat harnicia in primar, a trimis de ieri cosasii prin oras sa ciumpaveasca buruienile, ca ce fac numai cosit nu se cheama . Azi, desi se stia de luni-marti ca o sa polua, a trimis avionul sa stropeasca contra tantarilor, desi in prospectul insecticidului spune ca nu are eficenta daca in urmatoarele 3-4 zile ploua. Dar nu-i bai când va reclama lumea ca-i mananca tantarii da o declaratie pe fecebook ca i-au prins consulierii din Delta si i-au adus la Mangalia sa-l saboteze.

    Comentariu by Marian Vasile — 8 iunie 2017 @ 21:23

  24. Aha,ca ziceau unii ca nu prea au venit decât câțiva din apropiați pt ca a plouat.
    Si Ozzy cică era cu liste pe acolo,ca i-au promis ca pe el îl vor susține intr-o viitoare campanie,dar eu nu cred.Io zic ca tot pe Iorgus încearcă sa il aducă.Pana mea hoțul hoților da mai e si vomvedea

    Comentariu by Joint — 8 iunie 2017 @ 21:38

  25. Iorgusel iorgusel.iti bat dosarele la usa si nu mai ai rabdare??tu crezi ca radu este tusac.pe finătu l ai carotat de nu mai stia de el,dar cu asta ti ai gasit nasul.stiu ca nu ti place sa cheltui,dar obisnuieste-te tataie ca plm,ai peste 60 de ani.nu ti ajunge 3 mandate dar apropo,pe câti îi mai faci primari,ca numai eu stiu vreo 20.te folosesti de oameni,in timp ce dumneata stai ca un sobolanul ascuns iar odata la 4 ani iti arati lăcomia si ne otravesti locuitorii cu mintea ta bolnavā.pe unde ai călcat ai dezbinat si distrus.oricine in acest oras este vecin cu tine.apropo, ai reusit sa vinzi parcarea din fata liceului.ai praduit o si pe aia ca doar nu puteam si noi sa parcam masina linistiti cat mancam cu prietena mea un doner la daboo, nui asa??

    Comentariu by Mihai — 8 iunie 2017 @ 22:25

  26. Pesedeul nu mai are rabdare 3 ani sa vina la furat. Si Iorgu la fel. Incearca si ei ca nu ii dor mainile. Si asa freaca menta degeaba. Pana la urma ce daca semnatarii vor avea de suferit , deocamdata i-au prostit ca nimeni nu are cum sa afle numele de pe liste. Buna gluma. Dar nici nu este nevoie , doar trebuie vazut cine semneaza. Probabil cei care sunt suparati ca se face dreptate. Nu uitati sa mergeti si la baraci. Ha ha ha

    Comentariu by Pulea Spataru — 8 iunie 2017 @ 23:40

  27. Sa fii tu sanatos ca ajungem peste tot. Sa vedem unde o sa ajungeti voi. Aia de la Hugo Boss or face si haine vargate?

    Comentariu by Anonim — 9 iunie 2017 @ 0:59

  28. @25
    Deja ai trecut la alt episod. Acum suntem la refendum pentru demiterea mincinosului si furaciosului.
    Dupa asta, daca mai esti prin Mangalia, facem impreuna campanie impotriva lui Iorgus, daca va candida.

    Comentariu by Marian Vasile — 9 iunie 2017 @ 9:15

  29. @26
    Cine va ajunge la primarie dupa mincinos nu are ce fura ca asta a cheltuit si bugetul pe anii urmatori. Cat despre numele de pe liste, interesante vor fi numele care nu apar ca aia sunt oamenii care l-au votat pe minicinos. Cei cu vize de flotant au scapat ca nu mai sunt pe aici dar ceilalti 4-5 mii, daca nu apar pe listele de la refendum, vor trebui taxati cu un impozit special pentru prostie si distrugerea orasului.

    Comentariu by Marian Vasile — 9 iunie 2017 @ 9:21

  30. Like pt. #28

    Comentariu by nabuco — 9 iunie 2017 @ 20:21

  31. As fi venit sa semnez si eu,, dar cand am sesizat ca la cotitura asteapta vulpoiul de iorgu, nu,nu, nu mai vreau! Ma rog la D- zeu sa-l sature, sa- l linisteasca, sa-i lumineze mintea, sa- i ajunga ,sa- l multumeasca cu ce are ca maine poimane da coltul si nu ia nimic cu el! Satura-l doamne!

    Comentariu by Anna — 9 iunie 2017 @ 21:47

  32. SI ASTA ESTE UN MOTIV:
    Intr-un clasament gazduit de site-ul onlinereport.ro, municipiul Cluj-Napoca este mai putin apreciat decat orase ca Oradea, Timisoara sau Alba Iulia. Pe de alta parte, voturile pe Internet il plaseaza deasupra unor orase apreciate de turisti, cum ar fi Sibiul sau Brasovul. Oficialii Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Clujean se codesc sa spuna ce activitatea a avut structura pana acum, desi a fost infiintata la inceputul lui 2012.

    Sondajul a fost lansat la inceputul anului si se va incheia la 1 martie. In acest moment, Clujul este pe locul 7, cu 1.328 de voturi, reprezentand 4,8 % din voturi. Pe primul loc se afla Oradea, cu 6.339 de voturi, urmata de Timisoara, cu 5.961 voturi Alba Iulia, cu 3.700 voturi, Targu Mures, cu 3.292 voturi, Piatra Neamt , cu 3.107 voturi si Baia Mare, cu 1.435 de voturi. Imediat dupa Cluj-Napoca se situeaza Sfantu Gheorghe, cu 867 de voturi, Sibiul, cu 860 de voturi si Brasovul, cu 829 voturi. Pe ultimele locuri in top se afla Botosani, Medgidia si Mangalia.

    Comentariu by VUCEA DAN — 11 iunie 2017 @ 21:20

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress