Mangalia – politica locală

6 iunie 2017

Impertinenţă la Mangalia! Faleza pietonală a devenit parcare pentru şoferii comozi

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 17:23

Lenea este la casa ei! În Mangalia, mai mulți conducători auto au fost surprinși de mangalioți cum își parchează autoturismele pe faleza pietonală, proaspăt amenajată prin fonduri europene. Potrivit trecătorilor, unul dintre șoferi și-a scos partenera la plimbare, pe când un altul a venit cu toată familia la o plimbare, și cum era mult de mers de la locurile de parcare special amenajate, a zis ca să lase mașina cât mai aproape de plajă, fix pe faleză. Astfel, faleza din municipiul Mangalia devine ușor, ușor un spațiu de parcare pentru cei care ignoră legislația rutieră.

De menționat este faptul că șoferii riscă amenzi între 100 și 400 de lei potrivit unei Hotărâri de Consiliu Local, pentru parcarea neregulamentară pe spații special amenajate pentru pietoni. Faleza din Mangalia a fost reabilitate prin fonduri europene în anul 2016.

Claudia CORBU, Replica 06.06.2017

26 Comments

 1. Educație 0,pretenții maxime.
  De ar fi singurii măcar,dar ei sunt mulți si se comporta așa de mulți ani.
  Sa nu ii uitam pe șmecherii cu vile din cartier care arunca gunoiul la colțul străzii,pe scuipătorii de semințe,pe posesorii de patrupede cacacioase si lista poate continua.

  Comentariu by Deny — 6 iunie 2017 @ 17:34

 2. in completare la 1 -..si cei ce merg pe dig, la plimbare, cu masinile…cine o trebui sa declare zona digului, zona de promenada ??? cine sa aplice sanctiuni ??? a dat caldura, nu mai vezi picior de politist prin oras…

  Comentariu by Pop — 6 iunie 2017 @ 18:07

 3. Camere video in puncte cheie, politie care sa-si faca datoria si problema se rezolva. La fel se poate rezolva si vizavi de restaurantul Cristopher, unde smecherii blocheaza statia de autobuz. Daca fac treaba asta in Bucuresti sunt amendati imediat insa la Mangalia merge…

  Comentariu by Nemo — 6 iunie 2017 @ 19:48

 4. Cand politia locala a inchis pe faleza si dig circulatia …. a iesit circ. Viereanu i-a facut dosar penal lui Angelescu pentru asta. Oare anul asta se inchide din nou ?

  Comentariu by Anonim — 6 iunie 2017 @ 20:35

 5. Cum , Viereanu cu constructia neautorizata si mese ilegal pe domeniul public sa ii faca dosar penal lui Angelescu ? Maine poimaine ii face dosar penal si ala care vinde peste stricat .

  Comentariu by Make — 6 iunie 2017 @ 21:08

 6. Când orasul este condus de un primari incompetent care -si delega incompetenta catre alti incompetenti din subordine nu poti avea alt rezultat.

  Comentariu by Marian Vasile — 6 iunie 2017 @ 21:11

 7. Marian Vasile bati câmpii.In echipa primarului sunt si oameni buni si chiar foarte competenti,dar hățișul legislativ,timorarea cu dosare(e adevărat ce spune cineva mai sus ca Viereanu i-a făcut plângere penală șefului PL),lipsa de coerenta pot conduce la inacțiune sau acțiuni timide pt a nu deranja etc
  Cei care au avut contact cu o parte din conducerea primăriei/serviciilor(inclusiv Goldterm)pot certifica ca sunt acolo si oameni capabili.

  Comentariu by Anonim — 6 iunie 2017 @ 21:34

 8. pt. 5

  Make,

  De unde stii tu ca acea constructie este ne-autorizata? Ai documente, ceva? Sau doar barffele scrasnite din dinti ale fratilor Angelescu?

  O sa te miri, dar la Viereanu acolo nu este domeniu public! Intreba-l pe Angelescu daca vrei sa afli detalii! Acolo nu este domeniu public !
  Asa ca….mananci rahat!

  Comentariu by billa — 6 iunie 2017 @ 22:15

 9. Asta de la 8 e fi-sa sau fi-su ca prea repede au sărit in sus.
  Pai bine ma „legalilor” ne credeți prosti pe toti?
  Pe fraierii aia la Primarie poate ii faceți,dar mai șănțeni câțiva care știm si noi cum sta treaba p-acolo.

  Comentariu by Joint — 6 iunie 2017 @ 23:01

 10. pt 7
  Mai atrage dumneata atenția asupra Goldterm-ului și o să te dea RC afară din PNL lui. Plus că o să te premieze cu înjurături Colgate, cât și viitorul proaspăt proprietar de hotel de pe faleza Mangaliei.
  Dacă e să discutăm despre Goldterm, am sa o iau cu începutul:
  Conform unui dosar de cercetare penală, în care un furnizor de combustibil se autodenunță că a dat directorului Goldterm suma de 100.000 euro pentru a interveni la primarul RC, plus o înțelegere de parandărăt de 10% din valoarea combustibililor. Mai scrie in dosarul acela că în 2012/2013 a fost cumpărată păcură de proastă calitate la preț de CLU, cu care au fost sabotate centralele termice pentru a se trece pe gaze.
  Dacă tot este lăudat Goldterm de către „propagandiștii” puterii, o să lămurim și parandărătul scos cu facturile de penalizări pentru „întârzieri de plată”.

  Mulțumesc 7 pentru că mi-ai amintit de Goldterm, unde se cheltuie o parte importantă din bugetul public al Mangaliei.

  Comentariu by Mentalistul — 7 iunie 2017 @ 6:27

 11. Pt.10
  Combustibilul (pacura) din 2012/2013 a fost cumparata din Ialomita de la un afacerist urmarit penal ,prieten cu stiti cine????.Cu Blejnar ,Marta si ….Radu Cristian( a fost dat si la TV).Atunci s-a lansat ideea,de Radu, ca pacura a fost sabotata de Iorgus(a bagat nisip in ea).Numele de PETER ATTILA RACZ va spune ceva domnule primar????.

  Comentariu by VUCEA DAN — 7 iunie 2017 @ 7:17

 12. Pt.4
  Nu a iesit circ ca s-a inchis circulatia pe dig si faleza , ci pentru ca strada a fost inchisa ILEGAL .
  Pt.5
  Constructia accea i-a fost data lui Viereanu chiar de primar in 2013 prin HCL si are contract de asociere cu ADPP Mangalia.Oare Primaria Mangalia se asociaza cu agentii economicii in locatii ilegale?.Daca da ,atunci primaria are o problema de legalitate.Si inca ceva acolo unde este terasa nu este domeniu public.
  Vad ca,,scriitorii” ( sclavii)lui Radu si Colgiu lucreaza (ca lucreaza pe bani).Mancatorii de c…t a venit vremea sa va opriti.

  Comentariu by Anonim — 7 iunie 2017 @ 7:46

 13. Care sunt competentii din Primarie si serviciile publice?Enumeratii ca sa ne putem cere scuze publice.

  Comentariu by Anonim — 7 iunie 2017 @ 8:44

 14. @7
  Competenti la luat spaga poate. Bre anonimule colgist tu ai mai iesit in ultimii ani din satul asta numit Mangalia sa vezi ce fac primari si echipe competente pe aici prin Dobrogea, nu prin Ardeal ca daca te duci pe acolo te imbolnavesti. Aia au aceasi legislatie, dar fiind competenti nu-i poti timora cu dosare. Si ce daca i-a facut Viereanu plangere penala lui Angelescu, s-a intamplat ceva? Da de ce nu spui despre plangerile unor politiste pe care libidinosul asta incearca sa le caute prin chiloti? Cat despre competenta Golderm canta la alta masa, la pretul de productie al energiei termice sunt printre ultimii din tara desi au jumătate din personalul mult prea stufos, format din ingineri. Daca nu ar fi alea aproape 9 milioane de lei subventie generala, adica mita electorala, data cu larghete de primar din bugetul local s-ar cam desfiinta. Si suntem, dupa datele institutului national de meteorologie una din zonele cu cel mai bland climat din tara du temperaturi medii pozitive inclusiv pe timpul iernii.

  Comentariu by Marian Vasile — 7 iunie 2017 @ 9:56

 15. Domnule Marian Vasile ,
  sunteti atat de dragut si atent cu persoana mea incat imi inspirati dorinta de a ne cunoaste. Daca sunteti barbat adevarat , va rog sa stabiliti o intalnire in care va pot explica ceea ce va intereseaza sa aflati ! Sa nu uitati ca sunt casatorit si v-as putea refuza avansurile, asta in cazul in care v-ar placea sa visati ! Va las pe dvs. sa decideti cand si unde !
  In alta ordine de idei, va aduc la cunostinta ca masinile care au intrat pe faleza au fost sanctionate contraventional si ca urmeaza si ca faleza sa fie inchisa , asa cum a fost si in anii trecuti. Faleza si digul urmeaza sa fie pietonala !

  Comentariu by angelescu mihai — 7 iunie 2017 @ 10:35

 16. Domnul Angelescu, la ora 10.35 -7 iunie 2017, este la locul de munca sau este in concediu?Daca este la munca nu cred ca este platit sa citeasca acest blog si pe deasupra sa mai si comenteze.Eu cred ca trebuie sanctionat.Nu cred ca in fisa postului are astfel de atributiuni si mai cred ca nu pentru asta este salarizat.

  Comentariu by Anonim — 7 iunie 2017 @ 11:23

 17. @ 15
  Mie nu-mi inspirati decat repulsie si dorinta de a nu va mai vedea pus pe o astfel de functie prin administratia locala a Mangaliei, functie care va depaseste clar competentele profesionale. Trebuia sa actionati de asa maniera ca acele masini sa nu fi ajuns acolo iar sanctionarea, daca asa o fi, dar cred ca mintiti la fel ca si primarul, s-a facut in urma fotografiilor publicate de cetateni nu a activitatii politiei locale, care iata ca in timpul programului, pe banul contribuabiliul sta si monitorizeaza blogurile locale.

  Comentariu by Marian Vasile — 7 iunie 2017 @ 11:44

 18. http://editiadesud.ro/?p=26506

  Comentariu by Anonim — 7 iunie 2017 @ 12:32

 19. ANGELESCULE NU UITA SA ITI IEI VASELINA!

  Comentariu by Edy — 7 iunie 2017 @ 14:17

 20. Turismul românesc e distrus de primari
  litoral | mangalia | neptun | primari | turism | vama veche June 7, 2017
  Maneaua preferată a edililor de pe litoral este „nu ne ajută Guvernul” în timp ce maneaua preferată a românilor e că litoralul românesc este de căcat, că românii nu știu a face turism. Unii mint și alții nu știu ce vorbesc. Vara asta am zis că mi-o petrec în concedii, așa cum am învățat de la președintele nostru, și-am stat în cel puțin trei hoteluri diferite de pe litoral. Giugiuc, fratele meu, giugiuc, n-am avut nimic să le reproșez hotelierilor, în condițiile în care n-am stat în locuri de lux. Pe de altă parte, însă, ce face „edilii” pe-acolo e dezastru, te doare bila când îi vezi încercând să afle ce-i civilizația.

  Hai să discutăm un pic despre primarul din Mangalia, al doilea municipiu al litoralului, care are în grijă Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp, Saturn și Venus. Uitați-vă la el ce mișto e în această poză luată de pe mangalianews.ro

  Obsesia acestui fotomodel este, ca a multor primari din secolul trecut, montarea de pavele. Orașul, dar și stațiunile, sunt pline de trotuare cu pavele de-alea nenorocite puse prost care încep încetul cu încetul să se strâmbe. Trotuarul clasic, ăla pe care poți merge liniștit cu căruțul de copii și costă de 50 de ori mai puțin este înlocuit cam peste tot. Neptun, parexamplu, faină stațiune, plină de verdeață, e o plăcere să te plimbi pe-acolo, chiar și președintele are o vilă. Asta dacă te plimbi cu mașina, că trotuarul e un hompa-trompa în valuri făcut din pavele. Mangalia e la fel, Jupiter, tot așa. Mania cu pavele am văzut-o și în Eforie, deci nu e ăsta singurul cu pișcoturi de beton în creier.

  La asta se adaugă lipsa coșurilor de gunoi. Primarii de pe litorali sunt imuni la sezonul turistic, nu cred că pot exista mai mulți oameni într-o anumită perioadă a anului decât în alta. De fapt, nu cred că pot exista oameni care aruncă gunoiul la coș. Între Neptun și Jupiter am găsit trei coșuri, echivalentul a trei saci de gunoi. Nea cimpirică ăsta nu e în stare nici măcar să facă o manevră cu un mafiot local să umple orașul de coșuri și faleza de vila omului care vinde acele coșuri. Nu e ca și cum aș propune autostradă de la Vamă la Constanța, niște recipiente de plastic prinse de stâlp ar fi suficient.

  Înțeleg har har, miau miau că nu dă guvernul facilități, că nu dă bani, că alea, dar pune dracului niște coșuri de gunoi. Fă chestiile simple băbăiete, arată că înțelegi cum funcționează un oraș. Am fost anul trecut la Vamă, nu vă mint, am văzut o groapă în aleea aia principală care e acolo de 15 ani de zile. Nu e un crater imens, e o groapă de doi metri pe un metru dar primarul ăla de-acolo n-a fost în stare s-o astupe atâta timp, nici el nici predecesorul, exact în zona de unde-i vin banii, de la turiștii ăia nenorociți, dar-ar boala în ei. Trebuie să faci licitație internațională pentru o amărâtă de groapă, dobitocule, ce se bat Astaldi și Da Vinci pentru cine s-o astupe?

  La Magalia e un dig superb, mergi pe el ore, ascultând valurile. A rămas o mărturie a veacurilor în care a fost construit, adică nu s-a făcut nimic acolo de jumătate de secol, ideea primarului de a-l pune în valoare e să organizeze festivaluri de tuning pe Faleză pentru că de-aia am venit de la Bucale la el, am sindromul Stockholm, nu pot adormi dacă nu-mi ambalează unul mașina sub geam. Abia acum îmi dau seama de greșeală, poate îi vine ideea fotomodelului și-l umple și pe ăsta cu pavele.

  Eu le-aș tăia ăstora orice finanțare de la Guvern (nu e ca și cum economia locală duduie) până nu arată naibii că știu cum se administrează așa ceva. Lasă concesiunea plajelor, drum de patru benzi de la Constanța până-n Vamă, festivaluri și atracții turistice, ce să facă turiștii acolo, să-ți plimbe gunoiul prin stațiuni că n-are unde să-l arunce? Și mai tunde și tu, tu-ți ceapa mă-tii, un pic din plantele alea că iar nu ai nevoie de doctorat pentru așa ceva.

  Nu că înapoierea asta ar fi specifică litoralului. Uite, un tip care a fost la Orșova povestește cum o minunată zonă turistică a țării este locuită de cimpanzei care trăiesc în secolul XVII și nu știu să tundă iarba, să ia gunoiul sau să facă focul altcumva decât cu lemne. Singura strategie turistică națională ar fi demiterea a vreo câțiva zeci de primari tâmpiți și punerea localității sub administrare specială (să facem managment privat dacă e cazul) că localnicii, aparent, nu pot să se descurce de capul lor

  Comentariu by Anonim — 7 iunie 2017 @ 15:08

 21. http://eftimie.net/turismul-romanesc-distrus-primari/?

  Comentariu by Anonim — 7 iunie 2017 @ 15:10

 22. Mari prosti mai sunteti. Majoritatea. Cu site-ul asta o sa ramaneti.

  Comentariu by baal — 7 iunie 2017 @ 15:45

 23. Ptr. 20

  Corect ! O boala grava cu pavelele astea ! In multe locuri deja au fost distruse iar pe faleza, in fata Balnearului de exemplu, toata lumea circula pe strada. Trotuarele sunt inguste si facute cu piatra cubica de mici dimensiuni si neslefuita macar. Poti sa mergi pe acolo doar cu bocancii, sa plimbi un copil in carucior..exclus . Ar mai fi de adaugat bolovanii din parcul invecinat (pusi ptr. decor), blocul de langa IGAF unde risti sa-ti cada in cap tencuiala, capace de canalizare gaurite, mirosul infect de canal de la RAJA care se simte pana la Primarie cand nu bate vantul sau e vant din sud etc. etc……

  Comentariu by Nemo — 7 iunie 2017 @ 17:02

 24. Dl Marian Vasile, unele politiste erau cautate la chiloti ca nu isi indeplineau atributiile din fisa postului, fiind nevoiti sa munceasca altii pentru ele. Asa au fost invatate, sa stea cu picioarele cracanate ca sa-si tina postul… E plina primaria de asemenea specimene, se cred la vreo casa cu felinar rosu… prost e ala care le crede

  Comentariu by anonim — 8 iunie 2017 @ 20:21

 25. Constructia aia nu este neautorizata. Ci doar modificarea de proiect. Autorizatia are un proiect care a fost facut in forma de vaporas. S-au facut modificari de proiect FARA AUTORIZATIE. Sac ca stim. Asa ca … billa , TU manaci rahat. Constructia a fost facuta de Maftei si vanduta lui Erchin care a dat-o lui Viereanu. De fapt , tot mafiotul e in spate , ca il insotea mereu la primarie cand Angelescu a inceput sa isi faca datoria. Nu-i asa mai minciunica de la 8 ?

  Comentariu by Take — 8 iunie 2017 @ 23:37

 26. Dar despre soacra de mafiot de la etajul al doilea stie cineva ceva?

  Comentariu by anonim — 9 iunie 2017 @ 10:44

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress