Mangalia – politica locală

1 iunie 2017

Referendum la Mangalia

Filed under: ALDE — lucian visa @ 16:39

Dragi concetățeni, locuitori ai Mangaliei

Incompetența și reaua credință cu care este administrat orașul nostru au întrecut orice limita.

În ședința Consiliului Local de ieri Primarul Radu Cristian și “echipa sa” de consilieri PNL și UNPR au scris un nou capitol trist în istoria orașului nostru. La inițiativa primarului Radu Cristian aceștia au votat din nou zeci de miliarde pentru avocați, zeci de miliarde pentru spații verzi – spații verzi pe care le vedem cu toții cum arată după ce primarul a cheltuit peste 100 de miliarde de lei in ultimi 4 ani pe întreținerea lor -, zeci de miliarde pe studii de fezabilitate si alte zeci de miliarde pe diverse, pâna la suma de 10 milioane de euro, bani care nu se regasesc in bunăstarea și calitatea vieții locuitorilor orașului. Tot la inițiativa primarului și cu votul consilierilor PNL si UNPR a fost votat acordul pentru un împrumut de 10 milioane de euro urmând ca noi și copiii noștri să plătim datoriile făcute de aceștia mult după ce ei vor fi plecați. Mai mult, a fost anulată Hotărârea de Consiliu Local inițiata de consilierii ALDE, PSD si PMP prin care de la 1 noiembrie 2016 a fost subvenționată cu 50% apa și canalizarea pentru toți locuitorii orașului, hotărâre pe care primarul nu a vrut sa o pună în aplicare deși a fost adoptată cu votul majorității membrilor Consiliului Local.

Aceste lucruri sunt cele care au umplut paharul și așa prea plin al nemulțumirii față de felul în care este administrat orașul de primarul Radu Cristian. Faptul că orașul nostru devine pe zi ce trece mai gri, mai posomorât mai trist și mai sărac, faptul ca trăim în mizerie și în beznă, că sportul și cultura au fost efectiv distruse, că străzile sunt pline de gropi mai mult ca niciodată, faptul ca nu mai sunt flori in oraș și că ne-au năpădit buruienile, șobolanii și șerpii, faptul că a fost luată speranța și dorința copiilor noștri de a se realiza in orașul Mangalia și de a rămâne alături de noi sa-i putem vedea construindu-și un viitor, toate aceste fapte sunt cele care deja umpluseră paharul nemulțumirilor. Și pentru toate acestea vinovat nu este altul decât managerul orașului, Primarul Radu Cristian, cel în puterea căruia a stat să dezvolte orașul, să ne facă să fim fericiți si mândri că trăim în Mangalia dar din rea voință sau incompetență nu a făcut-o.

Din aceste motive, ca simplu cetățean al Mangaliei, fără nici un fel de conotație politică, am hotărât să pornesc demersurile organizării unui referendum pentru demiterea primarului Radu Cristian. Fac apel la toți cei care își iubesc orașul, indiferent dacă au sau nu o opțiune politică dar care sunt nemulțumiți de felul în care este condusă Mangalia de acest primar navetist, să pună umărul, să ne unim eforturile și să ne recâștigăm demnitatea și mândria pe care ne-au călcat-o în picioare. Dacă orașul va continua și în următorii 3 ani în același fel în care a funcționat în ultimii 5, în 2020 nu va mai fi mare lucru de reparat. Orașul va fi distrus și falimentat. Deja Mangalia este pe al doilea loc în țară la datorii și tocmai s-a mai dat acordul pentru încă un împrumut.

Au fost de-a lungul istoriei atâția oameni care s-au jertfit pentru țara lor, pentru cetatea lor pentru orașul lor atunci când acestea au fost amenințate de cotropitori și jefuitori. Sunt convins că locuitorii Mangaliei vor lăsa teama deoparte și vor da dovadă de unitate pentru ca miza este una majora: este chiar viața noastră de zi cu zi și felul în care ne-o vom trăi în orașul Mangalia. Dacă pentru asta nu se merită dată o semnatură și un vot atunci nu știu pentru ce.

Nicolae Moroianu

Locuitor al Mangaliei

32 Comments

 1. DOAMNE AJUTA SA FIE ASA. NE VREM MANGALIA NOASTRA INAPOI!

  Comentariu by dana — 1 iunie 2017 @ 17:11

 2. @1 Usor domnita nu te imbata cu apa rece. Si eu as semna si cu 2 maini si 3 picioare pentru acest asa zis ”referendum” dar nu o sa mearga. Radu Cristian are grija de tot.

  Comentariu by baal — 1 iunie 2017 @ 17:14

 3. Asa de barnos o fi Radu Cristian ori asa mototoli ori fi mangaliotii? Eu cred ca o sa mearga!

  Comentariu by Marian Vasile — 1 iunie 2017 @ 17:36

 4. ne-au furat tot navetistii astia nenorociti! Daca ii lasam sa ne fure si ultima picatura de demnitate, inseamna ca ne meritam soarta, asa ca vom semna si ii vom trimite de unde au venit!

  Comentariu by Anonim — 1 iunie 2017 @ 19:05

 5. Să fie demarată acțiunea și eu zic că vom scăpa de gușterul mincinos!

  Comentariu by Zoga — 1 iunie 2017 @ 20:18

 6. Bă da tare prosti mai sunteți!
  Voi chiar îl credeți pe sclavetele de Moroianu si pe veșnicul trubadur ,,nu-i place munca” Leo ca pot face ceva?
  Ii arunca Iorgus cu petarde la înaintare. O sa răsufle ca o basina si dacă cumva in perioada următoare se apuca Primarul de treaba o sa li se întoarcă bumerang!

  Comentariu by Anonim — 1 iunie 2017 @ 20:24

 7. @6 Acest primar nu are cum sa faca ceva, mai mult decat in 5 ani, sa pornim actiunea de strangere a semnaturilor si toti cei care nu au votat cu R.C vor semna. Nu se poate, ce s-a ales din Mangalia, cand imi amintesc cum era ma apuca jalea.

  Comentariu by dana — 1 iunie 2017 @ 20:43

 8. Structuri din structuri s-au pus de mincinos.
  Ele l-au pus, ele il dau jos. Masini negre prin oras.

  Comentariu by ochii_albastri — 1 iunie 2017 @ 21:22

 9. Daca asta este legal, Radu zboara sigur. Vin si eu cu tot neamul meu sa dam semnatura. Sa ne zica unde sa venim ca ne invoim de la munca pt asa treaba buna. Succes

  Comentariu by eu — 1 iunie 2017 @ 21:28

 10. Ca nu o sa mearga,are gija Radu, este baros Radu,nu sunt mototoli cetatenii Mangaliei ci trebuie doar sa incercam ca nu avem nimic de pierdut.Mai rau de atat nu se poate.
  Cetateni ai Mangaliei hai sa incercam sa rasturnam caruta celor care au distrus orasul .Sa nu va fie frica ca nu sunt Dumnezei si cei care i-au tinut in brate incep sa -i arunce.Incercarea moarte nu are.Chiar trebuie sa vina cineva de la Constanta sa ne conduca in folosul lor,noi nu ne putem conduce cu oamenii din Mangalia. .Iar daca cetatenilor Mangaliei le place cum arata orasul sa nu o faca.

  Comentariu by VUCEA DAN — 1 iunie 2017 @ 21:46

 11. @ 6
  Asa ne crezi tu dar nu prea semanam cu tine. De ce treaba sa se mai apuce si cu ce.
  Deja a cheltuit de anul trecut mai bine de jumatate din bugetul asta. Are datorii mai la firmele care au facut cele doua proiecte, la Perfect Tree, Polaris, Enel, plus DNA-ul care-i sufla-n ceafă. Are o gramada de plati amanate la invatamant, sanatate ( iar astea nu-s din banii colectati de la bugetul local ci din cotele defalcate de TVA). Faptul ca si-a ascuns furaciunile din anii anteriori prin desfiintarea ADPP si Social si aducerea arhivei la primarie pentru cosmetizare nu-l prea ajuta. Chiar sa si vrea nu mai poate face nici o treaba.

  Comentariu by Marian Vasile — 1 iunie 2017 @ 22:13

 12. Articolul 5
  (1) Referendumul naţional şi referendumul local se organizează şi se desfăşoară potrivit prevederilor prezentei legi.
  (2) Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.
  ————-
  Alin. (2) al art. 5 a fost modificat de pct. 1 al art. I din LEGEA nr. 341 din 16 decembrie 2013, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 787 din 16 decembrie 2013.
  (3) Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.
  ————-
  Alin. (3) al art. 5 a fost introdus de pct. 2 al art. I din LEGEA nr. 341 din 16 decembrie 2013, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 787 din 16 decembrie 2013.

  Rog pe toti care scriu pe aici să își declare opțiunea pro- sau anti-, pentru referendum.
  Așa vedem și noi cine scrie pentru Mincinos.
  Notă: Cine nu-si exprima opțiunea este contorizat anti-referendum.

  #proReferendum

  Comentariu by Mentalistul — 1 iunie 2017 @ 22:28

 13. Ideea referendumului este mai mult decat salutara si ar fi chiar interesant daca s-ar si organiza ! Trebuie insa sa nu uitam ceva…..in primul mandat piticul porno nu a iesit primar……si pt asta s-au refacut alegerile ; in al doilea mandat toata lumea a votat anti-pitic……si cu toate astea piticul a iesit din nou in mod miraculos la aproape toate sectiile de votare ! Cum a reusit aceasta performanta….? Fiind din „sistem” si-a cumparat prin intermediul gen.Coldea – doua mandate – CA SA FIE BINE……..SI SA NU FIE RAU !Suntem in concluzie putin cam mici pt un razboi cam mare…….TOTUSI…….DOAMNE AJUTA!

  Comentariu by Tu sa castigi — 2 iunie 2017 @ 0:57

 14. Dobrogea 1 si 2 îl asigură de tot sprijinul! Cât de mult a făcut el pentru noi este suficient pentru a ne face să venim cu toții la referendum. Vom veni și cu toți șerpii, iepurii, fazanii și vulpile din dotare. De asemenea, un segment important, sper să fie tinerii ăia pe care-i minte de 5 ani că le dă locuri de casă. Baftă minuscule!

  Comentariu by Robinson Dobrogeanu — 2 iunie 2017 @ 7:12

 15. Cred ca unii trag pe nas ori pufăie iarba. Cine scoate pentru referendum 18.ooo de alegatori la vot si toți sa voteze DA?

  Comentariu by Anonim — 2 iunie 2017 @ 7:50

 16. Asta e cum a fost si cu protestul organizat in acea duminica… Se dau putin la primar, se sanatajeaza reciproc, ca ei sunt o apa si-un pamant toti si apoi bat palma… S-o lase mai usor cu vrajeala

  Comentariu by anonim — 2 iunie 2017 @ 8:01

 17. Pt. 15 Citește ce s-a scris la 12 și apoi înearcă să faci calcule. Și, mai ales, nu jigni oamenii care vor să scape orașul de jigodiile navetiste conduse de bicisnicul ingânfat și rău!

  Comentariu by Zoga — 2 iunie 2017 @ 8:25

 18. Zoga,
  Nu pot jigni o turma ignoranta. Vezi ca la 12 scrie un ins fără carte. Urechist de meserie. Știi bine ca suferă de parafrenie. Uita-l!

  Comentariu by Anonim — 2 iunie 2017 @ 8:37

 19. Pro, dar nu pentru că m-ar „contoriza” Telepatul, cu „notele” lui, cu tot.

  Comentariu by Părintele Futuimamaeidenaţie — 2 iunie 2017 @ 8:50

 20. @ 15, au iesit la vot 18000 la alegerile locale, este suficient sa voteze majoritatea, nu trebuie sa voteze toti DA. Referendumul este valid daca sunt prezenti la urne 50 la suta plus 1 din alegatorii inscrisi pe listele electorale. Eu cred ca vom reusi.

  Comentariu by dana — 2 iunie 2017 @ 9:22

 21. Greșit. Referendumul este valid daca de prezintă la vot 30 de procente din votanți. Adică la Mangalia puțin sun 10500 de oameni. Pentru declanșarea referendumului trebuiesc semnăturile a 25 la sută din votanți.

  Comentariu by Anonim — 2 iunie 2017 @ 9:34

 22. Se straduieste un consilier local slugarnic, postand anonim, sa ne innoculeze ideea ca primarul este atotputernic, ca e pus de servicii, prieten cu alde nea Coldea si cu toti maharii zilei, constanteni si bucuresteni. Adica daca nu avem ce-i face mai bine-l lasam in pace cu paranoia lui chiar daca ne pune orasul pe butuci.

  Comentariu by Marian Vasile — 2 iunie 2017 @ 9:37

 23. Cind,unde se intocmesc listele?Nu-i suficient un blog,putini cetateni au internet,trebuiesc afise in tot orasul,trebuie un comitet de organizare,atragere de voluntari care sa mearga din usa in usa sa stinga adeziuni.Astept informatii concrete de organizare,eu si familia suntem pentru.

  Comentariu by doru — 2 iunie 2017 @ 9:39

 24. 17 Ce consideri turmă ignorantă? Asta ca să știm cum stăm! Spune clar! Vreau să fie demis primarul!

  Comentariu by Zoga — 2 iunie 2017 @ 9:40

 25. @22, Nu uitati ca cetatenii daca se unesc sunt o forta mai mare decat mafia care ne suge sangele.

  Comentariu by dana — 2 iunie 2017 @ 10:06

 26. http://www.stareanatiei.ro/2017/05/proiectul-de-tara-e-faza-de-proiect/

  Comentariu by nabuco — 2 iunie 2017 @ 12:59

 27. consum de droguri, copii mutilati de substantele chimice, famili in criza,,,,DIICOT ,,,In Municipiul Mangalia nu ajungeti? Vand aici astia droguri cum vand la fast food shaorma, de la poarta din masinii, Buruiana Florin zis Flori de pe Alea farului , cu fratele lui Buruiana Marian si impreuna cu nepotii si copii lor si alti asociati cum a-r fi Mustafa Tanior ce vine la ei si comercializeaza droguri de risc si mai putin de risc, au nenorocit copii minorii vand pe la scoli, sunt multi formeaza un grup infractional organizat, sunt agresivi tot odata sunt si traficantii de carne vie, si pe raza municipiului Mangalia sunt ff multi traficantii de droguri si numai grupuri heloo DIICOT ,politia Mangalia,..

  Comentariu by ANDREEA — 2 iunie 2017 @ 13:11

 28. D-le Vucea, D-le Visa, D-le Mihalache si altii si altii…….
  Acum 5 ani, nici macar nu-mi face plecere sa-mi amintesc de perioada de campanie, erati trup si suflet pentru acest individ, care, cica, e primar. Bun, acum va pare rau! De multe ori si mai ales domnul Vucea, ii jignea pe cei care isi doreau alt primar, era in stare sa-i manance si nimic mai mult.Credeam, de multe ori ca face vreun infarct, asa era de pornit. Iata, unde s-a ajuns! Iata ce a insemnat manipularea, sa nu stai sa faci o analiza corecta din toate punctele de vedere, cine este acest individ, cat e de scolit, ce a mai facut, cat e de gospodar, etc, etc, vine unul din neant, asa si gata, e mai tanar, e din Mangalia, e minunat, ca il sustin liberalii, sau unii, sau altii, „pe asta cu toate fortele inainte !”.Da, ati castigat o batalie minora, v-ati imbatat cu apa rece, si care a fost rezultatul? Un oras vandut, ruinat, murdar, fara perspectiva.
  Concluzia e , ca daca un partid va ordona sa va aruncati in mare cu o piatra legata de gat, asta veti face ? Nu, in aceasta situatie, sigur, nu, pentru ca este in joc viata DVS, la fel era si pentru orasul in care va duceti traiul de pe o zi pe alta, dar orasul, probabil, poate sa suporte mai usor. Acum, da, va tin pumnii sa reusiti in toate demersurile pe care le faceti sa iesim cu totii la liman, dar raul a fost facut si a atins, cred, nivelul maxim.

  Comentariu by Anonim — 3 iunie 2017 @ 18:36

 29. Pt.28.
  Nu stiu cine esti dar ai dreptate in ceea ce spui si recunosc gresala pe care am facut-o.Inca din 2013 mi-am dat seama ca una se spunea si alta se dorea Eu constatam unele ilegalitatii ,le aduceam la cunostinta celor interesati si masurile erau O. Usor ,usor am inceput sa ma delimitez de cei de l-a Constanta care aveau alte interese decat orasul Mangalia ,cu toate ca ei nu spuneau asta.Eu imi cer scuze pentru ce am facut in 2012 (chiar am crezut in Radu si nu mi-a dat ordin niciun partid)si nu mi-am dat seama cat de parsiv si malefic poate fi acest primar care nu are nici cel mai mic respect fata de populatia acestui oras.De multe ori spunea ca nu are incredere in mangalioti si de aceea isi aduce oamenii din Constanta.Acesta lipsa de respect m-a facut sa ma gandesc profund la ceea ce fac, iar dupa 2016 sa ma gandesc cum sa scapam de acest personaj malefic care minte si cand doarme.Ilegalitatile comise de el si ,,echipa” sa de la Constanta si inca cateva cozii de topor din Mangalia, comise inca din 2012 (incepand de la cum a cumparat alegerile din 2012)si pana in prezent le voi face publice dupa ce le voi aduce la cunostinta organelor in drept(unele le-am adus deja)pentru a afla toata lumea ce a facut acest faptuitor si echipa sa.
  Inca odata imi cer scuze pentru raul facut de acest individ care a atins nivelul maxim si la care am avut si eu o contributie mare dar va asigur ca voi face demersurile si tot ce tine de mine pentru a schimba raul facut.Niciodata nu este prea tarziu.

  Comentariu by VUCEA DAN — 3 iunie 2017 @ 22:41

 30. O zi bina dragi concetateni.
  Am citeva nelamuriri.
  1- Cine finanteaza si dince fonduri,acest referendum ?
  2- Cu ce oferta mai buna vine acest ALDE ,Moroianu Nicolae ?
  3- Oare Moroianu Nicolae va veni cu bani de la mama lui sa infrumuteseze Mangalia?

  Comentariu by Mihai Emil — 7 iunie 2017 @ 10:06

 31. 1-Referendumul, in cazul in care se vor strange semnaturile, se organizeaza din fondurile primariei.
  2- Deocamndata D-ul Moroianu nu vine cu nici o oferta. Referendumul are ca scop demiterea primarului. Cine ii va lua locul se va stabili in urma unor alegeri.
  3- Ca sa infrumusetezi Mangalia ajung cu varf si indesat banii de la buget,asa cum ajung in toate localaitatile pe care le vedeti frumoase. Ca nu i-a cerut nimeni nici lui Cristian Radu sa vina cu bani de acasa. Lumea e nemultumita doar ca fura banii pentru infrumusetarea orasului si ii duce acasa la el si la clica lui.

  Comentariu by Anonim — 7 iunie 2017 @ 10:15

 32. Pt.30
  Referendumul se face cu banii de la bugetul local.Dar oricine plateste pentru a extirpa cancerul din corpul sau.Vor urma alegerii si poti alege pe cine vrei.
  Nimeni ,nici macar Moroianu ,nu va veni cu bani de acasa ci va opri furtul care secatuieste orasul si-l face asa cum arata (urat).In 2017 s-a dublat bugetul pentru salubritate,spatii verzi ,fata de 2011 si s-a triplat fata de 2008.Nu ar fi nicio problema,oricine plateste pentru frumos, dar cum arata orasul acum este o mare problema

  Comentariu by VUCEA DAN — 7 iunie 2017 @ 22:29

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress