Mangalia – politica locală

29 mai 2017

Ce se întâmplă cu stadionul de lângă Liceul Ion Bănescu? S-a transformat în rezervație naturală?

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:42

Stadionul de lângă Liceul Ion Bănescu, se pare că a fost lăsat să se transforme (și el) în ”rezervație naturală”, după cum putem vedea în fotografiile postate zilele acestea pe o rețea de socializare. Urmează întrebările firești:

 • Al cui este stadionul? (Pe hartă apare CSS Mangalia…).
 • Cine ar trebui să se îngrijească de acest teren de sport?
 • Răspunde cineva dintre cei îndrituiți la întrebările de mai sus?

mangalianews.ro 29.05.2017

14 Comments

 1. Pt. mangalianews.ro : acolo nu este un stadion, ci doar un teren de fotbal, de antrenament, ale grupelor de copii si juniori !

  Si totusi, curios!

  Acolo nu cumva este curtea Liceului Industrial? Liceu Industrial de care apartine si Clubul Sportiv Scolar ?
  Nu cumva terenul de sport este proprietatea Consiliului Local, dat in administrarea Liceului prin Legea 1 din 2011 ca, de altfel, toate terenurile si cladirile retelei scolare?
  Nu cumva, prin efectul aceleasi legi 1 din 2011, tocmai Consiliul Local ar trebui sa aloce bani pentru intretinerea terenurilor si cladirilor apartinand retelei scolare ?
  Nu cumva tocmai Consiliul Local, prin reprezentantul sau (care o fi ala ?) ar trebui sa fie tras la raspundere ?

  Curios !

  Alte intrebari :
  – In bugetul pentru 2017, Consiliul Local « proprietarul » acestor terenuri, a alocat bani pentru intretinerea terenurilor de sport ale scolilor?

  – Daca s-au alocat, au fost intr-adevar repartizati si virati in conturile Liceului Industrial ?

  – Daca au fost repartizati (desi stim cu totii ca nu au fost !) au fost cheltuiti ?

  – Apropos, ce mai face noul director al pseudo-inventatei Directii de Cultura, Sport ? Oare ce mai face Lucian Nichita? Directie care, atentie ( !) nu este in subordinea Primarului, ci in subordinea Consiliului Local, exact aia care trebuie sa se ingrijeasca de terenurile de sport ale scolilor !

  – Nu cumva « cineva » doreste exact decaderea fizica si morala a celor 2 (doua) hectare) de teren de pe care « se vede marea » pentru a se construi acolo niste vile MISTO, o parcare si doua hoteluri pentru « jmecheri » ?

  Intreb si eu, nu dau cu parul !

  Comentariu by fotbalistul — 30 mai 2017 @ 1:38

 2. Din ianuarie se străduie inspectoratul școlar ca CSS Mangalia să devină structură a liceului tehnologic din … Medgidia. Dar cu activitatea la Mangalia.

  Săptămâna trecut a apărut o adresă de la ministerul educației prin care se oferă Primăriei Mangalia posibilitatea de a prelua CSS Mangalia, împreună cu o structură a Palatului Copiilor din Constanța arondată Mangaliei, dar care posturi nu au ajuns niciodată la Mangalia, ambele introduse într-un club cu personalitate juridică, în subordinea ministerului educației, dar în rețeaua școlară a Mangaliei. Condiția pentru obținerea personalității juridice este să însumeze minim 800 de copii înscriși la cursuri extrașcolare artistice, tehnice sau sportive.
  Comisia Socială, Învățământ, etc…. a dat avizul în regim de urgență, urmând ca primarul să introducă proiectul pe ordinea de zi, dacă nu cumva se opune și acestui demers, de a avea Clubul Copiilor Mangalia în rețeaua școlară.

  Comentariu by Mentalistul — 30 mai 2017 @ 2:36

 3. Sa raspunda prof.Negoita groparul fotbalului din Mangalia si cei ce i-au crezut balivernele si l-au finantat fara a obtine rezultate.

  Comentariu by doru — 30 mai 2017 @ 16:46

 4. Sa inteleg deci ca Negoita este impotriva intretinerii terenului de fotbal?

  Adica asta, Negoita, pe care tu-l acuzi ca ar fi « groparul fotbalului din Mangalia » ar fi asa de tampit incat sa-si saboteze propria lui baza de antrenament ? Cu alte cuvinte Negoita ar fi un fel de masochist profesional care-si arunca in aer rostul lui de profesor de sport ?

  Se stie foarte bine ce si cum face Negoita la sectia de fotbal, dar, atat timp cat Legea nu i-o interzice, omul se incadreaza in « fisa postului ». Nu-ti place de el ? Du-ti copilul la Farul sau la Academia Hagi ! Sa vedem, acolo o sa-ti convina cati bani o sa platesti ?

  N-o fi nici Negoita vreo « pagina de Biblie », dar nici tu nu ai toate cuvintele acasa ! Ce legatura are faptul ca Primarul Cristian Radu si Consiliul Local nu aloca bani pentru intretinerea terenurilor si salilor de sport cu faptul ca nu-ti place tie de Negoita ?

  Cat despre « rezultatele fotbalului din Mangalia » as vrea sa te lamuresc : Clubul Sportiv Scolar nu este un club sportiv profesionist. Acest club este dedicat doar orientarii catre sportul amator a copiilor talentati. El nu urmareste locul 1 in Liga lui Mitica’ si nici recorduri mondiale, nationale sau balcanice ! Un Club Sportiv Scolar nu urmareste performanta, ci cauta o educare suplimentara a tinerilor – prin sport !

  De aia, ca in cazul disciplinei sportive « lupte libere », C.S.S. Mangalia incheie parteneriate cu alte cluburi profesioniste (la Mangalia fiind cazul fratilor Luca) astfel incat copiii care, intr-adevar vor sa urmeze o cariera profesionista, sa poata evolua in viata !
  Dar, pana atunci, « rezultatele » despre care vorbesti nu pot fi aduse in discutie !

  Asa ca, din nou bati campii si te intreb : ce legatura are chestia asta cu faptul ca primarul nu aloca bani pentru intretinerea terenurilor si salilor de sport pentru (ATENTIE !) orele de educatia fizica si sport in scoli in timpul orelor alocate prin programa scolara?

  Comentariu by fotbalistul — 30 mai 2017 @ 22:43

 5. Fotbalistule,o vorba romineasca spune ca OMUL SFINTESTE LOCUL si una popor :fotbalistii au mintea in bocanc.

  Comentariu by doru — 31 mai 2017 @ 6:42

 6. Pt. 5

  Mi-a placut comentariul tau!

  Ai dreptate! Intr-adevar, eu port nr.42 la dreptul si 43 la stangul. Multa minte nu prea incape in cei doi bocanci. Asta e ! Asta am, cu asta defilez !

  Dar, atunci cand vorbesti despre Omul care sfinteste locul, la cine te referi ? Cumva la primarul Cristian Radu ? Ca el este cel care ar trebui sa administreze orasul asta ! Iar in cazul terenului de fotbal de la Industrial, tocmai el ar trebui sa aloce banii si resursele necesare pentru ca terenul ala sa arate cumva, asa, mai sportiv, mai modern, mai orientat catre copiii Mangaliei !

  Sau in cazul lui Cristian Radu, Omul nu “sfinteste” locul, ci Omul “IMPUTE” locul ?

  Comentariu by fotbalistul — 31 mai 2017 @ 7:23

 7. Terenul nu este in subordinea primariei, terenul apartine de ministerul educatiei fiind dat in utilizare CSS Mangalia.
  Si chiar daca ar fi in subordinea primariei asta nu inseamna ca noi cei care suntem acolo sa nu facem nimic in privinta asta daca primaria este moarta. Avem exemplu la sens la stadionul central, este ingrijit si amenajat dupa posibilitati de cateva persoane Petcu Cristian, Andrei Patrascu etc.
  Profesorul Negoita primeste o taxa ilegala de la parintii copiilor pe care ii antreneaza si nu are vointa sa tunda terenul, ba mai nou s-a dus sa joace meciurile pe stadionul central cand a vazut ca „fraierii” il ingrijesc, fara a contribui cu ceva la intretinerea terenului.
  Daca exista vointa se poate si fara primar sau primarie

  Comentariu by bobo vieri — 31 mai 2017 @ 22:34

 8. Terenul de la Liceeul Tehnologic a intrat de mult in ,,atentia” gastii de la Constanta pentru a fii luat (pe banii putini) si transformat intr-un cartier rezidential.

  Comentariu by VUCEA DAN — 1 iunie 2017 @ 6:26

 9. Vucea, du-te moșule și repeta clasele primare. Analfabetule!

  Comentariu by Anonim — 1 iunie 2017 @ 9:27

 10. Lăsați-l pe Vucea ca e senil si spume la gura!
  Te-au făcut astia salam si de aia guiți acum?
  De ce nu ai zis nimic in 2012,2013,2014,2015????
  Ca îți mergea golaneala in stațiuni cu tovarășul Ioniță si hop s-a prins primarul sau cine știe ce o fi fost între voi si te-a zburat!

  Comentariu by Anonim — 1 iunie 2017 @ 15:13

 11. @ 9 si11
  Asa baieti sa clocoteasca civismul in voi ca primarul deconteaza.

  Comentariu by Marian Vasile — 1 iunie 2017 @ 15:37

 12. pt.10
  Mai anonimule,de profesie sluga,afla ca nu stiu despre ce vorbesti tu ,dar fii sigur ca tot ce am avut de spus am spus de fiecare data si in 2013,2014,2015 si in 2016.Nu s-a prins primarul ci m-am prins eu de ce facea primarul si oamenii sai .Am adus la cunostinta factorilor de decizie (scris cu nr.de inregistrare )toate ilegalitatile comise de gasca primarului .Cine ma cunoaste stie ca nu pot sa tac cand vad ilegalitatii.Tu stii ca participai la sedintele de lucru de luni,nu.Nu intamplator in 2014,2015 ma intreba primarul daca sunt impotriva lor pentru ca luam masurii(amenzii) impotriva unor favoritii de ai sai(sunt foto,inregistrarii si martorii).Sunt multe de spus,exemplu cand primarul imi cerea sa anulez amenzile(amenzii de zecii de mii de lei) date unor firme protejate de el. Ar fi multe de aratat dar nu stau sa-ti arat tie ce am sa arat (si aratat)celor abilitatii.Daca primarul nu a facut-o cand trebuia si a fost informat ,am facut-o eu si o voi face mai departe.Si vezi ca nu am plecat (nu m-a zburat)nicaierii, am suspendat HCL 96/2016.Esti prost informat si te invit la documentare..Cand voi pleca voi tara piciorul.
  Inca ceva ,valabil pentru tine si @ 9,nu ma mai provocati pentru ca riscati sa faceti rau stapanului vostru prin ceea ce va voi spune incercand sa ma justific(cu toate ca nu se merita incazul vostru).

  Comentariu by VUCEA DAN — 1 iunie 2017 @ 23:41

 13. daca nu stiati acolo pe stadion este crescatorie de serpi, vipere cu corn, si alte dracoveni si jivine,….

  Comentariu by John — 2 iunie 2017 @ 13:41

 14. John,acolo sunt si crocodili care rid cu lacrami de tine!

  Comentariu by doru — 3 iunie 2017 @ 11:26

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress