Politica locală

20 mai 2017

Claudiu Tusac, fostul primar al municipiului Mangalia, condamnat definitiv

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 17:01

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României au închis definitiv dosarul în care Mihai Claudiu Tusac, fostul primar al municipiului Mangalia, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare condiţionată, el fiind acuzat de conflict de interese, în formă continuată. Tot în prezenta cauză, Tusac a fost achitat pentru infracţiunea de abuz în serviciu. Decizia Curţii Supreme este definitivă.

Mai departe, tot în acest dosar, Laurenţiu Iulian Dumitraşcu, avocat în Baroul Tulcea, bănuit de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, şi de complicitate la conflict de interese, în formă continuată, a fost achitat.

Mihai Claudiu Tusac şi Laurenţiu Iulian Dumitraşcu au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa.

În sarcina lui Tusac, DNA a reţinut săvârşirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu, în formă continuată, şi conflict de interese, în formă continuată. În acest dosar a fost deferit justiţiei şi Laurenţiu Iulian Dumitraşcu, avocat în Baroul Tulcea, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor concurente de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, şi complicitate la conflict de interese, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, Mihai Claudiu Tusac, în calitate de primar al municipiului Mangalia, a efectuat plăţi nelegale pentru un număr de 95 de contracte de asistenţă juridică, încheiate cu Laurenţiu Dumitraşcu, deşi, în perioada respectivă, acesta din urmă era angajatul Primăriei Mangalia, fiind doar suspendat, la cerere, din funcţia de şef al Serviciului Juridic. Laurenţiu Dumitraşcu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la conflict de interese.

Ionuț Zagoneanu Ziua de Constanța 20.05.2017

7 Comments

 1. Vai de mine, i-a patat cazierul javrei psd-iste….dar bine ca a scapat laur, imi parea rau de el ptr ca nici nu a ciordit mare lucru…95 de contracte x 1500 lei…= mizilic pe linga partea lui mtc inima neagra…

  Comentariu by Pop — 20 mai 2017 @ 17:45

 2. Dar prejudiciul facut, mare sau mic, din bani publici, se recupereaza?

  Comentariu by Anonim — 20 mai 2017 @ 19:59

 3. Si un casetofon de masina cand eram mai mic …

  Comentariu by Laur — 20 mai 2017 @ 20:00

 4. http://www.replicaonline.ro/produse-pentru-persoane-cu-handicap-primite-de-la-un-sponsor-anonim-pentru-o-asociatie-din-mangalia-318802/

  Comentariu by nabuco — 20 mai 2017 @ 22:12

 5. 1 an cu suspendare doar pentru un amarat de avocat?
  Dar pentru zeci de avocati in mod ilegal de catre « pitic » ce o sa mai discute judecatorii ?

  Apropos, cand s-a intamplat faza cu Tusac ? Prin 2008-2009 ? adica acum 8-9 ani ?

  Asa ca, ai grija dom’ primar cum iti organizezi viata peste 8-9 ani, ca sigur te cauta « astia » si pe tine, cum l-au « cautat » si pe Tusac ! Iar asta nu este e un sfat prietenesc, ci doar o concluzie despre toate « mandravelele » care se aud prin presa referitor la « aia care nu mai au puterea ».

  Vezi, dom’ primar ca « puterea » te si saruta, dar te si …..te! Cu tot cu procurorii si judecatorii care azi iti jura prietenia !

  Comentariu by bubu — 21 mai 2017 @ 20:06

 6. tusac un an cu suspendare , Mangalia 12 ani cu executare …cu drept de recurs in 2020!!!

  Comentariu by IPSI — 22 mai 2017 @ 11:00

 7. Cred ca tusac era mic copil pe langa marele pitic

  Comentariu by Anna — 22 mai 2017 @ 15:30

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress