Politica locală

8 mai 2017

Radu Cristian: Mesaj-răspuns la probleme semnalate de cetățenii municipiului. Despre ADPP, ENEL, spațiile verzi, locurile de joacă și despre Portul Turistic

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:58

Radu Cristian:
Bună ziua
Stimaţi locuitori ai municipiului Mangalia,

În perioada imediat următoare, Primăria va prelua întreaga activitate a fostei Administraţii a Domeniului Public şi Privat (ADPP), aflată în subordinea Consiliului Local. Înfiinţată la începutul anilor 2000, această instituţie a fost, în opinia mea, un robinet prin care unii politicieni locali sifonau fonduri uriaşe din banul public şi mai ales terenurile din oraş şi staţiuni. Tocmai din acest motiv, în ultimii ani, am fost blocat sistematic de unii consilieri locali, de fiecare dată când am propus desfiinţarea ADPP.

Abia după alegerile de anul trecut am putut avea susţinerea unei majorităţi pentru ca Primăria să preia activitatea ADPP, documentaţia fiind acum în faza finală. Mă refer aici la tot ce înseamnă domeniul public: locuri de joacă, baze sportive, cimitire, parcări, etc. Niciuna din toate acestea nu este încă în administrarea primarului, ci a Consiliului Local, prin ADPP.

În altă ordine de idei, vă informez, pe această cale, că suntem pe ultima sută de metri cu documentaţia de preluare a iluminatului public de la ENEL. Până nu va fi la Primărie, nu putem interveni să schimbăm nici măcar un bec pentru că este infracţiune. Ştiu că este neplăcut, dar vă rog să mai aveţi puţină înţelegere în această privinţă.

Zilele acestea, vom continua acţiunile de dezinsecţie, precum şi cele de întreţinere a spaţiilor verzi, prin cosirea ierbii şi toaletarea vegetaţiei din zonele publice.

Ne cerem scuze, totodată, pentru defecţiunile de la unele locuri de joacă, dar, aşa cum v-am spus mai sus, trebuie să finalizăm preluarea activităţii de la ADPP la Primărie, pentru a le putea repara.

Un caz asemănător este şi cu Portul Turistic: proiectul a fost făcut de o firmă care apoi a intrat în faliment. Deci nu a mai putut face reparaţiile necesare. Din păcate, nici Primăria nu a putut interveni, lucrarea fiind în garanţie. Mai mult decât atât, nici măcar nu se găsesc documentele de provenienţă a stâlpilor de iluminat şi a celorlalte piese de mobilier urban. Sunt aspecte juridice care par minore, la o primă vedere, dar care pot avea consecinţe grave dacă nu respectăm legea.

Într-adevăr, cetăţeanul judecă primarul în funcţie de cum arată oraşul. Dar pentru a ne face treaba corect, legal şi cu rezultate pozitive pe termen lung, trebuie mai întâi să punem în ordine ceea ce alţii au încurcat intenţionat, de-a lungul anilor, pentru a pune mâna pe terenurile de milioane de euro, din oraş şi staţiuni. Vă mulţumesc pentru înţelegere!

mangalianews.ro 07.05.2017

26 Comments

 1. http://www.replicaonline.ro/pericol-public-pe-strazile-din-mangalia-un-sarpe-a-iesit-la-plimbare-317421/

  https://www.youtube.com/watch?v=F1ILPl5FQaM

  Comentariu by lucian visa — 8 mai 2017 @ 16:17

 2. DESPRE ILUMINATUL PUBLIC INTREBATI-O PE GRIGUTA NICOLETA,STIE CEL MAI BINE

  Comentariu by anonim — 8 mai 2017 @ 21:36

 3. Gasca de navetisti incearca sa-si acopere urmele lasate din mandatul trecut. Astfel, desfinteaza institutii creand haosul in speranta de a se rataci hartiile,mai bine zis dovezile si oamenii cu pregatire sunt concediati deoarece stiu prea mult.
  Sa vedem si daca iese. Tic tac

  Comentariu by anonim — 8 mai 2017 @ 22:15

 4. Terenurile le vreti voi cei din grupul infractional organizat care prin frauda electorala ati tras sa ajungeti din nou la conducerea municipiului.Cine va mai crede? Niciodata de cand ma stiu nu am vazut Mangalia mai mizerabila si sfaramata. Rusine, daca stiti ce inseamna rusinea.

  Comentariu by dana — 9 mai 2017 @ 5:31

 5. Mincinos de primar, iar da vina pe Consiliu unde are majoritate, deci…Oricum problemele nu sunt de ieri de azi. A tras sa preia serviciile si a creat un blocaj pentru ca hotararea privind patrimoniul a fost data ilegal, fara cele doua treimi din consilieri cum ar fi fost legal. Cauza este in instanta HCL-ul acela se poate anula.Atunci sa vedem in subordinea cui vor ramane serviciile. Si doamne ajuta sa vina DNA-ul.

  Comentariu by dana — 9 mai 2017 @ 5:37

 6. Primarul minte si Ciuraru ii tine isonul pe facebook.
  Iluminatul public din Mangalia este mixt, o parte pe stalpii de distributie a energiei care apartin de ENEL si de unde primaria va prelua doar partea de iluminat stradal, pe care apoi o va exploata in regie proprie sau prin concesiune unei firme specializate, si acest lucru se putea face din 2007 dar cum nu a vrut Tusac nu a vrut nici actualul primar și o mare parte din iluminatul public este al a orasului: iluminatul dintre blocuri, alei interioare, din parcuri, cimitire, faleze, portul turistic aleea Teilor. Cum nici acest iluminat nu merge este clar ca e vina primarului nu a ENEL cum ne minte ca pe copii.
  Cum sa dai vina pe ADPP cand tu ai numit in fruntea acestei structuri oamenii tai, Stamate, Dumitrana, Angelescu, Ilie Marius. Singura legatura cu CL era aceea ca ADPP-ul avea buget separat dar m-as mira sa creada cineva ca venea Sorin Andrei, Maganu sau Minca sa faca ei bugetul la ADPP.
  Referitor la portul turistic cine a facut si semnat receptia ? Chiar daca firma este in faliment pentru perioada de garantie era o suma depusa la banca exact pentru acest scop. Nu trebuia decat sa o solicite cu documente justificative. Daca nu le-a avut ori nu a facut-o in termenul necesar si a expirat perioada sunt cam buni de plata cei care au semnat.
  Ia sa vedem si celebrul parc facut cu fonduri nerambursabile care pana la urma sant tot din bugetul local. E finalizat, receptionat si dat dat in folosinta din 9 septembrie anul trecut, deci e in garantie iar constructorul, care nu-i in faliment, trebuia sa fi inlocuit deja cam o treime din arborii si arbustii plantati si uscati, care erau asa cu mult inainte de receptie, sa refaca aleile pietonale deoarece denivelarea intre unele dale a ajuns deja la peste un centimetru, sa finalizeze fierataniile alea date cu grund sa refaca gardul, sa faca porti de aces ca parca erau in proiect.
  De ce nu se misca nimic dom primar ? Pai iata de ce, pentru ca la acel proiect care era cu fonduri nerambursabile si pe care primarul l-a receptionat si inaugurat de anul trecut, platim inca, din bugetul local, in aces an peste patru milioane lei, 1,9 milioane restante de anul trecut si 2,1 milioane prinse la buget in acest an. Concluza e clara primarul a mintit anul trecut cand a mimat finalizarea iar constructorul nu vine nici anul asta la treaba pana nu-si primeste banii. Aici nu mai are nici o implicare CL, cum nu are nici la Aleea Teilor, inaugurata personal de catre primar pe 26 octombrie si unde abia acum cateva zile s-a pus partial in functiune o parte din iluminat iar restul mai incolo, unde cosurile de gunoi stau cuminti in gramada la o terasa.

  Comentariu by Marian Vasile — 9 mai 2017 @ 8:14

 7. Radu Cristian:
  ”Mă surprinde delirul verbal al unora care îşi permit să comenteze pe Facebook, după ce s-au pus la adăpostul averilor ilicite, făcute din bani publici, acum 10-15 ani. După finalizarea inventarierii patrimoniului municipalităţii, voi publica o “listă a ruşinii”, cu toţi cei care au beneficiat de contracte, apartamente sau terenuri, în mod ilegal, de la Primărie, iar acum se erijează în mari apărători ai oraşului pe care chiar ei l-au devalizat. Mai există o categorie de „postaci-tonomate”, care încearcă să manipuleze opinia publică şi să instige populaţia, cu ordine clare de la cei din prima categorie. Am vrut sa fac aceste precizări ca să înţelegem cu toţii cam ce hram poartă unii „comentatori” de profesie”.
  Cam așa tună și fulgeră milițianul fără școală recunoscută… Cam cu asta se ocupă de când a fost instaurat la primărie. Să-i urăm succes în ancheta care ne va lămuri de ce dracu’ se duce orașul de râpă păstorit de ființa lui mică, rea și urâtă! Îi propunem să înceapă cu Filip Dumitru. Ăsta e dintre îmbogățiții de acum 10-15 ani. Iar dintre „comentatorii” la ordin l-aș nominaliza pe Ciuraru, cel cu nevasta angajată pe motive de competență!
  Dar până la minunea de listă ar trebui să explice ce se întâmplă cu orașul acuma! Că doar buruiana și șanțurile nu au 10-15 ani. Mizeria în care se tăvălește Mangalia este adevărata sa operă.

  Comentariu by Popa Nartea — 9 mai 2017 @ 13:08

 8. Oameni buni credetima că acest băiat a inebunit complet …….doamne fereste .

  Comentariu by Anonim — 9 mai 2017 @ 13:47

 9. Cum adică „vom continua acţiunile de dezinsecţie, precum şi cele de întreţinere a spaţiilor verzi”? Lucrările astea au început, cumva?
  Eu zic că minţi, băi băiatule! minţi de-ngheaţă marea, pentru că, dacă nu ai fi minţit, nu ai fi simţit nevoia să ne explici imediat, ca la proşti, în ce constă toaletarea spaţiilor verzi.

  „În altă ordine de idei”, sfertodoctule care eşti tu, terenurile alea nu mai valorează demult milioane de euro. Poate doar în capul tău, ăla mare, când te uiţi la oraşul pe care îl exploatezi, vezi milioanele de euro.

  Jumi-Juma, care eşti!

  Comentariu by Părintele Iluminaţie — 9 mai 2017 @ 19:12

 10. Stati linistiti ca fix in fund ii doare pe ordinarii aia de navetisti… Enache cu sefu Politiei Locale intocmesc recepti contravalorii de 500-1000 euro.. La taxe si turism se elibereaza autorizatii de functionare contracost… si tot asa.. va agitati ca prostii, d-aia nenorocitu de primar nu da oamenii afara care nu vor sa fure cu el si gasca lui de la constanta.

  Comentariu by anonim — 9 mai 2017 @ 23:58

 11. Tot cautam intelegere de vre-o 6 ani de cand ne pagubiti de elementarul trai civilizat.Nu spuneti nimic de drumuri,,,,iar despre ,,treaba facuta corect,legal si cu rezultate pozitive !!! Lasati-ne ! Ati incropit o lucrare de 50 m de strada langa Baza sportiva Pescarus (1 decembrie) si este mai rau ca inainte de cheltuit ati cheltuit corect ? Daca da ,cine a facut receptia ! Cred ca sa cam ,,varsat” intelegerea si musai sa punem mana sa va responsabilizam prin justitie, ca ne cheltuiti banii chiar incorect,ilegal si pe termin minim.

  Comentariu by elena — 10 mai 2017 @ 18:24

 12. Sa te fereasca Dzeu de clanul navetistilor… Au reusit toate nenorocile din oras cu ajutorul catorva mangalioti… de le semneaza toate mizeriile. Neaparat trebuie chemat parchetul si prefectul sa faca curat in primarie

  Comentariu by anonim — 10 mai 2017 @ 19:57

 13. Pai daca se dau bani la receptii si la autorizatii inseamna ca ceva este ilegal si nu merita acea autorizatie sau receptie. Altfel faceau reclamatie nu ? Asa ca ciocu mic domnu sifon anonim.

  Comentariu by Garide — 10 mai 2017 @ 21:22

 14. Pentru angajații SPADPP si SPAS, Radio Sant transmite știrile dimineții: desființarea celor 2 servicii va fi suspendată! Va dorim o zi plăcută!

  Comentariu by Anonim — 11 mai 2017 @ 5:38

 15. Hotul striga ,,hotii,,! Dar oare averile lui sunt licite?!?! Mostenite?!?! De la cine si cum ?! Lumea vorbeste f urat atat despre parinti cat si despre socri; ,, foooaaaarte cinstiti”!

  Comentariu by Anna — 11 mai 2017 @ 7:08

 16. Sa facut preloarea salariatilor de la SPAS si ADPP din data de 10.05.2017.La sectorul piete bunicul Carauta Vasile o sa domneasca fara sa faca nimic iar nevasta lui Pascu dela spatii verzi sta acasa si ia bani de la PREFECT TRIE,ca munceste el in doua locuri.Am inceput bine,nui asa domnilor ?!

  Comentariu by anonim — 11 mai 2017 @ 7:17

 17. pt.13
  Se dau banii la receptii pentru ca sunt sau nu legale ,dar prin receptie se legalizeaza si cei care LEGALIZEAZA ceva ilegal sau legal sunt autoritatile.Aici ai dreptate se dau banii si se autorizeaza ceva care normal nu ar trebui legalizat si totusi se legegalizeaza.Se dau banii ca sa nu mai asteptii lunii de zile(ilegal) cand ar trebui facute in cateva zile pentru ca PVRTL este negesar de multe ori pentru alte documente.
  Se dau banii pentru autorizatii de construie deoarece altfel trebuie sa astepti ani de zile pentru a obtine autorizatia .
  Din pacate asta este situatia reala si daca ar fii numai asta.

  Comentariu by VUCEA DAN — 11 mai 2017 @ 7:46

 18. Pt 16: Pai la primarie daca vi la munca sa muncesti, clanul navetistilor+acolitii:soacra lui interlopu,secretarele,comandantul gardienilor publici calificati cu seral,etc considera ca esti prost si sfarsesti prin a fi dat afara. La primarie vi sa jegmanesti cetatenii, sa-ti barfesti colegii, sa faci rau cat cuprinde. El lider maximo stie de ce

  Comentariu by anonim — 11 mai 2017 @ 8:36

 19. Mai bine ar infiinta un compartiment de swingeri in primarie,ca ar reflecta mult mai mult adevarul.Ce-i doare pe ei de oras?Oamnei care nu sunt ai orasului, cum pot iubi orasul?

  Comentariu by anonim — 11 mai 2017 @ 9:33

 20. Pai cum sa astepti ani de zile o autorizatie ? A… mi-am amintit. Asa a facut PSD ul legile sa se poata da spaga mai des. Poate face si Dragnel ceva in afara de liberare.Bine ca l-a dat afara pe ciripitorul de la numarul 16 ca nu le are cu gramatica sau limba romana.

  Comentariu by Sunay — 11 mai 2017 @ 20:38

 21. Pt 20: Gresit. Daca esti analfabet, esti pe placul navetistilor.E principalul criteriu cand te angajeaza.Sa fii prost ca sa le semnezi tot si ulterior sa dai cu subsemnatul pentru ei

  Comentariu by anonim — 11 mai 2017 @ 22:42

 22. #7
  Se dau bani pentru ca prost nu este cel care cere ci cel care dă. Păi dacă legea spune că în termen de 30 de zile trebuie să emiţi o autorizaţie de construire există temei să faci reclamaţie la inspecţia în construcţii. Amenda minimă pentru asta (tot în lege scrie) este 5.000 de lei. Dar românul a preferat drumul mai scurt ca să nu se pună rău cu primăria, furându-şi singur căciula. Legalizarea unei ilegalităţi rezolvă treaba pe moment însă cu timpul chestia asta tot se blochează undeva.

  Comentariu by Anonim — 12 mai 2017 @ 16:52

 23. Daca e legala eliberarea acesteia. Dar

  Comentariu by Sunay — 13 mai 2017 @ 0:42

 24. Cetatenii nu cunosc prevederile legii…. si cand ai in aparatuşl administrativ soacre de interlop si diverse tarfulite, asta se intampla… Nu are cine sa informeze corect cetateanul despre prevederile legale

  Comentariu by anonim — 13 mai 2017 @ 14:45

 25. If you need a person’s work to become published speedy and also without any faults the spot to suit your needs. Our cheap customized essay writing support could in fact be handy for every pupil who has no time or desire to deal with essays. We realize that students in these days ought to offer with a whole lot more lessons, books, papers and professors. That could be why we would like to create it a tad more convenient for you with our essay producing help. Not everyone is prepared to sit for hours and drive their creativity and creativity to undertake whatever they refuse to attempt.
  http://service.toyotaofdenton.com/dissertation-publishing-company-business-custom/

  Comentariu by Michaeldop — 13 mai 2017 @ 21:34

 26. Si calul ce zicea…???? a era de lemn…
  Mare mincinos de om poti fi domnule primar…

  Comentariu by Anonim — 14 mai 2017 @ 16:53

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress