Politica locală

5 mai 2017

Directorul Direcţiei de Cultură şi Sport Mangalia, Lucian Nichita: „Noua funcţie reprezintă o provocare grea, dar plăcută!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 14:50

Aşa cum v-am prezentat, Direcţia de Cultură şi Sport Mangalia, recent înfiinţată, este coordonată de puţin timp de către Lucian Nichita, care, până de curând, a avut calitatea de consilier local din partea PNL. Misiunea pe care a primit-o este foarte dificilă, având în vedere faptul că sub umbrela acestei instituţii publice se găsesc Casa de Cultură, Muzeul de Arheologie „Callatis”, Biblioteca Municipală, Biblioteca Franceză, Stadionul Central, terenul de sport din staţiunea Neptun, Baza Sportivă „Pescăruş”, dar şi sala de box. Toate aceste structuri au nevoie urgentă de reabilitare şi modernizare, întrucât au atins, de ani buni, un grad de degradare foarte avansat. Despre toate aceste probleme, am discutat cu managerul Lucian Nichita în interviul următor.

Cum apreciezi preluarea acestei funcţii deloc simple pe care o ocupi de două săptămâni?

Consider că este o provocare grea, dar plăcută. Grea, pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut care necesită sume considerabile de bani. Plăcută, deoarece orice efort pe care îl voi face va fi vizibil, nu va putea trece neobservat.

În urma evaluării pe care ai făcut-o, care sunt cele mai stringente probleme?

Casa de Cultură este, într-adevăr, foarte degradată, acoperişul este distrus, astfel că în timpul ploilor, apa ajunge pe scenă. La fel se întâmplă şi la Muzeu. Biblioteca Municipală are nevoie de un spaţiu mai mare. Stadionul şi terenul de sport din Neptun necesită, de asemenea, reparaţii urgente. La fel şi Baza Sportivă „Pescăruş”. Pentru toate aceste lucrări, însă este nevoie de foarte mulţi bani. Pentru Casa de Cultură şi Muzeu există două proiecte redactate, cu studiile de fezabilitate întocmite, ce urmează să fie depuse imediat ce va fi redeschisă axa de finanţare europeană.

Ce lucrări vor fi executate în cele două instituţii emblematice în baza acestor proiecte?

În ceea ce priveşte Casa de Cultură, proiectul vizează punerea în valoare a calităţilor existente prin ample lucrări de reparaţii, dotare şi modernizare. Vorbim de sala de spectacole cu o capacitate de 450 de locuri, dar şi despre foaier unde va fi amenajată o cafenea literară. Aceasta va avea o zonă de acces, casă de bilete şi cafeneaua propriu-zisă cu 50 de locuri. De asemenea, în interiorul Casei de Cultură vor fi amenajate spaţii destinate lecturii, zone tehnice şi rezervate actorilor, dar şi alte compartimente. Muzeul va fi extins atât pe orizontală, cât şi pe verticală pentru protejarea împotriva intemperiilor a monumentelor existente. În spatele Muzeului există o suprafaţă de peste 2000 de metri pătraţi unde doresc să amenajez un parc ce va fi deschis în interiorul programului de vizitare.

Revenind la Casa de Cultură, se obţin venituri proprii?

Da, din vânzarea biletelor pentru diverse piese de teatru şi spectacole pentru copii, dar şi din închirierea spaţiilor unde se ţin lecţii de legislaţie rutieră, tenis de masă, karate, dansuri, servicii de contabilitate etc.

Câţi angajaţi are Direcţia de Cultură şi Sport?

În prezent, sunt 17 angajaţi, dar intenţionăm să scoate mai multe posturi la concurs, astfel ca numărul final să fie de 40 angajaţi.

Spune-mi, te rog, câteva cuvinte despre agenda de evenimente din perioada imediat următoare.

Da, avem un program intens. Practic, toată luna mai va fi plină de evenimente cultural-artistice. Vom găzdui un schimb de experienţă la care vor participa 20 de studenţi din Rusia, în colaborare cu comunitatea de ruşi-lipoveni. Pe data de 8 mai, la ora 17.30, va avea loc spectacolul pentru copii „Plouă cu baloane”, iar pe 19 mai, Clubul Rotary va aduce piesa de teatru „Fraţii Karamazov” după Dostoievski, care va începe la ora 19.00.

editiadesud.ro 05.05.2017

18 Comments

 1. Dedecatie pentru noua menajera culturala Rucar Lucian, adeca o alta carpa de sters pantofii primarului:
  „Cind colegii nu te place,
  Ei devine muti si tace.
  Cind prostu nu-si vede de drum
  Se va satura cu fum.”

  Noua Directie de cultura Mangalia
  Hai Netliberare!

  Comentariu by Anonim — 5 mai 2017 @ 21:18

 2. http://www.mangalianews.ro/2017/05/la-inceput-de-drum-cu-lucian-nichita-managerul-directiei-de-cultura-si-sport-a-municipiului-mangalia-interviu-in-exclusivitate/
  „…Am studii în domeniul managementului și dreptului …”
  VS.
  „O lunga perioada de timp am lucrat in cadrul santierului naval Daewoo Mangalia, initial la proiectare si ulterior la Marketing. In paralel m-am implicat în sectorul privat si am fost implicat in diverse activitati de voluntariat.”

  Comentariu by nabuco — 5 mai 2017 @ 22:25

 3. mare si plina agenda acestui impatimit de cascaval.noroccu aia de la rotary ca mai aduc cate o piesa de teatru…dar nu conteaza cascavalu sa iasa..si apropo si a dat seama ca ploua in casa de cultura??wow ce noutate…sa cumpere umbrele dl manager cu studii de drept care a lucrat la stat la dmhi si in paralel in privat

  Comentariu by josefini — 6 mai 2017 @ 9:33

 4. In privat avea firma care nu platea cele doua femei de servici din primarie, care plingeau saracele pe la usa lui Dumitrana pentri niste amariti de bani… Plus firma care ocupa plaja de la Mangalia…
  Om de cultura, activitati culturale…ca-n Las Fierbinti.

  Comentariu by Anonim — 6 mai 2017 @ 10:53

 5. Este asociat cu Cornaci la plaja din Saturn .

  Comentariu by Anonim — 6 mai 2017 @ 15:37

 6. Multumim sefa de la resurse umane!Ce oameni benefici societatii ai mai introdus in sistem!Fie ca sfarsitul tau sa fie cat mai curand!

  Comentariu by anonim — 6 mai 2017 @ 15:44

 7. Nu e asociat cu Cornaci la plaja Saturn ,e cu marele Ilie Marius.Cu el a avut si tarabele de porumb.Sefa de la resurse umane este cea mai sfinta femeie ,bate bisericile si se roaga sa-i ierte Dumnezeu loialitatea dusa pina la extrem fata de primar.Toate colegele o blesteama la cit de parsiva este.Iti vorbeste in fata mieros si te ataca pe la spate in secunda urmatoare.

  Comentariu by anonim — 6 mai 2017 @ 16:14

 8. Șefa de la resurse umane este soacra lui Piciu ( sluga lui Beinur ) .Acest interlop de căcat se dadea mare dusman a lui RC dar el de fapt îi pupase inelul lui RC pentru a putea construi la Saturn niște căsuțe pe un teren primit de la Tusac . Curvele tot curve vor rămâne cît or trăi .

  Comentariu by Anonim — 6 mai 2017 @ 16:16

 9. Urlă competenţa în băieţaşul ăsta!…

  Comentariu by Părintele Futuimamaeidenaţie — 6 mai 2017 @ 16:31

 10. Sunt tare curios ce experienta s-a cerut cand s-a scos postul asta la concurs? Ceva experienta pe functii de conducere nexam? Nu era necesara? Mai calificat era Colgiu ca ala e director la Goldtherm.

  Comentariu by Anonim — 6 mai 2017 @ 17:00

 11. Pai in mandatul lui Tusac,director la casa de cultura a fost nimeni altul decat Piciu cu gasca de interlopi pe diferite functii.Macar asta stie sa scrie si sa citeasca si nu e recidivist. Si de la o soacra de interlop nu poti avea pretentii.A dat afara tot ce mai era bun in primaria aia.Poate sa se duca si la sfantul Duh,faptele ei cantaresc mai mult

  Comentariu by anonim — 7 mai 2017 @ 3:30

 12. Pt.4
  A mai avut un contract in Portul Turistic sa spele pontoanele pentru 16.000 lei pe luna si pentru care nu a facut nimic,absolut nimic si a incasat banii timp de vreo 3 ani.(peste 480.000 lei sau peste 105.000 euro). Cat priveste plaja acolo totul este ilegal: nu avea autorizatie de functionare,autorizatie de constructie si multe altele.Asa afirma Vucea intr-o postare pe facebook.Oare stia ce spune?

  Comentariu by Anonim — 7 mai 2017 @ 8:07

 13. Pt.10
  Pentru ocuparea unei functii de conducere este necesar sa ai minim 3 anii experienta pe o functie de conducere sau chiar 5 ani(vezi legea 188/1999,statutul functionarilor publici).In plus la art.57 alin 7 din acceasi lege pentru functiile de conducere,se cere studii superioare,plus master sau studii postuniversitare.
  Dar ce mai conteaza legea.

  Comentariu by VUCEA DAN — 7 mai 2017 @ 8:13

 14. Nene Dane, asta se intampla datorita moldovencele ordinare uitate de pe vremea lui Iorgus in primarie.Le a dat case Iorgus si toata ziua stau ca niste vaci, ca pute in urma lor, necitind legea, calcand peste cadavre, mancandu-si colegii de fund.Din ce tin eu minte,aveti si dvoastra la comunitara una

  Comentariu by anonim — 7 mai 2017 @ 10:29

 15. Vucea, de ce nu o intrebi direct pe soacra interlopuluii? Sau ti-e frica de Piciu?

  Comentariu by anonim — 7 mai 2017 @ 10:47

 16. Din moment ce imi dau numele nu imi este frica de nimic .Frica vad ca iti este tie care nu ai curajul sa-ti dai nici numele.Fricosule cand intrebi pe cineva de frica trebuie sa-ti dovedesti tie ca nu iti este frica.Nu pe soacra lui Piciu trebuie intrebata ci Parchetul si eu am facut-o .Tu ce ai facut?Esti jalnic.

  Comentariu by VUCEA DAN — 7 mai 2017 @ 20:19

 17. Nene Dane, arata niste numere de inregistrare de la parchet si da-i naibii pe toti lasii, inchide-le gura si arata

  Comentariu by anonim — 7 mai 2017 @ 22:58

 18. Pt.17
  Nu numar de inregistrare a unei plangerii la Parchetul pe langa Judecatoria Mangalia :481/23.09.2016.
  Mai sunt si altele,inclusiv DNA, si vor mai urma cateva zeci. .

  Comentariu by VUCEA DAN — 11 mai 2017 @ 7:51

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress