Politica locală

26 aprilie 2017

La ședința de astăzi, liberalul Dumitru Filip a încercat, fără succes, să vopsească imaginea funcționarilor prinși cu mâța-n sac de Camera de Conturi!

Filed under: administraţie publică,Consiliul Local — lucian visa @ 13:56

Consilierii locali din Mangalia au participat, astăzi, la o ședință de de îndată, chemați fiind să aprobe – a treia sau chiar a patra oară – desființarea Serviciului Public de Asistență Socială și al Serviciului Public Administrarea Domeniului Public și Privat. În plus, alesul PNL Dumitru Filip și-a asumat, nici mai mult nici mai puțin, inițierea unui proiect de hotărâre privind măsurile ce se impun a fi luate în vederea realizării obiectivelor dispuse de Camera de Conturi a județului Constanța vizavi de o serie de nereguli privind cheltuirea banului public de către funcționarii publici sau de către cei care au beneficiat, din plin, de fonduri substanțiale – și nemeritate, potrivit auditorilor constănțeni – din taxele și impozitele mangalioților. Potrivit inițiatorului, Dumitru Filip, consilierii ar fi trebuit să fie de acord să nu „se constituie parte civilă și nici să calculeze vreun prejudiciu în dauna autorităților și instituțiilor publice locale”. Cu alte cuvinte, în timp ce auditorii Camerei de Conturi au spus că s-au creat prejudicii consistente în bugetul local, de ordinul sutelor de mii de lei, aleșii ar fi trebuit să nu se îndrepte, în mod legal, împotriva spoliatorilor bugetului local.

Nemulțumirea consilierilor opozanți actualei administrații a fost stârnită, pe lângă absurdul conținutului, de faptul că hotărârea, plină de articole de lege și de trimiteri la o serie de proiecte mai vechi, le-a fost înmânat chiar în timpul ședinței de consiliu, fără a avea posibilitatea de a se edifica la ce trimiteri legale făcea referire Dumitru Filip!

“Asta este o porcărie, voi merge cu voi la toate forurile legale din lume, nu se poate să vă bateți joc așa de cetățenii orașului“, a declarat Nicolae Moroianu, consilier local.

Trebuie menționat faptul că alesul local a scăpat, deocamdată, de un atare demers, întrucât proiectul lui Dumitru Filip a picat la vot, majoritatea confortabilă de zece consilieri pe care administrația locală o avea în Consiliu fiind ruptă de abținerea prof. Ghiulserin Sali. Rezultatul a fost unul neașteptat pentru cei din sală, unii dintre aceștia fiind beneficiari direcți ai inițiativei consilierului PNL. Unul dintre aceștia, Dorinel Colgiu, a fost dat drept exemplu ca beneficiar al unui contract deloc de neglijat – circa 3 miliarde de lei vechi, după cum a afirmat consilierul Menabit Ozghiun. Legat de contractul cu pricina, Camera de Conturi Constanța a spus, negru pe alb, că sumele încasate nu se justificau! Este vorba despre un contract încheiat cu Primăria Mangalia pentru servicii de consultanță și comunicare.

În timp ce ”avocații” au fost puși în așteptare, serviciile publice s-au desființat cu votul a 10 aleși!

Un alt proiect care nu a trecut de girul consilierilor locali a fost cel al modificării HCL 259 din 2014, privind aprobarea achiziționării serviciilor juridice de consultanță, mai bine spus ceea ce, déjà, la nivel de Mangalia, a devenit consacrat drept “contractele cu avocații” și care, pentru anul acesta, înainte de orice rectificare bugetară, s-au alocat 2.500.000 de lei. Administrația locală ar fi dorit o modificare în propria favoare, mai précis mandatarea primarului să semneze și în numele Consiliului Local, și în cel al Comisiei Locale de Fond Funciar, al direcțiilor și serviciilor subordonate CL a tuturor actelor procedurale, dar și contractele de asistență juridică sau alte contracte de prestări servicii încheiate cu avocați sau alți specialiști.

“Această hotărâre este ilegală, Ordonanța nr. 96, cunoscută ca și Ordonanța lui Ponta interzice primăriilor să angajeze asistență juridică fără acordul consilierilor locali. Ce vreți să faceți dumneavoastră aici este exact la 180 de grade cu litera legii“, a spus Leonard Tănase, ales al Consiliului Local Mangalia. Proiectul a căzut la votul consilierilor.

În schimb, cel mai fierbinte document supus aprobării aleșilor, cel al desființării ADPP și SPAS și transformării lor în direcții subordonate primăriei, a trecut, surprinzător, cu zece voturi ”pentru” și șase ”împotrivă”. Asta deși, anexat acestui proiect figurează câteva zeci de pagini de inventar al domeniului public al urbei, deci, potrivit legii – extrem de interpretabilă din partea executivului – ar fi fost nevoie de 13 voturi pentru a putea trece acest acte legislativ. Mai mult, angajații primăriei prezenți la ședință s-au “jurat” că niciun angajat nu va fi dat afară, ci aceștia vor trece pe posturi similare – contractuale – în cadrul primăriei. Secretarul primăriei, Andreea Cabuz, a declarat, însă, ci nu există niciun conflict din punct de vedere legal, că Legea 215 nu este încălcată și că, în ceea ce o privește, își dă avizul de legalitate.

editiadesud.ro 25.04.2016

27 Comments

 1. Pentru asemenea abuzuri ar trebui sa se sesizeze organele in drept.
  Toti se comporta ca si cum ei sint statul.
  Un alt exemplu este ca acum primaria functioneaza dupa doua organigrame.

  Comentariu by Anonim — 26 aprilie 2017 @ 15:54

 2. Ce o sa-si ”rupa gatul” si Cabuz asta. Fatuca asta nevinovata.

  Comentariu by baal — 26 aprilie 2017 @ 16:36

 3. Cine sa se sesizeze cand domnul primar spune(in nenumerate randurii si de fata cu mai multe persoane) ca tot Parchetul si DNA-ul sunt la mana lui.Chiar cred asta dupa cum executa ,,ordinele „unii procurorii ,iar Primaria este aparata la instante de fratii procurorilor(asta este para indarat).Fratele lui Nita,procurorul care instrumenteaza dosarul ADPP,reprezinta si apara Primaria si primarul in procesul lui Iorgus si lui Vucea (asta stiu eu).
  Este normal si deontologic ??????.Dar am uitat Mafia nu are morala.

  Pt.2
  Fatuca asta ,cum o numesti dumneata, nu este nevinovata ci este chiar foarte vinovata deoarece ea stie ce face si o face cu VINOVATIE..

  Comentariu by Anonim — 26 aprilie 2017 @ 17:37

 4. Ce plictisitoare ar fi sedintele fara bufon.

  Comentariu by Garide — 26 aprilie 2017 @ 17:50

 5. @3 Prefectul nu trebuia sa numeasca alt secretar in locul lu’ Boita ? sau fatuca e provizorie pe functie ?

  Comentariu by baal — 26 aprilie 2017 @ 19:19

 6. Pe vremea arapului, cum a stat Vladescu…si uite ca nu a patit nimic ca a semnat toate potlogariile lui tusac..

  Comentariu by zek — 26 aprilie 2017 @ 19:23

 7. @ 5
  Functia de secretar se ocupa pe baza de concurs sau examen organizat de primar. Dacă cel in cauza ia concursul/examenul prefectul trebuie sa emita in 10 zile ordin de numire.
  Eliberarea din functie, sau sanctionarea disciplinara a secretarului se fac de către prefect, dar numai la propunerea consiliului local.
  Dupa cum semneaza documentele pare ca e titular iar doamna Boita e viitorul avocat care va reprezenta primaria in procese. De unde crezi ca a aparut treaba cu punctul 2 la ordinea de azi a sedintei de CL de ieri plus punctul suplimentar introdus de Filip.

  Comentariu by Marian Vasile — 26 aprilie 2017 @ 20:03

 8. http://www.replicaonline.ro/consilierul-judetean-vasile-moldovanu-cu-averea-sub-sechestru-316005/

  Comentariu by nabuco — 26 aprilie 2017 @ 20:54

 9. trebuie sa ne recunoastem lasitatea in fata acestor golani care isi bat joc de orasul nostru! obedienta pe care o afiseaza Filip, Linica si ceilalti vanduti nu vor aduce decat necazuri in orasul nostru, din pacate!

  Comentariu by Anonim — 26 aprilie 2017 @ 21:35

 10. Se pare ca de data asta doamna Ghiulserin ne-a salvat de cotropitori!!! Multumim doamna Ghiulserin! Colgiu, impreuna cu Filip trebuie sa returneze banii pe publicitate, altfel vor raspunde penal, in fata legii, asa cum fac toti hotii si borfasii

  Comentariu by Anonim — 26 aprilie 2017 @ 21:43

 11. Pfuuuah! Ce de informații…!!!
  Tot patrimoniul, toate contractele, toate serviciile achiziționate.

  Bașca de acum, aflați în organigrama primăriei, sunt obligați să-mi răspundă în 10 zile.
  Dacă au întârziat 1 zi, se deschide acțiune fără timbru și fără avocat.
  Vom avea acțiune pe viitor.

  Comentariu by Mentalistul — 26 aprilie 2017 @ 23:04

 12. Fatuca, despre care vorbiti, stie foarte bine ce face.Este coordonata de catre varza Boitica,care inca coordoneaza activitatea din primarie .Este avocatul primariei doar.Legatura intre fatuca si Boitica o veti afla pe parcurs.Povestea continua.Bine totusi ca d-na Ghilserin a inteles care era miza acestei hotarari.Nu este de inteles cum ceilalti consilieri sunt asa de orbi.Oare tin cu dintii sa raspunda ei pe viitor,in locul celor care trebuie sa restituie sumele imputate?

  Comentariu by Anonim — 27 aprilie 2017 @ 8:26

 13. Cine stie, poate ca a fost la concurs si ocupa locul in conformitate cu dispozitiile legale, daca nu toate actele semnate fara a avea aceasta calitate sunt anulabile, daca nu e mai grav.

  Comentariu by Anonim — 27 aprilie 2017 @ 15:20

 14. http://www.replicaonline.ro/incredibil-bogdan-maganu-numit-manager-al-sanatoriului-mangalia-316316/

  Comentariu by Anonim — 28 aprilie 2017 @ 12:28

 15. nu i cumva o incompatibilitate pe aici?

  Comentariu by wow — 28 aprilie 2017 @ 12:32

 16. Dar daca Filip si Cabuz au fost azi la Parchet pentru incercarea de favorizare a infractorului?! Cum , care infractor?? Domnul primar & comp srl

  Comentariu by Anonim — 28 aprilie 2017 @ 23:29

 17. Filip e doar un codoş de şpăgi bătrân şi penibil.
  Păcat că nu înţelege că lumea de azi e mai transparentă decât era pe vremea când el era şmecher şi securist.

  Comentariu by Părintele Făţarnie — 30 aprilie 2017 @ 19:06

 18. Cine să-ți răspundă ție măi păduchiosule ? Nu vezi ca te ignoră toată lumea inclusiv colegii tăi din PSD . Se aude ca Boițica te ține pe țigări și ceva bani de buzunar ……Te-au fugarit si tatarii tai de la uniune prostu dracu cind și-au dat seama că tu ești de spitalul 9 fraierache ..

  Comentariu by Anonim — 30 aprilie 2017 @ 19:32

 19. saracule colgiule :))) doare rau,nu?

  Comentariu by anonim — 2 mai 2017 @ 6:42

 20. Pt 18

  Prin sentința 4241 din 15.03.2017, cei care au pus mâna abuziv pe conducerea uniunii tătarilor și au distrus-o au fost dezinvestiti.
  În 19.04.2017 instanța a admis executarea silită, astfel că până săptămâna viitoare Gelil Erseghep și clanul său au termen să părăsească uniunea, altfel executorul judecătoresc îi dă afară cu jandarmii.
  Nu-mi duce grija în ceea ce mă privește cu tătarii, sunt mai respectat în cadrul comunității decat Gelil Erseghep, un penal condamnat pentru corupție.

  Delirul tău nu-l mai bagă nimeni în seamă.

  Comentariu by Mentalistul — 2 mai 2017 @ 15:57

 21. Prostovane ce esti mai Ozzy ……nu te mai crede nimeni măi nebunule . Conform legi esti prostul orașului . Dacă tătarii tăi nu te mai vor ce dracu ne spui tu aici . Dacă tatarii tai te-au gonit ce să mai spunem de oamenii din PSD sau de consilierii care te ignoră total la fiecare ședință . Foametea dracu ce esti …

  Comentariu by Anonim — 2 mai 2017 @ 16:35

 22. Ozzy cum să fi respectat in comunitatea de tătari daca tu nu ai munca și nu ai din ce sa trăiești . Vrei să fi șeful lor dar tu nu ai un covrig in buzunar . Tătari nu vor să fie conduși de un puturos fără muncă .

  Comentariu by Anonim — 2 mai 2017 @ 16:40

 23. @21/22
  E mare frica, dom’ primare!
  Insultele te descalifica dar cum altceva nu stii de disperare incerci tot ce se poate. Prognoza mea este ca nu mai prinzi anul nou pe functie.

  Comentariu by Marian Vasile — 2 mai 2017 @ 17:49

 24. Nu-i din navetiști. E un frustrat incult din altă zonă.
  De curând a pupat inelul lui ăla micu și i-a promis că mă rezolvă el.
  Dar nu-și dă seama că la fiecare încercare de fapt obține contrariul. Cu textele astea s-a născut, cu ele moare.

  Comentariu by Mentalistul — 2 mai 2017 @ 20:32

 25. Ozzy mare prost esti …..esti obsedat de pitic dar nu te uiți la tine cit de jalnic ești . Incerci să duci discuția in altă direcție dar nu mai merge cu prosteala ta . Ești un distrus .

  Comentariu by Anonim — 3 mai 2017 @ 6:10

 26. Se vede ca acest Ozzy incearca sa fie vocea cetatenilor sau reprezentantul PSDului in Mangalia dar se pare ca nu este sustinut sau chiar este batjocorit de foarte multi . E de respectat ca rezista la atitea umilinte .

  Comentariu by Anonim — 3 mai 2017 @ 12:43

 27. @26
  Cei care incearca sa-l denigreze sunt oamenii primarului. Insultele nu pot inlocui argumentele si magariile facute in administrarea orasului ies la iveala.

  Comentariu by Marian Vasile — 3 mai 2017 @ 13:25

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress