Mangalia – politica locală

24 aprilie 2017

Remus Cristy Baisan: Extras dintr-un altfel de CV

Filed under: PNL — lucian visa @ 15:34

1. La 20 de ani eram Sublocotenent in MI, unde puteam sa imi fac o cariera ca ofiter de securitate. Am refuzat!

2. La 22 de ani mergeam la manastirea Sinaia, unde puteam sa raman pe restul vietii. Am considerat ca sunt lucruri pe care le pot face in societate si, dupa un an, am decis ca locul meu in manastire va trebui sa mai astepte pana spre finalul vietii.

3. La 24 de ani intram in antrepenoriat in Marea Britanie. Faceam parte din PYBT (organizatia Printului Charles). Am inteles tot atunci ca fara studii in management nu poti face afaceri. M-am inscris la facultate!

4. La 27 de ani terminam facultatea si intram ca manager in Industria Nucleara.

5. La 33 de ani terminam MBA-ul si intram ca director in industria IT/Telecom.

6. La 35 de ani eram relocat in Statele Unite, in Silicon Valley si numit director general la una din firmele grupului Dover. Doar ca mie nu mi-a placut America!

7. La 37 de ani am decis sa ma intorc in Romania si sa demonstrez ca si aici se poate. Mie imi place Romania!

8. De atunci si pana acum am facut lucruri in tara mea cu pasiune, seriozitate si de calitate. Toate vor dainui in timp peste viata mea.

9. Am avut si am principii: nu dau spaga, nu suport coruptii si nici incompetentii.

10. De un an de zile am decis sa dau vietii mele o puternica componenta sociala prin implicare. Este noul meu proiect si sunt convins ca va fi de succes.

Nihil Sine Deo! Nihil Sine labore!

Remus Cristy Baisan, 23.04.2017.

Preluat de pe mangalianews.ro

13 Comments

 1. Măcar recunoaște că a fost securist.

  Salut revenirea mangalianews.ro

  Comentariu by lucian visa — 24 aprilie 2017 @ 15:36

 2. Cum sa fie la 20 de ani deja ofiter (sublocotenent)? Daca presupunem ca a terminat liceul (minim) la 18 ani, in 2 ani nici macar o scoala de subofiteri nu termina (poate una de agenti de politie, dar si aia tot subofiteri sunt, in niciun caz ofiteri), daramite una de ofiteri care, de regula, dureaza 3, 4 sau 5 ani !

  Nici macar pe filiera “indirecta” n-ar fi putut ajunge ofiter la varsta aia, ca si in acest caz prima conditie este sa fi absolvit studii superioare de lunga durata, lucru imposibil la doar 20 de ani !
  Poate o fi fost elev la vreo scoala de ofiteri (tot ce-i posibil) dar asta nu-l face ofiter, caci gradele se acorda, dupa cum spuneam dupa 3 sau 4 ani de studii !

  Asa ca eu cred ca se cam umfla-n pene domnul Baisan !!! Drept dovada ca si confunda M.I. (Ministerul de Interne) cu S.R.I.-ul (acolo sunt “securistii” nu la M.I.)

  O mica minciunica n-a facut rau nimanui, mai ales tinerei sperante a liberalilor din Constanta, n’est pas?

  P.S. Pai daca a mintit un pic la chestia cu gradul militar, nici nu indraznesc sa ma gandesc care o fi adevarul cu Silicon Valley

  Comentariu by absolvent — 24 aprilie 2017 @ 16:02

 3. Multumim pentru urarea binevenită, Lucian.
  Cu multă trudă, după cele întâmplate recent, iată, Mangalia News Redivivus! http://www.mangalianews.ro/2017/04/mangalia-news-redivivus/
  Vă amintiți ce spunea Alexandru Lăpuşneanu? „De nu mă vor, eu îi voiu pre ei şi de nu mă iubescu, eu îi iubescu pre dînşii şi tot voi merge, ori cu voie, ori fără voie“…
  Și noi promitem că vom merge mai departe, alături de cititorii noștri fideli!

  Comentariu by Mangalia News — 24 aprilie 2017 @ 20:36

 4. http://asapteadimensiune.ro/liderii-pnl-turnatori-si-colaboratori-ai-securitatii-comuniste.html

  Comentariu by nabuco — 25 aprilie 2017 @ 12:14

 5. E posibl. La 18 ani incepi si dureaza 3 ani . 2 ani si 11 luni si 28 de zile inseamna tot 2 ani. E modul de a exagera mancand rahat al politicienilor. Facultatea aia adica scoala de ofiteri se termina in vara. Probabil a fost securist si trimis acolo unde zice ca a facut cariera. Aici nu minte…

  Comentariu by Gagarin — 25 aprilie 2017 @ 16:20

 6. Drept la replica.

  Din intamplare am intrat in seara asta pe blog, si am fost surprins sa gasesc aici publicata si ‘comentata’ o postare recenta de a mea pe FB. Daca tot am citit comentariile pe aceasta tema, doresc sa clarific pentru toti cititorii de buna credinta cateva comentarii ‘rautacioase’, menite sa intoxice spatiul public intr-un mod deja consacrat, si anume prin aruncarea cu noroi spre a murdari si oamenii curati. Ca vorba aia, toti trebuie sa fie manjiti intr-un fel sau altul!

  Pentru domnul Visa. Nu am recunoscut prin acea postare ca am fost securist, pentru ca nu aveam ce sa recunosc in acest sens. Am spus doar ca la 20 de ani eram Sublocotenent (in rezerva) al MI si mi se propunea sa fiu reactivat in cadrul SRI. Acest lucru a fost posibil in urma stagiului militar pe care l-am facut dupa terminarea liceului. Sper ca asta clarifica un prim aspect interpretat oarecum gresit atit de domnul Visa cat si de alte doua persoane in comentarii.
  Despre restul carierei mele de pana acum, pot doar sa va asigur de faptul ca a fost rezultatul multor ani de munca si sacrificii despre care nu consider ca este cazul sa vorbesc aici.
  Sunt un om curat si onest care am decis sa intru in politica anul trecut din crezuri si nu din interese. Atunci cand am considerat ca in PNL lucrurile nu merg bine, am fost primul si printre singurii care mi-am facut vocea auzita in gest de nemultumire. Iar lucrul asta este deja de notorietate in spatiul public.
  Voi continua sa ma implic cu pasiune si lipsit de orice agenda personala, in folosul comunitatii intrucat cred ca lipsa de implicare a oamenilor corecti a facut ca in aceasta perioada sa fim condusi doar de oameni lipsiti de scrupule si manati in lupta politica doar de o agenda personala, in detrimentul fiecaruia dintre noi, si al societatii in general.
  Cam atat am dorit sa clarific prin acest mesaj, si doresc sa inchei prin a va asigura ca nu voi dezamagi niciodata pe cei care ma sustin si imi acorda incredere.

  Comentariu by Cristy — 26 aprilie 2017 @ 22:25

 7. pt. 6

  Drept la „drept la replica”

  Ba da, domnule Cristy, ai minţit cu neruşinare !

  Acum îşi dă seama toată lumea!

  Ţi-ai arogat o calitate prin omisiunea unui element al adevărului (în rezervă!), inducând aşa, ideea că chiar ai fost ofiţer activ! Căci în interviu n-ai specificat nicăieri că ai fi fost „în rezervă” ! Acum vrei să o dregi! Te înţeleg! Te comporţi ca şi Robert Turcescu care „nu ştia” diferenţa dintre ofiţerul în rezervă şi cel „acoperit”!

  Dar nu asta ar fi problema! Ca să te citez: „Am spus doar ca la 20 de ani eram Sublocotenent (in rezerva) al MI si mi se propunea sa fiu reactivat in cadrul SRI. Acest lucru a fost posibil in urma stagiului militar pe care l-am facut dupa terminarea liceului”.

  Iar eu insist din nou asupra faptului că tu crezi că ne poţi minţi cu acest grad de ofiţer luat doar după studii liceale? Iarăşi minţi domnule Cristy şi-ţi repet: Nu este posibil să fii sublocotenent (chiar şi în rezervă) doar cu studii liceale şi cu „armata făcută”! Asta doar pe vremea lui Ana Pauker, poate!

  Faptul că tu vei fi făcut un stagiu militar TR (presupun în cel mai bun caz, că nu ne dai alte detalii) care era echivalat unei şcoli militare de ofiţeri în rezervă, nu înseamnă că, la final, doar cu studii liceale, te-au şi avansat la gradul de sublocotenent!
  Căci, la fel au făcut şi alte sute de mii de viitori studenţi, dar niciunul, niciunul până acum nu şi-a arogat gradul de sublocotenent imediat după cele 9 luni de „armată”. După stagiul militar, cu toţii eram caporali, fruntaşi, soldaţi sau sergenţi în rezervă! Cum ai reuşit tu, „unicul” din sute de mii de viitori studenţi, să fii avansat la gradul de ofiţer (sublocotenent) doar după liceu?

  Tu eşti primul dintre aceste sute de mii de ofiţeri rezervişti care îşi arogă asta! Cine a vrut gradul a aşteptat finalizarea studiilor superioare, pe la 23-24-25 de ani şi, dacă a dorit, după aia a solicitat acordarea gradului! Sau dacă adorit M.I., S.R.I., M.Ap.N. sau alte structuri !
  Deci, acest stagiu militar era doar o precondiţie, dar faptul în sine, avansarea nu se întâmpla decât la finalizarea studiilor superioare, adică mult mai târziu!

  Practic ai fi, domnule Cristy, unicul, „dar şi singurul” bărbat din România care, doar după finalizarea liceului a şi fost avansat ofiţer! Aferim ! Tare „super-tare” trebuie să fi fost!

  Căci, minţi domnule Cristy, minţi domnule PNL-ist! Nu ai câştigat gradul după ce „ai terminat armata”, la doar 19-20 de ani! În niciun caz! Minţi cu neruşinare!

  Ia-te de mână cu alt mincinos, cu Robert Turcescu care, după ce s-a văzut cu livretul militar în mână (scria acolo gradul „colonel în rezervă”) s-a şi auto-considerat „ofiţer acoperit”!

  P.S.1 Cât despre celelalte chestiuni de tip PNL, cu „onestitatea, binele comunităţii, lipsa agendei personale etc”, te rugăm să ne scuteşti! Lămureşte întâi minciuna asta şi apoi mai vedem! Apropos – aşa cum celălalt mincinos, Robert Turcescu, şi-a publicat livretul militar, n-ai putea să-l publici şi tu? Să vadă populaţia ce grad aveai tu la 20 de ani ?

  P.S.2 Fraţilor, dar ce-i cu voi de vă arogaţi atâtea grade militare? Asta e ultima voastră distracţie la voi, la partidele „de dreapta”? Că şi prietenul tău, Cristian Radu „a făcut” un Colegiu Naţional de Apărare! Ăsta ce grad şi-o mai aroga?

  Comentariu by absolvent — 26 aprilie 2017 @ 23:50

 8. Pentru ca sunt facut mincinos de catre o persoana care scrie sub anonimat, persoana care vrea sa para a fi un fin cunoscator al modului in care anumite lucruri s-au intamplat in viata mea, cred ca am sa fac public livretul militar in perioada urmatoare, asa cum mi-am facut public si carnetul de membru PNL atunci cand o alta persoana incerca in acelasi mod perfid sa spuna in spatiul public ca eu de fapt nu as prea fost membru PNL pana anul trecut, cand de fapt realitatea era cu totul alta.
  Doar astfel veti afla si dumneavoastra domnule ‘anonim’ faptul ca la Campina exista in anii ’80 (atunci cand eu terminam armata), un stagiu special de pregatire timp de o luna, pe care il faceai imediat dupa ce finalizai armata, stagiu in urma caruia erai avansat de la gradul de sergent (pe care il aveam la finalizarea celor 16 luni de armata) la gradul de sublocotenent. Am fost selectat si trimis sa particip la acest program intrucat un numar de colegi ai tatalui meu (care decedase intr-un accident in perioada in care eram in armata) isi doreau ca astfel sa ma ajute sa pornesc altfel in viata. Doar ca eu nu am vrut sa fac parte din nici un fel de structuri, si am refuzat sa ma angajez/reactivez atunci cand am ajuns acasa, asa cum ar fi fost normal sa se intample.
  Asa ca nu le stiti chiar pe toate, si pe acest fond de nestiinta va permiteti sa ma insultati. Doar ca de cand fac politica, am inceput sa ma obisnuiesc cu astfel de acuze si insulte total nefondate, venite din partea unor ‘anonimi’ ai vietii. Scuze stiu ca nu o sa va cereti, si mai stiu ca o veti tine in continuare cu astfel de acuze aberante, asa ca nu am sa va mai raspund mai mult de atat.
  Mai sunt si oameni corecti si cinstiti in societate. De fapt sunt multi acesti oameni, doar ca unii ca dumneavoastra (o minoritate) au grija ca acestia sa fie descurajati in a isi face vocea auzita. De asta ne merge cum ne merge ca tara, pentru ca niste ‘anonimi’ vor sa faca ei legea, desi nu ii recomanda nimic din ce au realizat in viata.

  Comentariu by Cristy — 27 aprilie 2017 @ 5:41

 9. Domnule Baisan nu va cunosc dar stiti vorba aia din popor: ”Spune cu cine te însoţeşti, ca să spun cine eşti”. Deocamdata sunteti coleg cu excrocul Radu Cristian asa ca nu luati oamenilor in nume de rau ca va judeca dupa anturaj.

  Comentariu by A.N. — 27 aprilie 2017 @ 8:40

 10. Apreciez sincer noua dumneavoastra abordare. Eu am intrat in PNL, considerand ca sunt un om de dreapta. Am vrut sa particip la procesul de schimbare al clasei politice, inclusiv a reformei PNL din interior. Pentru cei care citesc acest blog, este probabil bine sa stie ca am fost in interiorul PNL un contestatar al primarului Radu Cristian, care in opinia mea nu face nici pe departe o treaba serioasa.

  Eu pot fi un om de echipa oricand, dar niciodata un membru al unei gasti.

  Pe mine in primaria lui Cristi Radu nu cred ca m-a vazut nimeni vreodata, sau de cand este el primar sa fi facut cel mai mic aranjament pe acolo pentru mine sau altii. Asa ca o asociere a mea cu numele lui nu este tocmai bine argumentata, dimpotriva.

  Am oricand dispinibilitatea de a vorbi cu dumneavoastra fata in fata, daca doriti sa ma si cunoasteti in persoana. Dl. Visa are numarul meu de telefon.

  Comentariu by Cristy — 27 aprilie 2017 @ 11:27

 11. Interviu în Replica http://www.replicaonline.ro/cristy-baisan-la-mangalia-este-o-minoritate-intr-o-zona-de-galagie-dar-care-este-contrazisa-de-restul-comunitati-270388/

  Rep.: Şi atunci de ce continuă scandalurile, neînţelegerile [la Mangalia]?

  R.C.B.: Nu sunt scandaluri, sunt anumite percepţii… Din păcate, minoritatea se face auzită mai mult decât ar trebui. Are o voce mult mai puternică decât ar fi normal. Noi discutăm despre o minoritate de 10% care este nemulţumită, care este într-o zonă de gălăgie, dar care este contrazisă de restul comunităţii. Şi asta vă spun în baza studiilor făcute la nivel de mase, în baza sondajelor pe care noi le-am făcut în Mangalia şi pe care noi le-am făcut recent. Majoritatea oamenilor ne spun aşa: oraşul merge într-o direcţie corectă, s-au făcut proiecte care se văd, cred că banii au fost folosiţi corect. Faptul că s-a închis o datorie pe care primarul Radu Cristian a preluat-o, de 12 milioane de euro, într-un mandate de 4 ani… Deci, Mangalia, pe lângă proiecte, a reuşit să returneze şi o datorie de 3-4 milioane de euro pe an, datorie istorică, este un lucru foarte bun. (…)

  Am avut o singură discuție față în față cu Cristy Baisan. Mi-a cerut un sfat despre ce drum politic să aleagă. M-a mințit, pentru că drumul era deja ales. Am numărul lui de telefon, dar nu-l voi apela.

  Comentariu by lucian visa — 27 aprilie 2017 @ 16:23

 12. http://www.replicaonline.ro/anunt-important-spitalul-mangalia-are-nevoie-de-medici-316238/

  Comentariu by nabuco — 27 aprilie 2017 @ 21:36

 13. Howdy! I simply wish to offer you a big thumbs up for the
  great info you have got here on this post. I will be coming back to
  your website for more soon. http://www.albavoice.com

  Comentariu by antalya esgort — 28 aprilie 2017 @ 19:39

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress