Mangalia – politica locală

22 aprilie 2017

Muzeul de Arheologie din Mangalia NU SE DESFIINŢEAZĂ!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:01

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, anunţă că nu se desfiinţează Muzeul de Arheologie! Edilul susţine că sunt zvonuri neîntemeiate şi că, în realitate, muzeul va fi extins, nicidecum demolat ori desfiinţat!

Iată ce a precizat Radu pe o reţea de socializare: „Zilele acestea circula in mediul virtual o stire falsa, conform careia administraţia publică din Mangalia ar fi desființat Muzeul de Arheologie Callatis și o serie de posturi din cadrul instituției. Anumite persoane rau-voitoare încearcă sa manipuleze opinia publica, prin intoxicari și zvonuri neintemeiate, ca și in primăvara anului trecut, cu zidul de 7 metri de pe Aleea teilor. Toata lumea s-a lămurit, atunci, ca a fost doar o minciuna sfruntată. La fel și acum, ne vom convinge cu toții ca nu desființăm și nu demolam niciun muzeu. Dimpotrivă, am definitivat proiectul tehnic de modernizare și extindere a clădirii muzeului, cu scopul unei mai bune valorificări din punct de vedere turistic. Sub aspect administrativ, s-a creat o Direcție de Cultura și Sport, in subordinea Consiliului Local, care cuprinde inclusiv Muzeul și a carei organigrama s-a modificat de la 23 la 40 de posturi. Deci nu se desființează locuri de munca, ci se vor face angajări. Rămâne de văzut cine lansează fumigene in presa și in spațiul public. Dacă se va dovedi ca sunt chiar unii dintre angajații Muzeului, vom lua toate măsurile legale pentru sancționarea și chemarea in instanța a celor vinovați de prejudicierea intenționată a imaginii instituției”.

Replica 22.04.2017

9 Comments

 1. Navetisti imputiti ca au bagat oamenii in somaj.. Mincinosi ordinari..

  Comentariu by anonim — 22 aprilie 2017 @ 16:41

 2. Manipularea minciunii:

  Primarul iese la rampa cu niste declaratii belicoase pe care voi incerca sa le demontez.
  1. N-a spus nimeni “in mediul virtual” ca cineva va veni sa demoleze cu buldozerele cladirea muzeului. S-a tot spus doar ca se desfiinteaza ca institutie, din punct de vedere administrative. Lucru dealtfel recunoscut si de catre primar !
  Caci, in momentul in care nu mai ai personalitate juridica, nu mai existi ca institutie, ce naiba mai esti? Primarului Cristian Radu i-ar conveni sa nu mai aiba Primaria Mangalia personalitate juridica? Sa fie…asa…o sectie a Prefecturii din Constanta? N-o sa mai existe Institutia Muzeului, n-o sa mai poata fi reprezentata la conferintele, congresele si seminariile de istorie, n-o sa mai poata organiza nimic, o sa fie ocolita Mangalia din punct de vedere stiintific !
  (tema de gandire: ce institutie din Romania a facut descarcarea arheologica a autostrazii Timisoara-Arad? Si cati bani a adus la bugetul Mangaliei? Asta nu se va mai putea de aici incolo!)
  2. Dupa ce ca a primit zeci de avize negative de la Ministerul Culturii, Cristian Radu se tot lupta cu acest Muzeu! Ce naiba o fi cu el, ca eu chiar nu inteleg! De fapt stiu! De aici, de la Muzeu pleaca toate avizele de conformitate, descarcarile arheologice pentru toate lucrarile de constructii de pe plaja, din centrul orasului, din statiuni etc.! Inclusiv cele pentru firma (privata!!!) de gaze care sapa santuri cu buldozerul in perimetrul arheologic! Si pentru care ar trebui sa plateasca de 10 ori mai mult decat se face ca plateste acum! Ehei, lucru dracu-n casa popii !
  3. Sa intelegem, dupa spusele primarului publicate in Replica, ca, din cele 23 de posturi de muzeografi si cercetatori se vor crea, doar la Muzeu 40 de posturi? Adica inca 17 muzeografi si cercetatori angajati? Cam asta ne spune domnul primar ! Vorba aia “vedi Napoli e puoi mori”. Sa vad eu 17 posturi suplimentare de cercetatori si muzeografi create la muzeu si apoi chiar ca “pot sa mor”!
  4. “Daca se va dovedi ca sunt chiar unii dintre angajatii muzeului….” etc, ne spune domnul primar sub imperiul unei amenintari deloc voalate. Asta ce inseamna? Ca la Mangalia nu mai ai voie sa vorbesti, sa discuti, sa critici? Ca, imediat te trimite primarul la “instante”? Spre stiinta lui, a primarului, asa se proceda in perioada proletcultista, a anilor 46’-’50-’60! “Dusmanii poporului” erau imediat infierati si “inferati” trimisi la judecata poporului si, apoi, vinovati-nevinovati, erau trimisi la Canal, la Gherla, la Pitesti, la re-educare! Ne intoarcem la epoca bolsevica, a curentului unic, a parerii unice, a suprematiei batei in fata intelectului ? In loc sa invete de la oamenii care-l critica, el trimite amenzi, ii da in judecata, le desfiinteaza joburile! Opinie de mardeias de cartier, ce sa mai spui!

  P.S. Lucian Nichita ai mare grija! Asa cum s-a descotorosit de Cornaci, de Marius Ilie, de Stamate (si altii), tot asa se va descotorosi si de tine. Te va pune sa semnezi cateva chestii ca sa-i fie lui bine, apoi te va trimite “la instante” ! Aviz si altor amatori!

  Comentariu by Educatorul — 22 aprilie 2017 @ 16:44

 3. Face tot ceea ce face pentru ca are cu cine. Este inconjurat de oameni slabi, nepregatiti si incompetenti. Toti oamenii care gandeau au fost dati afara.

  Comentariu by anonim — 22 aprilie 2017 @ 17:01

 4. Ieri la predarea inventarelor de la Adpp,replica d-lui primar a fost ca multi nu se vor mai regasi in noua organigrama si ca salariati nu au fost buni,niste nepriceputi.Asa se comporta acest mare primar,face ce vrea ca pe propria lui mosie.Sa nu uite ca atunci cind lasi un om fara o bucata de piine ,poimiine sa-r putea ca tu sa nu o mai maniinci de loc.

  Comentariu by anonim — 22 aprilie 2017 @ 19:40

 5. Radu Cristian este un om bolnav psihic imaginandu-se stapanul orasului si ”executand” pe toti care-i incalca ordinul. Isi schimba lingaii mereu ca pe tinuta unica pe care o afiseaza zilnic. Acest individ pe nume Radu Cristian, primar ”numit in functie” in 2016, prin fraudarea alegerilor. Mereu pe chipul sau se citeste frustrarea si ura asupra celorlalti. Este genul de om care calca pe cadavre si cu totii ne dorim sa fie alaturi de soacra sa pentru totdeauna. Intr-un final tot isi va rupe si el gatul si isi va gasi un nas pe masura. Asta va fi doar o chestiune de timp. Atat de proasta e lumea acestui oras incat inghite minciunile si mizeriile pe care le spune mereu. De ce nu luati exemplul Venezuelei oameni buni ? de ce sa nu fie o revolta si fortata primaria de o masa de 3000-4000 de oameni si batuti si executati acesti sobolani ? Asta e singura salvare a orasului, o revolta.

  Comentariu by baal — 22 aprilie 2017 @ 20:36

 6. Pt. #5
  „De ce nu luati exemplul Venezuelei oameni buni ?”
  VS.
  De ce nu luam exemplul Venezuelei oameni buni ?

  Pentru ca:
  http://m.romanialibera.ro/opinii/interviuri/victor-atanasie-stanculescu–lovitura-de-stat-din-decembrie-%E2%80%9889-nu-a-fost-data-pentru-iliescu-299162

  Comentariu by nabuco — 22 aprilie 2017 @ 20:55

 7. Vila lui Lita construita cu pietrele zidurilor vechii așezări pe post de fundație , carciuma lui Slăvescu sprijinită pe muzeu și cu mesele acoperindu-i fațada … heiiii pesedeule nu ne mai educa atata. Sau stai ca uitasem , tu esti mai nou pesedist , ai venit la ciolan lasandu-i pe altii pe dinafara.

  Comentariu by ozburnul — 23 aprilie 2017 @ 1:53

 8. Ptr. 2 Firma de gaze pune in pericol in permanenta cetatenii orasului, astupa santurile facute pe sosele cu bolovani care sunt imprastiati de rotile masinilor. Acesti bolovani se transforma in proiectile mortale, deci atentie mare ! O lucrare recenta o puteti studia la intersectia 1 Decembrie cu Portului dar sa nu fiti pieton, pericolul e mare ! Mangalia e de multi ani un oras nesigur, pacat…

  Comentariu by Nemo — 23 aprilie 2017 @ 9:48

 9. http://www.cotidianul.ro/dezastrul-de-la-icr-tradeaza-incultura-puterii-299901/

  Comentariu by nabuco — 26 aprilie 2017 @ 21:11

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress