Hotelierii din sudul litoralului se plâng că li se pun bețe în roate în momentul în care vor să fie corecți și să facă investiții de calitate, care să fie în beneficiul turistului, orașului și al autoritățiilor locale. Situația pare diferită în viziunea unui afacerist. El acuză primăria din Mangalia că i-a cerut bani pentru a putea să i se emită autorizațiile.
Este vorba de Aurel Beșliu, care susține că în 2009, atunci când a cerut eliberarea autorizației de funcționare pentru 95% din suprafața Hotelului Cocor din Olimp nu au existat probleme. Există procesul verbal numărul 43447/28.01.2009, pentru 95% din clădire. Există și un proces verbal pe 26.09.2009, pentru restul de 5%, ce reprezintă o sală de jocuri de cărți la subsol, finisaje, pardoseală pentru spațiul tehnic și o zonă de relaxare, pentru care nu s-a dorit emiterea autorizației de funcționare.
„Au cerut bani de la Primărie. Cineva de acolo mi-a cerut bani. Nu vreau să zic cine, dar primarul știe foarte bine despre cine vorbesc. Eu nu fac nimic fără autorizații. Fac totul corect. Ultima recepție am făcut-o eu, personal, la data de 02.06.2016. Problema e că nu mi se oferă autorizație, că nu am vrut să dau bani. Nu se poate face nimic corect în țara asta, că ești mort”, a declarat Aurel Beșliu.
Problema de mai sus a ridicat-o și în cadrul întâlnirii publice, unde a participat și ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, care a încercat să aplaneze discuția aprinsă avută între Aurel Beșliu și primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu. Încercările au fost mai mult sau mai puțin zadarnice, căci o mare parte din timpul alocat dezbaterii a fost ocupat de discuția celor doi.
„Este în culpă Primăria Mangalia. Nu avem nici o problemă personală. Problema este la Primărie, nu la noi. Trebuie să înțelegeți mecanismul pentru că Primăria nu a emis autorizația și noi nu putem funcționa. Potrivit articolului 15 din HG 73, Primăria avea la dispoziție 3 zile în care să precizeze dacă are obiecții sau se emite imediat. După cele 3 zile nu mai poate face nimic. De aia facem legile, nu să le interpretăm. Anul trecut, am venit în Primărie și împreună cu secretarul am clarificat toate problemele. Vreți să o luăm de la capăt?”, a punctat Aurel Beșliu, enervat de răspunsul edilului, care l-a acuzat pe acesta că nu are autorizație de construcție.
Aurel Beșliu a precizat că va merge mai departe pe forma legală, în instanță, pentru a i acorda autorizația de funcționare, pe care, după cum susține acesta, nu i se acordă, chiar dacă nu are absolut nici o neregulă în activitatea economică pe care o desfășoară. Cocor Turism SA este deţinut de Cocor SA Bucureşti, care administrează şi mall-ul Cocor din Capitală.
Claudia CORBU, Replica 21.04.2017
http://www.replicaonline.ro/contrabandistul-din-mangalia-care-sfida-orice-lege-condamnat-definitiv-315519/
Comentariu by nabuco — 21 aprilie 2017 @ 21:06
Cele afirmate de Besliu sunt reale.Se cere minim 500-1000 euro(o ciorba) pentru un Proces Verbal de Receptie la Terminarea Lucrarii(PVRTL).Suma poate fii mai mare in functie de lucrare ,asa am auzit si eu.Pe aceasta tema sunt multe de discutat.Aceasta atributie a fost luata din competentele Disciplinei in Constructii(stiu eu la interventia cui) si data, unor anumite persoane, de catre PRIMAR .
Comentariu by VUCEA DAN — 22 aprilie 2017 @ 8:50
La așa declarații, Parchetul Mangalia ar trebui să se sesizeze din oficiu.
Comentariu by lucian visa — 22 aprilie 2017 @ 15:00
Care parchet? Eu am auzit ca fratele procurorului care instrumenteaza cazul de la ADPP , apara primaria in dosarele cu angajatii disponibilizati
Comentariu by anonim — 22 aprilie 2017 @ 16:57
In dosarul meu cu Primaria Mangalia si primarul Radu Cristian avocatul acestuia si primariei este…….Nita Catalin fratele procurorului Nita prietenul d-lui Radu(asa saustine acesta).
Comentariu by VUCEA DAN — 23 aprilie 2017 @ 9:54
Pt.3
D-le Visa care Parchet Mangalia ,ce sa sesizeze cand eu am plangere depusa din septembrie 2016 de abuz in serviciu, delapidare si Parchetul Mangalia nu a miscat un deget.
Comentariu by VUCEA DAN — 23 aprilie 2017 @ 9:57
Poate Poliția ține dosarul.
Acum câțiva ani am făcut o plângere penală (nepolitică) și polițistul s-a apucat de ea după exact 9 luni și jumătate. Și atunci, doar ca să se facă că lucrează.
Comentariu by lucian visa — 24 aprilie 2017 @ 14:48
In general musafirii nepoftiti de la Disciplina in Constructii pleaca cum au venit. Dupa cum se vede inca se mai oftica ca iau altii spaga.Si in Constanta procesele verbale le face urbanismul. Dar se dadusera la politia locala in ideea sa se verifice mai bine si sa nu se mai acopere pe spaga. INsa … a fost mai rau.
Comentariu by Aliosa — 25 aprilie 2017 @ 16:26