Mangalia – politica locală

20 aprilie 2017

Percheziţie la un funcţionar public. Infracțiuni privind atribuirea și derularea unor contracte de achiziții publice

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:28

Astăzi, 20 aprilie, ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Constanța, în baza ordonanței de delegare emisă de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța și sub coordonarea acestuia, au efectuat o percheziție la domiciliul lui C.V.C., funcționar public cu funcție de conducere în cadrul S.P.A.D.P.P. Mangalia, suspectat de săvârșirea mai multor infracțiuni în legătură cu atribuirea și derularea unor contracte de achiziții publice.

În fapt, la data de 29 martie 2016, „la nivelul unității de parchet s-a început urmărirea penală, cu privire la săvârșirea mai multor infracțiuni, în perioada 2007-2010, de către reprezentanți ai S.P.A.D.P.P. Mangalia (subunitate cu personalitate juridică aflată în directa subordonare a Consiliului Local Mangalia), constând în întocmirea unor documente cu caracter eminamente nereal pentru decontarea ilicită a unor lucrări neefectuate. Prin folosirea acestora, au fost generate succesiv/ulterior alte contracte de achiziție publică, care trebuiau asigurate în garanție de către partenerul contractual din anul 2007. Prejudiciul total provocat bugetului local este de aproximativ 14 milioane de lei”, transmite biroul informare și relații publice.

Prin ordonanța din 12 aprilie 2017, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a dispus extinderea cercetărilor și continuarea urmăririi penale față de 14 suspecți, toți funcționari publici, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu cu folos patrimonial și fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată, precum și delapidare.

Față de suspectul C.V.C. s-a dispus măsura sechestrului asigurator pe bunuri în valoare de 100.000 de euro, prejudiciul cauzat de infracțiunile pentru care este cercetat fiind estimat la valoarea de 500.000 euro.

Rodica Mitu, Ziua de Constanța 20.04.2017

10 Comments

 1. E vorba de Cornaci Vasile Cătălin.

  Comentariu by lucian visa — 20 aprilie 2017 @ 15:42

 2. Nu se lasa mincinosul. Sa speram ca acest escroc de primar o sa isi gaseasca intr-un final sfarsitul, indiferent de forma lui.

  Comentariu by baal — 20 aprilie 2017 @ 16:24

 3. Vezi și http://www.replicaonline.ro/cornaci-si-mai-multi-functionari-publici-de-la-mangalia-in-atentia-dga-315440/

  Comentariu by lucian visa — 20 aprilie 2017 @ 16:38

 4. ce au gasit la perchezitie,praful de pe toba.De ce nu face si la Cta o perchezitie ?

  Comentariu by anonim — 20 aprilie 2017 @ 17:25

 5. 2007-2010 …. asta nu e pe vremea lui Tusac ? Cu asa intirziere se misca politia ?? Randul lui Radu cand vine, in 2030 ??

  Comentariu by moka — 20 aprilie 2017 @ 18:25

 6. In 2007 era iorgus. Din 2008 a aparut Tusac.

  Comentariu by baal — 20 aprilie 2017 @ 19:31

 7. Secretul este ca mincinosul e ofticat ca a pierdut procesul cu Cornaci, ca l-a dat afara aiurea si acum vrea sa se razbune. Cand ii vine randul si acestui borfas de primar sa fie anchetat ? Cu totii stim cum a iesit primar pe ”nedrept” in 2016.

  Comentariu by baal — 20 aprilie 2017 @ 19:35

 8. Încurcă-i drace, că şi mie-mi place!

  Lasă că şi atunci când erau „gingii pe gingii” şi „portofele pe portofele” Cristian Radu şi cu Cătălin V. Cornaci îşi declarau „iubire eternă” şi „forfecau” orice din bugetul Mangaliei, fără ca nimeni să le poată cere socoteală !

  De vreun an de zile nu prea se mai potrivesc la portofele! Un lucru grav, pe care Cristian Radu îl consideră un fel de „crime de les-majeste!”. Ei şi? Ce se întâmplă? Se dau în gât unii pe alţii !

  Aşa că, staţi la tribune dragi mangalioti (cât mai deoparte de locul de joacă, deoarece sare şpanul destul de departe), cumpăraţi-vă seminţe şi pălării de soare! Urmează să se spele multe rufe „în famiglia” lui Cristian Radu !

  Şi, să nu uitaţi, apropos de Cristian Radu acest proverb românesc: „ţiganul când ajunge împărat, prima dată îl spânzură pe taică-său!”

  P.S. Pentru membrii PNL de la Mangalia: număraţi, vă rog, în gând (sau pe degete, dacă vă ajung!) cam pe câţi „taică-său” a belit Cristian Radu de când a venit la Mangalia!!!

  Comentariu by dudu — 20 aprilie 2017 @ 23:27

 9. Un comentariu bun din Replica si adevar graieste:

  Tot jaful este orchestrat de primar ! Vrajeala cu ADPP in subordinea consiliului local nu tine. Toti directorii au fost numai oamenii primarului: Cornaci Catalin, Angelescu Dragos, Ilie Marius, Romulus Dumitrana. Au furat si au sifonat banii publici pentru primar la ordinul lui. Cand au vrut si ei ceva frimituri sau n-au vrut sa mai execute s-a stricat caruta . Contractul cu SZD nu e semnat de madam Griguta? La ea au fost mascatii? Sau la slugile primarului nu e voie ca ei au voie sa fure?

  Comentariu by baal — 21 aprilie 2017 @ 9:32

 10. La Angelescu Dragos,Marius Ilie,Dumitrana Romulus, toti directorii in ADPP, au fost mascatii si DGA?S-au in cazul lor nu a fost cazul deoarece primarul este prieten (intamplator ????????)cu procurorul Nita (asa afirma in nenumarate randurii primarul in prezenta mai multor persoane)care instrumenteaza dosarul.Contractul cu spatiile verzi cu Perfet-Tree si suprafata acestora tot Cornaci l-a facut?. Dumitrana a dat socoteala pentru banii dati la diferite persoane(unele inportante) ,pentru vot,in campaniile 2012 si 2016?.

  Comentariu by Anonim — 21 aprilie 2017 @ 19:23

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress