Politica locală

3 aprilie 2017

Scrisoare catre cetatenii orasului Mangalia

Filed under: ALDE — lucian visa @ 14:20
   Dragi cetateni ai Municipiului Mangalia, joi, 30.03.2017, am fost la sedinta de consiliu si ca de obicei a iesit un mare circ. De aceasta data am avut marea surpriza sa participe si domnul primar Radu Cristian, dar nu pentru mult timp.
   Tin sa precizez faptul ca pentru prima data mi-a fost rusine ca fac parte din aceasta comunitate a Mangaliei. Consilierii PNL si administratia domnului Radu Cristian doresc sa trasforme sedintele consiliului intr-o camera robotizata unde unul dicteaza si apasa pe un buton si restul aproba fara a se discuta de legalitate, de normalitate si fara o dezbatere publica pentru a vedea si opinia mediului de afaceri sau a cetatenilor orasului nostru. Consider ca intr-o tara democratica acest sistem nu duce la evolutia comunitatii, ci la distrugerea ei, pentru ca prin acest sistem se urmaresc doar interesele personale ale consilierilor sau mai precis a intregului aparat administrativ.
   De fiecare data cand merg la aceste sedinte ma uit cu stupoare la multi dintre consilierii PNL si vad cum fiecare incearca sa isi apere interesele personale si uita ca au ajuns in acele functii votati de cetatenii orasului Mangalia si trebuie sa apere interesele si problemele cetatenilor si a mediului de afaceri pentru a dezvolta zona si atrage noi investitii. Sunt curios daca acesti oameni care si-au cladit averi considerabile prin munca si in timp in acest oras, le ofera aceeasi educatie copiilor lor, adica sa se vanda pentru un vot, pe o bucata de pamant concesionat de la primarie sau pentru un contract, sa le fie frica sa aibe dreptul la opinie, sa nu ia atitudine atunci cand este rau sau sa ii fie frica sa vorbeasca in public despre probleme reale ale orasului sau statiunilor ca aude primarul si trimite controalele peste ei.
   Pe aceasta cale ii transmit domnului primar Radu Cristian si administratiei pe care o conduce ca traieste intr-o lume ireala si ca lumea in care traim noi, cetatenii Mangaliei, este cea reala unde astazi mai sunt doar 3 saptamani si multi dintre hotelieri isi primesc primii turisti din noul sezon, iar in statiuni nu avem drumuri, nu avem trotuare, nu avem faleza, nu avem iluminat public, nu avem mobilier urban, nu avem cosuri de gunoi, statiunile sunt pline de gunoi, nu mai avem spatiu verde, iar in Mangalia in anul 2017 tara europeana, oras declarat statiune de interes national cu un buget anual de 22 de milione de euro si la acesta ora nu exista asfalt pe strazi sau apa curenta ori curent electric. Aceasta este realitatea, domnule primar si consilieri, dupa 5 ani cu dumneavoastra la conducere. Vina nu este in totalitate a dumneavoastra, problemele s-au perpetuat de la o administratie la alta, dar vreau sa precizez ca am participat de fiecare data la sedintele de deschidere de sezon si am observat ca de fiecare data este altcineva de vina pentru cum arata orasul si statiunile, mai putin domnul primar sau administratia pe care o conduce.
   Domnule primar Radu Cristian, functia de primar este o functie pe care trebuie sa vi-o asumati si sa veniti in fata noastra a cetatenilor cu solutii, nu cu scuze.
   Doresc sa trasmit mediului de afaceri si cetatenilor Mangaliei ca s-a votat bugetul pe anul 2017 si nici anul acesta nu vor exista investitii in infrastructura statiunilor, ignorand in totalitate pe acei oameni care au cumparat si investesc masiv in hoteluri, restaurante si agrement sau in orasul Mangalia, deoarece domnii consilieri PNL au avut grija sa voteze 30 de miliarde de lei din buget  pentru studii de fezabilitate, iar acesti bani, probabil ca vor pleca catre firme din Constanta numai de ei stiute, iar pentru investiti in infrastructura  au alocat  doar 2,5 miliarde de lei, cat sa zugravim 2 cladiri. Tot in buget au fost prinse alte 25 de miliarde de lei plati catre avocati pe langa acel  1 milion de euro deja platit  la sfarsitul anului 2016 si inceputul anului 2017.
   Doresc cu aceasta ocazie sa ii multumesc domnului primar, consilierilor PNL si aliatilor sai pentru orasul si statiunile  pe care le avem astazi si pe care stim cu totii cum aratau ele in trecut.

Va multumesc.
Radu Victor Silvian Vicepresedinte  ALDE Mangalia

18 Comments

 1. Stimate domnule Silvian, în ultimii 5 ani de ce ai tăcut ? Tăcerea dumitale și a altora, a dus la ceea ce ne-ai relatat.

  Comentariu by lucian visa — 3 aprilie 2017 @ 14:24

 2. https://www.youtube.com/watch?v=-EQhhF4-HHU

  Comentariu by nabuco — 3 aprilie 2017 @ 15:11

 3. DNA, se aude până la voi?

  Comentariu by Părintele Tranzacţie — 3 aprilie 2017 @ 16:42

 4. Cine este acest cvasi anonim Radu Victor Silvian?

  Comentariu by Anonim — 3 aprilie 2017 @ 17:49

 5. Le-a pus botniță Radu C celor trei muschetari Leo,Moro si Bocio si a aparut unul nou care latra,dar xa si ceilalti n-are dinti sa muste si la prima confruntare cu dulaul Radu sigur si asta va baga codita intre picioare si va face pipi ca fetele.

  Comentariu by Anonim — 3 aprilie 2017 @ 17:55

 6. Pt.3
  Nu așteptați nimic de la DNA. Mangalia a ales, nu DNA. Dacă e ceva de făcut, atunci cei din Mangalia trebuie s-o facă.

  Comentariu by lucian visa — 3 aprilie 2017 @ 17:58

 7. Pt 4 : Radu Victor Silvian este co / proprietarul Bar Mimooza din Complex Amfiteatru .

  Comentariu by Anna — 3 aprilie 2017 @ 18:24

 8. Adică cum? Mergem la el, îl luăm de gât sau de urechi, îl ridicăm la o înălțime decentă, îi explicăm cu răbdare că vrem să facă treabă și apoi îi dăm drumul cu grije să nu-i plesnească ițarii la aterizare…. Nu pricepe și pace. El știe una și bună: răzbunare. Spune tu, nene Luciane, care l-ai ajutat și te-a fentat! Ce să-i facem și ne-om conforma!

  Comentariu by Robinson Dobrogeanu — 3 aprilie 2017 @ 18:29

 9. Mare mincinos si vicele asta de la ALDE.
  Pai primaria publica bugetul cu 55 Mil lei adică cam 12 milioane euro si politicianul coproprietar de la defuncta Mimoza ne îmbârligă ca bugetul anual e 22 milioane de euro.

  Comentariu by Anonim — 3 aprilie 2017 @ 20:39

 10. Scursurile alea de la alde ne-au dus de nas cu apa 1 leu si acum isi fac treburile pe ascuns la primarie.

  Comentariu by Bociog — 3 aprilie 2017 @ 20:53

 11. @ 9
  Vicele nu e mincinos ci asa vrei sa para utilizand un adevar partial.
  Alea 52 de milioane sunt venituri proprii ale primariei la care se mai adauga si alte resurse financiare din bugetele CJC, bugetul de stat sau fonduri europene Toate astea cumulate fac alea 97 de milioane lei sau 22 milioane de euro.

  Comentariu by Marian Vasile — 4 aprilie 2017 @ 8:41

 12. Radule te rog frumos să ieși așa ușor cum ai și intrat in politică . Înțeleg că esti prieten cu Moroianu dar pălăria este cam mare pt tine . Nu fi mai penibil decit esti acum . Mai bine ține de cafeneaua pe care ai moștenito de la tatăl tău și nu te băga unde nu îți fierbe oala .

  Comentariu by Consilier — 4 aprilie 2017 @ 8:45

 13. @ 8
  Asta ar fi cea mai eficienta solutie, mai ales daca le explicam asa si la ciracii lui bucuresteano-constanteni.
  Dar cum nu este si democratica iar vremea lui 1907 a trecut, trebuie folosit ceea ce se poate legal. O societate civica, inregistrata juridic, care sa organizeze un referendum pentru demiterea primarului si consiliului local.
  Dar asta presupune o implicare mult mai mare, decat cea aproape inexistenta acum, a cetatenilor orasului.

  Comentariu by Marian Vasile — 4 aprilie 2017 @ 8:51

 14. Vad ca toata lumea nemultumita de pitic se lipeste de ALDE. Tineti-o tot asa poate scapam de navetisti.

  Comentariu by Anonim — 4 aprilie 2017 @ 9:13

 15. O DUCEM BINE DE CE VA PLINGETI ,NU NOI L-AM ALES.PAI PE D-L DORU COLGIU LA NUMIT DIRECTOR COMERCIAL LA GOLD TERM IAR LA CULTURA VINE PRIETENUL LUI RADU ,D-L CONSILIER NICHITA LUCIAN. E O TREABA DE LA FIARE DIN SANTIER SA CINTI ARIA LUI PAVAROTTI .A CANTAT BINE LA URECHEA LUI RADUCU .

  Comentariu by anonim — 4 aprilie 2017 @ 9:46

 16. http://www.replicaonline.ro/noi-medici-la-spitalul-municipal-mangalia-313577/

  Comentariu by nabuco — 4 aprilie 2017 @ 11:32

 17. Prostu, prostilor, Pvarotti a interpretat arii nu le-a compus. Si sa stii ca-l urasc pe ala mic, dar nu suport incultura.

  Comentariu by Anonim — 4 aprilie 2017 @ 12:41

 18. erata Pavarotti

  Comentariu by Anonim — 4 aprilie 2017 @ 12:42

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress