Mangalia – politica locală

25 martie 2017

Băisan DĂ PE FAŢĂ situaţia din PNL Constanţa! A vorbit despre banii din campanie şi documente „fabricate” noaptea „ca hoţii”!

Filed under: PNL — lucian visa @ 18:17

În cadrul unei conferințe de presă susținută de către consilierul județean Cristy Băisan, au fost lansate mai multe acuze la adresa mai multor persoane din funcții de conducere a Partidului Național Liberal Constanța și nu numai.

Cristy Băisan cere demisiile din funcții ale lui Gheorghe Dragomir, Septimiu Bourceanu, Robert Boroianu, Gheorghe Muhscină, Marilena Dragnea și Gabriela Tomescu. Cele mai pronunțate acuze sunt la adresa liderului Dragomir și a lui Robert Boroianu. „Gheorghe Dragomir a promis că se retrage din fruntea PNL Constanța și că vrea să predea ștacheta și el să medieze asupra procesului democratic organizat de alegerile interne. Ceea ce nu a spus Gheorghe Dragomir este că nu vrea să predea ştacheta oricui, ci lui Robert Boroianu.

Și ce nu a mai spus Gheorghe Dragomir este că nu vrea să plece din viața politică, ci că țintește o poziție de vicepreședinte la nivel național. Iar pentru a fi în măsură să își negocieze această poziție, are nevoie să controleze în totalitate delegația care va merge din partea Constanței la alegerile din 17 iunie. Aici este miza. Gheorghe Dragomir îl promovează pe Robert Boroianu într-un mod în care numai Trahanache a lui Caragiale mai putea fi promovat. Iar dacă tot îi pronunț numele, aș dori să spun de ce îi cer demisia lui Robert Boroianu. Robert Boroianu, într-un mod nestatutar a devenit în vara anului trecut trezorier al PNL Constanța.

Trezorierul este cel care gestionează banii în partid.Conform statutului, trezorierul are obligația de a prezenta organizației lunar un raport de trezorerie astfel încât membri partidului să cunoască situația financiară a partidului. În ciuda faptului că am cerut în mod repetat să ni se prezinte o situație la zi a banilor din interiorul filialei, acest raport de trezorerie niciodată nu a fost prezentat. În anul 2016, au avut loc două campanii electorale. În interiorul campaniei electorale și în precampanie, sumele de bani nu sunt mici, din contră, sunt foarte mari.

Nu discutăm de 5.000 de euro sau de 10.000 de euro, discutăm de câteva sute de mii de euro. Faptul că nu s-a făcut această descărcare de gestiune, îmi dă voie să fiu foarte circumspect vizavi de modul în care banii au ajuns în partid și modul în care banii au plecat din partid”, a punctat Cristy Băisan.

A motivat și celelalte demisii cerute. „Solicit demisia secretarului general, Septimiu Bourceanu și secretarului general adjunct, Gabriela Tomescu. Ceea ce face la ora actuală secretarul general este la limita legii, nu la limita statutului! Prin acel secretariat, la ora actuală, noaptea, se fabrică documente, care viciază procesul de alegeri interne! Solicit retragerea din comisia de organizare a alegerilor a doamnei Marilena Dragnea! Este într-o incompatibilitate morală, atâta timp cât își dorește să fie și candidat la funcția de președinte al organizației Năvodari! PNL are resursa umană capabilă să o înlocuiască din acea poziție”, a mai spus Cristy Băisan.

De aemenea, consilierul Cristy Băisan punctează clar că în județ situația stă într-un mod îngrijorător, căci oamenii nu sunt lăsați să își poată exercita dreptul la vot în cadrul filialei locale. Mai mult, acesta acuză de vicierea procesului electoral. „În organizații mari: Mangalia, Medgidia, Năvodari, Cernavodă; asistăm la o viciere profundă a procesului electoral intern care se manifestă printr-o blocare a accesului membrilor PNL la vot! Tot noaptea, în interiorul filialei județene se fac liste cu membri care au voie să voteze, printr-o interpretare incorectă a statutului!

Trăim un paradox, într-o localitate cum este Medgidia, cu 40.000 de locuitori, vedem că, la vot, pentru alegerea președintelui organizației, vor participa 56 de membri! Într-o localitate cum este Mangalia, la vot vor avea acces puțini peste 100 de membri! Sunt organizații vechi și mari, cu sute de membri! Cerința conducerii PNL a fost ca acești membri să aibă un cuvânt de spus, numai că li s-a luat dreptul la vot! La Medgidia, într-un mod total abuziv, s-a blocat dreptul membrilor de a-și plăti cotizațiile! Există peste 200 de membri care s-au dus la sediu să își plătească cotizația și li s-a refuzat acest lucru! Aceeași situație și la Năvodari”, a subliniat consilierul județean.

Desigur, el preciează că există o situație delicată și la organizația municipală. „Organizația condusă de senatorul Vergil Chițac asistă la reversul medaliei: după aproape un an de zile de periere a membrilor PNL, la nivel de municipiu, s-a ajuns la concluzia că are aproape 300 de membri activi și implicați. Întrucât președinția municipiului trebuie să ajungă într-un mod autocrat în dreptul unei persoane desemnate și nu votate, am asistat la înscrieri peste noapte a peste 500 de noi membri în această organizație!

Membri care nu pot fi identificați, care nu au fost implicați în campaniile electorale, care nu au trecut pe la partid, dar care au fost aduși în organizație cu rolul de a vicia rezultatul alegerilor interne! Asistăm la un proces de alegeri profund viciat, care urmează să producă niște lideri nedoriți de marea masă a partidului. Aceasta nu este o competiție internă, când nu ai contracandidat în 65 de organizații din 70, nu putem vorbi de competiție internă! Când blochezi accesul membrilor la vot, nu poți vorbi de legitimitatea alegerilor! Din discuțiile pe care le am cu organizațiile, trebuie să spun că nemulțumirea membrilor este la cote alarmante!”, a mai adăugat Băisan.

Claudia CORBU, Replica 25.03.2017

3 Comments

 1. Cineva încearcă să amestece apa din piscină cu linguriţa.
  Mai discutăm peste 3 ani… Dacă va mai exista PNL-ul…

  Comentariu by Părintele Frecţie — 26 martie 2017 @ 11:53

 2. http://www.cotidianul.ro/niste-europeni-gogonati-298313/

  Comentariu by nabuco — 26 martie 2017 @ 18:36

 3. 17.10.2016
  Ora estimata: 12:00
  Complet: F.5
  Tip solutie: Admite cererea
  Solutia pe scurt: Hot. Admite cererea formulată de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa. Dispune ca pasivul debitoarei SC Avagenic SRL, în cuantum de 446.508 lei, să fie suportat de pârâtul Vucea Dan. Sumele obţinute prin executare împotriva pârâtului vor intra în averea debitoarei SC Avagenic SRL şi vor fi destinate acoperirii pasivului.
  Document: Hotarâre 1894/2016 17.10.2016

  10.10.2016
  Ora estimata: 08:30
  Complet: F.5
  Tip solutie: Amână pronunţarea
  Solutia pe scurt: Înch. Amână pronunţarea la data de 17.10.2016
  Document: Încheiere – Amânare iniţială a pronunţării 10.10.2016

  06.06.2016
  Ora estimata: 08:30
  Complet: F.5
  Tip solutie: Amână cauza
  Solutia pe scurt: T: 10.10.2016
  Document: Încheiere de şedinţă 06.06.2016

  11.04.2016
  Ora estimata: 08:30
  Complet: F.5
  Tip solutie: Amână cauza
  Solutia pe scurt: T: 06.06.2016 – pt. administrarea de probatorii
  Document: Încheiere de şedinţă 11.04.2016

  Căi atac

  Comentariu by ION — 27 martie 2017 @ 3:09

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress