Primarul Cristian Radu a pierdut, definitiv, recursul dosarului pe care l-a înaintat în instanţă la finele anului trecut, împotriva fostului director al ADPP Mangalia, Cătălin Cornaci, la Curtea de Apel Constanta. Acesta câştigase, anterior, procesul prin care solicita repunerea sa în funcţie, după ce edilul local decisese, prin Dispoziţia nr. 20, suspendarea Contractului său de Management, înregistrat sub nr. 55.797 din 16.04.2009.
Atât Cătălin Cornaci, cât şi prefectul judeţului de la vremea respectivă, Ion Constantin, au atacat decizia de suspendare din funcţie a directorului general al ADPP Mangalia. Dosarul numărul 1117/118/2016 a primit şi o decizie favorabilă reclamanţilor, în iulie 2016, din partea Tribunalului Constanţa, primarul Radu fiind obligat, la acea vreme, la plata a 1.500 de lei cheltuieli de judecată, precum şi repunerea în funcţie a lui Cătălin Cornaci.
Cristian Radu a continuat, însă, bătălia începută împotriva fostului director, formulând recurs în luna noiembrie, însă, pentru a doua oară, instanţa de judecată i-a arătat că decizia de concediere a directorului a fost una ilegală (facsimil).
editiadesud.ro 21.03.2017
http://www.cugetliber.ro/stiri-cultura-educatie-controversa-bullying-de-la-o-simpla-injurie-la-arme-si-moarte-314884
Comentariu by nabuco — 21 martie 2017 @ 18:17
Era de asteptat sa castige si recursul, concedierea a fost abuziva.Nu mai facea pe placul boierului, sa vedem acum…Ar trebui sa-i faca plangere penala pentru abuz in serviciu, daca nu i-o fi facut deja, asa scapa Mangalia de praduitori.
Comentariu by dana — 22 martie 2017 @ 6:27
DUMNEZEU A FACUT DREPTATE,A FOST DISTITUIT ABUZIV,SA FOLOSIT DE EL .ASA PROCEDEAZA SI CU ALTII,NIMIC NOU SUB SOARE.
Comentariu by anonim — 22 martie 2017 @ 7:08
Dacă i s-a strâmbat gura aia rea mai rău de cât era este din cauza sufletului urât. Degeaba se-mbracă în ițari de marcă că tot polițist cu rea credință a rămas. Probabil că e prima înfrângere mai vizibilă. Vor mai urma! Dumnezeu e mare! Hai cu DNA-ul! Amin!
Comentariu by Popa Nartea — 22 martie 2017 @ 13:15
Doar ce castigase Doru Colgiu concursul ( vorba vine concurs ca era aranjament) pentru ocuparea postului de director la noua Directie de Cultura si Sport din primarie, avand in sfarsit un statut oficial de functionar public , cand, surprize –surprize postul, se scoate iar la concurs pentru 10-13 aprilie, conform site-ului primariei.
http://mangalia.ro/wp-content/uploads/2017/03/Anunt.pdf
Comentariu by Marian Vasile — 22 martie 2017 @ 14:07
@3:
Cel mult, se poate spune că Justiţia a făcut dreptate. „Şeful” are obiceiul să lase abuzurile să se întâmple, ca să le pedepsească el… pe lumea celalaltă.
Comentariu by Părintele Ocupaţie — 22 martie 2017 @ 16:21
pt.5
A renuntat Colgiu la cultura pentru ca devenea functionar public si era nevoit sa-si dea demisia din functia de presedinte CA Goldterm! In plus era nevoit sa renunte si la contractele de miliarde pe care le incaseaza lunar de la primarie. Asa ca si-au dat seama si si-au revizuit tehnica de furat!Probabil ca o vor aduce la Cultura pe mama lui Colgiu sau a lui Dumitrana! Ca pe soacra lui piticu’ nu mai au cum.
Comentariu by Anonim — 22 martie 2017 @ 21:05
Comentariu by anonim — 23 martie 2017 @ 7:52
Comentariu by anonim — 23 martie 2017 @ 7:57
Vor mai urma alte hotararii asemenea pentru ca tot ce a facut primarul a fost ilegal.Nu s-a urmarit decat interesul personal al primarului care tot ce a facut a fost facut cu rea credinta si intentie.Speram ca si DNA-ul si Parchetul sa dea drumul la dosarele pe care le are in lucru cu Radu Cristian si acolitii sai.Sunt dosare de furt,abuz in serviciu,delapidare,prejudicierea bugetului local s.a..Unele dosare (plangerii) sunt de peste un an si jumatate si nu s-a miscat nimic ,ceea ce arata ca are pile la DNA,si alte institutii ale statului, cum afirma apropiatii sai.
Atentie latul se strange si cei care mai puteti(colaboratorii apropiati)plecati cat mai repede.
Comentariu by VUCEA DAN — 23 martie 2017 @ 9:02
http://www.replicaonline.ro/cristian-radu-312253/
Comentariu by nabuco — 23 martie 2017 @ 13:32
Dar cind pun in fuctiune cele 70 de camere de luat vederi?Parca era vorba de august 2016!
Comentariu by doru — 23 martie 2017 @ 13:55
cred ca era vorba de mai mult de 70 de camere…cam 300
http://www.replicaonline.ro/mangalia-si-statiunile-din-sudul-litoralului-impanzite-de-300-de-camere-video-217247/
Comentariu by RED — 23 martie 2017 @ 14:53
Pai au fost platite cam vreo 360 dar intre timp s-au cam furat din ele chiar si cele nemontate ori necumparate.
Toate dispar din Mangalia mai ceva ca in triunghiul Bermudelor, statui, dalele cu numele artistilor, popici metalici, banci stradale , cosuri de gunoi, palmieri, copaci, garduri vii, borduri, camere de luat vederi, becuri stradale, decoratiuni electrice de Crăciun sau canalizarea din parcul Eva Green. Au mai dispărut toti directorii de crese si gradinite, bugetul scolilor si multe altele.
Dar aici fata de Bermude sunt si aparitii ciudate. Astfel spatiul verde de a orasului, verficat de arhitectul sef, ala cu nota de 3,5 la titularizare, s-a dublat asa ca firma lui Fasole primește de doua ori mai multi bani pentru decolorarea gazonului de Sudan. Aleea Teilor prin proiectul de reabilitare cu fonduri UE, platita in final mai mult din bugetul local, si-a triplat lungimea. Morții ies din cripte și merg la serviciul social sa-și ia pachetele. Mangaliotii cu drept de vot de pe listele electorale sunt aproape la fel de multi ca cei de la recensamant desi cei sub 18 ani nu voteaza. Gunoiul colectat pe categorii in ghenele de gunoi subterane se amesteca subit pana sa ajunga la groapa de la ,care pentru masinile Polarisului e mai aproape ca cea de la Arsa.
Primarul are deja un teleportor personal cu care ajunge la Mangalia cand ploua, cand e viscol ori alte clamitati sau evenimente la care e rost de interviuri si declaratii, desi se afla cu familia in concediu prin cele strainataturi.
Comentariu by Marian Vasile — 23 martie 2017 @ 15:41
http://editiadesud.ro/?p=25548
Comentariu by Anonim — 23 martie 2017 @ 16:53
Autorizatia de functionare (aviz program orar)pentru agentii economici care isi desfasoara activitatea pe propietati private este contrara prevederilor legale .Astfel OG 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata actualizata si republicata 2015, la art.6 arata clar:,,(1) Comerţul în zone publice se desfăşoară în structuri de vânzare cu sediu fix sau ambulant.
(2) Exercitarea activităţii de comercializare în ZONE PUBLICE(comerţ în zone publice – activitatea de comercializare a produselor şi serviciilor, desfăşurată permanent sau sezonier în pieţe, târguri, oboare, pasaje publice, porturi, aeroporturi, gări, autogări, drumuri publice şi străzi sau orice zonă de altă natură destinată folosinţei publice) este supusă acordului autorităţilor administraţiilor publice locale sau ale sectoarelor municipiului Bucureşti, după caz, cu respectarea regulamentelor proprii ale acestora şi a planurilor de urbanism .
Referitor la acel Aviz program de functionare, aceeasi lege prevede urmatoarele:
,,Art. 8
Structurile de vânzare cu amănuntul şi cele în care se prestează servicii de piaţă pot fi deschise publicului în toate zilele săptămânii. Fiecare comerciant îşi stabileşte orarul de funcţionare cu respectarea prevederilor înscrise în legislaţia muncii şi cu condiţia respectării reglementărilor în vigoare privind liniştea şi ordinea publică, şi în conformitate cu solicitările autorităţilor administraţiei publice locale privind continuitatea unor activităţi comerciale sau de prestări de servicii, în funcţie de necesităţile consumatorilor.
Art. 9
Orarul de funcţionare se afişează la intrarea în unitate, în mod vizibil din exterior, comerciantul fiind obligat să asigure respectarea acestuia.”
Concluziile sunt clare:
-Pe propietatea privata nu este necesara autorizatia de functionare a administratiei publice(primaria),primaria autorizand numai acele activitatii de comert care se desfasoara in zone publice.
-Acel aviz program de functionare este si el in afara legii deoarece in acelasi act normativ se arata clar cum sta treaba cu programul de functionare a unei structurii de vanzare.
De vreo trei ani am adus la cunostinta celor in drept aceste prevederi legale si nu s-a luat nicio masura, ba mai mult s-a continuat s-au legiferat aceste fapte printr-o HCL Mangalia care si asta ar trebui atacata in contecios. De asemenea cred ca si taxele incasate pentru aceste autorizatii sunt ilegale.
Comentariu by VUCEA DAN — 23 martie 2017 @ 19:08