Mangalia – politica locală

15 februarie 2017

Comunicat ALDE din 15.02.2017

Filed under: ALDE — lucian visa @ 17:02

Dragi locuitori ai Mangaliei,

Consiliul Concurentei este in acord cu demersul consilierilor ALDE Mangalia, Tănase Leonard, Bociog Dragoș și Nicolae Moroianu, privind ilegalitatea HCL 114/21.12.2016, care stabilește taxe și impozite mărite nejustificat și în contradicție cu legea cu până la 300% pentru firmele cu activitate în Mun. Mangalia și care impune taxe speciale și de autorizare în mod ilegal. Petitia consilierilor ALDE Mangalia a primit un răspuns din partea Consiliului Concurenței prin care constată ca fiind corect semnalate încălcările abuzive ale Codului Fiscal și ale legislației în vigoare și în care se specifică faptul că a fost solicitată analizarea legalității acestei hotărâri de către Instituția Prefectului județului Constanța.

De asemenea, Consiliul Concurenței a transmis către Curtea de Conturi a României petiția formulată de consilierii ALDE Mangalia, cu solicitarea ca această instituție să efectueze un control cu privire la legalitatea majorării impozitelor și taxelor peste limita maximă prevăzută de Codul Fiscal și stabilirea ilegală a taxei de promovare turistică și a taxei pentru eliberarea autorizației de funcționare pentru toți agenții economici, deși Codul Fiscal nominalizează expres categoriile de activități ce intră sub incidența acestei autorizări.

Solicităm totodată consilierilor locali PNL și UNPR să nu mai voteze cu lejeritate, din obediență, proiecte de hotărâri ilegale și în detrimentul locuitorilor și agenților ecomomici din Mangalia.

Așa cum v-am transmis și anterior, vom continua demersurile nostre pentru intrarea pe un făgaș al normalității și pentru o guvernare locală în interesul cetățenilor Mangaliei, nu în interes personal, și vă vom informa permanent cu privire la rezultatele acțiunilor noastre.

Vă atașăm pentru informare răspunsul primit de la Consiliul Concurenței.

Cu deosebită stimă,

Consilierii Locali ALDE Mangalia,

Tănase Leonard

Bociog Dragoș

Moroianu Nicolae

16 Comments

 1. ALDE ÎNTRE BARE!-cacălin ! Normal ca in perspectiva desfiintarii santierului naval,s-or fi gandit ca ar fi mai bine sa-i fiscalizezae pe toti ca si carciumi ,baruri si restaurante -pen’ca ce altceva sa mai faci in Mangalia! De unde dracu sa mai stranga gologani ! Voi astia trei din ALDE local nu stiti,pen’ca n-ati apucat politica de demolare a ultimelor ramasite de privati,carora comunistii le spuneau „mandatari” ! ALDE local cu exliberali,taranisti care s-au pus in subordinea politica a tovarasului cacălin,ar trebui sa va orientati in sus ,pen’ca de acolo vine necazul tarii https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/16683986_10155781935164746_8490887589944027042_n.jpg?oh=4d9a3cea79ee7d90d2f1e7fd4ef664b0&oe=5947FC36 si cascati ochii la ordonanta 6 si 9 de unde,poate s-o mai scurge ceva banuti si pentru noi…si mult mai mult pentru hoti ! Atentie la parandarat-nu ne scoateti ochii cu prostii !

  Comentariu by I.S — 15 februarie 2017 @ 17:59

 2. Aldistii, voi nu transmiteti, ci in cel mai rau caz comunicati.
  Populisti precum Calin file de poveste. Altadata, baieti!

  Comentariu by Anonim — 15 februarie 2017 @ 19:27

 3. @2 Bine ca esti tu destept…

  Comentariu by Anonim — 15 februarie 2017 @ 22:21

 4. eu nu inteleg de ce isi bat capul baietii astia de la ALDE, pentru ca se vede ca pe stimabilii agenti econimici din orasul nostru nu ii deranjeaza majorarea taxelor cu 50%, nici faptul ca vor plati alte aiureli de taxe( promovare si autorizatii), nici faptul ca nu au fost consultati, nici faptul ca orasul a fost praduit! De fapt nu ii intereseaza cum este administrat orasul, asa ca le doresc spor la plati si la fluierat a paguba!

  Comentariu by Anonim — 16 februarie 2017 @ 0:57

 5. Cam așa este.

  Comentariu by lucian visa — 16 februarie 2017 @ 9:49

 6. De ce firmele, agentii economici care isi desfasoara activitatea in apartamentele de la parterul blocurilor platesc caldura la respectivele apartamente SUBVENTIONAT, ca cetateanul de rand cu pensie? De ce nu au trecuta nici o persoana la intretinerea respectivului apatament, desi e trafic permanent, usi de acces in bloc deschise in permanenta, etc.? Cine poate raspunde si cand se va rezolva aceasta hotie pe fata?

  Comentariu by Anonim — 16 februarie 2017 @ 16:25

 7. @6 sa se inchida toate firmele de la partere sa se aresteze hoti buticari care lasa toata ziua usa la blocuri deschise!!! sa plateasca caldura si intretinerea pe ultimi 10 ani din urma si anticipat! sa dea inapoi subventia care a furato pe ultimi 20 ani

  Comentariu by stroke — 16 februarie 2017 @ 19:16

 8. Să se închidă, nu, dar să plătească fără subvenție, da.

  Comentariu by lucian visa — 16 februarie 2017 @ 19:47

 9. ALDE ÎNTRE BARE!-cacălin : https://m.ro.sputnik.md/politics/20170204/11108822/tariceanu-ue-dezamagire.html

  Comentariu by I.S — 16 februarie 2017 @ 19:54

 10. @8 Pana la subventii mai sunt si alte „dracii” ! De pilda obtinerea unor hotarari judecatoresti si inregistrarea la Camera de Comert a mai multor firme-societati- pe aceeasi adresa-apartament ! Pentru astea la asociatie se face un…troc (nu e vorba numai de caldura-acolo sunt si alte cheltuieli comune)! Alta „dracie” e ca au „bransamente electrice” diferite din doua scari diferite…dar pe aceeasi adresa !(daca vreti un exemplu il vedeti pe colt Vanatori cu Stefan Cel Mare-unde sunt 4-5 societati !) Alta ‘dracie” este ca nu verifica nimeni chiria declarata la fisc,comparata cu cea incasata real…unde se produce un fel de dare si luare de mita,plus o inregistrare in fals in contabilitatea societatilor…cu o paguba acoperita din profitul lor ! Si cea mai tare ‘dracie” este ca toate au la baza autorizatii initiale pentru „balcoane”,dupa care alta „dracie” prin fals la notariate,acorduri de la locatari…unde cota subdiviza a locatarilor asupra terenului cumparat de ei odata cu apartamentul e data uitarii,asa cum si primaria -alta „dracie”-da uitarii faptul ca acolo s-a intrat pe domeniul public…mai mult sau mai putin si „negociat” tot la troc !

  Comentariu by I.S — 16 februarie 2017 @ 20:21

 11. ….si ca sa vin in completarea celor spuse la pct. 10:
  pe vremea lui Iorguş era in vigoare o HCL (nu ştiu dacă mai funcţionează acum)care permitea desfăşurarea activităţilor comerciale la parter de bloc cu extinderea apartamentelor pe o lăţime de 2,50m cu concesionarea acelui teren care excede cota indiviză şi cu posibilitatea cumpărării acestor terenuri după ce extinderea era gata. După ce şmecheria era făcută acea societate, din diverse motive, nu mai funcţiona acolo, în schimb totul se transforma într-un mare spaţiu de locuit cu acces din stradă sau de pe alei secundare. Exemple: blocul T1 de pe Negru Vodă, pe latura dinspre locul T2, unde omul şi-a îngrădit chir şi terenul de la parter şi şi-a facut o ditamai curtea, unul din blocurile perpendiculare pe b-dul 1 Decembrie, pe latura de est, lângă bateriile de garaje, la blocurile de lângă fostul restaurant Pelican din Saturn, cum mergi spre liceul Callatis sunt iarăsi nişte astfel de spaţii de locuit imense extinse la parter.

  Comentariu by stroke — 17 februarie 2017 @ 6:44

 12. dl I.S. sa stiti ca acolo se incaseaza cu factura foarte real la pret real pt ca nu am acceptat altfel.proprietarul a insistat sa imi dea facturas pe o suma mai mica, dar nu am fost de acord.o zi buna va doresc!

  Comentariu by pt @10 — 18 februarie 2017 @ 10:46

 13. @12 Si de ce o fi insistat ? Inseamna ca tot te arde pe undeva ! Pe cat timp ti-a acceptat contract…ca sa iti dai seama ca o sa ai si concurenti ! Cheltuielile de la asociatie sunt impartite la doi proprietari ! Sa zicem ca d-ta ai un apartament cu trei camere.Separa o camera si fa alta garsoniera cu iesire pe scara vecina ! Sa zicem ca la primarie reusesti,dar la Enel ? Nu stiu cine-ti face contabilitatea,dar te intreb unde ai aflat ca se „revinde” cu factura caldura si energie electrica ? TVA pe gogosi !

  Comentariu by I.S — 18 februarie 2017 @ 11:20

 14. @12 Era sa uit si apa unde tot la doua asociatii se plateste.Uneia dintre ele i-a fugit administratora cu banii si se scoate parleala !

  Comentariu by I.S — 18 februarie 2017 @ 11:28

 15. AI INCEPUT SA BATI CAMPII !

  Comentariu by pt @14 — 20 februarie 2017 @ 15:09

 16. Din nefericire pentru toti cetatenii din oras, I.S. nu a batut campii deloc! Tot ce a spus e foarte adevarat!

  Comentariu by Anonim — 20 februarie 2017 @ 16:53

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress