Mangalia – politica locală

7 februarie 2017

Nereguli în evidenţele financiare ale Primăriei Mangalia! Ce a descoperit Curtea de Conturi la controale

Filed under: Uncategorized — lucian visa @ 11:58

În perioada 16.09.2016 – 10.11.2016, Primăria Municipiului Mangalia a fost luată la verificat de Camera de Conturi Constanţa, în cadrul auditului financiar asupra conturilor anuale de execuţie bugetară ale Unităţii Administrativ-Teritoriale a municipiului.

În urma controlului, raportul Curţii de Conturi a arătat că fundamentarea pentru anul 2015 a veniturilor proprii s-a făcut fără a se ţine cont de gradul de realizare a veniturilor proprii programate prin bugetele anilor 2013 şi 2014. „S-a constatat că nu s-a prezentat în şedinţă publică, spre analiză şi aprobare de către autorităţile deliberative, execuţia bugetelor întocmite pe cele două secţiuni, cu scopul de a redimensiona cheltuielile în raport cu gradul de colectare a veniturilor, prin rectificare bugetară locală. De asemenea, pe parcursul anului 2015 şi până la zi, entitatea nu a diminuat lunar volumul arieratelor cu cel puţin 5%, calculat la soldul lunii anterioare“, se evidenţiază în raport.

De asemenea, inspectorii au constatat că plăţile efectuate cu titlu de taxă cauţiune ori de retract litigios, în sumă de 252.900 de lei, au fost înregistrate eronat pe cheltuielile exerciţiului bugetar 2015, în condiţiile în care aceste plăţi sunt provizorii până la pronunţarea unor sentinţe definitive pentru dosarele respective.

La nivelul Liceului Tehnologic „Ion Bănescu“ s-a constatat că valoarea lucrărilor de investiţii efectuate reprezentând reabilitare teren de sport din incinta unităţii şcolare s-a înregistrat eronat pe cheltuielile exerciţiului bugetar 2015 în contul „Cheltuieli cu activele fixe neamortizabile“, deşi amenajările la terenuri se amortizează pe o durată de zece ani.

Raportul Curţii de Conturi a arătat şi faptul că entităţile din subordinea UATM Mangalia au închiriat/concesionat bunuri aparţinând domeniului public al unităţii administrativ-teritoriale pe care le au în administrare, fără a vira la bugetul local o cotă minimă de 50%, aşa cum prevede Legea privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia, prejudiciul estimat fiind de 845.000 de lei.

În plus, s-a constatat „nerealizarea la bugetul local de venituri din taxa pe clădiri aferentă acelor spaţii proprietate publică a unităţii administrativ-teritoriale închiriate în vederea desfăşurării unor activităţi economice“, prejudiciul estimat fiind de 23.000 de lei.

În documentul publicat de Curtea de Conturi s-a mai constatat că obiectul contractului încheiat cu o unitate protejată diferă de activităţile pentru care această unitate este autorizată ca unitate protejată şi, pe cale de consecinţă, contravaloarea bunurilor livrate de către aceasta, în sumă de 36.389 de lei, nu poate fi considerată ca echivalentă cu suma datorată de Primărie către bugetul de stat cu titlu de fond de handicap, încălcându-se astfel prevederile art. 78, alin. 3, lit. b din Legea nr. 448/2006.

Nereguli în gestiunea economico-financiară a Primăriei Mangalia

În ceea ce priveşte calitatea gestiunii economico-financiare, s-a constatat că UATM Mangalia nu a emis o hotărâre de Consiliu Local pentru transmiterea către Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa a dreptului de administrare pentru imobilul în care îşi desfăşoară activitatea unitatea sanitară publică de interes judeţean.

De asemenea, raportul arată că Primăria Mangalia s-a angajat în unele cheltuieli cu onorarii avocaţi în sumă de peste 6.000.000 de lei, în condiţiile în care, prin bugetul aprobat, nu erau prevăzute resurse financiare adecvate, angajându-se în cheltuieli nelegale cu onorarii avocat pentru servicii de urmărire şi executare silită a creanţelor bugetare, deşi salariaţii Serviciului de Urmărire şi Executări Silite aveau ca obligaţii de serviciu executarea silită a creanţelor bugetare, prejudiciul estimat fiind de 50.000 de lei.

Mai mult, inspectorii au constatat angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata nelegală a unor cheltuieli cu onorarii avocaţi, în condiţiile în care serviciile nu au fost corect evaluate, onorariile fiind calculate pe baza unor valori nefundamentate, prejudiciul estimat fiind de 691.000 de lei, dar şi plata nejustificată a unor servicii de consultanţă şi comunicare în relaţiile cu publicul, cu toate că instituţia avea compartiment de comunicare, cu un post de inspector încadrat, iar atribuţiile acestuia acopereau problematica specifică relaţiilor publice şi comunicării, provocând cheltuieli nejustificate estimate la 325.000 de lei.

În ceea ce priveşte plata nelegală a creşterilor tarifelor privind serviciile de salubrizare prin ajustarea de preţ făcută fără a avea la bază avizul de specialitate al autorităţii de reglementare competentă, s-a calculat un prejudiciu estimat de 109.000 de lei. S-a mai constatat că Primăria a finanţat unele acţiuni nonprofit de interes general cu
nerespectarea Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, provocând un prejudiciu estimat de 562.000 de lei, dar şi acordarea eronată a unor ajutoare de urgenţă constând în
alimente şi a unor tichete de transport pe numele unor persoane decedate sau ale unor persoane care nu întrunesc condiţiile de eligibilitate.

„În ce priveşte reabilitarea terenului de sport din incinta Liceului Tehnologic «Ion Bănescu» Mangalia, s-a constatat că situaţiile de lucrări au fost acceptate la plată cu o cotă de CAS de 20,8% aplicată manoperei directe, deşi, începând cu data de 22 septembrie 2014, cota legală de CAS stabilită în sarcina angajatorului a fost în procent de 15,8%. A fost plătită nelegal suma de 1.194 de lei“, se mai arată în raport.

Pentru abaterile identificate, s-au formulat recomandări ce vizează respectarea prevederilor legale privind încasarea veniturilor, efectuarea cheltuielilor, organizarea evidenţei contabile şi a sistemelor de control intern. „Abaterile constatate se află în stadiu de valorificare“, se subliniază în raport.

Document

Adriana Mihai, Ziua de Constanța 07.02.2017

40 Comments

 1. http://www.cugetliber.ro/stiri-economie-avertismentul-anaf-pentru-cei-ce-gestioneaza-banii-publici-311166?utm_source=cugetliber&utm_medium=site&utm_content=sectiune-Economie&utm_campaign=Articole%20sectiune%20Economie

  Comentariu by nabuco — 7 februarie 2017 @ 12:11

 2. Pai da.pentru ca s-a uitat de ordonanta 55-ulterior abrogata,dar care si-a facut efectele,in principal formarea grupurilor infractionale,dupa principiul „PARANDARAT CONTRA ALBIRE si restul pentru voi” ! A urmat ordonanta 6 si ordonanta 9,unde se initiase :angajati plati cu plata ciorii de pe gard ! Cioara urma sa fie d-na Saideh care are la dispozitie ,dati pe ascuns prin ordonanta 6 -6.5 miliarde de euro ! Au modificat legea finantelor publice…dar n-au cascat ochii la asta: „Pentru anul 2017, angajarea cheltuielilor pentru finanţarea acţiunilor anuale se face în limita creditelor bugetare aprobate, cu excepţia acţiunilor pentru care prezenta lege prevede distinct credite de angajament”.

  Comentariu by I.S — 7 februarie 2017 @ 13:39

 3. PS -Ordonanta 13 urma sa spele !

  Comentariu by I.S — 7 februarie 2017 @ 13:42

 4. Am urmarit azi pe camera web de la camera dezbaterea la buget ! Na-ti vazut asa ceva ! Numararea voturilor-cu mana sus,la vedere,se face in 2-3 secunde ! Toate erau asa: 104 pentru 188 impotriva la amendamente ,dupa care se vota forma initiala…intro secunda !

  Comentariu by I.S — 7 februarie 2017 @ 13:49

 5. Scuze „n-ati” !

  Comentariu by I.S — 7 februarie 2017 @ 13:50

 6. http://www.cotidianul.ro/tariceanu-stau-si-ma-intreb-ce-era-in-capul-presedintelui-295784/

  Comentariu by nabuco — 7 februarie 2017 @ 14:02

 7. @6 Iar scoateti aici diversiunea Cotidianului ! Tovarasul Troscoviceanu vorbeste de parlament ca si stat ! Fals !Zic sa facem o mica lamurire ! Parlamentul nu reprezinta STATUL ! Parlamentul este un „cumul” de interese,cu reprezentanti care sunt alesi democratic prin vot si dau legi ! (de aici si faptul ca nu toate legile au legatura cu logica si asentimentul tuturor !)(atentie ca si o grupa de sindicat reprezinta tot un „grup de interese”) Statul este reprezentat de guvern si de presedinte ca parte componenta a executivului ! Statul nu ia masuri,numai conform cu asentimentul parlamentului,ci spre exemplu „masuri coercitive” stabilite de sistemul juridic,chiar si impotriva…parlamentarilor ! Deci majoritatea in parlament (chiar si mai mare de 50 % a unui partid-nu 18% ca la noi !) nu inseamna…puterea statului ! PSD-eii sunt indusi in eroare,gandindu-se probabil la fostul partid stat PCR !Pe de de alta parte tin sa felicit conducerea partidului ,in special DRAGNEA -pe care,personal il consider „un erou” national” pentru ca a reusit sa faca pentru tara, in scurt timp- ce nu au reusit tinerii cu piepturile goale in fata armelor in ’89 !

  Comentariu by I.S — 7 februarie 2017 @ 14:53

 8. …”Păi în momentul în care tu însuți ești condamnat pentru modul în care ai obținut niște case, ai o problemă că nu ai restituit cei 300.000 de lei statului pe care i-ai încasat necuvenit, nu se știe dacă ți-ai plătit impozitele pentru meditații, poți să vii și să dai lecții Parlamentului sau altora?”…
  http://www.agerpres.ro/politica/2017/02/07/tariceanu-sunt-dezamagit-de-discursul-presedintelui-toti-liderii-politici-ar-trebui-sa-gaseasca-calea-catre-dialog-13-07-55

  Comentariu by nabuco — 7 februarie 2017 @ 15:05

 9. Eu zic sa lasati lectiile politice pentru Tov Mazilu ! Neamtul ala,chiar si „delicvent”,dar inca nedovedit printro hotarare judecatoreasca si daca vreti la fel ca si Dragnea,nu trebuie sa puna la index dusmani ai poporului-dusmani de clasa ! Uitati-va mai bine ce e in jurul nostru si dupa aceea vedeti caror interese facem jocul ! Am mai avut discutia asta si vad ca va puneti tot impotriva optiunii,deja asumate si de „tovarasi” catre vest ! Va stiu optiunile,formate la ICA- cotidianului ! Despre care dialog vorbiti cand „comisarii” isi asteptau musafirul,cu mainile-n buzunare si ala trebuia sa le gaseasca sala singur de la usa intrarii…in palat ! Referitor la profesori si meditatii…lasati-o moarta,chiar daca sunteti cinstit…macar vedeti ce fac altii !

  Comentariu by I.S — 7 februarie 2017 @ 15:22

 10. Pt. #9
  https://arsinte.wikispaces.com/1.Pagina+Principala

  Comentariu by nabuco — 7 februarie 2017 @ 15:31

 11. @10- https://www.facebook.com/YOUthParlamentor/videos/vb.455261974653264/701829536663172/?type=2&theater

  Comentariu by I.S — 7 februarie 2017 @ 16:15

 12. Am inteles inca din „februarie 2, 2017 @ 3:18 pm”:
  http://www.lucianvisa.ro/2017/02/02/consilierul-judetean-sabrina-maria-nedelcu-catre-protestatari-care-este-munca-voastra-si-cu-ce-cotizati-voi-la-stat-putorilor/#comment-230596

  Comentariu by nabuco — 7 februarie 2017 @ 16:22

 13. Ptr. 8
  Ar trebui sa înveți câteva chestiuni elementare când distribui mesaje, linkuri, povesti. Vezi ce înseamnă noțiunea de condamnare in sens juridic ca sa-ți descoperi greșeala pe care o face și șeful tău politic.

  Comentariu by Anonim — 7 februarie 2017 @ 19:52

 14. Deci, cat mai are de stat la primarie grupul infractional organizat din tagma si dupa modelul Mazare-Constantinescu? Aia sunt la beci si astia inca mai rezista? Praduiala maaa gasca constanteana, pana cand ma nenorocitilor???Mangalia este imputita, pustie si dezolanta, ati stricat o perla de oras, nu avem strazi, iluminat, locuri de munca, nu mai avem nimic.Va bateti joc de cetatenii acestui oras, va doare undeva de cetateni, va pasa doar de voi sa va umpleti sacii. DNA SA VINA SA VA IA, DNA SA VINA SA VA IA!!!! HUOOO, HUAAAA, DEMISIAAA!

  Comentariu by dana — 8 februarie 2017 @ 7:13

 15. i-a uns bine Radu pe astia de la curtea de conturi si l-au acoperit cat au putut. dar habar n-are ce-l asteapta si pe el si pe astia de la curte care il acopera. acusica in curand.

  Comentariu by Anonim — 8 februarie 2017 @ 8:36

 16. Pt.15
  Sunt prietenii lui Radu.Toti functionarii cu functii de conducere spun ca nu le este frica de Curtea de Conturii deoarece domnu primar este prieten cu sefii de la curte si nu au ce sa le faca,Fapte grave (infractiunii) nu sunt trecute in raport.Se pare ca au dreptate aceei functionarii.

  Comentariu by VUCEA DAN — 8 februarie 2017 @ 9:48

 17. … „Dl. Văcăroiu, președintele Curții de Conturi, zice și el că a rămas cu așa de puțini bani în bugetul de anul ăsta că va trebui să dea afară inspectori de la Curtea de Conturi, instituție care „deranjează pe toată lumea”.

  Sunt cu totul de acord cu acești domni, desi i-am tot pus pe lista neagră și am tot avut procese cu ei, ba dlui președinte al Curții de Conturi i-am poprit și salariul la un moment dat (ce țară). Trebuie o anticorupție mai eficientă, una în care dl. Iordache să nu mai poată legifera cu dedicație pentru șefii săi și contra interesului public.” …
  http://www.romaniacurata.ro/demisia-lui-iordache-pe-urma-vedem-cum-stam-cu-anticoruptia/

  Comentariu by Anonim — 8 februarie 2017 @ 10:17

 18. @17

  Comentariu by nabuco — 8 februarie 2017 @ 10:17

 19. @17- http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-21596343-calin-popescu-tariceanu-asteptat-instanta-suprema-dosarul-care-este-acuzat-marturie-mincinoasa-favorizarea-infractorului.htm

  Comentariu by I.S — 8 februarie 2017 @ 11:28

 20. @17 Dar si din cotidianul-pen’ca e mai „credibil” : http://www.cotidianul.ro/calin-popescu-tariceanu-a-ajuns-la-iccj-295834/

  Comentariu by I.S — 8 februarie 2017 @ 11:33

 21. x3pqd0 atnviwfsppde, [url=http://pzyfbxwtsoxv.com/]pzyfbxwtsoxv[/url], [link=http://nqxtlxwfamni.com/]nqxtlxwfamni[/link], http://ewchwnestshw.com/

  Comentariu by injsxadm — 8 februarie 2017 @ 12:10

 22. Pt. I.S.,parlamentul reprezinta ROMINIA,adica tara cetatenilor romini loiali Rominiei.

  Comentariu by doru — 8 februarie 2017 @ 12:45

 23. Lume,lume ! Hai sa ne mai lamurim cum e cu curtea de conturi si ce spune aceasta : https://republica.ro/nicolae-vacaroiu-da-cifra-exacta-a-jafului-un-interviu-cat-un-denunt-penal

  Comentariu by I.S — 8 februarie 2017 @ 14:07

 24. Pt. #22
  http://www.stareanatiei.ro/2017/02/circ-cu-aplaudaci/

  Comentariu by nabuco — 8 februarie 2017 @ 14:24

 25. @22 E multi alde pulimea taichii care scriu „Rominia” si dupa moartea lui Ceausescu nu recunosc niciun presedinte,fiind considerat si invitat cu :”iesi afara javra ordinara” care nu aplica „partidul stat” ! Pana si romii(vezi-tot cu „i”) asculta de stabor,de rege „international”…dar recunosc autoritatea presedintelui ! Uite,sunt convins ca nici culorile tricolorului nu le stii si daca le stii, scriele aici repede !

  Comentariu by I.S — 8 februarie 2017 @ 14:48

 26. @22-Scuze scrie-le ! In orice caz vreau sa inveti macar acum ca tricolorul nu este rosu,galben si albastru cum ti s-a cantat 70 de ani,dupa care mai intai rosu-culoarea partidului ! Tricolorul asezat astfel il vezi si acum deasupra capetelor generalilor din M.I arborat in necunostinta de cauza si incalcand chiar ei prin contraventie insemnele de stat !

  Comentariu by I.S — 8 februarie 2017 @ 15:09

 27. @24- Adevaratul circ-ala care doare-s-a produs azi in parlament intre Base si Tariceanu ca doi vechi colaboratori intru aiureala tugulanilor din parlament…dar si de aici ! Si inca nu a fost tot pen’ca ala spune ca daca el presedinte stia numai 10 % din informatii va dati seama cat stiu Dragnea si Tariceanu ! In privinta lui Predoiu de la liberali si eu sunt de acord ca a fost tartorul initial al acestor ordonante,pe care le-a „negociat” cu „sobolanul roz” psd-ist !

  Comentariu by I.S — 8 februarie 2017 @ 15:23

 28. http://stirileprotv.ro/stiri/politic/cascadorii-rasului-in-parlament-cu-trioul-basescu-dragnea-tariceanu-schimb-de-replici-haioase-la-motiunea-de-cenzura-vid.html

  Comentariu by Anonim — 8 februarie 2017 @ 16:43

 29. http://www.acad.ro/com2017/apelAR/d0208-ApelAR.pdf

  Comentariu by nabuco — 8 februarie 2017 @ 16:49

 30. @29 Bla bla bla…pentru pace si liniste ! Chiar daca urmeaza sacrificarea lui Ciordache,nu vor inchide ochii strazii ! Urmeaza asaltul la palat !

  Comentariu by I.S — 8 februarie 2017 @ 17:41

 31. http://www.replicaonline.ro/cristian-radu-307520/
  &
  http://www.mangalianews.ro/wp-content/uploads/2017/02/BalCaritabilRotaryMangalia2017.jpg

  Comentariu by nabuco — 9 februarie 2017 @ 13:33

 32. @31-E clar ! Suntem trecuti din realitatea la vedere…in virtual ! Da’ binenteles cu sume consistente,catre firmele alor nostri ! Trebuia contracarata parerea sudorului din santierul naval, care era convins ca administratia locala lucreaza „transparent” mai ceva decat sticla de la masca lui !

  Comentariu by I.S — 9 februarie 2017 @ 14:54

 33. Pentru opozanti li se cumpara ochelari prin care toti hotii sa fie vazuti…dupa gratii : https://sareinochi.files.wordpress.com/2012/06/ochelarii-lui-nastase.jpg

  Comentariu by I.S — 9 februarie 2017 @ 14:56

 34. http://www.conteledesaintgermain.ro/manipulare-dulce-evadare-2/08-02-2017

  Comentariu by nabuco — 9 februarie 2017 @ 16:28

 35. @34- Unde dracu mai vor sa „evadeze” manipulatorii,cand vad in strada,in postura de manipulati-oameni mai destepti decat ei ! Dulce evadare in postura de mineri mascati ! Multinationale…agenturile straine,bla bla neocomunist ! Domnule,daca din Timisoara,de exemplu,pleaca blamatii aia care asigura locuri de munca,vor ajunge si ei mai rau ca teleormanenii ! Unora le vine „lumina de la rasarit” dar vor bunastare occidentala ! Ce le trebuie „nababilor” nostri,imbogatiti prin furt,modele concurente…mai ales cand acestea impun prin „directive” legi anticoruptie ! Eu zic sa-l mai puricati pe Chomski la partea aia cu sindicatele anarhiste !

  Comentariu by I.S — 9 februarie 2017 @ 18:11

 36. Ce se cere in strada ? Le postez mai jos,cu rugamintea sa le citeasca si psd-istii,pentru ca li se adreseaza si lor ! Nu este vorba de programul guvernului !(București, 07.02.2017) Inițiativa România – Comunicat de presă
  Inițiativa România – Listă revendicări după abrogarea OUG 13
  Inițiativa România constată că politicieni aflați la vârful Guvernului sau Parlamentului ignoră în continuare vocea societății civile, declarațiile clare și ferme ale instituțiilor judiciare și apelurile Comisiei Europene și ale principalilor aliați ai României pentru protecția luptei anticorupție și asigurarea integrității funcției publice.
  Având în vedere tentativele de a zădărnici tragerea la răspundere penală și executarea unor pedepse în folosul unor politicieni inculpați sau condamnați pentru fapte de corupție, atitudinea din ce în ce mai ostilă a unor membri ai coaliției guvernamentale față de aliații europeni și americani, punerea în pericol a locului României în UE și NATO și încălcarea cu intenție a principiilor statului de drept,
  Inițiativa România cere:
  1. Guvernului să retragă imediat din Parlament proiectul de lege privind grațierea colectivă;
  2. Parlamentului să repună de urgență în situația anterioară legislația în materie penală (respingerea în procedură de urgență, prin lege, a OUG 13 și aprobarea prin lege a OUG 14);
  3. Angajamentul scris și public al partidelor parlamentare că nu vor mai modifica legislația penală decât strict în limitele deciziilor Curții Constituționale;
  4. Demisia ministrului Justiției, Florin Iordache;
  5. Demisia ministrului de Externe, Teodor Melescanu;
  6. Demisia președinților camerelor Parlamentului, Liviu Dragnea și Calin Popescu Tariceanu.
  Încurajăm majoritatea membrilor onești ai Partidul Social Democrat să facă toate demersurile politice interne să decupleze actul guvernamental de interesele și presiunile celor câțiva inculpați sau infractori condamnați care vor să deraieze România de pe drumul valorilor democratice și al statului de drept și să arunce în aer lupta împotriva corupției pentru interese personale.
  Membrii Inițiativa România își exprimă recunoștința față de români pentru implicare, pentru determinare, solidaritatea demonstrată și încrederea în toți cei care ne-au fost alături. Românii și-au exprimat credința în valori și principii democratice și au cerut respect față de statul de drept, legi și anticorupție, bună guvernare. Nu vom obține tot ce vrem astăzi, mâine sau poimâine, dar aceste cerințe minimale trebuie îndeplinite pentru a restabili încrederea în instituțiile democratice și pacea socială.

  Comentariu by I.S — 9 februarie 2017 @ 18:42

 37. Va mai informez ca cel putin 2 sau 3 consilieri locali fac pozitie comuna in aceasta INITIATIVA si chiar sunt semnatari ai unei motiuni ! (chiar daca unul dintre ei ridica mana intro veselie in „grupul infractionar” !)

  Comentariu by I.S — 9 februarie 2017 @ 18:54

 38. poate conteaza !

  08.02.2017
  Ora estimata: 09:00
  Complet: F5
  Tip solutie:
  Solutia pe scurt: HOTĂRÂRE 08.02.2017 În baza art.298 Cod penal cu aplicarea art.308 Cod penal, a art.309 Cod penal, cu aplicarea art.5 Cod.penal, pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave condamnă pe inculpatul LEONTE DAN VALERIU, la pedeapsa de 1(unu) an închisoare. În baza art.67 alin.1 Cod penal raportat la art.66 alin.1 lit.a şi b şi g Cod penal: Aplică inculpatului LEONTE DAN VALERIU pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor de fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice (art.66 lit.a Cod penal) şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat (art.66 lit.b Cod penal) şi dreptul de a ocupa funcţia de expert contabil de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii(art.66, lit.g Cod penal) pe o durată de 3 ani. În baza art.65 alin.1 Cod penal, Aplică inculpatului LEONTE DAN VALERIU pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit. a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice) şi b (dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) Cod penal şi dreptul de a ocupa funcţia de expert contabil de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii(art.66, lit.g Cod penal). În baza art.91 şi art.92 Cod penal, Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an închisoare aplicată inculpatei LEONTE DAN VALERIU pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, ce curge de la rămânerea definitivă a sentinţei penale de condamnare. În baza art.93 alin.1 Cod penal, Pe durata termenului de supraveghere inculpatul LEONTE DAN VALERIU trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; În baza art.93 alin.2 Cod penal, Impune inculpatului LEONTE DAN VALERIU obligaţia de a nu părăsi teritoriul României fără acordul instanţei. În baza art.93 alin.3 Cod procedură penală, Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul LEONTE DAN VALERIU va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Muzeului de Artă Constanţa sau Biblioteca Judeţeană Ioan N. Roman Constanţa, pe o perioada de 60 zile. În baza art.404 alin.2 Cod procedură penală, Atrage aten?ia inculpatului Leonte Dan Valeriu asupra dispozi?iilor art. 91 alin.4 Cod penal şi art.96 Cod penal referitoare la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul nerespectării măsurilor de supraveghere, a neexecutării obliga?iilor ce îi revin sau săvâr?irii unei noi infrac?iuni pe parcursul termenului de supraveghere. În baza art.68 alin.1 lit.b Cod penal, Pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor începe de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei. Pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit. a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice) şi b (dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) Cod penal şi dreptul de a ocupa funcţia de expert contabil de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii (art.66, lit.g Cod penal) se va executa numai în caz de anulare sau revocare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Menţine măsura sechestrului asigurător impus asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatului Leonte Dan Valeriu, impusă prin ordonanţa nr.941/P/2013 din data de 10.12.2014 (f.2-4, Vol.2 dosar urm.pen.). Admite acţiunea civilă formulată de Municipiul Mangalia prin Primar. În baza art.25 c.p.p., art. 397c.p.p. rap. la art. 1349 şi art.1357 c.civil: Obligă pe inculpatul Leonte Dan Valeriu la plata către partea civilă Municipiul Mangalia prin Primar a sumei de 2.644.180 lei reprezentând prejudicial cauzat acesteia. În baza art.274 alin.1 Cod procedură penală, Obligă inculpata Leonte Dan Valeriu la plata sumei de 8300 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică azi, 08.02.2017. Preşedinte,
  Document: Hotarâre 50/2017 08.02.2017

  Comentariu by ION — 9 februarie 2017 @ 19:34

 39. Spre reamintire, celor care au uitat ca la Mangalia curge lapte si miere:
  „Cristy Baisan: La Mangalia este o minoritate într-o zonă de gălăgie, dar care este contrazisă de restul comunităţi”- Ziua de Constanta, 11 Apr, 2016, citat cu tot cu greseala de ortografie.

  Asa ca, bai „restul comunitati”, va multumim!

  Comentariu by Anonim — 9 februarie 2017 @ 19:54

 40. http://www.stareanatiei.ro/2017/02/ceai-klause/

  Comentariu by nabuco — 10 februarie 2017 @ 14:27

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress