Politica locală

4 februarie 2017

LIVE TEXT. „Cred că un altfel de protest poate trimite un mesaj suplimentar guvernanților” Protestul Mămicilor, organizat la Constanța⁠

Filed under: Ştiri judeţene — lucian visa @ 17:43

De la ora 16.00, astăzi, pe platoul din fața Prefecturii Constanța sunt așteptate să participe mămicile, care vor protesta împotriva deciziilor guvernamentale.

„Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. Sâmbătă, așa cum ne-ați propus, hai să ne luăm copii de mână, în brațe, în cărucioare, pe umeri, și să facem cel mai pașnic și colorat protest. După ora 18:00, îi putem lăsa în grija bunicilor. Noi rămânem în stradă sa le apărăm viitorul!În fapt, România nu e a noastră, e a lor”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook.

Astăzi, mai multe mămici, alături de copii lor, protestează și în București.

UPDATE 5, ora 17.14

Copiii aplaudă și fluieră, mămicile au cântat imnul și platoul Prefecturii s-a umplut de desene pe asfalt. Pentru unii micuți s-a făcut ora de somn, iar mămicile încep să se retragă, însă spun că sunt cu sufletul alături de protestatari în continuare.

UPDATE 4, ora 16.43

Femeile au spus că au ales această modalitate pentru că vor să își arate solidaritatea față de manifestanții care participă de câteva zile la marșurile din Constanța și alte mari orașe ale României. Înfofolite în haine groase și cu pruncii lipiți de piept mămicile vor un protest pașnic.

UPDATE 3, ora 16.31

S-au strâns deja peste 100 de mămici și copii în fața Prefecturii din Constanța. Copiii joacă fotbal, șotronul, au baloane în mână și pancarte cu mesaje.

„Primul meu cuvânt: RUȘINE”, „Copiii iubesc România, nu hoția”, sunt doar câteva dintre mesajele pe care le transmit.

De asemenea, jandarmii au oferit copiilor popcorn și au primit de la cei mici flori.

UPDATE 2, ora 16.15

În aceste momente s-au adunat aproximativ 50 de părinți și copii. Aceștia sunt înarmați cu pancarte, fluiere și vuvuzele.

UPDATE 1, ora 13.30

Georgiana Tanaru, doctor în istorie, inițiatoarea protestului de mămici de la Constanța, spune că ideea acestui protest a venit în urma exemplului celor din București și situația personală că nu a putut participa la mitinguri din cauze ce țin de rutina de noapte firească a bebelușului ei și a oricărui bebeluș.

„Ideea a avut la bază două motivații: mai întâi, exemplul furnizat de cei de la București, care organizează, tot azi, un protest pașnic sub coordonarea celor de la #corupțiaucide, și apoi situația personală: ca mamă de bebeluș, nu am putut participa la proteste decât o dată, din cauze ce țin de rutina de noapte firească a oricărui bebeluș. Dar eram cu inima alături de protestari și am realizat că la fel ca mine sunt și alte mămici, care nu puteau participa din aceleași motive. Și mi-am dorit pentru orașul nostru, care s-a mobilizat atât de puternic în acest zile, să aibă parte de o dovadă de solidaritate și civism și din partea noastră, a mamelor. Așa s-a concretizat ideea pentru care am beneficiat de sprijinul dezinteresat al comunității online «Romania Democratică». Cred că un altfel de protest, al mamelor alături de copiii lor, poate trimite un mesaj suplimentar guvernanților: dacă au ajuns ca mamele să iasa în stradă cu ce au mai de preț pe lume, cred că trebuie să vă adresați o altă întrebare. E cunoscut rolul mamelor în istorie, în declanșarea unor mișcări de stradă, caci instinctul matern este foarte dezvoltat și se activează de urgență în caz de pericol. Acum suntem în pericol. Este o lecție de civism!”, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, Georgiana Tanaru.

Georgiana Tanaru a predat cultură civică, iar acum se află în concediu de creștere a copilului.

Cătălin PALIU Loredana IRICIUC Nicoleta BACIU, Ziua de Constanța 04.02.2017

7 Comments

 1. https://www.youtube.com/watch?v=MslvgpxNjOg

  Comentariu by lucian visa — 4 februarie 2017 @ 17:47

 2. http://www.cotidianul.ro/cred-ca-romania-nu-este-in-situatia-de-a-primi-lectii-de-democratie-de-la-niciun-alt-stat-din-ue-295653/
  … apund Trutulescu G.

  Comentariu by nabuco — 4 februarie 2017 @ 18:57

 3. SI LA MANGALIA SUNT VREO 40 DE RATACITI CARE FAC MITING.UNUL DINTRE EI A SPUS CA RADU CRISTIAN LEA CERUT SA IASA IN STRADA. MA INTREB ATUNCI UNDE E PRIMARUL SI RESTUL DE PNL-STI? EI NU SERVESC MITING,DORM LINISTITI LA CONSTANTA?! DRAGNEA SA TERMINE O DATA CU LEGEA ASTA CARE IMPARTE ROMANIA IN DOUA.M-AM SATURAT ,VREAU LINISTE IN TARA ASTA.

  Comentariu by anonim — 4 februarie 2017 @ 19:06

 4. @3 Liniste nu o sa fie niciodata. Mereu PSD-ul o sa se manance cu PNL-ul. Asta e o tara de hoti, bogati si saraci.

  Comentariu by baal — 4 februarie 2017 @ 19:11

 5. Dragnea,A3 si tv Ghita nu numai ca au reusit sa-i trezeasca pe toti,dar a reusit sa inlature si dusmani inchipuiti :https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1458197587524464&set=a.105477452796491.10616.100000027101940&type=3&theater

  Comentariu by I.S — 4 februarie 2017 @ 19:33

 6. Poza e din Replica.

  Comentariu by lucian visa — 5 februarie 2017 @ 13:13

 7. Reactia celor carora le era sila sa iasa la vo,t a fost si este total surprinzatoare atat pentru cei care au initiat-o [ in spatele oricarei miscari spontane se afla un pitic care baga batul prin gard] cat si pentru politicieni[a se citi ,,grupuri mafiote de interese”]. Nimeni nu credea ca mamaliga va mai exploda vreodata si iata ca ea a plesnit in fata tuturor golanilor care se erijeaza in facatori de politica. Miscarea a devenit prin mesajul ferm pe care il da, apartinica. El e franc : nu mai vrem sa furati si sa fim furati.Ca degetul este indreptat spre PSD, asta e altceva. De la banditul de Iliescu. mama masculina a leprelor care au colcait si mai colcaie in asa zisa politica romaneasca si pana la baiatul asta cu apucaturi de brigand numit drahnea sau dragnea [nu m-am obosit sa ii citesc numele cu o cat de mica atentie ,necum sa l memorez], haimanalele astea au facut din Romania cam ce le a taiat capul. Deviza ,,sa furam tot!” a fost invatata si aplicata cu maxima eficienta. Noi avem o experienta care va ramane in istoria judetului- domnia fanariota prin domportament si apucaturi a gastii constantinescu-mazare. Si acumm… auzi ce striga astia! Sa nu mai furati! Adica… sa nu mai furam nici noi .pnl,nici noi pmp… nici noi…! Nu , nu mai vrem sa fim furati! De nimeti! SI atunci… noi ce sa facem?! Sa va duceti dracului! Si e abia inceputul! O astfel de miscare nu s-a mai intalnit prea des in Europa.Grecii au facut zarva acum cativa ani, dar miscarea romaneasca se pare ca va ajunge la un milion de oameni in strada.Deocamdata sant pasnici. Stiu de la un prieten de al meu din SPP. Masa critica este in jur de 30.000 indivizi.Peste aceasta cifra e ,,Dumnezeu cu mila”! Repet si pentru cei care par a se bucura de fenomenul care este aparent indreptata asupra psd:Marea Muta clameaza ,,sa nu mai furati! Cine are urechi de auzit, sa auda!

  Comentariu by baronul — 5 februarie 2017 @ 14:21

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress