Politica locală

28 ianuarie 2017

Comunicat ALDE Mangalia 27.01.2017

Filed under: ALDE — lucian visa @ 13:41

Dragi cetăţeni ai Mangaliei,

Va anunţăm că astăzi 27.01.2017 consilierii ALDE Mangalia au depus şi la Prefectura Constanţa plângerea prealabilă împotriva HCL 114/21.12.2016 şi au solicitat prefectului o rezoluţie cu privire la legalitatea acestei hotărâri.

De asemenea va aducem la cunoştinţă faptul că ieri am depus o petiţie la Consiliul Concurenţei prin care am semnalat ilegalităţile conţinute de acest HCL.

Va mai informăm că  pentru şedinţa de Consiliul Local convocată pentru dată de luni 30.01.2017, aşa cum ne-a obişnuit, administraţia locală a pregătit o nouă ilegalitate. Intenţionează să  treacă cu doar 10 voturi o hotărâre de patrimoniu privind retragerea dreptului de administrare asupra activelor şi pasivelor deţinute de către SPADPP Mangalia şi SPAS Mangalia  pentru care legea spune că este nevoie de  minim 13 voturi. În cazul în care se va întâmplă acest lucru, vom face toate demersurile legale pentru a opri  abuzurile la nivelul administraţiei locale.

Cu stimă,

Consilierii ALDE – Mangalia

Tănase Leonard Florin

Bociog Ştefan – Dragoş

Moroianu Nicolae

19 Comments

 1. Anunț important pentru deținătorii de terenuri din Mangalia! Iată ce trebuie să faceți

  Primăria municipiului Mangalia informează persoanele care deţin terenuri în folosinţă gratuită şi terenuri în concesiune că, până la data de 1 martie, a.c., trebuie să depună documentaţia necesară în vederea eliberării certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire. Potrivit HCL nr.109/29.11.2016, persoanele care depun respectivele documente au obligativitatea de a finaliza construcţia în termen de maximum 3 ani de la emiterea autorizaţiei de construire. În caz contrar, conform HCL nr.109, beneficiarilor Legii nr.15/2003 şi Legii nr.50/1991 li se vor retrage dreptul de folosinţă sau concesiune asupra terenului.

  replicaonline.ro

  Comentariu by baal — 28 ianuarie 2017 @ 16:54

 2. Dar de ce va este frica de trecerea patrimoniului ? Sunt ceva interese la mijloc ? Sau numai asa , ca sa incurcati treburile orasului…

  Comentariu by Stanciu — 28 ianuarie 2017 @ 19:08

 3. Primarul vrea să adune tot in directa sa subordine. In acest fel devine un fel de stăpân absolut, consiliul local nu mai are practic nici un rol. E ca diferenta dintre o tară democratica cu structuri legislative si executive si o tara condusa de un dictator care decide totul.

  Comentariu by Marian Vasile — 28 ianuarie 2017 @ 20:20

 4. Fals. Primarul nu poate sa mai faca aproape nimic fara consiliu in ziua de azi. Chiar daca ADPP si SPAS erau separate , primarul oricum facea ce voia daca vrea , si Tusac a facut ce a vrut si Iorgus si asa mai departe. Problema este ca socialul a uitat pentru ce a fost infiintat , si paseaza multe treburi socoale altor servicii si compartimente. La fel si ADPP , ei cu spaguta si primaria cu reclamatiile , plus ca aveau si salarii mai mari. 2 contabilitati , 3 contabilitati , 3 servicii juridice si asa mai departe. Nu aici e problema. Problema e alta : Din cate s-a stabilit primariile aveau dreptul la un numar finit de angajati. Serviciile nu se puneau. Acum nu cumva ies cam multi ?

  Comentariu by Dana — 28 ianuarie 2017 @ 23:34

 5. Problema nu e că serviciile trec în subordinea directă a instituției Primarului. Problema e că primăria nu poate deduce TVA-ul, deci lucrările vor fi mai scumpe. În concluzie trebuie ca un alt serviciu, regie, societate a CL să preia sarcinile ADPP și SPAS.
  De fapt, această reorganizare este doar o epurare.
  Mai simplu ar fi ca cele două servicii să se transforme într-unul singur sau într-o regie sau societate a CL și cred că votul în CL va fi unanim. Poate ar fi o soluție asimilarea serviciilor de către Goldterm. Trebuie analizat.

  Comentariu by lucian visa — 29 ianuarie 2017 @ 15:12

 6. Chestia cu epurarea nu e cea mai importantă pentru primar. Problema este ce cele mai multe sifonări din bugetul locat s-au făcut prin cele două servicii, aparent subordonate CL dar dirijate exclusiv de primar.
  Aducerea lor în cadrul primăriei sub pretextul reorganizării/ epurării și apoi reorganizarea lor într-un alt serviciu al CL pentru a pentru a putea deduce legal TVA are ca scop principal curățarea arhivelor celor două instituții de amprentele penale lăsate de primar și gașca lui prin ele.

  Comentariu by Marian Vasile — 29 ianuarie 2017 @ 15:43

 7. Corect domnule Visa, corect domnule Marian Vasile!

  Comentariu by Anonim — 29 ianuarie 2017 @ 16:04

 8. Tendinta de epurare se vede si din faptul ca inca nu e clar pentru toti cati functionari sunt aprobati si cati cu contract. Aprobarea e tinuta la secret si se face si ceva santaj si „negocieri” pe seama asta ! Si ar mai fi ceva : nu e vorba numai de ” amprentele penale lăsate de primar și gașca lui prin ele”,ci si de alte doua „gasti” …anterioare ! Regia este o solutie,macar si pentru faptul ca e mai greu de „incalecat” !

  Comentariu by I.S — 29 ianuarie 2017 @ 16:33

 9. Lucian Visa puncteaza obiectiv. Pacat ca aici nu merge like ul. Dar cred ca analiza aia a fost deja facuta. Problema este ca daca la acea regie nu este Dan Georgescu … totul se duce de rapa. Poate Moldovanu sa faca ceva. El a carat deja o parte din patrimoniu in parterul primariei ciordind aparatele de aer conditionat si uscatorul din WC , pe timpul lui Tusac.

  Comentariu by Fane — 29 ianuarie 2017 @ 19:14

 10. http://www.stareanatiei.ro/2017/01/cristiana-anghel-mon-amour/

  Comentariu by nabuco — 30 ianuarie 2017 @ 12:05

 11. Astept sedinta cu bere si seminte. E ca un circ, ca un spectacol sedintele astea cu mincinosul si CL. Multi profesionisti gen Filip Dumitru si Linica Stan. Politicieni adevarati cu o greutate enorma in viata politica.

  Comentariu by baal — 30 ianuarie 2017 @ 12:58

 12. De cel putin 4 ani tot aud, din gura lui Cristian Radu, cuvantul “preluare”.

  Sa “preluam”:
  – Cinematografele din statiuni
  – Bazele sportive
  – Cladirea Postei vechi
  – Insula
  – Salile de sport ale scolilor
  – Muzeul
  – Casa de Cultura
  – Plajele
  – Digurile
  – Stadionul
  – Nava-muzeu Stihii
  – Padurea de la Comorova
  – Garajele, spatiile verzi din jurul blocurilor
  – Terenurile Armatei (de pe Oituz)
  – Etc

  Nu a spus clar niciodata ce vrea sa faca cu ele, dar primarul vrea sa le “preia”. Sub ce forma legala, nici el nu stie ! Ce inseamna acest cuvant d.p.d.v. legal (“a prelua”) nu a explicat niciodata!
  Doar sa le “preia” !
  Pe bune, parca ar fi infometat de “preluari”! O fi suferit saracul de mic de saracie si acum vrea sa aiba cat mai multe? O fi si asta vreo chestie psihologica!

  Acum, “preluarea” a ajuns la faza pe servicii publice. Ar vrea sa “preia” patriomoniul Seviciului Social si al ADPP, pretextand ca, “vezi draga doamne”, astea nu functioneaza corect din cauza asta. Dar cine a pus directori acolo? Cine a pus-o pe Lacramioara, pe Duca, pe Catalin Cornaci, pe Stamate, pe Marius Ilie, pe Angelescu etc la aceste servicii? Nu el i-a pus?
  Orice manual de management de anul 1 spune clar ca functionarea corecta a unei institutii nu depinde in primul rand de patrimoniul avut la dispozitie ci de echipa si de lider!
  Ce vrea acum domnul Cristian Radu? Sa-si ascunda propria impotenta manageriala in spatele unor pretexte administrative?

  Comentariu by bubu — 30 ianuarie 2017 @ 13:06

 13. @12 Pai domnul Radu Cristian oricum nu are nici o treaba cu administratia publica. El stie doar spaga sa ia, atat. Nu asta e problema, problema e cand vine odata DNA-ul la primarie.

  Comentariu by baal — 30 ianuarie 2017 @ 13:17

 14. Pt. #12
  https://www.youtube.com/watch?v=aKpRx3kTH5I

  Comentariu by nabuco — 30 ianuarie 2017 @ 13:35

 15. pt. 14

  M-am uitat cu atentie la videoclip.
  Ce vrei sa-mi spui?
  ca o sa-i creasca par blond lui Cristian Radu? Sau sani?

  Sau vrei sa-mi spui ca nu poate face STOP ?

  Da! Asta asa este! Nu mai poate face nici un STOP, e gata pornit! Si nu exista STOP pentru el!

  Nasol e cand o sa piarda mingea! Ca atunci vine „atacul” si sa vezi cum retrogradeaza in alta Divizie!

  Comentariu by bubu — 30 ianuarie 2017 @ 13:53

 16. Pt. #13
  http://mediacotiv1.freenode.ro/upload/images/original/meditatii.wgdhlo1rb5.jpg

  Comentariu by nabuco — 30 ianuarie 2017 @ 14:17

 17. http://editiadesud.ro/?p=25072

  Comentariu by Anonim — 30 ianuarie 2017 @ 17:23

 18. ptr 12 – asa sa intimplat cu preluarea centralelor termice de la toate institutiile de invatamint. A luat centrala scolii, a dat-o la goldterm. Scoala ( cu centrala ei) plateste caldura la goldterm, plus apa, plus curent….e tare minaria….Scoala de unde plateste ???? din bugetul local, ca asa e ordinul…Salariatii goldterm trebuie „sa manince si gura lor ceva”..traiasca pensionarii armatei…

  Comentariu by zek — 30 ianuarie 2017 @ 20:43

 19. Brasílico está usando os dados da HPA como suporte para sua tese de doutorado, que
  defende que os casos de Aids entre brasileiros em Londres se concentra entre os gays e recursos humanos do sexo. http://re.tap4fun.com/forum/member.php?u=304325-SVVFredric

  Comentariu by video porno bem gostoso — 3 februarie 2017 @ 5:08

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress