Mangalia – politica locală

25 ianuarie 2017

Până la toamnă, autorităţile publice locale vor să lase în picioare doar două barăci! Evacuările continuă în aprilie!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 13:40

Despre cartierul M.I. Dobrogeanu s-au scris rânduri multe de-a lungul anilor, fiind descrise în amănunt atât condiţiile de locuit, rata mare de infracţionalitate şi mizeria ce înconjoară acele clădiri inestetice, şubrede, practic un adevărat focar de infecţie. Locatarii barăcilor, în număr de peste 100, au fost şi sunt blamaţi, acuzaţi că nu muncesc, că stau doar cu mâinile întinse la ajutoarele sociale date de stat, că se ţin doar de fărădelegi (furturi, tâlhării, vătămări corporale, jocuri de noroc etc.) şi că nu îşi achită facturile pentru utilităţi. Mai mult, pe seama lor este pusă mizeria de nedescris din cartier unde se aruncă ambalaje, resturi menajere şi alte deşeuri cu miros pestilenţial.

Din păcate, soarta zecilor de copii care trăiesc în acele condiţii inumane nu impresionează, comunitatea locală nefiind sensibilă la spaţiul mic în care cresc (o încăpere adăposteşte şi 16 suflete!) şi nici la faptul că abandonul şcolar este în floare. Copiii sunt luaţi la pachet cu părinţii leneşi şi infractori, iar în viitorul apropiat vor avea şi mai mult de suferit.

După cum se ştie, anul trecut au fost evacuate 10 familii, existând hotărâri judecătoreşti definitive în acest sens.

Se aşteaptă acordul MapN pentru demolarea celor patru clădiri

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Mangalia, începând cu data de 1 aprilie 2017, vor avea loc noi evacuări puse în practică tot de către un executor judecătoresc. Până atunci, spun reprezentanţii Primăriei Mangalia, va avea loc un schimb de corespondenţă între Serviciul de Asistenţă Socială, şi MApN, întrucât în anii 80’, ministerul a dat în administrare terenul şi clădirile administraţiei publice locale de la acea vreme. Cum intenţia edilului Cristian Radu de a demola barăcile nu poate fi pusă în aplicare fără acordul MapN, se poartă discuţii şi se verifică în arhivă dacă acea zonă este sau nu cadastrată.

Oricum, până la toamnă acest schimb de informaţii şi dialog se vor finaliza astfel că din cele 6 barăci, vor rămâne în picioare doar 2. Vor fi alese clădirile cele mai rezistente, acestea urmând să fie ocupate doar de către persoanele care stau cu forme legale în Mangalia şi care muncesc. Ceilalţi locatari ai barăcilor insalubre vor fi evacuaţi şi trimişi în zonele de unde provin. Prin aceste măsuri se doreşte eliberarea cartierului de infractori, care au la activ mai multe fapte penale, în special furturi şi tâlhării.

În prezent, în acest cartier locuiesc 90 de familii, însă din luna aprilie numărul acestora se va tot împuţina până va ajunge la câteva zeci, potrivit autorităţilor publice locale. Tot reprezentanţii Primăriei Mangalia au mai precizat că în zonă vor fi construite locuinţe sociale, astfel ca orice urmă de baracă să dispară pentru totdeauna.

editiadesud.ro 25.01.2017

13 Comments

 1. Intr-un interviu acordat pentru Mediafax, domnul primar Radu Cristian a transmis ca pana la finele anului 2020, va demara si finaliza un proiect pe fonduri europene, mai precis construirea unei insule artificiale, unde vor exista hoteluri care ofera turistilor fie relaxare, sau adevarate oaze de tehnologie. Proiectul include si un tunel subacvatic care va face legatura cu insula. Deocamdata nu se cunoaste suma la care vor ajunge aceste costuri dar costurile in mare vor ajunge cam la 1,5 miliarde de euro, a mai precizat Radu Cristian. Deocamdata proiectul este in stadiul beta si oricine este interesat sa afle cat mai multe detalii, se poate informa la biroul de turism din cadrul primariei Mangalia sau la biroul purtotorului de cuvant al primarului, Romulus Dumitrana.

  Comentariu by baal — 25 ianuarie 2017 @ 16:40

 2. http://navy.ro/evenimente/2017/01/24011704/foto.php?nr_foto=11
  la „cocarde” nu ne bate nimeni …

  Comentariu by nabuco — 25 ianuarie 2017 @ 16:40

 3. jalnica e batranetea in culori tipatoare :)))

  Comentariu by anonim — 25 ianuarie 2017 @ 17:56

 4. Dragi locuitori ai Mangaliei,

  Vă aducem la cunoștință faptul că în cursul zilei de astăzi, consilierii ALDE Mangalia, Leonard Tănase, Nicolae Moroianu și Dragoș Bociog au depus la Primăria Mangalia o plângere prealabilă împotriva HCL 114/21.12.2016, hotărâre care stabilește taxele și impozitele aplicabile persoanelor fizice și juridice pentru anul 2017.
  Deși în ședința de Consiliu Local am atras atenția că unele dintre aceste taxe sunt ilegal stabilite fiind mai mari decât maximul prevăzut de Codul Fiscal, că nu s-au respectat procedurile legale cu privire la dezbaterea publică și la instituirea taxelor speciale, precum și multe alte greșeli, consilierii PNL (Sorin Andrei , Stan Linica, Nicoleta Griguţă, Dumitru Filip, Dragoş Angelescu, Lucian Nichita, Valentin Ciuraru, Ali Leila şi Ghiulserin Sali) şi UNPR (Mihai Sorin şi Oprea Dop) au votat cu lejeritate aceste taxe ilegale și mărite de la 50% până la 300% față de anul 2016.
  Am considerat necesar să atacăm aceste taxe ilegale și aberante, poate cele mai mari din țară, pentru că în forma adoptată blochează dezvoltarea economică a orașului și sărăcesc populația Mangaliei.
  Plângerea prealabilă poate fi consultată pe pagina de facebook a ALDE Mangalia.

  Consilieri Locali ALDE Mangalia

  Leonard Tanase

  Nicolae Moroianu

  Dragos Bociog

  Comentariu by baal — 25 ianuarie 2017 @ 18:33

 5. Tot ce se intampla acum in tara este o mare diversiune ! S-a furat in draci in toata tara si se cauta „solutia” pentru „albirea” nu numai a celor din psd,ci si a celor care au „basculat” la ordonanta 55 si care,acum,asteapta cu sufletul la gura „rastalmacirea” abuzului in serviciu din codul penal ! Sunt mii de dosare in lucru,de unde statul ar mai putea „recupera” minimum 1,3 miliarde de euro ! Restul e diversiune pe probleme care ar putea fi rezolvate usor,insa daca nu se „rastamaceste” abuzul in serviciu,se va produce adevaratul CUTREMUR in toata clasa politica !

  Comentariu by I.S — 25 ianuarie 2017 @ 19:54

 6. De cand urmareste ADI Craciunescu(prietenul primarului) acele terenurii.

  Comentariu by Anonim — 26 ianuarie 2017 @ 9:51

 7. Firma lui Romulus abia asteapta contractul sa construiasca locuinte sociale. Daca au construit cu 140.000 de euro un chiosc de OSB de informare turistica cat vor incasa oare pe niste locuinte sociale?

  Comentariu by Anonim — 26 ianuarie 2017 @ 10:22

 8. Pt. 6 si 7

  Cristian Radu o sa le traga “clanta” si lui Adi si lui Romulus (ca si altor prieteni-fraieri, dealtfel!). Si de unul si de altul s-a cam saturat. In primul rand ca nu prea mai vrea sa imparta “tainul”, iar in al doilea rand aia doi cam stiu cam prea multe secrete.

  Tocmai de aia i-a incaierat mai acum vreo 2 ani de zile, iar aia doi fraieri nici nu-si mai vorbesc (Adi cu Romulus).

  Prea si-o luasera in cap astia doi si vroiau cat mai mult malai.O sa vedeti ca apar alti baieti, mai cuminti, mai “loiali”, mai “in genunchi”, mai dispusi la ilegalitati.

  Asta e stilul primarului de la Mangalia !

  Comentariu by bubu — 26 ianuarie 2017 @ 12:08

 9. Jumate din averea lui Radu Cristian e pe numele lui Romulus. Nu cred ca are cum sa il dea la o parte.

  Comentariu by Anonim — 26 ianuarie 2017 @ 12:58

 10. pt. 9

  Principial s-ar putea sa ai dreptate.
  Dar, s-au dat ei in gat sefi de partide (la nivel national!), sefi de servicii secrete si presedinti etc!
  Chiar crezi in loialitatea asta “de sus in jos” a primarului?
  Stii cum il “face” Cristian Radu pe Romulus? Din “poignet”, cu o miscare asa de rapida ca nici nu-si da ala seama, ba o sa si-i “multumeasca” ca nu l-a lovit mai rau!

  P.S. Primarul nu are nimic pe numele lui Romulus! Doar Romulus isi inchipuie asta! Averea lui Cristian Radu e pe alte nume! Si nici macar nu sunt romanesti (numele)!

  Comentariu by bubu — 26 ianuarie 2017 @ 13:43

 11. Pt.baal,decit un proiect fantezist si megalomanic nu ar fi mai bine sa rezolve problema infrastructurii turismului din Mangalia si statiuni,asigurarea spatiilor recreative pentru mangalioti si in acelasi timp pentru turisti, curatenie orasului,o centura de ocolire a orasului si a satului 2MAI SI a satului Vama Veche.Eu cer primarului sa puna in discutie publica arhitectura orasului si cum a fost aprobate plombele comerciale la blocurile de pe principalele strazi,care au uratit orasul si ingreuneaza circulatia.

  Comentariu by doru — 26 ianuarie 2017 @ 13:53

 12. Pt. 11 Radu Cristian este doar un primar de nivel de semanat gazon, atat. Si nici de ala nu este in stare sa se ingrijeasca. Restul ce a facut pana acum, din 2012 sunt doar bani cheltuiti degeaba si furaciuni.

  Comentariu by baal — 26 ianuarie 2017 @ 15:17

 13. primarul investeste masiv in Albania la Tirana. a bagat deja cateva milioane de euro in proprietati. poate candideaza acolo in 2020.

  Comentariu by Anonim — 26 ianuarie 2017 @ 21:57

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress