Politica locală

23 ianuarie 2017

Liberalul Băisan DĂ DE PĂMÂNT cu liderii PNL Constanţa care nu fac opoziţie!

Filed under: PNL — lucian visa @ 12:31

Consilierul judeţean Remus Cristy Băisan iese la atac, criticând DUR lipsa de reacţie a liderilor PNL Constanţa! Iată comunicatul:

„Comunicat către ”Dreapta Constanțeană”

Dragi concetățeni,

Am decis sa scriu acest comunicat intrucat consider ca dreapta constanteana este intr-un real pericol sa se prabuseasca.

Nu mă legitimez ca reprezentant sau purtător de cuvânt al Filialei PNL Constanța.

Cu siguranță nu sunt nici cel mai reprezentativ membru PNL, ca vechime, experiență politică sau luptă pe ”baricadele” politicii pontice. Am intrat in politica pentru principiile in care cred, cat si pentru dorinta de a ma implica in viata sociala.

Astazi mă legitimez insa ca si membru integru al unui partid care a eșuat lamentabil în procesul electoral de curând încheiat și, cu siguranță, ca unul dintre cei care vă datorează explicații ( și nu scuze) pentru acest eșec. Vă mai datorez mulțumiri, în nume personal și al colegilor mei, pentru încrederea pe care o acordați unui partid care nu a făcut nimic altceva decât să vă dezamăgească constant. Și tot de datoria mea este să vă asigur că nu suntem puțini aceia care vedem și înțelegem că nu vă merităm și că avem datoria de a ne reforma în interesul comunității locale.

Cât despre explicația eșecului… A lipsei de opoziție la PSD… A lipsei de interes față de viitorul comunității ….Ați înțeles-o deja cu toții…Am inteles-o si noi in interior….

PNL Constanța s-a transformat într-o oligarhie, într-o cumetrie, în care ”politica” se face doar funcție de interesele personale și doar când acestea o impun. Într-o oligarhie subjugată într-o asemenea măsură de interesele personale, încât nu criticăm nici măcar incapacitatea organismelor locale și județene de a ne scoate de sub zăpezi.

Identitatea liberala declarata este doar una de „vitrina”, folosita pentru ascunderea de interese obscure a celor 3-4 membri care au uzurpat conducerea.

Exemple recente, cum ar fi selectia candidatilor PNL la alegerile parlamentare, unde doar prietenii si afinii Presedintelui Dragomir au avut acces sau lipsa de transparenta in gestionarea banilor partidului in campaniile electorale, ignorarea voinței membrilor de partid în procesul decizional, manipularea cotidiană, vin sa confirme si sa intareasca acest lucru. Exemplele ar putea continua cu unele de o gravitate mult mai mare din pacate. Este scandalos si rusinos. Consider ca toate aceste lucruri trebuiesc stiute si in acelasi timp corectate de indata.

Se impun schimbari. Se impun demisii. Demisia actualului Presedinte al filialei Gheorghe Dragomir si al finului acestuia Secretar General al filialei Septimiu Bourceanu, care se fac vinovati de eșecul partidului și de blocarea activitatii filialei. Demisia actualului lider al consilierilor judeteni, Gheorghe Muhscina (sef de campanie la alegerile parlamentare si „uns” ca viitor candidat la primaria Constanta) care se face vinovat de negocieri „strambe” cu PSD in defavoarea cetatenilor acestui judet. Demisia deputatului Robert Boroianu, pe care nu îl recomandă decât relația personală cu Gheorghe Dragomir, relație în baza căreia a fost simulată reformarea filialei prin interzicerea, nelegală, neconstituțională a candidaturii foștilor parlamentari și impunerea celor care reprezintă interesele Președintelui Dragomir.

Demisiile a o parte din alesii locali care se afla in grave conficte de interese in raport cu PSD se impun și ele. Numele acestora sunt cunoscute. Acesti alesi locali folosesc PNL ca si instrument de negociere cu PSD doar pentru a-si rezolva propriile interese financiare. Acestia trebuie sa plece de indata, iar in locul lor partidul sa acceadă membri valorosi, oameni integri, trași pe linie moartă de ”Dragomir & Co. Srl”.

Doar asa vom putea porni un proces de reformare imediată in interiorul partidului, bazat pe meritocrație și pe dorința de a face opoziție reală PSD -ului în cei ( cel puțin) 4 ani de groază care vor urma.

Declaratiile recente din presa ale Presedintelui filialei Gheorghe Dragomir incearca sa ne convinga cum ca el sau un altul din „gasca” domniei sale vor conduce in continuare partidul cu sprijinul acestei oligarhii instalate la Constanta, prin manipularea primarilor si a consilierilor judeteni. Orice eventual opozant, membru PNL este calificat de dl. Dragomir Gheorghe drept frustrat.

Recentele intalniri de tip „cartel” realizate in diferite locatii (Techirghiol, Bueno etc), altele decat sediul de partid, vin sa ne confirme faptul ca acest grup de interese financiare este pregatit sa sacrifice dreapta constanteana pentru a isi atinge interesele personale. Acest lucru nu poate si nu trebuie sa fie permis.

Identitatea liberala autentica trebuie sa se faca din nou auzita in Filiala Constanta. Principiile si valorile de dreapta trebuie sa primeze in fata intereselor personale promovate de liderii actuali. Actualul activ de partid tacut si resemnat, cu valori autentic liberale, trebuie sa revina si sa isi faca din nou auzita vocea. Doar impreuna vom putea reconstrui. Tacuti si resemnati vom avea soarta PNTCD, iar comunitatea locală va fi în continuare sacrificată intereselor comune ale PSD și conducerii actuale a PNL.

Constanteni, acest partid nu apartine actualilor conducatori. Acest partid va apartine dumneavoastra, celor care credeti si votati dreapta cu certitudinea că aceasta poate și trebuie să schimbe lucrurile în bine. Este vremea sa il eliberam din mainile celor care vor sa il distruga. Trebuie sa luam cu totii atitudine si sa ne facem vocea auzita. Va invit si pe dumneavoastra sa sustineti procesul de schimbare. Inca nu este prea tarziu!

Cu consideratie,

Remus Cristy Baisan”

Replica 23.01.2017

26 Comments

 1. „principiile in care cred si dorinta de a intra in viata publica” sictir dorinta de parvenire,ai incercat in Mangalia si nu numai dar nu ti-a mers acum ai reusit sa-i fraeresti pe constanteni si di din coate sa te ridici dar cred ca liberalii constanteni nu sunt chiar asa de prosti.

  Comentariu by doru — 23 ianuarie 2017 @ 14:18

 2. Răspuns domnului Baisan

  E interesant ce spune domnul Cristy Baisan atunci el se referă la „găştile” din PNL. Dar el nu se referă la toate găştile, ci doar la găştile care nu l-au lăsat pe el personal să treacă în faţă, să ajungă şi el parlamentar. Nu la altceva se referă.

  Redau din comunicatul „domniei sale”:

  „[…]el sau un altul din „gasca” domniei sale vor conduce in continuare partidul cu sprijinul acestei oligarhii instalate la Constanta, prin manipularea primarilor si a consilierilor judeteni. Orice eventual opozant, membru PNL este calificat de dl. Dragomir Gheorghe drept frustrat.

  (Serios? Nu aşa face şi prietenul matale, Cristian Radu, la Mangalia? O fi din născare? Din născarea liberală?)

  Identitatea liberala autentica trebuie sa se faca din nou auzita in Filiala Constanţa. Principiile si valorile de dreapta trebuie sa primeze in fata intereselor personale promovate de liderii actuali. Actualul activ de partid tacut si resemnat, cu valori autentic liberale, trebuie sa revina si sa isi faca din nou auzita vocea. Doar impreuna vom putea reconstrui. Tacuti si resemnati vom avea soarta PNTCD, iar comunitatea locală va fi în continuare sacrificată intereselor comune ale PSD și conducerii actuale a PNL”.

  Aş fi doar curios să ştiu dacă domnul Cristy (cu y-grec) se referă şi la prietenul lui, alt Cristi (fără y-grec) primar la Mangalia. Se referă şi la Mangalia atunci când vorbeşte despre valorile de dreapta, despre activul de partid, despre vocea liberalilor, despre manipularea consilierilor locali? Eu doar întreb, nu dau cu parul!

  Aş fi curios dacă domnul Cristy (cu y-grec) ar achiesa la ideea unor alegeri libere la PNL Mangalia, fără Stamate, Colgiu, Anghelescu, Sorin Andrei, Mazilescu, Emi ş.a.m.d. pe post de trompete, fără Romulus şi alţi directori de X-Therme drept sponsori electorali, fără ţiganii de pe Ion Creangă sau Barăci drept masă de manevră şi fără Cristi (fără y-grec) drept candidat la şefia PNL-ului local? Să vedem atunci ce iese, să vedem ce zice vocea liberalilor?

  Ar vrea aşa ceva? Sau îi convine doar să se auto-victimizeze pe el însuşi?

  Mai spune domnul „y-grec”: Actualul activ de partid tacut si resemnat, cu valori autentic liberale, trebuie sa revina si sa isi faca din nou auzita vocea.
  Serios? Păi vorbeşte matale cu bunul tău prieten, Cristi (fără y-grec) să îşi dea demisia de la filiala Mangalia şi să organizeze alegeri corecte la PNL-Mangalia. Poţi să faci asta, nu?

  Zice, la urmă, domnul Cristy (cu y-grec) Baisan:

  „Constanteni, acest partid nu apartine actualilor conducatori. Acest partid va apartine dumneavoastra, celor care credeti si votati dreapta cu certitudinea că aceasta poate și trebuie să schimbe lucrurile în bine. Este vremea sa il eliberam din mainile celor care vor sa il distruga. Trebuie sa luam cu totii atitudine si sa ne facem vocea auzita. Va invit si pe dumneavoastra sa sustineti procesul de schimbare. Inca nu este prea tarziu!”

  Hai nu mă-nebuni! Dar la Mangalia cui aparţine PNL-ul? De ce nu începui tu, măi y-grecule întâi şi întâi cu Mangalia şi apoi o să te credem şi la nivel judeţean?

  Sau tu aplici vorba aia românească: sponsorul de noapte nu se caută la dinţi!

  Concluzia mea: IPOCRIZIE! Dacă ar fi ajuns parlamentar, Cristy (cu y-grec) ar fi fost cel mai tare prieten al Filialei Constanţa. Aşa, vorba românească: strugurii sunt acri!

  Comentariu by bubu — 23 ianuarie 2017 @ 18:32

 3. http://editiadesud.ro/?p=25000

  Comentariu by Anonim — 23 ianuarie 2017 @ 18:47

 4. Bubule,

  La Mangalia nu au mai fost alegeri statutare la PNL de pe vremea lui Oleniuc. Nu te imbata cu apa rece! Nici nu vor fi cat timp o sa fie Cristian Radu.

  Toate conducerile au fost „numite de la centru” şi liberalii nu au tuşit din cauza asta. Văd că „tuşesc” că sunt numiţi directorii de şcoli si alte institutii. La ei nu se aplică „concursul şi alegerile”, doar altora!

  Libertate şi democraţie? Unde ai vazut tu asta la PNL?

  Ei să trăiască: Cristi Radu să trăiască, Dragomir să trăiască, Puiu Hasotti să trăiască, Victor Manea să trăiască! Etc

  Tu vrei accum alegeri statutare la PNL Mangalia? Ia-ţi gândul sau, vorba bunică-mii: când o zbura porcul cu gâsca-n gură! Şi nici atunci să nu crezi !

  Nişte ipocriţi !
  Ce alegerii o sa mai faceti daca Radu pleaca la PSD.Asa spunea Colgiu.

  Comentariu by VUCEA DAN — 23 ianuarie 2017 @ 19:10

 5. Piesa importanta si acest cacanar de Colgiu ca si Romulus Dumitrana. Fara ei orasul este mort. Ordinari !

  Comentariu by baal — 23 ianuarie 2017 @ 19:32

 6. Nea Vasile Butelie, ala cu firma de pompe funebre de la intrarea in oras, ala care pune oamenii in scirie, ii imbalsameaza etc are mai multa activitate si e mult mai VIE lumea pe acolo decat pe la sediul PNL-Mangalia! Astia sunt deja imbalsamati!

  Vis-a-vis de IGAF, la sediul PNL, lumea si ocoleste sediul, le e frica „de ce-i mai rau!”

  Comentariu by bubu — 23 ianuarie 2017 @ 19:44

 7. @2: E vorba doar despre putregaiul din Constanţa, Mangalia nu intră în discuţie. Aici totul e „lapte şi miere”, nu trebuie schimbat nimic.

  Dar cu liberalul pesedist în inimă şi acţiune, Radu Cristian, ce facem? Îl păstrăm doar pentru că a „câştigat” alegerile?

  „Identitatea liberala autentica” nu trebuie să se facă auzită şi în filiala Mangalia? Probabil că nu…

  Comentariu by Anonim — 23 ianuarie 2017 @ 20:41

 8. pt. 7

  Ma bucur pt comentariul tau, dar…

  M-as fi bucurat ca Radu Cristian sa fie „liberal pesedist in inima si actiune”, dar eu cred ca nu e niciuna nici alta. Eu cred ca e interesat doar de propriul lui ego. De propria lui propasire! N-are treaba nici cu ma-sa, nici cu tac-su! Nici cu Romulus, nici cu Doru Colgiu, nici cu sor-sa, nici cu nevasta-sa, nici cu Emi, nici cu x-therm, nici cu fratii Anghelescu, nici cu nimeni!

  El sa traiasca bine!

  Puterea, asta-i place lui! Cum altii se drogheaza cu alcool, iar altii cu metamfetamina, Cristian Radu se drogheaza cu „putere”. Acesta este drogul lui!
  Nu-l intereseaza nici puterea de a da amenzi, nici puterea de a conduce PNL-Constanta, nici Primaria, nici deputatia, nici senatoria sau, intr-un cosmar non-imposibil, nici presidentia Republicii! Lui ii place puterea absoluta si frica pe care ar putea-o improsca asupra unor subordonati!
  Acesta este drogul lui: PUTEREA !

  P.S. Asa s-a nascut Lavrenti Beria !

  Comentariu by bubu — 23 ianuarie 2017 @ 21:29

 9. @8 Si tot de putere v-a fi invins acest jeg de om pe nume Radu Cristian. Este un nimeni la urma urmei.

  Comentariu by baal — 23 ianuarie 2017 @ 22:50

 10. pt. 9

  Frumos si elegant.

  Imi place ideea ta, dar sa nu ne imbatam cu apă rece. Iată că acest Cristian Radu este un om de care se teme inclusiv Alina Gorghiu. Altfel, din pozitia ei de vicepresedinte al B.E.C. in 2012 nu ar fi dispus, la 4 dimineata, constatarea unei „anumite fraude” la Mangalia (Dan Vucea stie de ce! Probabil ca si de aia vrea sa-l concedieze!!!).

  Iată ca Stolojan si fostul ministru al Apararii (ultimul) şi Murat (ăla cu hotelurile) se bat pe burtă cu el.

  Iată că şi actualul Procuror General are ceva de impărtit (pozitiv) cu Radu Cristian.

  Să nu crezi că Radu Cristian va fi vreo „piatră moale”. In atâţia ani de furat de pe camioanele frigorifice de carne la IHR, sigur a invăţat câte ceva! Şi are „la mână” pe multi oameni care şi-au mai făcut nişte averi pe Litoral! Mai ales dupa ce i-a platit taică-său functia la Garda Financiara!

  Să nu subestimezi niciodată pe ăia mici de statură! Nici pe „Spânul”, nici pe „Pasari-Lăţi-Lungilă” şi nici pe Făt-Frumos!

  Căci, „Radu-cel-frumos” are dosare multe, multe „şi cornute, despre orişicare” ce i-ar dori răul! Undeva pe la subsolul casei sale, dar în copii blindate undeva prin Bavaria!

  Şi, să nu careva, cumva, să crezi, că sistemul care l-a pus aici va renunţa aşa uşor la gestionarea a 9 kilometri de litoral!

  Cetăţenii Mangaliei?

  Care cetăţeni?

  Mangalia?

  Care Mangalia?

  Comentariu by bubu — 24 ianuarie 2017 @ 0:22

 11. Baisan asta nu e escrocul ala care a venit din America …mare investitor…si care a dat teapa prin Mangalia si Limanu? Cum ajung astia mari sefi pe la partide?

  Comentariu by Adi — 24 ianuarie 2017 @ 1:07

 12. pt 11

  evident ca tot ala e!. dar, de cand e prieten cu Cristi Radu, isi scrie numele cu y-grec. Doar,doar o uita lumea ca cei 2 mafioti sunt prieteni!

  Comentariu by bubu — 24 ianuarie 2017 @ 2:00

 13. Pai la ultimele alegeri din PNL la care am participat ca un om de buna credinta ca un liberal din 1990 s-au primit la intrare listele cu cine trebuie votati, asta se intimpla prin 2010 parca, iar de atunci pa alegeri….la PNL.

  Comentariu by Marian Iorga — 24 ianuarie 2017 @ 8:01

 14. @8
  În ce îl priveşte pe Radu Cristian, unii interpretează această dorinţă de putere ca fiind „ambiţie” (se ştiu ei care sunt). Vanitatea lui Radu este sancţionată de învăţăturile creştineşti…

  Comentariu by Anonim — 24 ianuarie 2017 @ 10:45

 15. http://4.bp.blogspot.com/-as9Po-8TPMA/VqlHqaBuRCI/AAAAAAAAAWc/2uN7vPaWP2s/s1600/cristiiiii.jpg

  Comentariu by nabuco — 24 ianuarie 2017 @ 10:58

 16. Aberati cu Baisan ala. Ce importanta are gunoiul asta pentru Mangalia ? vorbiti de Radu Cristian concret ce a facut pentru acest oras.

  Comentariu by baal — 24 ianuarie 2017 @ 11:59

 17. http://www.replicaonline.ro/primaria-mangalia-scoate-la-concurs-un-post-de-director-305521/

  Comentariu by nabuco — 24 ianuarie 2017 @ 12:01

 18. Si daca o intrebi pe Marga Toader nu stie nimic. Asa zice mereu.

  Comentariu by baal — 24 ianuarie 2017 @ 12:24

 19. În momentul de faţă PNL e ca motanul din Alice în Ţara Minunilor, Cheshire Cat: corpul i-a dispărut încet, iar în locul lui a rămas doar rînjetul.

  Comentariu by Vipera cu elice — 24 ianuarie 2017 @ 22:56

 20. Da , dar motanul ala stia ce spune. Lumea nu l-a mai votat pe palarierul nebun si nici pe iepuras.

  Comentariu by Alina — 25 ianuarie 2017 @ 0:26

 21. Cum sa faci opozitie daca nu ai coaie!

  Comentariu by IPSI — 25 ianuarie 2017 @ 10:37

 22. http://www.replicaonline.ro/pnl-constanta-razboi-deschis-cu-acuzatii-grave-305679/

  Comentariu by nabuco — 25 ianuarie 2017 @ 10:49

 23. http://tyhjtcr.6.cvod.net/home.php?mod=space&uid=142120&do=profile

  Comentariu by goji life preço — 27 ianuarie 2017 @ 15:38

 24. Liberalul Băisan DĂ DE PĂMÂNT cu liderii PNL Constanţa care nu fac opoziţie! « Mangalia – politica locală
  lqhssbqmst http://www.g84zzf048424a9o7xppc37r6qp879oyss.org/
  [url=http://www.g84zzf048424a9o7xppc37r6qp879oyss.org/]ulqhssbqmst[/url]
  alqhssbqmst

  Comentariu by lqhssbqmst — 27 ianuarie 2017 @ 15:47

 25. Parece que homens tendem a perder rumo quando ficam viúvos ou se
  separam depois de certa idade. https://viversaudeblog.wordpress.com/

  Comentariu by viversaudeblog.wordpress.com — 27 ianuarie 2017 @ 18:34

 26. http://Www.Fcwohnbach.info/index.php?option=com_easybookreloaded&_view=easybookreloaded&limit4350&sa=U&ved=0CEkQFjAJahUKEwjf9M6-2NjGAhWJESwKHc2wCdM&usg=AFQjCNEuGNg517Dy4HYlcM2g3pXQ

  Comentariu by Earlene — 27 ianuarie 2017 @ 19:34

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress