Mangalia – politica locală

10 ianuarie 2017

Primăria Mangalia se pregăteşte să preia mentenanţa iluminatului public de la ENEL

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 12:44

Problemele la iluminatul public din municipiul Mangalia reprezintă o realitate arătată cu degetul, de dată recentă, de către consilierul local Menabit Ozzy, la care au rezonat, prompt, şi mai mulţi cetăţeni.

Situaţia este însă în atenţia Primăriei Mangalia, ne dau asigurări reprezentanţii instituţiei, care arată faptul că au fost iniţiate demersurile de preluare a serviciului de iluminat public, mai exact mentenanţa, de la E-Distribuţie Dobrogea (fostul ENEL). „Problema a fost discutată cu cei de la ENEL. Vrem să luăm mentenanţa de la ei, adică să avem noi posibilitatea să înlocuim un bec, spre exemplu, atunci când există o problemă, aşa cum se practică şi la nivelul altor localităţi. Serviciul ar urma să îl dăm unei firme, noi dorim ca această firmă să fie cea a administraţiei locale, Gold Therm”, au spus reprezentanţii primăriei. Ca dovadă că primăria se pregăteşte să preia iluminatul public, este şi faptul că Gold Therm a depus la ANRE solicitarea de autorizare a două persoane pe partea de electricitate.

A.C., Replica 10.01.2017

28 Comments

 1. si pe cea de pe plaja ?
  http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/politic/numar-record-de-credinciosi-ce-au-luat-lumina-de-la-malul-marii-231170.html

  Comentariu by nabuco — 10 ianuarie 2017 @ 13:04

 2. Da, bineinteles ca si cea de pe plaja, dar dupa ce se va topi zapada de prin oras.
  Si cind ii vezi pe astia de la PNL ca-l lauda pe primar, ca a dezapezit orasul….
  Inainte de a posta asemenea comentarii pe fb, ar fi bine sa verificati, nu va mai faceti de cacat…

  Comentariu by zek — 10 ianuarie 2017 @ 15:56

 3. Trebuie specializat Ozzy in schimbat de becuri……

  Comentariu by Boița — 11 ianuarie 2017 @ 8:24

 4. Domnule primar, iesiti din birou si vizitati orasul, nu mai ascultati lingaii gen ciuraru. sa vedeti cu ochii dumneavoastra cum e curatat orasul in bataie de joc…
  Mergeti pe str Negru Voda, pe trotuar de preferinta…bine ca nu incepe scoala , sa nu aveti pe constiinta eventuale victime. Zapada luata de pe carosabil si pusa pe trotuar…Unde au fost reprezentantii primariei, sau au lasat la bunul plac a lucratorului ????
  De ce la „bombele” alea infecte nu curata trotuarul, cind e o lege care stipuleaza…cina sa aplice sanctiuni ????
  RUSINICAAAA…

  Comentariu by popa — 11 ianuarie 2017 @ 12:36

 5. Primarul sta in vila lui din Constanta la caldurica. Daca ajungea prin Mangalia nu rata ocazia unor sedinte foto cu utilejele de deszapezire.

  Comentariu by Marian Vasile — 11 ianuarie 2017 @ 12:51

 6. @5- Cu stihiile naturii nu faci „propaganda”(ca Ponta cu Doina in barca !) Azi esti in „ton” si deci credibil si peste noapte…ti se poate sparge totul in cap ! Asa a facut si Firea la Bucuresti si acum sunt pe cale-spre acoperirea mandriei politice…sa scoata armata,jandarmii,detinutii…si mai ramane sa se dea si decret pentru stare de necesitate ! In Romania au fost si ierni mult,mult mai grele ! Ar mai fi :”fortat la munca patriotica”…dar si pentru asta,primaria ar fi trebuit sa aiba ca si in trecut un depozit cu unelte,care sa fie distribuite „voluntarilor” ! Deci ne intoarcem la „organizare” care inseamna profesionalism,experienta si in general tehnocratii (care nu mai sunt in primarii-pentru ca au fost considerati comunisti!) si acum sunt ciuca psd-istilor !(tehnocratii !)

  Comentariu by I.S — 11 ianuarie 2017 @ 13:16

 7. DA TREBUIE SA VINA PRIMARUL SA CURETE ZAPADA SI GHEATA CELOR CU TAXIURILE CA EI NU-SI COBOARA CURU DIN MASINI . AR TREBUI AMENDATI FIINDCA SINT OBLIGATI SA CURETE ZAPADA SI GHEATA IN ACELE LOCURI CA SI AGENTII COMERCIALI. NISTE PUTORI….

  Comentariu by ZALUPCA.... — 11 ianuarie 2017 @ 13:21

 8. @7- Si „putorile” pot fi organizate si „convise” sa participe la aceasta activitate necesara ! Nu neaparat prin masuri coercitive,cu amenintarea cu amenda,ci prin cooperare ,implicare,organizare ! Zic sa cascati mai bine ochii,unde sunt putorile ! Dupa voi ar trebui trimisi agentii comerciali,taximetristii…la canal!(eventual mai faceti unul Bucuresti-Dunare !) In situatia asta primaria nu are sa se justifice !

  Comentariu by I.S — 11 ianuarie 2017 @ 13:56

 9. Si noi cetatenii si primaria sa tinem cont ca „acolo sus”…e loc si de mai rau ! http://www.bucurestiivechisinoi.ro/2015/03/54-de-poze-din-iarna-lui-54-la-bucuresti-care-te-arunca-direct-in-nametii-de-atunci/

  Comentariu by I.S — 11 ianuarie 2017 @ 16:15

 10. @7
  Ar fi suficient daca ar veni zilnic la munca, ca pentru asta este platit.

  Comentariu by Marian Vasile — 11 ianuarie 2017 @ 16:57

 11. ptr 6 – ca veni vorba de unelte – in iarna in care tusacul a fost suspendat,la revenire i-a scos pe cei de la ajutor social la dezapezire pe Sos. Constantei.
  Intimplator, str N. Voda blestemata, merge la o intilnire cu personalul liceului ind. Cineva a ridicat problema curatarii strazii respective.
  Raspuns de primar : Pina a ajus sa-l repartizeze pe ultimul, ceilalti au plecat cu tot cu lopeti. Inutil un depozit.
  Sa stii ca 7 , intimplator, are dreptate. Vezi motivul destituirii la ratb- nu a curatat statiile…….
  Da, domnule Marin, teoretic aveti dreptate. Dar nu dumneavostra hotariti, ci papusarii care au pus stampila pe navetisti..

  Comentariu by popa — 11 ianuarie 2017 @ 17:28

 12. @11-Nu e vorba de a avea dreptate intamplator! Un primar are indatoriri de stat nu numai de partid sau electorale ! Exista acolo un compartiment care are in fisete fel de fel de harti,cu buline rosii,pe unde sunt „angajati” locuitorii in cazuri de necesitate-cum ar fi un cutremur,sau chiar razboi-si astia trebuie sa participe la degajari…Chiar si taxiurile acelea de care se face vorbire mai sus,sunt puse in planurile de restrictionare ! Primaria trebuie sa aiba,conform legii,astfel de depozite,de prima mana,unelte,drujbe,scari,franghii s.a…Ele sunt trecute frumos in dosare dichisite ,dar fara aplicare imediata in caz de necesitate ! Vorbeati de Tusac-pai ala nici cand a fost vorba de recensamantul populatiei,nu a cosiderat asta ca fiind o problema importanta pentru dezvoltarea orasului in perspectiva ! A ignorat-o si chiar a sabotat-o ! Deci fereasca Dumnezeu de altele mai rele,cand numai ai ce restrictiona din magazine…si esti nevoit sa trimiti cetatenii sa intervina cu…des’tu-n cur !

  Comentariu by I.S — 11 ianuarie 2017 @ 18:32

 13. De fapt se numeste rechizitionare. Bulinele rosii nu exista. Proprietarii nu au chef sa li se faca expertiza pentru ca ar scadea valoarea , iar legea care ii obliga nu prevede sanctiuni. Cine are obligatia de a indeparta zapada … scrie pe undeva prin contracte.

  Comentariu by Gore — 12 ianuarie 2017 @ 2:40

 14. http://www.replicaonline.ro/anunt-dezbatere-publica-303996/

  Comentariu by nabuco — 12 ianuarie 2017 @ 10:29

 15. Având în vedere prevederile art. 8 si art. 39, alin. (3) din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, modificată şi completată, art. 7, lit. 1 din Legea 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Primăria Municipiului Mangalia aduce la cunoştinţa publică:

  În data de 03.02.2017, ora 15:00 va avea loc, în sala de şedinţe din sediul Primăriei din Şoseaua Constanţei, nr. 13, şedinţa publică de dezbatere care va avea următoarea ordine de zi:

  – prezentarea proiectului de hotărâre privind aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2017 al municipiului Mangalia.

  Aşteptăm opiniile, propunerile şi sugestiile referitoare la acest proiect care pot fi transmise în scris prin postă la sediul Primăriei Municipiului Mangalia din sos. Constanţei, nr. 13, prin fax la numărul 0241.755.606 şi prin e-mail la adresa primaria@mangalia.ro. Propunerea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2016 se poate analiza pe pagina de internet a primăriei Mangalia – http://www.mangalia.ro.

  Informaţii suplimentare pot fi obţinute la numerele de telefon: 0241.751.011, 0241.751.030, 0241.751.060, persoana de contact este Fotin Diana din cadrul Direcţiei de Management Fiscal şi Control.

  Comentariu by Marius Ilie — 12 ianuarie 2017 @ 12:04

 16. Pierdut POLITIE LOCALA. Cine o gaseste, este rugat, sa o aduca la biroul primarului. multumiri anticipate..
  In jurul orei 10, un instructor cu un anumit grad de retard de la o scoala de soferi (nu dam nume )a stationat aproximativ 15 minute in statia de microbuze de pe 1 Decembrie , facindu-se o coada….

  Comentariu by popa — 12 ianuarie 2017 @ 12:48

 17. Sedinta de indata a CL de ieri e extrem de importanta prin prisma intentiei primarului de a ne dubla costul gunoiului menajer. Primarul ne-a vandut la Polaris pentru 19 ani pe motiv ca acestia vor prelua gunoiul selectiv, fapt ce va conduce la reducerea pretului de colectare prin valorificarea deseurilor reciclabile.
  Desi a facut pubele ingropate cu patru categorii de sortare, Polarisul colecteaza in comun acest gunoi in masinile de transport. Datorita acestui lucru este obligat sa plateasca in plus la groapa de gunoi prin noua taxa de mediu din acest an, 80 pe tona. Daca ar fi preluat gunoiul sortat ar fi plati acest pret doar pentru o parte din gunoiul menajer.
  Pe acest motiv primarul, cu sprijinul consilierilor locali vrea sa transfere costul incompententei celor de la Polaris catre populatie prin marirea pretului la gunoi de la 4,5 lei cat era anul trecut la 6,75 lei de persoana pe luna.
  Reamintesc ca aceasi taxa la Constanta costa anul trecut doar 3 lei desi se colecteaza de pe o suprafata de cateva ori mai mare decat a Mangaliei si se depoziteaza la groapa de la Ovidiu aflata la o distanta dubla oras fata de groapa de la Arsa.
  Prin taxele si impozitele stabiltie pentru acest an prin HCL primarul vine iar in sprijinul Polarisului astfel ca cei care nu au contracte pentru ridicarea gunoiului sau aceste contracte au fost reziliate unilateral de catre de Polaris vor fi identificati de catre primarie si li se va impune plata costul gunoiului menajer prin serviciul taxe si impozite al primariei la un pret de 10 lei pe luna de persoana.
  Tot Polarisul se ocupa si de spatiul verde al orasului, dar nu direct ci subcontractand activitatea catre firma Perfect Tree, iar pentru a nu–si diminua plata, prin arhitectul sef al Mangaliei, cel cu nota 3 la examenul de titularizare, primarul a dublat pe hartie suprafata spatiului verde al orasului.

  Comentariu by Marian Vasile — 12 ianuarie 2017 @ 12:56

 18. Domnule Marinescu, pardon, Marian Vasile, repetati ceea ce a spus domnul Menabit. Nu ajunge o trompeta , acum avem un cor de trompetisti. Polarisul este obligat de lege sa faca pubele de sortare selectiva. Daca omul de rand nu respecta aceste lucruri si arunca de-a valma gunoiul in aceste pubele , ce vina are Polarisul ? Restul e o manipulare ordinara, pretul nu este impus de catre ei si nici macar nu se aring de acesti bani. Sunteti plini de ura si de venin, o sa va imbolnaviti fizic de inima rea. La Constanta , pretul este subventionat de catre Consiliul Local din ratiuni pur politice, nu mai mancati bors. La fel este si in cazul suprataxarii celor care nu au contract de gunoi, legea este demult data si nu are nici o legatura cu Polarisul. Nu am vazut atata manipulare ordinara demult , sunteti niste jeguri de oameni care doar vor sa raspandeasca ura printre noi, nu aveti nici un simt al onoarei si demnitatii , mintiti ca niste criminal de ultima speta ! Hai , contrazice-ma ! Argumenteaza ca nu e asa ! Intentia primarului e sa dubleze costurile ??!! Fals , mai , ordinarule ! Crezi ca lui ii convine situatia ? Ce castiga ? Taci , dracului , din gura , mananci rahat cu gura plina.

  Comentariu by Anonim — 12 ianuarie 2017 @ 15:14

 19. @Marian Vasile/ Cautis
  Ciocu mic amice si mars de aici . Polaris M este firma lui Martin = Psd adica exact partidul unde tu vroiai o ciosvarta si unde este Consilier amicul tau mentalist.
  Daca tot iti pasa asa mult de ce nu initiaza mentalistul o actiune de denuntare a contractului cu Polaris. Exista primarii, nu numai in judetul Constanta care au serviciul de gospodarire comunala si colecteaza gunoiul menajer. Dar este fara spaga.. .

  Comentariu by Anonim — 12 ianuarie 2017 @ 15:45

 20. Ha ha ha !
  De iluminat nu se ocupa Marian Vasile? Pardon mentalistul! Ce mai preia primaria?
  Proprietatea retelei de iluminat este cumva a Enel? Primaria preia si proprietatea? Sau preia doar dreptul de a cheltui banul public pentru modernizarea retelei Enel! O sa aflam noi ce zice raportul ala de la Curtea de Conturi.

  Comentariu by Mihai — 12 ianuarie 2017 @ 15:51

 21. Cum adica sa preia iluminatul ? Pentru ce? Pana acum nu am avut iluminat public? Nu cheltuia Cornaci sute de mii de lei cu reparatii?
  Din cate imi amintesc , de cand am fost consilier , Iorgus a facut un contract de 7 milioane lei pentru modernizarea iluminatului public, parca doamna Griguta se ocupa ( atunci era cu noi, acum este cu Radu). Era prin 2008 daca imi aduc bine aminte. Adpp avea ca obiect de activitate si asigurarea iluminatului public , cel lutin asa am votat. De unde pana unde aceasta preluare de iluminat public? Ce vor sa mai scorneasca Radu si Boita! Menabit asta este trompeta lor ?

  Comentariu by Nelu — 12 ianuarie 2017 @ 15:59

 22. @18
  Mama de ca suparat esti si ce arunci cu invective.
  Zici asa – ”arunca de-a valma gunoiul in aceste pubele, ce vina are Polarisul” , dar minti cu nerusinare. Pai chiar daca se pune selectiv gunoiul in pubele si inditial s-a cam pus, Polarisul il incarca in aceeasi masină. Ai destule filmulete pe internet care arata chestia asta. Cand faci pubele selective de 300.000 de euro le concepi si amplasezi de asa natura (impreuna cu primarul gospodar- daca ai așa ceva) incat să poti controla colectarea selectiva si mai ales sa stimulezi acest lucru prin preturi diferentiate. Sa zicem ca la punctele comune de colectare e mai complicat dar nu imposibil din ce se face prin late localitati, dar la case, ori la agentii economici de ce nu se ia gunoiul selectiv ca acolo e usor de verificat daca se selecteaza corect? Aud ?
  Și la Mangalia pretul la gunoi subvenționat prin HCL din toamna trecuta, de ce nu aplica primarul HCL-ul desi e obligat ? Aud ?
  De ce este subventionata in schimb gigacaloria cu aproape 60% din pretul de productie ? Taxa de gunoi o platim toti, caldura de la centrale au cam o treime din locuintele Mangaliei si o platim toti, prin taxele si impozitele locale. Adică ii platim mai bine din jumatatea caldurii unuia care lucreaza pe la armată, politie, judecatorie, vama si are salariu de 4-5 mii de lei pe luna. Tot din acest buget platim si salariile celor vre-o 80 de angajati ai Goldtermului din care mai putin de 25 sunt fochisti, soferi ori muncitori( ca centralele sunt cam automate) restul sunt directori, directorasi, ingineri, economisti, mai multi ca la centrala nucleara de la Cernavoda.
  De ce duce Polarisul gunoiul la groapa de la Eforie la o distantă de trei ori mai mare ca cea pana la groapa de la Arsa ? Nu ar fi mai ieftin si ar fi taxa platita de populatie mai mica in acest caz ? Aud ?
  Spui ca primarului nu-i convine situatia. Pai daca nu-i convine de ce o accepta? Cine l-a obligat sa concesioneze punctele de colectare a gunoiului Polarisului pe 19 ani ?
  Daca nu-i convine de ce a dat spatiile verzi Polarisului si a accepta ca acesta să le concesioneze la randul sau lui Fasole de la Prefect Tree, si mai ales de ce a dublat spatiile verzi ale orasului ca sa le dea bani si la unul si la altul. Ai documente la primarie in arhiva care arata real care sunt spatiile verzi din domeniu public al orasului.
  Cum a permis primarul ca un agarici, ce ia nota 3 la examenul de titularizare ca arhitect sef, desi primise subiectele dinainte, sa falsifice documente ale primăriei si sa bage inclusiv spatiile verzi private in cele publice, parcarile, trotuare, inclusiv acel spatiu adiacent blocurilor, ca sa-i iasa o suprafata dublă. Aud?
  Deci furiosule si mangositule de postac al lui Ali Baba, daca vrei sa ma contrazici vino cu argumente sustenabile nu cu injurii. Nu ma insulti pe mine ci pe tine si pe parintii care nu te-ai crescut si educat.

  Comentariu by Marian Vasile — 12 ianuarie 2017 @ 16:12

 23. @19
  Ce repede se da mobilizarea cand e de combatut pe aici, mai ales ca se poate face si de acasa, din Constanta. La zapada nu veneati asa repede si prompt plus ca mai era si soseaua blocata.
  De ce nu initiaza primarul o astfel de actiune ca el le-a dat gunoiul pentru 19 ani. Ia vezi ca anul trecut, dupa caderea lui Mazare si Constantinescu, consiliul local C-ta a incercat sa rezilieze contractul cu Polarisul si nu a prea reusit. Pai exact asta vrea si Ozghiun, un serviciu de gospodarie locala cum a fost pe vremuri Uranusul adica sa dam bani unei societati si unor oameni din Mangalia. Doar voi si Ali Baba vreti sa luati parandaratul de la Constant si Eforie.
  @ 20
  Paulica ia cauta tu ca e o lege nr. 230 din 2006 a serviciului de iluminat public. După ce o citesti poti sa-ti dai cu presupusul in cunostinta de cauza si cu sanse de a fi credibil .
  Art. 1 (1)Prezenta lege stabileste cadrul juridic si institutional unitar privind infiintarea, organizarea, exploatarea, gestionarea, finantarea, monitorizarea si controlul functionarii serviciului de iluminat public in comune, orase si municipii. (2) Serviciul de iluminat public face parte din sfera serviciilor comunitare de utilitati publice si cuprinde totalitatea actiunilor si activitatilor de utilitate publica si de interes economic si social general desfasurate la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale sub conducerea, coordonarea si responsabilitatea autoritatilor administratiei publice locale, in scopul asigurarii iluminatului public. (3) Serviciul de iluminat public cuprinde iluminatul stradal-rutier, iluminatul stradal-pietonal, iluminatul arhitectural, iluminatul ornamental si iluminatul ornamental-festiv al comunelor, oraselor si municipiilor.

  Comentariu by Marian Vasile — 12 ianuarie 2017 @ 16:35

 24. Pt cacanarul Vasile
  Citeste Legea 384/2013 la punct 4 si OUGul pe care-l aproba cu modificarile care se aduc la articolul 9 alin 1 litera c din OUG 196/2005 si destupa-ti creierul obtuz ca-i gratuit.

  Comentariu by Anonim — 12 ianuarie 2017 @ 16:37

 25. Mai baiete, Cautis Marian Vasile, adpp are iluminat public din 2005 prin Hcl. Ce dracu sa mai preia? Esti tembel? Ce dracu de manevra este asta ? Avem iluminat public la adpp? Da ! De ce trebuie primaria sa il preia de la Enel ? Nu mai bine il preia de la Adpp?

  Comentariu by Anonim — 12 ianuarie 2017 @ 17:00

 26. ce are adpp? mentenanta iluminatului public sau reteaua de iluminat public?
  poate adpp sa faca investitii pe sistemul de iluminat public?

  Comentariu by cetatean — 13 ianuarie 2017 @ 9:29

 27. Poate sa faca investitii , ca doar au facut . Iorgus a facut investitii de 7 milioane, Tusi a facut si el de vreo 5 iar RC a facut iluminatul pe Teilor si in Cartierul Dobrogea….

  Comentariu by Anonim — 13 ianuarie 2017 @ 16:43

 28. Felicitari d-le Visa pentru…deratizare !

  Comentariu by I.S — 14 ianuarie 2017 @ 14:09

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress