Mangalia – politica locală

9 ianuarie 2017

Tăriceanu, apel către liberali: „Veniţi alături de mine în ALDE”

Filed under: ALDE,PNL — lucian visa @ 18:09

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a lansat un apel către liberalii care au rămas în PNL „în speranţa unor zile mai bune” să i se alăture în proiectul de consolidare a mişcării liberale din România, în contextul în care, spune el, PNL nu mai are nicio legătură cu liberalismul şi este pe punctul de a fi preluat în totalitate de către oamenii din PDL.

„Mişcarea liberală din România poate fi consolidată doar în jurul ALDE. Electoratul român, electoratul liberal ne-a validat în acest an pe scena politică românească în două rânduri: la alegerile locale şi la alegerile parlamentare. Suntem pe drumul cel bun, un drum pe care ALDE poate creşte şi poate deveni o forţă politică puternică a României. Vă scriu pentru a vă cere să veniţi alături de mine în acest proiect politic de viitor. Împreună vom face din ALDE partidul cel mai puternic pe zone de centru-dreapta din România şi vom duce mai departe valorile liberalismului”, afirmă Tăriceanu într-o scrisoare deschisă dată publicităţii.

Copreşedintele ALDE susţine că electoratul liberal se va îndepărta definitiv de PNL. 

„Ştiu că, în toţi aceşti ani de după 2014, aţi trăit cu iluzia că Partidul Naţional Liberal va reveni la liberalism şi se va întoarce din nou spre electoratul liberal. Acum, nu mai există iluzii, ci doar certitudini. PNL este pe punctul de a fi preluat în totalitate de către oamenii din PDL, ceea ce nu va face decât să adâncească criza şi să îndepărteze definitiv electoratul liberal”, mai spune Călin Popescu Tăriceanu în scrisoarea deschisă.

Carmen Mocanu, Cuget Liber 09.01.2017

14 Comments

 1. Nu pot sa vin ca e zapada. Masinile de TX nu platesc taxe si nu mai avem fonduri.

  Comentariu by Gore — 9 ianuarie 2017 @ 18:18

 2. „Cel mai bun argument împotriva democraţiei este o discuţie de cinci minute cu alegătorul de rând”.-Winston Churchill

  Comentariu by Anonim — 9 ianuarie 2017 @ 22:04

 3. Sau una de trei minute ce cel ales.

  Comentariu by Gore — 9 ianuarie 2017 @ 23:46

 4. Prin alianta cu PD-L,PNL a pierdut si e posibil sa dispara chiar de pe scena politica exact cum sa intimplat cu PNT dupa alianta… Conventia Democrata nu stiu daca acest lucru se va produce dar a vazut toata lumea cum s-a prabusit in sondaje dupa ce au venit oamenii lui Basescu , care fusese-ra la guvernare atitia ani si a fost un dezastru in tara.Problema e si ca in acest moment nu exista cineva care sa poata redresa situatia in PNL,fiind-ca nu mai are nimeni incredere in nimeni din PNL.Practic fostii oameni ai lui Traian Basescu au inchitit PNL.

  Comentariu by Marian Iorga — 10 ianuarie 2017 @ 7:55

 5. La puscarie cu tine, Caline !!!!

  Comentariu by Big Brother — 10 ianuarie 2017 @ 8:49

 6. http://www.cugetliber.ro/stiri-politica-bag-mana-in-foc-ca-puiu-hasotti-nu-pleaca-din-pnl-308546?utm_source=cugetliber&utm_medium=site&utm_content=sectiune-Politic%E3&utm_campaign=Articole%20sectiune%20Politic%E3

  Comentariu by lucian visa — 10 ianuarie 2017 @ 13:55

 7. Daca „mentorul” soacrei pleaca la ALDE, pleaca si Radu … ce frumos va fi, sa fie coleg cu Iorgus… dar ce frumos sa plece toti si sa refaca forta partidului… doar Boc mai trebuie sa fie prim-ministru…

  Comentariu by Anonim — 10 ianuarie 2017 @ 19:12

 8. Cand nu iti dai seama ca Basescu a fost cel mai bun presedinte inseamna ca esti mare dobitoc.

  Comentariu by Gore — 10 ianuarie 2017 @ 22:14

 9. Gore mai usor cu pianul pe scari!!!

  Comentariu by grama cornel — 11 ianuarie 2017 @ 9:16

 10. Conform cu traditia romaneasca „straveche” se merge „cu curu’ in doua luntre!” De cand a spus Basescu Adio PDL trebuia spus clar ca denumirea PNL (pdl+pnl vechi)…nu mai este acelasi lucru si ca a aderat la „popularii europeni” care ,doctrinar,inseamna altceva decat liberalii europeni ! Nici Tariceanu nu spune clar „liberalilor” lui si mai ales celorlalti ce insemna ALDE-european ! Deci,trebuie sa iesim din izolarea impusa de politica lui Ceausecu-buricul pamantului- si sa nu mai amestecam…doctrinele ! Este ilar cum in Romania ,psd-istii injura liberalii…cu care de fapt,s-au aliat ! Asa cum liberalii injura liberalii…si se vede si pe acest blog ! De ce oare?! Dar pentru o lamurire-cat de cat- derulati de aici in jos :https://books.google.ro/books?id=EhlkDAAAQBAJ&pg=PT102&lpg=PT102&dq=liberalii+-in+parlamentul+european&source=bl&ots=iRsYrvvDej&sig=0jvjWX82XY8cnxMYfLLn6uRqdog&hl=ro&sa=X&ved=0ahUKEwia_9b137nRAhUFWxQKHVGNBxQ4ChDoAQgtMAE#v=onepage&q=liberalii%20-in%20parlamentul%20european&f=false

  Comentariu by I.S — 11 ianuarie 2017 @ 11:59

 11. Basescu n-a fost un presedinte rau dar sa afirmi ca a fost cel mai bun presedinte pe care l-a avut Romania,dupa dezastrul care l-a lasat creind un sistem mafiot, chiar esti….un..(ma opresc aici),eu nu jignesc pe nimeni.

  Comentariu by Marian Iorga — 12 ianuarie 2017 @ 12:56

 12. Cu cine? Cu Dragoş Bociog?
  Dragoş Bociog să respecte regulile de circulaţie, că intră pe contrasens dar îl deranjează că alţii nu parchează la centimetru în faţa magazinelor ştim-noi-cui.
  Toţi riveranii intră corect pe strada aia, el e nu poate. Şi mai şi blochează strada ca să întoarcă în drum.
  Aşa exemplu ne daţi, d-le Bociog? Să facem ce zice popa, nu ce face popa, nu?

  Comentariu by Anonim — 12 ianuarie 2017 @ 16:19

 13. nu va luati de bociog ..e ginerele lu socru su si asta l recomanda..in rest dzeu cu mila.deja langa craiul batran din alde au inceput sa se adune domnisoarele care vor statutul de cea de taspea sotie.un emanat al noii societati acest tariceanu care pprin ipocrizie fariseism si toate cele intruchipeaza perfect personalitatea omului de vreme noua care fura closca de pe oua…si chiar si closca.pana cand nu i impuscam pe astia nu ne mai facem bine.si impreuna cu ei si pe toata sleahta de pupincuristi.
  hai nu mai stati pe net si poate dati la zapada ca sunteti platitori de taxxe nu asistati sociali ,angajati la primarie sau politicieni.

  Comentariu by 1 — 13 ianuarie 2017 @ 13:13

 14. SPORT EXTREM
  Echipa PSD a câștigat finala probei de „sărituri peste granițe”.Au sarit si cu softul (cheia lui !) al mai multor echipe de stat -campionat-in care erau „schemele de atac si aparare ale antrenorilor ! Romanilor nu le ramane decat sa se distreze cu scandalurile de alcov-din vestiare si sa mearga in pierdere la pariuri sportive…pentru meciul ce va sa vina ! http://www.b1.ro/stiri/eveniment/dezvaluire-soc-sebastian-ghita-ar-fi-fugit-cu-cheia-softurilor-serviciilor-iar-acum-santajeaza-autoritatile-video-173419.html

  Comentariu by I.S — 13 ianuarie 2017 @ 15:34

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress