Mangalia – politica locală

22 decembrie 2016

Pe principiul, cetățeanul nostru, supusul nostru, unii consilieri au votat taxe astronomice pentru 2017!

Filed under: administraţie publică,Consiliul Local — lucian visa @ 15:57

Ședință de Consiliu Local destul de tensionată, astăzi, începând cu ora 10.00. Ordinea de zi a cuprins proiecte de hotărâre importante atât pentru persoanele fizice, cât și pentru agenții economici pe care îi așteaptă câteva surprize neplăcute în 2017!

Două ore: de atât au avut nevoie consilierii locali din Mangalia pentru a aproba proiectul de hotărâre privind valoarea taxelor şi impozitelor pe anul viitor. Impozite care, potrivit consilierilor ALDE, sunt şi de 200% mai mari în unele cazuri. Proiectul, tot potrivit aleşilor din echipa ALDE, este unul supus eşecului, întrucât, în cadrul şedinţei, au fost semnalate de către aceştia, numai puţin de 12 erori în redactarea valorilor taxelor şi impozitelor, care încalcă flagrant Codul Fiscal în vigoare, fapt care ar urma să îi aducă anularea de către Prefectură şi de către instanţele de judecată.

Prima nemulţumire a unei părţi a aleşilor locali a vizat faptul că proiectul, deşi unul ce trebuia supus opiniei publice şi dezbătut cu cel puţin o lună înainte de trecerea prin Consiliu, a fost ţinut “la secret”. Pe site-ul primăriei acesta a fost postat în urmă cu câteva zile, nefiind comunicat nici consilierilor local şi nici presei locale. În ceea ce priveşte conţinutul său, în cadrul întâlnirii de astăzi consilierul local Dragoş Bociog a semnalat circa 12 erori care “încarcă” taxele şi impozitele către populaţie şi agenţii economici, depăşind cotele maxime admise de Codul Fiscal. Acesta a şi dat mai multe exemple, printre care impozitarea cu de 210% mai mult decât anul acesta, a unor terenuri aflate la periferia oraşului!

Reamintirea, de către Dragoș Bociog, deși este vizibilă pentru toată lumea, a faptului că Mangalia nu se află în plin avânt economic, ci, dimpotrivă, pierde anual tot mai mulți întreprinzători, care se văd nevoiți să-și închidă afacerile, din cauza taxelor mari, nu a impresionat aleșii locali care au votat așa cum își fixaseră în plan de la bun început. Astfel, proiectul a trecut fără votul ALDE, dar si fără cel al PSD, grupul social democrat având câteva amendamente, care nu au primit însă girul PNL-UNPR.

Consilierii au mai aprobat, la foc continuu, o serie de concesionări de terenuri, organigrama şi statul de funcţii al Complexului Cultural Callatis şi Spitalului Municipal, dar şi modificarea cuantumului chiriei titularilor de contracte de la blocurile ANL pentru prima jumătate a anului 2017.

În privința Complexului Cultural, s-a decis vacantarea postului de șef al Muzeului, întrucât persoana care îl ocupa nu dăduse concurs, ci primise atribuțiile de conducere prin delegare. Alte modificări vizează apariția a numeroase posturi noi pentru diverse activități, cum ar fi evenimente, care nu vor presupune decât cheltuieli mai mari cu salariile, în condițiile în care Mangalia nu beneficiază de nicio manifestare cultural-artistică! Nici în în timpul verii și nici acum, în pragul Sfintelor Sărbători de Crăciun și Anul Nou… Dar când ai majoritatea în Consiliu, nimic nu mai contează. Nici măcar cei care i-au trimis pe aleșii locali pe scaunele lor călduțe și avantajoase.

editiadesud.ro 21.12.2016

4 Comments

 1. http://www.replicaonline.ro/fosta-sotie-a-lui-danut-capatana-condamnata-va-munci-la-primarie-302281/
  &
  http://www.replicaonline.ro/ion-iliescu-inculpat-in-dosarul-mineriadei-302232/

  Comentariu by nabuco — 24 decembrie 2016 @ 14:57

 2. Astia-s buni… si actualul sot Nitoi a sefei de la turism la fel condamnat trebuie sa presteze la serviciul social dar s-a musmalizat totul… deci toti sint la fel… oameni de baza.

  Comentariu by Anonim — 24 decembrie 2016 @ 16:07

 3. Pai daca tot te ai prins asa tarziu cum merge treaba , ce mai latri degeaba pe aici ? We are in Romania , bre ai uitat ? Hazliu ar fi sa fi votant PRM sau PC, unde ani de a randul si-a facut treaba chiar cel care l-a fabricat pe Cristinel.

  Comentariu by Babanu — 26 decembrie 2016 @ 15:07

 4. Fratilor, e jale tot ce se intimpla… un alt exemplu e Teodorescu Georgiana- grasa lui Tusac, cea care l- a dat in git la Dumitrana si Radu cu tot ce i- au cerut… ei bine Grasa si- a angajat din nou verisoara de la 2 Mai in primarie Colcer Nuti. Si e in acelasi birou cu ea. Dupa ce scapase Ciocanel de ea de la taxe, Grasa a reusit sa o angajeze din nou, sa taie frunza la ciini ca ea. Deci Grasa e mai tare ca Ciocanel. Oameni de baza are Rsdu Cristian. Rusine pentru primarie ce a ajuns.

  Comentariu by Anonim — 27 decembrie 2016 @ 19:24

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress