Mangalia – politica locală

19 decembrie 2016

PNL Constanţa, pe un butoi cu pulbere. Cupşa şi Manea au demisionat şi cer capul lui Dragomir

Filed under: PNL — lucian visa @ 11:16

Rezultatele dezastruoase înregistrate de PNL Constanţa la alegerile parlamentare au readus în prim-plan disputele din interiorul filialei. Dacă în luna septembrie, înainte de începerea campaniei electorale, au demi-sionat doi membri marcanţi ai liberalilor, Dan Antonoaea Zepa şi Gabriel Monea, care au invocat că nu se mai regăsesc în partid, iată că zilele trecute, alţi liberali importanţi de la malul mării au anunţat că demisionează. Este vorba despre Ovidiu Cupşa, Victor Manea şi Sorin Ciutureanu, care erau vicepreşedinţi, şi Dan Pisică, membru în BPJ. 

Totuşi, după cum se poate observa, de această dată nu este vorba despre o demisie din partid, ci doar din funcţiile pe care respectivii le ocupau în Biroul Permanent Judeţean al PNL Constanţa.

„Mi-am depus demisia de onoare din funcţia de vicepreşedinte al PNL Constanţa. Alături de mine şi-au depus demisiile şi vicepreşedinţii Victor Manea şi Sorin Ciutureanu, precum şi Dan Pisică – membru BPJ. Am cerut depunerea mandatului întregii conduceri a filialei judeţene a PNL Constanţa pentru rezultatul foarte slab la alegerile parlamentare. Am propus asigurarea unui interimat de către primarii cu scorurile cele mai bune şi organizarea de alegeri democratice în partid. Am considerat că această măsură ar trebui luată de toate conducerile judeţene care au luat sub scorul de 30% asumat de partid înainte de alegeri. Am aflat de la unii colegi – panicaţi că li se cere demisia – că a fost un «rezultat bun», că e nevoie tot de cei care au pierdut alegerile «să facă reformă» şi că doar doamna Gorghiu şi domnul Cioloş sunt vinovaţi de dezastru”, a transmis Ovidiu Cupşa.

De asemenea, el a adăugat că nu se dezice de liberalism şi, cu siguranţă, într-un fel sau altul va mai avea ceva de spus în politica liberală. În plus, el a explicat că cel mai mult l-a mâhnit lejeritatea cu care unii colegi se declară indispensabili deoarece niciunul dintre cei care au condus campania electorală nu şi-a depus demisia şi deja s-au împărţit candidaturile pentru 2020.

„Din marinărie am învăţat că o corabie cu echipaj bun trece orice furtună, dar atunci când echipajul nu mai crede în deciziile comandantului, se instaurează degringolada şi ajung să se salveze fiecare pe cont propriu, uneori chiar cu toţii pe fundul mării. Mă întreabă unii de ce nu am ieşit public până azi. Mi-am afirmat punctul de vedere în toate forurile statutare ale partidului timp de doi ani. Toţi colegii liberali ştiu asta. Dar am considerat că nu face bine partidului în precampanii şi campanii să transmit un mesaj de neîncredere. În tot acest timp deciziile s-au luat în spatele uşilor închise, iar eu am rămas un disciplinat soldat al partidului, deşi susţinerea politică am pierdut-o acum doi ani şi ceva, când PNL a ieşit de la guvernare. Îmi reproşează junta care conduce partidul că fac asta doar pentru că am ieşit de la guvernare. Am mai ieşit şi nu am făcut-o! Nici în decembrie 2008, atunci am fost demis de la ACN, deoarece am refuzat să trec la PDL, şi nici în februarie 2014. Cel mai simplu mi-ar fi fost atunci, dacă aveam spirit de conservare, să mă retrag din PNL şi să plec la un partid de guvernare, oferte chiar am avut, de la oameni pe care îi stimez, dar am rămas, am făcut campanie de dragul partidului şi a vechilor mei colegi şi din loialitate pentru valorile liberale. Până în ultima clipă am sperat undeva în sinea mea că dezastrul nu e atât de mare! Iaca e! Deci trebuie asumat. Liberalismul trebuie salvat, dar nici într-un caz nu se poate face asta cu aceşti oameni care conduc astăzi PNL. Am încredere în judecata vechilor mei colegi din 1990, dintre care cei mai mulţi şi-au dat rând pe rând demisia din conducere sau chiar din partid în ultimele luni. Cu ei am să mă sfătuiesc şi voi decide cum acţionez mai departe”, a mai spus Ovidiu Cupşa.

Reamintim că, încă de zilele trecute, liderul PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, a anunţat că nu renunţă la funcţie.

„Nu demisionez! Sigur că rezultatul de la Constanţa nu mă mulţumeşte nici pe mine. Era de aşteptat la o prezenţă atât de mică la vot. Abordarea liderilor de la Centru a fost greşită încă de la început. La Constanţa, chiar s-a muncit în campanie, consider că s-a făcut tot ce a fost omeneşte posibil, însă nu a fost să fie! Pe de o parte, lumea nu a ieşit la vot şi am pierdut voturi multe, pe de altă parte, mesajul de la Centru cu Dacian Cioloş susţinut de două partide a fost greşit. Cu toate acestea, eu cred că acum este momentul să strângem rândurile şi să facem o opoziţie puternică. În momentul în care cei care au votat cu PSD îşi vor da seama că au fost păcăliţi cu promisiuni fără acoperire vor regreta. Şi atunci, peste patru ani, aceştia se vor întoarce spre noi, îşi vor da seama că noi nu am putut să le promitem acum lucruri care nu ar fi putut să fie susţinute”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, liderul PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir.

Rămâne de văzut dacă Gheorghe Dragomir va rezista presiunilor venite din interiorul partidului şi „va ţine cu dinţii” de scaunul de conducere sau dacă, până la urmă, va renunţa la funcţie.

Carmen Mocanu, Cuget Liber 19.12.2016

29 Comments

 1. Vai și amar! O sa își dea demisia RC și pleacă la alt partid ! Ce jale! Mangalioti nu fiți triști- pleacă la PSD! 🙂

  Comentariu by Anonim — 19 decembrie 2016 @ 14:38

 2. Stamate, ai grija cu carnea de porc! Face rău la inima și la cap! La tine nu contează la cap. Cum a fost chiolhanul de la Cantonul Silvic ? Porcul cine la dat ? Este din lucrări sau din pachete ? Flori M știe….

  Comentariu by Anonim — 19 decembrie 2016 @ 14:42

 3. http://www.nytimes.com/2016/12/19/business/imf-trial-christine-lagarde-france-verdict.html?_r=0

  Comentariu by nabuco — 19 decembrie 2016 @ 16:25

 4. Întrebarea este cine a fost porcul la Cantonul Silvic?

  Comentariu by Vasile — 19 decembrie 2016 @ 17:11

 5. Porc sau purcica? 🙂

  Comentariu by Vasile — 19 decembrie 2016 @ 17:11

 6. Probabil și-a premiat Stamate subalternii. Care au furat mai mult ….care mai puțin…. O petrecere câmpeneasca de hoți și centuriste – mare parte dintre ei!

  Comentariu by 1 — 19 decembrie 2016 @ 17:46

 7. pct 6 Mai nesimtitule da mi nr de telefon sa ne intinim ce vedem atunci cine sunt hotii si centuristele

  Comentariu by zoro — 19 decembrie 2016 @ 18:25

 8. @zoro
  Tu ești hotul și mama ta …..dacă va simțiți asa….

  Comentariu by 1 — 19 decembrie 2016 @ 18:34

 9. Zoro, știm și noi cine sunt hotii: Radu Cristian și gașca lui! Ce, Stamate o fi din opozitie?

  Comentariu by Dana — 19 decembrie 2016 @ 19:04

 10. Cam multă mizerie prin comentariile unora. Ce usor se improască cu dejectii sub anonimat. Se pare ca avem ceea ce meritam.

  Comentariu by Marian Vasile — 19 decembrie 2016 @ 19:14

 11. @Vasile Marian aka Cautis aka mentalistul
  Ma miram sa nu ii iei apărarea prietenului Stamate. Acum ești prieten cu PNL ca ai votat tot ce au vrut.

  Comentariu by Dana — 19 decembrie 2016 @ 19:20

 12. STATI LINISTITI CA PORCUL LA DAT FAM. NICULESCU CARE NU SERVESTE VENIREA LA SERVICIU,NICI EL ,NICI NEVASTASA,NICI CUMNATASA.FAMILIE MARE CU DE TOATE ,II ROADE SEFII CIT POT DE MULT DAR SI EI AU AVANTAJE.

  Comentariu by anonim — 19 decembrie 2016 @ 19:34

 13. Vasile Marian cam are dreptate,doar ca dejectii pot fi numiți cei care au scris mai sus de rău la adresa unui om, fără sa știe cât bine a făcut omul ăla(domnul Claudiu) la atâtea familii.

  Comentariu by A.C. — 19 decembrie 2016 @ 19:41

 14. Cancanul si bârfa e tot ce puteți invidioșilor.
  Sa crape fierea-n voi ca unii se distrează si se simt bine.
  La munca si după aia la întins mâna ciudoșilor.

  Comentariu by Anonim — 19 decembrie 2016 @ 19:49

 15. Porc nu,purcica nu,dar scroafa da.Era doamna mă-ta Vasile!!!Mare,grasa si puturoasă

  Comentariu by Anonim — 19 decembrie 2016 @ 19:55

 16. @ Dana
  Daca citeai comentariile anterioare observai ca nu Stamate este insultat ci cam intreg serviciul social si intr-un mod impardonabil. In preajma sarbatorilor de iarna astfel de actiuni sunt frecvente in mai toata lumea.
  Ca asta de la social s-o fi facut prin niste sponsorizarii obligatorii e alta chestie care poate fi criticata.
  Dar cum esti platita sa comentezi dupa dictare nu sa citesti e ok asa cum zici.

  Comentariu by Marian Vasile — 19 decembrie 2016 @ 19:59

 17. Habar nu m cine sunt smecherii aia de la Constanta, Cupsa si echipa care, cica, si-au dat demisia de onoare!
  Treaba lor!
  Dar,aud ca elefantul si-a dat demisia de onoare?
  Bai…Victor Manea…tu trebuia sa-ti dai demisia de rusine mai, nu de onoare!
  Nerusinatule!

  Comentariu by dan stuparu — 20 decembrie 2016 @ 3:45

 18. Pentru Ozzy/Cautis zis și Marian Vasile
  Poate în final înțeleg el și amicii lui : suntem sătui de lepre trădătoare.
  Mentalistul :
  „Dacă ați ajuns să mă suspectați de combinații in favoarea oamenilor primarului, deja ați intrat pe tărâmul SF.
  Dacă era în caracterul meu să mă vând, cine cunoaște situatia politică de la Mangalia știe că puteam să o fac, interesul e mai mare să tac eu. „Cel Vândut” era prea inofensiv de cumpărat, dar până la urmă s-au mulțumit doar cu votul lui. Cred ca mai mult le este teamă ce lume cunosc, nu neaparat de mine.
  …..
  Pentru asta sunt acuzat de combinații sau corupție, ori ce asociere colgistă vrei să faci? Am declarație de avere zero peste tot. Tocmai ca sa fie ușor de depistat dacă obtin ceva necuvenit sau nemuncit. Nu am firmă (chiar aveam de gând sa fac un restaurant, dar am intrat in politică si m-am oprit tocmai ca să pot spune acum ca afirmi prostii), nu am mașină – pe jos prin oraș pentru că îi văd problemele, nu mă încântă banii. Fetița mea – care in urma muncii mele si pentru ca am construit o companie cu acoperire națională, pe care i-am lăsat-o ei la divorț, are din ce sa trăiască toată viața, ea si nepoții ei – mi-a spus „Tati, nu te vinde. Să faci bine! Dacă vreodată ai nevoie, oricât, ai acces la cont.”
  Cum as putea sa ma mai uit eu in ochii fetei mele, care iubește orasul acesta si il numeste „acasă”?
  (va urma)
  Comentariu by Mentalistul — noiembrie 16, 2016 @ 12:16 pm”
  AOLEU! Ce ai făcut tati? Te-ai VÂNDUT? Ai dat-o în SF-uri? Cum îți mai privești fetita în ochi mai vandutule?
  Nu te acuzase nimeni ca ai mașină, firma etc. Te acuza ca ești trădător și vândut, ceea ce ai demonstrat deja.
  Sa îți iei „declanșatorul de emotie”- povestea cu fetita – și sa ți-l bagi în 3 litere, mai draga pesedist încolonat !

  Comentariu by Anonim — 20 decembrie 2016 @ 6:07

 19. @Dan Stuparu
  Nu trebuie sa ne miram de rezultatul obținut de PNL la alegeri. Sa ne gândim ca fiecare comunitate are un RC cu gașca lui. Dacă ieși la o plimbare în oraș vezi cat ii pasa mincinosul. Ieri am dus gunoiul și am constatat ca ghetele de gunoi subterane nu se utilizează. Lângă ele au fost puse ghete supraterana. Risipa banului public – asta este politica PNL făcută de RC în Mangalia. Avem un primar navetist care confunda bugetul local cu propriul buzunar.

  Comentariu by Liberal — 20 decembrie 2016 @ 6:16

 20. Ghenele nu ghetele, scuze

  Comentariu by Liberal — 20 decembrie 2016 @ 6:17

 21. Ce o sa faca d-na Griguta fara VICTOR MANEA daca si-a dat demisia din PNL.

  Comentariu by anonim — 20 decembrie 2016 @ 7:01

 22. Atât timp cât RC are nevoie de votul ei și atât timp cât este de furat , face bine! Ce se mai aude de controlul de la Adpp? Mentalistul știe ceva? Ne spune și noua?

  Comentariu by Anonim — 20 decembrie 2016 @ 7:21

 23. Stamate ? cine este acest papagal ? o marioneta de-a borfasului.

  Comentariu by xyz — 20 decembrie 2016 @ 9:16

 24. Stamate este un băiat de nota 20! A mutat indieni de la bărăci în blocul Gold, face petreceri câmpenești de Paște și Crăciun la Cantonul Silvic și invita toți angajații SPAS,o sa dea locuințe în blocurile de pe Costache Negruzzi și MI Dobrogianu, face lucrări la grădiniță, căminul de bătrâni și cantina numai cu firme din Mangalia, achiziționează pentru pachete cea mai ieftina și calitativa marfa ( pui, cozonaci, orez, etc), NU A FOST DE ACORD CU ORGANIGRAMA ȘI NU IA ȘPAGĂ!

  Comentariu by Anonim — 20 decembrie 2016 @ 12:14

 25. Bulgarule, stai parcat !

  Comentariu by Anonim — 20 decembrie 2016 @ 12:20

 26. Nu va mai luați de Stamate! Sta în Mangalia, s- a nășit cu oameni din Mangalia, este de-al nostru acum. Nici nu știți pe căți oameni a ajutat și pe cati a scos din sărăcie!

  Comentariu by Flori — 20 decembrie 2016 @ 12:47

 27. https://www.bugetul.ro/cine-orchestrat-dosarul-burnei-secrete-care-ies-la-lumina/

  Comentariu by Desteapta-te romane — 20 decembrie 2016 @ 22:25

 28. I am a designer. http://www.zugrav-iasi.info/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=840323

  Comentariu by www.zugrav-iasi.info — 24 decembrie 2016 @ 16:03

 29. It’s very trouble-free to find out any topic on web as compared to
  books, as I found this paragraph at this web page.

  Comentariu by sales skills finding — 25 decembrie 2016 @ 11:40

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress