Mangalia – politica locală

15 decembrie 2016

Se cer demisii în PNL Constanţa. Gheorghe Dragomir: „Nu demisionez! Abordarea liderilor de la Centru a fost greşită”

Filed under: PNL — lucian visa @ 16:40

Social-democraţii de la malul mării au obţinut un scor neaşteptat de bun la alegerile de duminică. Practic, au măturat pe jos cu liberalii care îşi făcuseră calculele şi sperau să obţină cel puţin patru mandate de deputaţi şi două de senator în judeţul Constanţa.

La o prezenţă de 40,84% în tot judeţul Constanţa, la Camera Deputaţilor, PSD a obţinut 44,76%, în timp ce PNL a luat doar 20,27%, ceea ce înseamnă că PNL a obţinut doar două mandate de deputaţi care le revin liberalilor Bogdan Huţucă şi Robert Boroianu.

La Senat, situaţia în judeţul Constanţa arată că PSD a obţinut 45,44% iar PNL- 21,64%, astfel că liberalii vor avea doar un senator constănţean, în persoana lui Vergil Chiţac.

Şocul înfrângerii i-a luat pe liberali prin surprindere, în timp ce alţii se aşteptau la un asemenea rezultat dezastruos. În acest context, tot mai multe voci susţin că preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, ar trebui să demisioneze de urgenţă. Numai că, liderul PNL Constanţa nu este de acord cu ei!

Interesant este că una dintre vocile care spun că Dragomir trebuie să demisioneze de la conducerea filialei constănţene este chiar fostul ministru, Lucia Varga, cea pentru care liberalii constănţeni s-au văzut nevoiţi să schimbe sloganul campaniei din „100% oameni noi pentru voi” în „Oameni noi pentru voi 100%”.

Paraşutată de la centru pentru a candida la Constanţa pe poziţia a doua la Senat, Lucia Varga de-monstrează acum că este perfect adevărată zicala „Pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti!”

Pe scurt, Lucia Varga nu a mai fost dorită de organizaţia Bihor de unde provenea, pentru a candida la un nou mandat. În aceste condiţii, ea a fost „adoptată” de cei de la Constanţa, liberalii de la malul mării sacrificându-şi proprii oameni pentru a-i face loc Luciei Varga care spera să prindă al doilea mandat de senator de la Constanţa.

„Prea puţine demisii la vârful PNL! Procentul foarte slab obţinut la aceste alegeri vă obligă, stimaţi preşedinţi de filiale cu rezultate sub 30%, să vă depuneţi demisia de onoare! Aşa că, stimaţi colegi, după cum am spus-o de mai multe ori, în al doisprezecelea ceas, acceptaţi că aţi greşit şi lăsaţi pe altcineva să reconstruiască partidul. Este un semn de minim respect faţă de membrii şi simpatizanţii liberali”, a spus Lucia Varga.

Cum organizaţia de la malul mării a luat sub cei 30% este de la sine înţeles că mesajul i se adresează şi liderului PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir.

„Nu demisionez! Nu vreau să comentez! Consider că este o ieşire nervoasă a doamnei Lucia Varga care nu a reuşit să obţină mandatul de senator. Mai mult, nu numai că nu demisionez, dar mă aflu printre cei 20 de lideri de filiale care au reuşit să obţină un scor peste media partidului pe ţară. Sigur că rezultatul de la Constanţa nu mă mulţumeşte nici pe mine. Era de aşteptat la o prezenţă atât de mică la vot. Abordarea liderilor de la Centru a fost greşită încă de la început. La Constanţa, chiar s-a muncit în campanie, consider că s-a făcut tot ce a fost omeneşte posibil, însă nu a fost să fie! Pe de o parte, lumea nu a ieşit la vot şi am pierdut voturi multe, pe de altă parte, mesajul de la Centru cu Dacian Cioloş susţinut de două partide a fost greşit. Oamenii s-au împărţit între două formaţiuni politice. Cu toate acestea, eu cred că acum este momentul să strângem rândurile şi să facem o opoziţie puternică. În momentul în care cei care au votat cu PSD îşi vor da seama că au fost păcăliţi cu promisiuni fără acoperire vor regreta. Şi atunci, peste patru ani, aceştia se vor întoarce spre noi, îşi vor da seama că noi nu am putut să le promitem acum lucruri care nu ar fi putut să fie susţinute”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, liderul PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir.

Carmen Mocanu, Cuget Liber 15.12.2016

19 Comments

 1. Abordarea liderilor de la Centru a fost clar greşită, dar la județ a fost lăudată.

  Comentariu by lucian visa — 15 decembrie 2016 @ 16:51

 2. Cerintele si nevoile cetatenilor sunt total diferite de cele pe care le declama „acoperitii” din media,care despica cu totii la unison,prin diversiune,alte probleme,care dupa ce devin „accesibile” si rezolvabile apar pe sticla si politicienii,care s-ar in apararea…celor pacaliti cu …altele ! Asa si la Constanta si la Bucuresti,in care ,acum, in zilele de dupa alegeri, se vor emite facturile pentru caldura si apa rece cu pret umflat cu pompa ! Acest „dus rece” le va scoate politica…pe nas ! Despre „realitati” dureroase romanii nu vor mai auzi la tv,ci cand le va veni factura ! Macar bucurestenii…au invatat sa iasa in strada usor,deci -atentie,zilele urmatoare ! Acum in parlament este si USR-pe care nu degeaba il „critica” si dezbina” cu totii ! Acolo s-a votat impotriva partidelor…dar mai sunt 11 milioane de cetateni,scarbiti si care sunt in asteptare…

  Comentariu by I.S — 15 decembrie 2016 @ 17:56

 3. Scuze :politicienii sar in apararea

  Comentariu by I.S — 15 decembrie 2016 @ 18:00

 4. http://www.romanialibera.ro/actualitate/proiecte-locale/constanta–cea-mai-scumpa-caldura-din-tara-430880

  Comentariu by I.S — 15 decembrie 2016 @ 18:45

 5. http://www.libertatea.ro/ultima-ora/gabriela-firea-despre-factura-la-caldura-si-apa-calda-bucurestenilor-1619941

  Comentariu by I.S — 15 decembrie 2016 @ 18:47

 6. Dedicaţie specială pentru „reuşita” PNL:
  https://www.youtube.com/watch?v=ihtORsGjC2E

  Comentariu by Vipera cu elice — 15 decembrie 2016 @ 20:59

 7. Pe judet PNL obtine 20,27% iar pe Municipiul Mangalia cu primar PNL-ist, viceprimar si 9 consilieri locali din 19 obtine 18,52. Daca as fi membru al filialei PNL Mangalia as cere demisia primarului din functia de sef al filialei locale si, functie de implicarea in campanie, as schimba vre-o 4-5 consilieri PNL.

  Comentariu by Marian Vasile — 15 decembrie 2016 @ 22:06

 8. Eu as cere sistarea ajutoarelor sociale pentru ,,amarati,, cu vile si audi ori hectare de teren , as cere demisia Alinutei si a oricarui sefulet care a sustinut-o , as cere inlocuirea sefuletilor din primarie care saboteaza (zicand ca nu e legal) initiativele menita sa creasca popularitatea primarului (ca pe vremea lui Tusac erau perfect legale ) si as planta un copac.

  Comentariu by Gavrila — 15 decembrie 2016 @ 22:14

 9. Radu Cristian trebuie sa isi dea demisia, a sabotat partidul nostru si s-a vandut PSDului Constanta! Se impune rapid o sedinta in care va trebui sa inlocuim presedintele filialei, nu pot indura rusinea acestui procent. Si sper ca demisia lui sa vina la pachet cu cea a lui Filip, Stan Linica , Colgiu si toti strategii lumii.

  Comentariu by Anonim — 16 decembrie 2016 @ 0:41

 10. Radu a luat dublu ca partidul si tot el sa isi dea demisia ? Ha ha ha , ce tare !

  Comentariu by Simona — 16 decembrie 2016 @ 2:02

 11. Mangalia a obtinut un deputat in persoana lui Istvan Antal de la UDMR. Iata ca Ion Condrut , cel care a infiintat filiala face minuni fara sa miste un deget.

  Comentariu by Fane — 16 decembrie 2016 @ 2:07

 12. PENTRU COPII NU STIU SA FACA BRAD ,DAR SA IA GRATIS 6 BUC DE LA COLTUL BLOCULUI DE PE V,ALECSANDRI SE PRICEP.

  Comentariu by anonim — 16 decembrie 2016 @ 13:31

 13. DEMISIA este o chestiune de ONOARE.De unde onoare la Dragomir,Radu et.comp.??????.

  Comentariu by Anonim — 17 decembrie 2016 @ 18:34

 14. @ 12
  Detalii, amanunte !

  Comentariu by Marian Vasile — 17 decembrie 2016 @ 19:06

 15. Pt.!0
  Da, sa-si dea si Radu demisia de la conducerea PNL.Nu stiu cand a fost , rezultatul obtinut de Radu, dublu fata de partid ca la locale scorul era :
  -Radu Cristian 40,73 %
  -PNL 47,36 %
  Da, actualul rezultat de 18 %, este un dezastru pentru PNL si conducatorul organizatiei locale a PNL trebuie sa-si dea demisia de ONOARE(daca mai este onoare ,ca nu prea are ).Ce sa mai inteleg, ca la locale rezultatul a fost viciat,cum vorbeste lumea.Unii zic ca victoria de la locale ar apartine in proportie de 50% PSD-ului. Altii spun ca succesul apartine in proportie de 60 % banilor si ii cred si pe ei pentru ca din 2012 asa a castigat PNL toate alegerile pe plan local si stiu ce spun.Asa este cand se obtin (fura )rezultate, fara ca acestea sa fie ancorate in realitate.Asta este adevarata realitate ,cam cruda pentru unii dar ce sa faci.

  Comentariu by VUCEA DAN — 17 decembrie 2016 @ 19:16

 16. @8. Visați numai sabotaje. Puneți dracu mâna pe treabă și nu va mai plângeți atât. Niciun șef din Primărie nu face efectiv nimic, ei doar supervizează ce fac angajații. Mai mișcați și voi ceva, mai faceți hârtii, Dacă știți.

  Comentariu by Tolo — 18 decembrie 2016 @ 5:52

 17. IERI AU PETRECUT SERV.SOCIAL LA PADURE ,S-A TAIAT PORCUL ,A FOST VESELIE MARE PE SALARIATI LA POMANA PORCULUI,TOTUL MERGE CA PE ROATE DOAR PNL A IESIT BINE PE ORAS

  Comentariu by anonim — 18 decembrie 2016 @ 7:51

 18. La locale a luat dublu pt ca a fost interesat sa fure cat mai mult, a prostit multimea cu bani, minciuni si promisiuni si inca ceva : multi alegatori cand au vazut ca vine alt sacal mai mare si mai hot au votat contra iorgus , raducu !

  Comentariu by Ella — 18 decembrie 2016 @ 9:11

 19. PENTRU 14 .DUPA SARBATORI AM SA DAU DETALII CU TOTI CARE NU SERVESC MUNCA IN ADM LOCALA SI IAU BANII DE POMANA SI MULTE ALTE LUCRURI DE O SA VA CRUCITI.ACUM SUNT PLECAT PUTIN DIN TARA.

  Comentariu by anonim — 19 decembrie 2016 @ 19:51

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress