Mangalia – politica locală

15 noiembrie 2016

Menabit Ozzy: Proiect de HCL inițiat de consilierii grupului PSD pentru reabilitarea Grădiniței nr.3 Mangalia

Filed under: PSD — lucian visa @ 15:35
Catre SECRETARUL MUNICIPIULUI MANGALIA,
Prin prezenta adresă vă solicit să efectuați documentația necesară pentru un proiect HCL, inițiat de consilierii grupului PSD, prin care supunem Consiliului Local spre aprobare a unei cereri de finanțare către Consiliul Județean Constanța a bugetului necesar pentru reabilitarea Grădiniței nr.3 Mangalia, conform dosarului în anexă, pentru lucrări în valoare de 196.204,20 lei.
În acest moment grădinița menționată se află într-o situație precară: paturile din dormitoare mucegăiesc deoarece pereții au igrasie, la intemperii sunt infiltrații prin tavan si pereți, curtea grădiniței trebuie reamenajată deoarece există borduri care pun in pericol copiii care se joacă, aceeași curte trebuie împrejmuită cu gard nou din prefabricate.
Grădinița nr.3 Mangalia are în grijă cca 300 copii pe an. Față de cele comunicate, rog să ne informați dacă din partea noastră este nevoie de alte diligențe. Data: 07.11.2016.

nota-fundamentare-gradinita3-pag1 nota-fundamentare-gradinita3-pag2nota-fundamentare-gradinita3-pag3

P.s. Proiectul a primit aviz in Comisia Socială.

mangalianews.ro 15.11.2016

73 Comments

 1. Domnule Menabit Ozghiun, populisme si vorbe goale, gaselnite politice si lipsa de fapte concrete.
  Forma fara fond!
  Iata un exemplu concret in care nu ati facut nimic:organigrama primariei. De ce nu ati atacat o asemenea ilegalitate? De ce numai vorbe goale? E bine sa aveti oameni pe constiinta, doar pentru ca nu sint clienti politici?
  Si inca un exemplu de problema concreta: constructiile ilegale ale clientilor politici.
  Lasati gradinite-care functioneaza, SDL-uri fantasmagorice care tpaca bani pentru nepotii politici si alte bazaconii…
  FAPTE, nu vorbe goale….

  Comentariu by Anonim — 15 noiembrie 2016 @ 17:39

 2. Am sa reamintesc ca 8 voturi nu bat 11 voturi.
  10 voturi băteau 9 voturi, dar s-au sucit 2. Am votat împotriva si daca ați vazut filmarea am pus problema ilegalității unor puncte, si chiar a cvorumului de vot.
  Ma certați de parcă am aprobat-o eu, si nu „Cel Vândut” si „Cel Cumpărat”.
  Nu am ce să atac atâta timp cât nu există. HCL cu organigrama va exista cand se va comunica. Dvs vreți sa știți dacă am atacat-o si cum? Sunteți de-al primarului?

  Si sa ne lămurim putin cu ceea ce s-a realizat. Sa presupunem ca se re-avizează la ANFP si este comunicată la prefect, iar dl primar va vrea sa o implementeze. Ce zice HCL, asa cum a fost obligat sa o modifice? Parcă la punctul 7 (deoarece trebuie sa se respecte o lege a reorganizariilor si preluărilor instituțiilor publice) scrie ca TOTI angajatii contractuali ai SPADPP si SPAS vor fi preluați si făcuti funcționari publici, cuprinși in cele 345 posturi de FP din Organigrama. Nimeni nu va fi dat afară, asa zice HCL.
  Sunt tare curios cum o implementează si pe asta. Chiar nu remarcati capcana in care s-a băgat singur?

  Față de cum era HCL luni, retrasă in plin plen de catre inițiator, si cum s-a modificat pentru sedinta de vineri, in materie de a asigura locul de munca tuturor cred ca este un succes. Ba chiar devin funcționari publici daca se dumiresc cum sa o facă. Dacă nu se dumiresc, prejudiciază.

  Proiectul cu Grădinița 3 este de 2 miliarde. Daca nu știți in ce stare este, va rog sa va interesați. Denigrați-mă pe mine, daca aceasta va este agenda, dar lăsați grădinița in pace. E vorba despre condițiile in care lăsam copiii atunci cand mergem la servici.

  Comentariu by Mentalistul — 15 noiembrie 2016 @ 21:02

 3. Sa nu credeți ca inițiem cereri de finanțare din partea CJ daca nu sunt șanse de aprobare.

  Comentariu by Mentalistul — 15 noiembrie 2016 @ 21:11

 4. Pîră.

  Tv. Dragnea, grupul PSD din Mangalia se comportă invers decît le-o cere Partidul! După cîte puteţi vedea, au iniţiative concrete, susţinute cu documente şi explicaţii. De exemplu, pentru renovarea grădiniţei nr. 3 sînt prezentate inclusiv sursele de finanţare. Interesul e să fie reparată grădiniţa. Pentru copii se face, ce dacă ei nu votează?…

  De la Centru, în schimb, mesajul PSD e altul. Se propun tăieri masive de taxe, cu acoperirea găurii din „creşterea economică” viitoare, fără a prezenta un mecanism predictibil de recuperare.

  Cum, care „creştere economică”? -Aia pe care o vom avea dacă votăm PSD-ul, bineînţeles!

  E respinsă propunerea pentru că încalcă legile şi pentru că nu are acoperire nici măcar în cifre, darămite în realitate? -Şeful statului „umileşte românii”!

  Şi aşa, infractorul condamnat Dragnea se vinde pe sine ca fiind un haiduc, acest Şapte-cai al social-democraţiei carpatine…

  Păi, cum dracu’ să nu-i propună Dragnea românului tăieri de taxe? Că doar nu de la votanţii PSD-ului se va tăia, că ăia nu prea realizează venituri!… Ei sînt beneficiarii de ajutoare, acel grup solid, amorf, excretat de social-democraţie, sedimentat generaţie după generaţie şi lustruite pe creier cu Antenele!

  Comentariu by Vipera cu elice — 15 noiembrie 2016 @ 22:00

 5. Ptr 2
  Domnul consilier merge la ,,servici”?

  Comentariu by Anonim — 15 noiembrie 2016 @ 22:16

 6. Oare cine e comentatorul care indiferent sub ce nume posteaza are un tic de a corecta diversele erori de ortografie sau gamatica ale celorlalti?

  Comentariu by Marian Vasile — 15 noiembrie 2016 @ 22:44

 7. Hodoronc-tronc! (Vrei tu sa ne muți la București, pe Mangalia am rezolvat-o!)

  De măsurile Hartz ai auzit? Hartz 1,2,3 au scos Germania din criza si au așezat-o ca prima putere economică in Europa. Hartz 4 e blamat asa cum era Hartz 1 blamat la timpul lui, chiar dacă Schroder a pierdut alegerile pentru asta, dar a facut istorie.

  In măsurile PSD ai si o creștere a salariului minim la 2.000 lei. Țările care au asigurările sociale aproape de salariul minim pe economie încurajează ca oamenii sa stea acasa si sa primească ajutor social in loc sa muncească. Astazi daca are cumulate indemnizații cu tot cu ajutoare in valoare de 6/7/800 lei, prefera sa stea acasa si sa primească ajutoare decat sa muncească la negru pentru 1000 lei sau la minim pt 12.000 lei. Sunt 2 soluții: fie scazi cuantumul ajutoarelor, fie maresti salariul minim. Astfel o sa fie de preferat sa muncească pt 2.000 lei decat sa stea acasa pentru 800 lei.
  Ca sa scazi ajutoarele e mult de munca.
  Pt.4

  Ca sa crească economia trebuie repornit consumul, sa ieșim dintr-un consum de subzistenta. Creșterea consumului creeaza cerere, deci locuri de munca in domeniul economic, al producătorilor de valori. Se poate întâmpla sau nu, deci pentru asta trebuie sa ai un capital de susținere. Si sa continui trebuie sa identifici sursa, in afara de contribuțiile mai mari din taxele pe salarii. De unde vor avea privații bani sa mărească salariile? E nevoie ca mediul de afaceri sa suporte o selecție natural-economică, asa inteleg cei care abia supraviețuiesc ca nu au o afacere profitabila, si atunci apelează la consultanta si Fondul Suveran de Investitii. Pe lângă bugetul de stat si fonduri europene va mai exista inca un vehicul in afara constrângerilor bugetare generate de regulile fiscale la care România s-a angajat. Creștere 5%. Dar despre asta găsiți pe internet.

  Nu sunt atat de priceput, ori atat de răbdător sa explic o strategie de guvernare. Dar prima întrebare persistă: De ce am schimbat subiectul? Fac abstracție ca e cu numele meu in postare sau despre ce face PSD la Mangalia, încerc sa judec … sa identific de ce străduința asta de a asocia ceva negativ (dar fara argumente din cauza de lipsă de informatii, cu prejudecăți ca PSD nu s-a gândit sa balanseze bugetul național) cu ceva pozitiv in Mangalia.
  Este un atac politic? Ai simțit o amenințare intr-un gest normal? In loc sa reproșezi primarului ca risipește bugetul pe lucrări prost executate, cu prețuri exorbitante, chiar ilegal executate, cu costul de a fi tăiat la rectificare bugetele școlilor, chiar si bugetul de reabilitare a Grădiniței 3 (250.000 care erau alocați), pentru dta te doare de vreun câștig politic?

  Politica de-asta nu am de gând sa fac. Politica mea este orașul. De restul se ocupă alții. Nu am sa accept ca nicio politică, a oricui, să se ducă in detrimentul orasului meu.

  Comentariu by Mentalistul — 15 noiembrie 2016 @ 22:46

 8. http://www.replicaonline.ro/consilier-local-din-judetul-constanta-gasit-incompatibil-de-ani-297669/
  Ramane compatibil cu bugetul Mangaliei sifonat de Radu Cristian. Pentru cine nu stie acesta este celebrul Fasole de la Eforie alias Perfect Tree, firma de casa a primarului pitic care sifoneaza milioane de euro pe an din bugetul Mangaliei

  Comentariu by Anonim — 15 noiembrie 2016 @ 23:34

 9. „domnule Mentalist de ce nu luati masuri sa nu se mai plateasca din bani publici curentul si apa pentru cei care stau la Baraci ? De ce nu ii cereti socoteala lui Stamate , directorul de la SPAS ? Pentru ca va este amic si asta vara faceati gratare impreuna la cantonul silvic , cum s-a auzit ! De faptul ca ii plimba fostul administrator de la Baraci ( Condrut ) copii nu spuneti nimic ? de ce nu il chemati la o sedinta de consiliu sa explice ? Gradinita aia care vreti sa o reparati nu au reparat-o americanii asta vara ? ( posibil sa gresesc ca nu mai am copii de gradinita )
  Comentariu by anonim — noiembrie 15, 2016 @ 8:05 pm”

  Acum înțelegem….vreți sa ii mai dați prietenului Stamate o lucrare de unde sa primească parandaratul. Gradinita este în administrarea SPAS, Stamate director la SPAS, Mentalistul trage chiolhanuri cu Stamate ….asa se leaga lucrurile…bravo mai băieți!
  Stamate cara-te mai repede în concediu și ar fi bine sa ramai în tari străine ca nu se știe la întoarcere cine te cauta ….adică știm- te cauta Curtea de Conturi la contractele pe care le- ai făcut când erai șef la ADPP!

  Comentariu by Anonim — 16 noiembrie 2016 @ 7:57

 10. „In loc sa reproșezi primarului ca risipește bugetul pe lucrări prost executate”…
  Primarului îi reproşez obtuzitatea şi egocentrismul, pe de-o parte, şi balcanismul subţire, cu iz de Fanar, pe de altă parte.
  Felul în care gestionează bugetul, dacă nu ar fi penal, ar fi chiar comic felul în care îşi imaginează că nu se vede ce face.

  Toate strigăturile noastre despre jaful din Mangalia se vor tramsforma într-o simplă chirăială de curci, dacă nu intervine legea. Nu sîntem nici la „joaca de-a primarul”, nici la „vrei să fii miliardar”.

  Cît espre mutatul subiectului la Bucureşti, nu e o schimbare de subiect, pentru că năravurile sînt aceleaşi: documente tehnice elaborate cu pricepere, poate, de specialişti în domeniu sînt folosite doar în scop electoral. Cu ele se închide gura publicului care se pricepe (uite, bă, lucrăm ştiinţific!) şi se aiureşte publicul care nu se pricepe (uite, bă, îţi dăm, vrem să fie bine!).

  Filmul în care opoziţia sabotează continuu acţiunile majorităţii, apoi vine la guvernare şi urlă că e sabotată şi că nu poate realiza ce a promis, l-am mai văzut. În filmul ăsta, nici un actor nu spune „politica mea este oraşul”.

  Comentariu by Vipera cu elice — 16 noiembrie 2016 @ 8:12

 11. Cu Grădinița 3 ma strădui de asta vara.
  Am plecat de la o tentativa din 2007 in care s-a dat HCJ ca grădinița intra in administrarea CJ ca sa poată fi renovată pe bugetul consiliului județean. Nu a mai apucat, au fost alegeri in 2008 si a revenit la primăria Mangalia.
  Înainte de a fi consilier, in 2004-2005 am făcut pe Jamie Oliver cu copiii din grădinița, cu toate grupele, workshops pentru alimentația sănătoasă. (Sunt membru in fundația Food Revolution a lui Jamie Oliver de la înființare, am organizat in trecut si la București, si la Mangalia evenimentele Food Revolution Day. La Mangalia am avut cea mai mare participare, ca nr. de copii, din România.)

  Sunt prietenul grădiniței dinainte de a fi in politică. La început de an educațional am fost duminica pentru montarea jocurilor pentru copii din curte, pe care le-a cumpărat Asociația de Părinți.
  M-a deranjat foarte mult când primarul a tăiat cei 250.000 lei alocați pentru reabilitarea grădiniței. Eu am obținut suma de 3,5 miliarde lei, dar nu a mai fost timp pentru alte devize si intram in iarna, problema stringenta este igrasia din dormitoare care transmit mucegai paturilor de la perete. Este mare nevoie de izolare termică.

  Am discutat cu presedintele CJ si despre școala Gala Galaction, despre mansardare si situatia școlii. I-am explicat ca primarul a tăiat cele 14 miliarde alocate. Am obținut interesul dlui pentru situatie, dar am hotărât sa o lăsăm după alegeri pentru ca am spus, citez „Or să reproșeze că este de campanie.” Intre timp a revenit si mi-a confirmat opinia ca mansardarea nu este o soluție (deci s-a interesat) si mi-a recomandat sa caut o clădire pe care sa o putem transforma. Am raspuns ca daca nu era primarul acesta am fi reusit sa preluam Tosca de la THR, pt ca hotelul e construit pe piloni, am fi transformat clădirea in liceu. Nu am identificat decat clădirea SPAS, unde a fost grădinița garnizoanei, unde sa mutam ce este la școala veche, dar tot in 2 clădiri va funcționa școala si nu am rezolvat mare lucru.

  Nu m-am lăudat cu ceea ce întreprindem cu Grădinița 3.
  Dar apărută public îmi ajută, cred eu ca se pune presiune pe CJ sa se aprobe.

  Sincer, nici nu o să-mi cer scuze pentru lucrurile bune.

  Comentariu by Mentalistul — 16 noiembrie 2016 @ 11:02

 12. Erată: 2014-2015

  Comentariu by Mentalistul — 16 noiembrie 2016 @ 11:03

 13. Pt 9
  Văd că însiști, o să-ți răspund mai lung.
  Despre barăci: vor dispare.

  Dacă ați ajuns să mă suspectați de combinații in favoarea oamenilor primarului, deja ați intrat pe tărâmul SF.
  Dacă era în caracterul meu să mă vând, cine cunoaște situatia politică de la Mangalia știe că puteam să o fac, interesul e mai mare să tac eu. „Cel Vândut” era prea inofensiv de cumpărat, dar până la urmă s-au mulțumit doar cu votul lui. Cred ca mai mult le este teamă ce lume cunosc, nu neaparat de mine. Voci care reproșează sunt mai multe.
  Ia întrebați pe dl primar, unde a fost chemat vineri?

  Cat despre faptul ca in Mai mi-am onorat o promisiune din Ianuarie celor de la social, care comandau frecvent prânzul la mine, nu are legătură cu politica, ci cu relațiile sociale. Eu nu am tras chiolhan, eu am muncit in ziua aceea. Pentru 60 de persoane de la social si SPAS, care sunt si pesediști, si liberali, si udttmr-iști, si apolitici, si treaba lor ce or fi.

  Nu țin ură politică în relațiile sociale. De ziua primarului i-am urat pe pagina lui „La Mulți Ani!”, chiar dacă îi reproșez cum s-a deteriorat orașul.

  Pentru asta sunt acuzat de combinații sau corupție, ori ce asociere colgistă vrei să faci? Am declarație de avere zero peste tot. Tocmai ca sa fie ușor de depistat dacă obtin ceva necuvenit sau nemuncit. Nu am firmă (chiar aveam de gând sa fac un restaurant, dar am intrat in politică si m-am oprit tocmai ca să pot spune acum ca afirmi prostii), nu am mașină – pe jos prin oraș pentru că îi văd problemele, nu mă încântă banii. Fetița mea – care in urma muncii mele si pentru ca am construit o companie cu acoperire națională, pe care i-am lăsat-o ei la divorț, are din ce sa trăiască toată viața, ea si nepoții ei – mi-a spus „Tati, nu te vinde. Să faci bine! Dacă vreodată ai nevoie, oricât, ai acces la cont.”
  Cum as putea sa ma mai uit eu in ochii fetei mele, care iubește orasul acesta si il numeste „acasă”?
  (va urma)

  Comentariu by Mentalistul — 16 noiembrie 2016 @ 12:16

 14. Ozzy mult discutata organigrama are deja avizul de legalitate a prefectului,sa te vedem acum

  Comentariu by gore 2 — 16 noiembrie 2016 @ 13:39

 15. @13
  Sa analizam :
  1. nu ai raspuns nimic – ce este asta „baracile vor dispare”? Adica stiti cu totii ( voi consilierii din opozitie) ca RC plateste din bani publici apa si curentul pentru cei de la Baraci si nu aveti nimic de zis ? Pai atunci de ce nu propuneti sa plateasca apa si curentul pentru toti locuitorii Mangaliei ? Sa nu mai vorbesc si de blocul CP 5 ( pentru care nu ai raspuns) unde o parte din cei care locuiesc sunt proprietari – au cumparat de la Primarie garsonierele – si pentru care tot SPAS plateste facturile de apa si curent !!! Nu ai nimic de zis ? Oare de ce ?
  2. Referitor la SF , un scriitor pe nume Jules Verne era luat in ras cand a scris o carte despre o calatorie pe Luna; nu ma compar cu vreun scriitor dar la modul in care se face politica in Mangalia nu ar fi mare mirarea sa te vedem asociat cu RC -desigur in spiritul „politicii pentru binele orasului”.
  3.Sa ai prieteni si sa iti petreci timpul liber cu ei nu este ceva de condamnat , asta referitor la prietenii dumneavoastra de la SPAS ) dar un proverb spune cam asa : „spune-mi cu cine umbli ca sa iti spun cine esti ”
  4. acum ceva timp ( inainte de alegeri ) dumneavoastra si cu strategul lui RC , Colgiu , erati vazuti in Prrimarie si nu numai , facand si desfacand destinele orasului . Asa ca las-o moarta cu ” colgismele”

  PS
  Asa cum ma asteptam, nu ai raspuns nici la alte comentarii postate pe blog. Poate ar fi mai bine sa nu iti mai dai cu presupusul cu privire la probleme tehnice, ca persoana din Dobrogea inca asteapta raspunsul tau referitor la stalpul pe care l-a platit ….

  Comentariu by 1 — 16 noiembrie 2016 @ 13:40

 16. Pt 14
  De unde știi dta ca are avizul prefectului? Prefectul nu dă aviz. Poate că s-a comunicat HCL prefectului, ceea ce nu cred încă. Pentru că ar fi trebuit să apară pe site-ul primăriei.

  Comentariu by Mentalistul — 16 noiembrie 2016 @ 15:01

 17. @16
  Vezi mai Ozy …de asta esti demagog ! Nu raspunzi cand te stii cu musca pe caciula. O sa incepi sa ne spui ca nu este treaba ta , ca tu te ocupi de probleme serioase etc . Verifica situatia de la CP 5 si vei vedea cu plateste SPAS curentul pentru niste proprietari ….si daca proprietarii nu vor sa plateasca la SPAS …aste e , la fel ca la Baraci . Sunt chiriasi la Baraci care au de plata sute de milioane , se incalzesc folosind energie electrica si nu platesc . Este corect ? Nu stiati ?

  Comentariu by 1 — 16 noiembrie 2016 @ 15:24

 18. Pt 15

  Poate RC plătește facturi la barăci din banii lui. Dacă plătește din banii bugetului local, nu-i văd pe buget.
  Nu stiu cine este CP, dar eu stiu o situatie la blocul Pescăruș (blocul COMCM). Știu exact despre ce este vorba, astă vară am îndemnat sa se constituie in asociație de locatari si sa se branșeze la ENEL. În urmă cu o lună m-a sunat reprezentata asociației că le-a tăiat primăria curentul și că nu vrea sa le dea aviz de branșare pentru ca au datorii. M-a ținut doamna la telefon pana la 1 noaptea, cunosc situatia. O sa intrebi ce am facut pentru ei?

  Nu-mi petrec timpul liber cu Stamate sau altii de la ei, nu avem in comun, si in plus i-ar da RC afară. Am încercat eu o schemă de-asta, să-i mai împuținează, dar au interzis cu mine.

  Înainte de alegeri am fost des la Media si am solicitat informatii conform 544/2001. M-am văzut si cu Radu Cristian, m-am întâlnit si cu Iorgus (nah, pe asta nu cred ca o știai!), iar cu Maganu si mai des (am si poze pe Facebook, chiar si împreună cu Mihail – „Mă iubește ea”). Chiar si cu Sorin Mihai, cand s-a hotărât să candideze, chiar si cu Bîrbora (tatăl lui a fost colegul meu). Nu am cerut nimic nimănui si nu am acceptat ce mi-a propus fiecare. Din aroganță, cred.
  Ce este mai important? Ce fac sau cu cine mă văd?

  Chiar crezi că sunt flower-power si nu stiu cum e joaca politică? Ori că intru in lupta fara sa-mi studiez adversarii cu de-amănuntul?

  Te țin în discuție să-ți identific agenda, mă cerți pe mine de parcă sunt la putere și în semnătura mea stau lucrările în primărie. Nu te văd reproșând lui RC, sau lui Dumitrana, sau lui Stamate, sau lui Angeleștii, sau lui Colgiu, ori consilierilor care fac jocul lui RC.
  Mai mult îmi reproșezi mie decat lor, de parcă i-am adus eu de acasă. Sunt cred că singurul care mențin legătura cu cetățenii orasului, le răspund pe Facebook, va răspund aici, dau informatii despre ce se întâmpla în primărie…
  M-ați vazut pe mine ca sustin Organigrama lui RC, sau alte proiecte? Dacă ceva nu mi se pare ok spun in ședințe sau cu alte ocazii fara sa ma abțin. La sedinta cu ministru Nedea si seful Camerei de Comerț l-am certat de fata cu ei pentru starea in care a adus statiunile. Ori la finalizarea Aleii Teilor i-am reproșat pana a ieșit din sală.
  Nu-ți place ce fac? E dreptul tău. Eu merg pe calea legii. Nu sunt avocat, nu sunt consilier decat de 5 luni, dar pentru ca sunt mai vocal te-ai apucat de mine cu ce agendă? Doar să te bagi in seamă?
  Îmi zici de barăci? Eu cunosc situatia, dta o cunosti? Primarul are acces la fonduri de urgentă pentru săraci, eu as folosi din aceste fonduri daca as fi in locul lui si ar fi legal, nu ai ce să faci. Legal mă refer. Îmi reproșezi mie că se folosește? O fac eu?
  Eu vreau sa dispară barăcile si or sa dispară. Mai devreme sau mai tarziu. Mie mi-a zis RC ca ii scoate cu interlopii, am vrut sa ii răspund „Esti tâmpit? Instigi la omor si violentă!”. Nu-i convine ca sunt votanții lui Iorgus. De aici deduc ca esti de-al lui, ba chiar Colgiu. A doua varianta e sa fii unul care era sa fie si nu mai e, si care crede ca nu mai e din cauza mea.
  Opinia mea este ca varianta cea mai bună sa dispară barăcile este modelul francez.

  Comentariu by Mentalistul — 16 noiembrie 2016 @ 15:48

 19. @18
  esti putin dezorganizat in gandire , ca sa nu spun …mentalist. De ce ti-as spune sa verifici situatia de la Blocul CP 5 ? Ca sunt Colgiu ? Esti dus cu pluta daca crezi asta. Dar in fond este o tara libera si crezi ce vrei. Faptele sunt urmatoarele : Baracile si Blocul CP5 sunt bransate la Enel , pe numele SPAS Mangalia, in consecinta factura se emite catre SPAS Mangalia. Daca SPAS nu achita se intampla exact ce s-a intamplat in 2013.http://observator.ro/debransari-cu-scandal-la-mangalia-in-cartierul-baraci-216627.html
  Daca esti interesat de Politically Correct, poate ca ar trebui sa incepi de la lucruri concrete . Si daca esti asa de capabil de ce nu ii ajuti pe cei de la Blocul Pescarus cu relatiile tale la Enel ? Mare scofala sa depui o cerere de aviz , le da Enelul aviz( pe procedura de dezvoltator , sic) platesc cateva sute de mii de lei si gata – i-ai rezolvat si te-ai asigurat de peste 100 voturi
  Succesuri !

  Comentariu by 1 — 16 noiembrie 2016 @ 16:01

 20. Ptr. Menabit Ozghiun, refetitor la organigrama: daca astepti ca HCL-ul respectiv sa fie publicat pe site- ul primariei, o sa vi termine mandatul…
  Ori faceti o gluma proasta, ori va faceti ca nu stiti…
  Toate hotararile s-au intors deja de la Prefectura dupa 10 zile de la sedinta. Luni s-au dat deja serviciilor responsabile.
  Asa ca hotararea exista. Ce mai asteptati? Cand o atacati, dupa ce oamenii vor afla ca nu mai au unde sa vina la munca? Sau ii trimiteti sa caute pe site?

  Comentariu by Anonim — 16 noiembrie 2016 @ 16:36

 21. Asta s-a făcut in ceea ce priveste blocul Pescăruș.
  Si situatia e un pic mai complicată in ceea ce privesc datoriile lor.

  Cat privesc facturile de la barăci plătite de SPAS ești așa sigur? Ai dovezi? Eu nu am.
  Nu este firesc ca atunci când cunosti o situatie si vrei sa mi-o comunici sa spui „Uite, Mentalistule (si asta e de la un nick dintr-un joc online, dat de altii si am rămas ci el in folosită pe forumuri), se întâmplă cutare lucru in zona aia. Ia vezi care e treaba!”. Si ma strădui sa aflu cum pot, sa nu crezi ca cer vreo informație din primărie si mi se dă.

  Dar in loc de asta vii si dai cu pietre de parcă eu am generat situatia, ori eu am dat la plată facturile alea, dacă există. Chiar nu inteleg rațiunea asta. De la nedumerirea asta fata de conduita de abordare a unui subiect, am dubii privind agenda ta. Sunt inamicul tău, cumva? Stabilește-ți pozitia si vorbim pe relația asta. Dar eu cred ca ți se pare ca ai descoperit o chestiune, ori chiar locuiești in zona barăcilor si te deranjeaza locuitorii, altfel nu-mi explic. Mai se întâmpla disensiuni intre aia ai lui RC, câteodată vor sa ma asmuta împotriva altuia – e si asta o posibilitate. L-au scos țap ispășitor pe Marius Ilie, cumva il vad si pe Dumitrana pe preș… acum cu desființarea ADPP vrea cineva locul lui Stamate? Luptați-vă intre voi, dar nu ma implicați si pe mine. Oi fi tu Gigi?
  Dar încă o dată, simt o atitudine care nu e la locul ei. Bateți-vă, scoateți-vă ochii, e numai bine! Ai ceva de dezvăluit, păi fă-o! De unde până unde trebuie sa mă apuc eu de toate?
  Nu intra in prioritățile mele barăcile astăzi. Mi-am stabilit o soluție cu ele, ce ma interesează pe mine – adică să nu mai sugă bugetul local – se va rezolva cumva.
  Daca ai altceva care trebuie rezolvat vii si spui „Uite asta e problema … ” si vedem ce se poate face. Așa cu spume la giră să-mu reproșezi mie ca SPAS ar plăti facturile la barăci, chiar nu stiu in ce formă s-ar plăti. Stiu ca s-au plătit de alegerile locale, dar la acele plăți nu am ce să fac. Poate si acum o fi un program la social, de tot insiști. Nu mi-e greu sa întreb. Dar in comisia socială. Exista tot felul de instrumente sociale, de la ajutoare pentru căldură până la indemnizații. Vino cu date concrete. Sudalmă si huiduială fără să fiu eu vinovat, cum crezi ca te mai bag in seamă?

  Io-te, frate, de la o reabilitare a grădiniței la ce am ajuns..!
  Păi de-asta fac nemernicii ăștia cu orașul ce vor. N-as sta eu la mintea tuturor, dar mă obligă chestia asta cu consilierul.

  Comentariu by Mentalistul — 16 noiembrie 2016 @ 16:50

 22. Pt 20

  1. Asa o întrebare, de prost ce sunt.
  Unde vrei să atac HCL si in ce calitate?
  Cine poate ataca o hotarâre?

  2. Pot să afirm ca eu nu am atacat HCL. Este o hotarâre de consiliu local, ar trebui ca eu, consilier, sa dau in judecată CL.
  In schimb am facut ce mă lasă legea să fac. In mai multe direcții.
  Dar nu garantez că nu a atacat-o altcineva care se simte prejudiciat. Ori că nu vor ataca altii care se simt prejudiciați.

  Comentariu by Mentalistul — 16 noiembrie 2016 @ 16:56

 23. Pt 20
  Chiar vrei sa fie dezvăluite strategiile in public?
  Nu e dat nimeni afară, cu ce te deranjeaza Organigrama?
  Explică-mi deranjul cu ea. Poate chiar e un deranj.

  Comentariu by Mentalistul — 16 noiembrie 2016 @ 17:07

 24. Mie cel mai grav mi se pare că Ozzy este singurul consilier din opoziție care încearcă să-i pună la punct pe navetiști. Faptul că nu este susținut ii duce lupta în derizoriu și așa se alege praful de bunele lui intenții.

  Comentariu by Anonim — 16 noiembrie 2016 @ 19:30

 25. Domnule Menabit, asa consilier, asa raspuns…
  Ce ma deranjeaza la organigrama? Pai, sa te citez, din memorie: prin organigrama propusa, primatul vrea sa transforme Mangalia intr-o feuda… Parca asa spuneai acum vreo doua saptamani…
  Probabil in curand nu ar trebui sa ne miram prea tare daca veti vota alaturi de sorini mihai si pnl, nu-i asa?
  Sa nu uitati sa va pupati pe bot. Ce lasi cinici sinteti!

  Comentariu by Anonim — 16 noiembrie 2016 @ 19:46

 26. @24
  Aici ai dreptate, poate or mai fi si altii din cei noi dar care nu sunt vizibili, ca celor vechi le cunoastem activitatea si nu prea sant asteptari de la ei. Faptul ca nu este sustinut suficient de ceilalti consilieri conteaza, dar aici putem suplini noi cetatenii orasului, cu sustinerea sa in mediul online, cu punerea la punct a celor care-l denigreaza, cu informatii utile despre problemele orasului ori nereguli si abateri ale lui Ali Baba și ale celor 40 de ortaci. Solutia ideala este o societate civica, oameni ar fi, cel putin asa reiese din ce vad prin mediul online dar si la oamenii din mediul real, dorinta este inca de la infiintarea acestui blog, mai lipseste un declansator si un nucleu de coagulare.

  Comentariu by Marian Vasile — 16 noiembrie 2016 @ 19:56

 27. Politica se face in felul urmator : Noi suntem desteptii. Voi sunteti prostimea. Adica prosti , ca de acolo deriva cuvantul. Noi ne facem ca ne certam. Aia suparati ne voteaza de fapt tot pe noi. Cum e si la nivel national cu FSN ul ca doar ati vazut ca pe PRM si PPDD i-am facut praf , un lider e la parnaie si alalalt in groapa. Asa ca lasati dracu comentariile si treceti la munca ca nu aveti cum sa o dati. Ce , credeati ca exploatarea omului de catre om a inventat-o Lenin ?

  Comentariu by Corcodel Deputatu — 16 noiembrie 2016 @ 21:25

 28. @by1
  Lucrurile se mișcă la Asociația 262 bloc MG 86 fostul cămin Pescăruș. Asociația constituită la nivel bloc a intrat cât de cât în pâine și proprietarii de locuințe au înțeles pașii care trebuie urmați pentru a beneficia de serviciile de utilități. Problema cea mai spinoasă este relația contractuală cu ENEL, unde nu era început niciun demers legal din partea proprietarilor(documente depuse la structura de la Cța) ci doar vorbe. În acest sens 58 de proprietari au depus solicitare de branșare și documentația necesară la ENEL Dobrogea și probabil că într-o lună vor primi răspuns privind soluția care se va agrea. Daca capacitatea vechiului punct de transformare va permite branșarea proprietarilor atunci se vor putea bucura mai repede de încheierea contractelor individuale și realizarea branșamentelor individuale. Dacă nu, atunci sigur va trebui realizat un nou punct de transformare și atunci se vor depune diligențele în acest sens. Nici ENEL nu va fi obtuz cât timp există solicitarea din partea a 58 de proprietari(mă așteptam ca toți cei 84 de proprietari să depună solicitare de branșare). La celelalte utilități s-a intrat în linie dreaptă; parte comună, contracte, contorizare etc

  Comentariu by valentin ciuraru — 16 noiembrie 2016 @ 22:26

 29. Ozzy vezi ca cel cu care te conversezi nu e nici Colgiu si nici Gigi(care Gigi),ci chiar Vucea Dan!E ambițios moșu.

  Comentariu by Anonim — 16 noiembrie 2016 @ 23:04

 30. Vine Ciuraru acum la sfârșitul războiului sa explice el cum s-a purtat războiul. Doar ca o sa fie o problemă, acolo, dle Ciuraru. Cineva si-a asumat ca acoperă el o gaura de sute de milioane lei de la bugetul local, daca il voteaza.
  Si s-a jucat cu ei, le-a tot intrerupt curentul ca să îi forțeze.
  O sa o trimit pe dna de la Pescăruș sa se certe cu tine, pt ca mie mi-a luat ceva timp sa o fac sa priceapă că nu hotărăsc consilierii sa se taie curentul cuiva, asa cum i-a spus un viceprimar ca „asa au hotărât consilierii de la PSD”.

  Pt 25 :
  Deranjul meu il stiu. Și ma ocup de asta.
  Deranjul dumitale cu Organigrama nu mi l-ai explicat.
  Citându-mă pe mine să înțeleg că esti de acord cu opinia mea? Si dacă esti de acord cu ceva, in loc să te alături împotriva a ceea ce nu este corect, dta disprețuiești ceea ce este corect? Zici ca am dreptate si ma înjuri ca am? Ce naiba?
  Mă înjuri pe mine că altul încalcă legea? O faptă ca sa fie pedepsita mai întâi trebuie să fie săvârșită. Eu am atenționat „Nu o face, dom’le, ca nu-i pe lege!”. De aici încolo este decizia sa dacă o face sau nu. Momentan nu este vinovat cine propune, ci cine are autoritatea să aprobe. Cine ia hotărârile împotriva legii. Mai este o autoritate: prefectul. Dacă nu se sesizează că nu este conform legii modul in care a fost adoptată o hotarâre, atunci există prejudiciu in ceea ce priveste respectarea legislatiei.
  Apoi mai exista încălcări de legislație care nu sunt de competenta prefectului. Dar acelea devin încălcări după săvârșire.
  Dta dorești să nu se savârsească, să opresc intenția. Păi nu am cum. Să iti explic asa: cineva vrea sa treacă grabita cu un pașaport fals. Pana nu vrea sa treacă granița cu pașaportul fals nu este trecere frauduloasă. Daca găsesc pașaportul fals asupra lui fara sa vrea sa treacă granița cu el, nu e trecere frauduloasă. Se aplică doar o penalitate pentru falsificare a unui document oficial, dar nu trecere frauduloasa si fals de identitate.
  Deci cu ce te deranjează Organigrama? Ca primar poate sa-si organizeze departamentele cum vrea el, cu personal care sa numere pescărușii, este o chestiune administrativă internă.

  Pe mine ma deranjeaza altceva, desființarea ilegala a unor instituții publice locale si preluarea activității lor. Asta e deranjul meu. Chestiunea asta este altceva, si ca sa fie pedepsita trebuie să fie mai întâi săvârșită.

  Chiar te ajută cu ceva amănuntele astea? Deja mi-ai dovedit ca faci laș pe cel care s-a dus la luptă pentru ceea în ce crezi si tu. Nu te ajută pe tine decat daca esti complice. Ești „săgeată”?

  Comentariu by Mentalistul — 16 noiembrie 2016 @ 23:46

 31. Pt 29

  S-ar explica deranjul cu Organigrama. Este adevarat, punctul 7 sau 8 din HCL spune că personalul contractual de la SPAS si SPADPP sunt preluați și făcuți funcționari publici.
  Poliția locală nu a fost inclusă in această măsură, pentru ca sunt deja funcționari publici. Acolo chiar nici nu mi-am facut probleme, am uitat ca dispare functia de director executiv adjunct. Si sincer, in legea 155/2010 zice ca este un aparat de specialitate al primarului, fie ca este instituție sau direcție. Acolo chiar poate face primarul ce vrea si la asta nu ajută legea. Eu sunt convins că Angelescu Mihai va fi dat afară, mai devreme sau mai tarziu. Dar cat timp va fi RC primar, nu-l va numi pe dl Vucea director.
  Totuși, dacă este cine zici ca este, nu inteleg atitudinea asta. Crede cineva că am nevoie sa fiu numit laș ca sa urmez legea? Ori ca ma avânt ca boul, doar sa dovedesc unui anonim contrariul.
  Nu cred ca e dl Vucea, domnia sa a fost polițist si stie ca daca nu sunt cel prejudiciat nu pot da in judecată. Asta inseamna atacul unei HCL, dai in judecată pentru anularea unui act deliberativ, dacă prefectul nu se sesizează ca a fost încălcată legislația.

  Comentariu by Mentalistul — 17 noiembrie 2016 @ 0:08

 32. Vad ca aveti dubii…daca e sau nu Vucea,omitand ceva important ! Da’acum,pen’ca i-a confirmat si mentalistul ca nu mai pupa postu’ pregateste scrisoarea a III-a ! Problema e ca desi d-l Visa o accepta numai „sa se convinga ca e semnata de el”…asta nu vrea si pace ! Cica vrea sa-i publice …ciorna-sa nu mai fie discutii…si sa nu mai creada postacii cum ca altii ar posta p’aci in locul lui !

  Comentariu by I.S — 17 noiembrie 2016 @ 0:35

 33. PERSONALUL DE LA SP ADPP SUNT CONTRACTUALI SI NU FUNCTIONARI PUBLICI. NU POT FI PRELUATI FARA EXAMEN . ACOLO SE VA FACE TRIEREA, VOR RAMINE CEI CARE SUNT AGREATI DE RC,CIOCANEL . POVESTEA CU CONCEDIU DE PATERNITATE A LUI ILIE MARIUS ESTE PENTRU PROSTI . EL NU PLEACA NICAIERI CI FACE JOCURILE LUI RC. DACA ESTE IN CONCEDIU DE MATERNITATE DE CE MASINA PRIMARIEI JPT STA IN FATA BLOCULUI SAU SI O FOLOSESTE IN SCOP PRIVAT.

  Comentariu by anonim — 17 noiembrie 2016 @ 7:47

 34. Faceti o confuzie totala Gradinita 3 este in administrarea SPAS iar Cresa 3 este in administrarea ministerului

  Comentariu by gore 2 — 17 noiembrie 2016 @ 9:09

 35. Mai mult decat atat, se face cu respectarea prevederilor Legii 611/2008 privind cariera funcționarilor publici , dar si a legii 329/2009 privind desfiinţarea autorităţii sau instituţiei publice, ca urmare a comasării prin absorbţie, şi preluarea activităţii acesteia de către un compartiment nou-înfiinţat în cadrul altor autorităţi sau instituţii publice. Plus alte legi, cum sunt cele privind execuția bugetelor structurale si altele.

  Ceea ce îmi spune fiecare am luat si am disecat deja in fiecare noapte, din ziua convocării când s-a transmis proiectul HCL până în ziua ședinței. Toate au fost menționate și au fost luate de către administrație niște răspunderi fantasmagorice, care au fost menționate in procesul-verbal. Acesta se voteaza la următoarea ședință a CL. Procesul-verbal este probă pentru orice prejudiciat.
  Eu nu sunt avocat in instanta pentru orice posibil prejudiciat. Ca si consilier local reprezint interesele UAT la fel ca si ceilalți consilieri care au votat „pentru”. Atunci când CL ia hotărâri nerespectând legea, un prejudiciat dă în judecată și cei care au adoptat ilegal o hotarâre răspund nominal privind prejudiciul. Mai există o problemă privind procedura de vot. Despre care prefectul poate fi înștiințat. El hotareste daca ataca sau nu. După comunicarea publică a hotărârii, oricare cetățean poate ataca in contencios legalitatea adoptării, si atunci decide instanta. Nu s-a comunicat public încă. Dacă s-a comunicat instituției si nu s-a comunicat public, nu este in vigoare. Nefiind in vigoare, ce să ataci? Că asa a scris cineva pe un blog?

  Nu am nicio putere in plus prin faptul că sunt consilier, atacul in instanta este din calitate de cetățean prejudiciat sau pentru că legea este prejudiciată. Pe mine nu m-au prejudiciat cu aceasta reorganizare, dar aș putea da in judecata ca legea ar fi prejudiciată. Si pe cine credeți că trebuie sa dau in judecată? Pe consiliul local. Pe când cel căruia i se prejudiciază contractul de muncă poate da in judecată instituția care face comasarea prin absorbție.
  În calitate de consilier local mi-am exercitat atribuțiile, am expus problemele desființării unor instituții publice, legile care se încalcă, dar legea zice ca răspunderea legalității este a secretarului si a departamentului juridic care face referatul. Si-au asumat legalitatea, deci răspund nominal.
  (Va urma)

  Comentariu by Mentalistul — 17 noiembrie 2016 @ 10:03

 36. (Continuare)

  Că nu ne convine este o chestiune, sa dovedim ilegalitatea este altă chestiune. Si trebuie sa o fac ca cetățean, să plătesc o armată de avocați. Cel prejudiciat are calitate mai mare de a da in judecată. Fiind consilier am responsabilitate fata de UAT si cetățeni, merg pe calea legii, nu după cum își dă fiecare cu presupusul. Întrebările sunt de fapt: Ce șanse sunt? Care este procedura? Ce putem face?
  Calitatea de consilier local mă obligă conform responsabilității. In loc de aceste întrebări s-au lansat acuze si sentințe, că nu-mi pasă și că tot ce fac este o minciună. Lucrurile câștigate nu se văd, despre proiectele HCL care au fost eliminate din ordinea de zi din iulie până acum, cu multă luptă, nu le cunoașteți. Constrângerile publice să facă administrația ceva bun, sau sa nu mai facă ceva rău, nu le vedeți. Public, pentru că opinia publică este o metodă de a face o autoritate să ia in seamă ce doresc cetățenii.
  Că mă lupt cu administrația să plătească indemnizațiile pe care guvernul le-a trimis pentru copiii cu orientare școlară (autiști, cei cu probleme, etc.) nu vede nimeni. Acei copii au nevoie de medicamentele lor, altfel unii mor. Am dat exemplu, ca să înțelegeți că sunt lupte pe care le câștig sau le pierd, si mă umplu de amărăciune când le pierd.
  Merg pe stradă si vin pensionari cu biletele cu numerele lor de telefon că au probleme. Si ii sun, si aflu ca primăria i-a deposedat de compensările de 50% la medicamente, pentru ca au depășit cuantumul de 700 lei, ori aflu că i-au scos de la ajutoarele de alimente pe diverse motive. Înjurăm in cor că pachetele sunt mită electorală, dar pentru bătrâna care a ajuns sa mestece frunze din copac reprezintă o săptămână de subzistență. Ia-i de mână Ozzy si du-te la social cu ei. Nici nu pot sa sun pe Stamate pentru ca sunt din opozitie si mai mult face rău persoanei care are probleme, nu pot decat sa-mi folosesc relațiile si să-i trimit pe șestache. Si sunt acuzat că trag chiolhanuri cu Stamate? Cum îmi pică mie asta?
  Nu vedeți că mă bag in seamă pe aici de cateva zile, nu se simte că cer ajutor? Nu mai pot singur. Opinia publică este importantă, este factor de responsabilizare. Pentru o perioadă nu mai avem majoritate în consiliu, majoritatea ajuta. Sunt multi, au bani, au avocati scumpi. Uite, au spart majoritatea cumpărând dintre noi. Am o nouă situatie, ma strădui sa o reconfigurez politic, dar se va întâmplă după. După ce că mi-au distrus orasul, acum au distrus si instituțiile publice locale.
  Care este ajutorul celor care gândesc ca mine? Mă acuză tot pe mine, de parcă eu as fi vinovatul. Eu salvez ce pot salva. Chiar vreți voi să dovediți că mă lupt cu morile de vânt. La ce vă ajută? Dacă m-ați susține morile astea s-ar frânge.

  Comentariu by Mentalistul — 17 noiembrie 2016 @ 10:04

 37. I know ….you are just a cook. Un cuculetz mai mic de fapt. Care striga dupa ajutor. Cucu bau…..

  Comentariu by Anonim — 17 noiembrie 2016 @ 11:53

 38. Pt 37

  Da, dar unul care e mai sus cu cel putin 2 biblioteci față de tine. O remarc din conduita ta.
  Ce buget am gestionat eu pe an, nu ați gestionat nici tu, nici Radu Cristian, luați împreună. Una este experiența de a risipi banii orasului, alta este experiența de a construi un business cu acoperire națională.
  Hai să ne ponegrim acum, de pe conturi anonime. Pentru asta nu-ți trebuie decat să fii nemernic. Hai sictir, nimicule!

  Comentariu by Mentalistul — 17 noiembrie 2016 @ 13:18

 39. https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15073391_10155433901674746_2449885019320777044_n.jpg?oh=22a9dd0886df287c13302fd39b073334&oe=58BDA997

  Comentariu by Anonim — 17 noiembrie 2016 @ 14:24

 40. PSd-ist cu un business cu acoperire națională, care cere mai sus lui Sancho Panza sa faca scut impotriva morilor de vant ! Si zdrentarosul asta ,caruia i se promite marirea cu 25% a toate cele,trebuie sa-l creada,ca in ultimii 26 de ani-din nou !

  Comentariu by Anonim — 17 noiembrie 2016 @ 14:33

 41. „Nu cred ca e dl Vucea, domnia sa a fost polițist si stie ca daca nu sunt cel prejudiciat nu pot da in judecată.”…Asa este !- si zdrentarosul de Sancho Panza,caruia ii moare si magarul de foame,intelege din asta una din aia romaneasca straveche : Corb la corb,nu-si scoate ochii ! Si apropo de biblioteci,de ce nu-i puneti astuia o pila la Firea sa-l numeasca executiv la jeneralul ala pe care tocmai ce l-a angajat pe bani grei la autoritatea de ordine locala,avand experienta din ’89 cand a tras cu tunul in biblioteca centrala universitara ! Acolo era bun . Se potriveste ! Biblioteci mai sunt si pe urma da-i dracu de studenti…reactionari !

  Comentariu by Anonim — 17 noiembrie 2016 @ 14:56

 42. baracile au datorii foarte mari aproape, un milion de euro ,dar primaria si socialul nu face nimic pentru recuperarea datoriilor dar se plang ca nu au bani la buget,cei de acolo folosesc in continuare apa ,energie,ajutoare sociale,etc ,eu nu mai stiu cine este prostul in aceasta problema,noi platim toate taxele si pe ei ii doare in cur,am aflat ca primarul si stamate se caca pe ei de frica tiganilor de la baraci ,si cred ca este adevarat deoarece se chinuie de 4 ani sa faca ceva in zona,dar la ce te poti astepta de la niste lasi

  Comentariu by dinu ilascu — 17 noiembrie 2016 @ 15:50

 43. Bai bulane pe vremea lu tusac si iorgus ni-i vedeati pe cei de la baraci ?
  Cine m…. mati i-a adus de la barcea ,radu cand era la garda ?

  Comentariu by Iorgus — 17 noiembrie 2016 @ 18:38

 44. Domnule Menabit, ati mai fost intrebat aici si despre constructiile ilegale din Mangalia. Care este parerea dumneavoastra despre aceasta „afacere” monstruoasa?

  Comentariu by Anonim — 17 noiembrie 2016 @ 19:33

 45. Pt. 38
  Ce declansator de emotie ai , cucule mentalist ?! Ma uimesti ! Sictir si tie , mai egocentristule !

  Comentariu by Anonim — 17 noiembrie 2016 @ 21:37

 46. aia de la baraci se imultesc alarmant ,locuri de munca ioc,ajutoare cacalau,FRATIOR daca nu se i-au masuri cu zona infecta se va alege prafu de oras,daca se inchide si santierul parasiti orasul

  Comentariu by poni emil — 17 noiembrie 2016 @ 21:39

 47. http://rezistenta.ro/teodosie-a-prejudiciat-armata-cu-cel-putin-25-miliarde-lei-de-ce-tace-armata/

  Comentariu by Off topic — 17 noiembrie 2016 @ 22:05

 48. Domnule consilier, îmi permiteți o întrebare? Dacă ați gestionat buget mai mare ca a Mangaliei, spuneți cu acoperire națională, de ce v-ați bătut pentru o indemnizație de subzistență?
  Să nu-mi spuneți că v-ați sacrificat pentru oraş!

  Comentariu by Anonim — 17 noiembrie 2016 @ 22:09

 49. @ anonim cu divere comentarii
  Matale nu esti un simplu cetatean al acestui oras ci un fel de ciurar anonim. Un pudel al primarului pus sa latre in vant prin mediu online. Mai acesta, ai vre-o 9 consilieri din asa zisa opozite in afara de marionetele PNL ale primarului, din care unii cu 2-3 mandate, oameni ce pot fi atacati din orice pozitie, cu orice cuvinte fara a gresi prea mult in apreciere, dar nu te dai la beregata lor ca nu reprezinta nici un pericol in schimb te dai la baiatul asta de frica caruia cam faceti toti in pantaloni prin primarie. Ia intreaba-l pe Ali Baba cam ce crede ca obtine daca respectivul consilier ar pierde actualul mandat ? Un Ozy neincorsetat de regulile de partid si de functia de consilier poate fi liantul unei societati civice si daca doar jumatatea celor din grupul de pe facecook il asculta si urmeaza, intr-o luna Ali Baba si hotii lui dispar complet din Mangalia.

  Comentariu by Marian Vasile — 17 noiembrie 2016 @ 22:36

 50. Pt 48

  Nu mai trebuie să te întărât eu. Te dovedești singur.

  Comentariu by Mentalistul — 18 noiembrie 2016 @ 11:44

 51. Pentru 48. Anonimule da de ce nu il intrebi pe borfasul ala din primarie care cica se numeste ”primar” ? ce a facut pentru Mangalia. Niste cacati hoti ajunsi in functii mari. Radu Cristian e decat un borfas si un mincinos de prima speta. La fel si lingaii lui. Un exemplu de lingau ordinar este Ciuraru, numai ca acestuia o sa i se cam infunde de curand. Are voce acum Ciuraru, e showman.

  Comentariu by xyz — 18 noiembrie 2016 @ 13:09

 52. Pt.29
  Eu nu am postat niciun comentariu si nu m-am conversat cu Ozzy.Daca as vrea, asi putea sa o fac fata in fata.Iar te-ai pacalit
  Pt.32
  Nu te mai gandii ca urmeaza scrisoarea 3,14,15 ci va urma,dupa atacarea HCL -ului ,cu totul altceva.Voi incerca,pe alte cai,sa aduc la cunostinta mangalienilor si organelor de cercetare si urmarire penala fapte mult mai grave.Voi arata prejudiiciile enorme (de milioane de lei )aduse bugetului local de conducerea primariei,furturile din bugetul local,fapte de luare de mita si multe altele.

  Comentariu by Vucea Dan — 19 noiembrie 2016 @ 14:31

 53. Domnule Vucea, felicitari pentru tot ce faceti! Sint multi care va sustin si si-au schimbat radical parerea despre dumneavoastra. Mergeti inainte, avem speranta in oameni ca dumneavoastra, chiar daca deocamdata nu putem iesi pe fata.
  Pentru ca dl consilier ales Menabit nu raspunde sau se face ca nu intelege, poate ne raspundeti dumneavoastra, mai ales ca ati fost in miezul problemei: cu constructiile ilegale ale protejatilor primarului ce se intimpla? Iata, unele continua in forta pe sestache… Orasul arata rau oricum, chiar trebuie sa suportam asemenea monstruozitati de la toti care ne rid in fata si ne spun ca sint protejati si ca se stie totul, dar ei pot sa faca ce vor??(??

  Comentariu by Anonim — 19 noiembrie 2016 @ 16:01

 54. Respectiv constructia restaurant turcesc de la Venus pentru care patronul se plange ca a dat spaga peste 30.000 de euro si care nu are nici un fel de autorizatie? Constructiile de la Mera Resort? RCS-RDS?

  Comentariu by Anonim — 19 noiembrie 2016 @ 19:17

 55. Daca va intereseaza o constructie ilegala, pentru care s-au dat spagi grase, incercati la floraria doamnei Turchian, cea din fata primariei . O sa aflati cum, cu ajutorul lui Romulus, al doamnei Boita si al domnului Angelescu , doamna Turchian s-a facut proprietara pe chioscul care il inchiriase de la ADPP si acum se vrea proprietara si pe terenul aferent . Cornaci , nu a vrut sa ii recunoasca doamnei Turchian modul de improprietarire motiv pentru care a fost suspendat la presiunea lui Romulus. Turchian a chemat in judecata ADPP si a pierdut – vezi link -http://portal.just.ro/118/SitePages/dosar.aspx?id_inst=118&id_dosar=11800000000142953
  Autorizatia de construire pe care o detine Turchian este emisa probabil , abuziv si ilegal de Romulus si Boita . Sa vedem ce se va intampla cu constructia ilegala !Sa vedem ce parare are Mentalistul si Marian Vasile . E corect sau nu este ?

  Comentariu by Alcibiade — 19 noiembrie 2016 @ 20:57

 56. scuze
  Ce parere au ! ca e doi 🙂

  Comentariu by Alcibiade — 19 noiembrie 2016 @ 21:05

 57. Parerea mea nu cred ca intereseaza pe multa lume, parerea orasului, a celor aproape 34 de mii de locuitori ar fi bine sa fie aflata si facuta publica.
  ILEGALITATE a fost cuvantul de ordine al edililor acestui oras si a celor de sub ei. O florarie si un restaurant construite ilegal sint mizilicuri. Cam 70-80 % din ce s-a construit si se construieste inca prin oras a fost si este construit ilegal, avand la baza cel mult un certificat de urbanism. Mare parte din aceste constructii abia la ceva ani dupa ce au fost gata au intrat sau urmeaza sa intre candva in legalitate.
  Cine ia orasul la pas va gasi subiecte privind constructiile de dupa 1990 cat sa umple biblioteca municipala.
  Strazi de 5-6 metri, trotuare scoase pe carosabil pentru ca pe trotuarul vechi s-a construit, cladiri ridicate peste conductele de apa ale orasului, inclusiv bisericuta de pe 1 Mai, carari, nici macar alei nu poti sa le spui, de 1-2 metri. Avem carciuma-bordel pe digul portului, avem carciuma lipita de sanatoriu balnear si alta de muzeu cu terasa extinsa chiar in fata muzeului. Avem carciuma in portul turistic, desi era proiect cu fonduri europene nerambursabile. Aveam carciuma lui Ciobanel in gardul cimitirului ca daca nu o desfiinta concuram cu Sapanta.
  Avem zeci de vile in curtea spitalului, avem o carciuma construita pe o cazemata in buza marii care ca si cea de pe dig isi varsa dejectiile în mare, la fel ca multe alte cladiri inclusiv hoteluri si restaurante din Mangalia si statiuni aflate pe malul marii sau in apropiere. Avem garaje cu subsol si etaj, apa curenta, fosa septica, centrala termica. Avem locuri de joaca pentru copii inconjurate de parcari si ghene de gunoi. Avem baracile, avem mii de tigani incetateniti in scop electoral, care fura ziua si noaptea din oras si satele din jur.
  Cam tot ce e construit la vest de strada Munteniei, in acea fasie de 300 metri lățime, intrata prin 2001/2002 in intravilanul orasului, e fara autorizatie de construire pentru ca nici un primar nu a facut acel PUZ necesar si cam la fel e prin mare parte din periferiile Colonistilor si ale orasului. In 2-3 sute de metri patrati sint construite si cate 4-5 case. Unii s-au legalizat platind amenzi minime si dand spagi grase primarilor, celor de la urbanism si disciplina in constructii. Dar cei mai multi sunt ilegali, nu platesc impozit, salubritate fura apa si curent, arunca gunoiul pe strada.

  Comentariu by Marian Vasile — 19 noiembrie 2016 @ 22:37

 58. Corect 57. In Mangalia cine nu da spaga e zero barat .Imi este scarba numai pe interese Oare nu se vede nu se aude ,pana cand ????????

  Comentariu by anonim — 19 noiembrie 2016 @ 23:41

 59. Pt. 55
  Probleme multe sunt la aceea constructie.Dar ce mai penala problema este :cum s-a emis Certificat de Urbanism si Autorizatie de Construire pentru aceea florarie pe numele de Turchian cand aceea femeie nu avea vreun act de posesie al acelui teren?????.Ori in legea 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructii ,la art.7 se arata:
  ,,(1) Autorizatia de construire se emite pentru executarea lucrarilor de baza si a celor aferente organizarii executarii lucrarilor, in cel mult 30 de zile de la data depunerii documentatiei pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii, care cuprinde, in copie, urmatoarele documente:
  a) certificatul de urbanism;
  b) dovada, in copie legalizata, a titlului asupra imobilului, teren si/sau constructii si, dupa caz, extrasul de plan cadastral actualizat la zi si extrasul de carte funciara de informare actualizat la zi, in cazul in care legea nu dispune altfel;”
  Deci acea lucrare s-a facut cu Autorizatie de Construire emisa ilegal prin fals si uz de fals de catre primar,secretar si arhitect deoarece ea s-a emis pe numele lui Turchian si terenul apartine ADPP-Consiliuli Local.Acea lucrare a fost permisa pentru a obliga pe Turchian,Pavel si alte persoane sa-l sustina in alegerii pe Radu iar apoi vor legaliza ei cumva(deja s-au incercat unele situatii) .Lucru care s-a si incercat.Acum va spun si le spun celor de mai sus ca aceea lucrare nu este autorizata ILEGAL,nu se poate legaliza sub nicio forma,iar cei ce vor incerca PUSCARIE va scrie pe spatele lor.

  Comentariu by Vucea Dan — 19 noiembrie 2016 @ 23:45

 60. Scuze ,,aceea lucrare este autorizata ILEGAL”fara nu.

  Comentariu by Vucea Dan — 19 noiembrie 2016 @ 23:50

 61. Pt. 54
  Lucrarea de la Venus(restaurant turcesc )este construita ILEGAL fara autorizatie de construire si autoritatie de bransamente si radorduri de utilitati(curent electric,apa si canal,gaze)prevazute de legea 50/1991.Despre spaga nu va pot spune nimic ,deocamdata.
  Cum s-a facut aceasta lucrare dar si cele enumerate de dumneavoastra si mai multe altele va voi spune dupa ce strang si depun toata documentatia la parchet(o am in proportie de 95 %).

  Comentariu by Vucea Dan — 20 noiembrie 2016 @ 0:02

 62. Multe se întâmplă din cauza cauza consilierilor care au ca principiu:
  NU + $ = DA

  Dacă eu am votat vreo măgărie, să-mi reproșați!

  Comentariu by Mentalistul — 20 noiembrie 2016 @ 8:53

 63. Bravo ptr Vucea, asa este!
  Si daca tot sintem in centru orasului, la florarie, hai sa facem o plimbare spre aleea Teilor, si s-o luam mai jos de florarie, pe strada Vasile Alexandri! Aici troneaza o casa ridicata „pe hirtie” in 2 saptamini…si stiti bine asta, dle Vucea. Hai sa o luam pe strada Marasesti – si…dezastru tot ce vezi. Linga Stoian se constuieste in draci pe repede inainte, doar sint din gasca, nu-i asa, domnule Vucea, sigur stiti multe si aici si ar trebui sa le faceti publice…
  Sa continuam plimbarea pe strada Vasile Pirvan…..nu, nu o luati pe trotuar, ca e privat, e ocupat de aceasi acoliti ai primarului. Si daca nu cadeti in canalizarea de la parcarea lui Becheru, nu ramine decit strada cu noroaie si nisip, ca nu mai nimic, doar gropi si terasamentul cazut de la camioanele de mare tonaj.Ati ajuns pe aleia Teilor, reabilitata? Aveti grija sa nu va impiedicati, ca e bezna. Daca vreti sa vedeti marea, atunci vedeti mai intii noua constructie ilegala de la Luca.. Si tot asa.
  Urit de tot.
  Avem speranta ca veti spune tot ce stiti.

  Comentariu by Anonim — 20 noiembrie 2016 @ 18:29

 64. Mentalistule! Stai liniștit, ne-am dat seama ca te doare în cot de oraș. Ca sa nu te stresezi prea tare, eu m-am considerat prejudiciat de organigrama mincinosului și am acționat în consecință la instituția prefecturii. Rezultatul îl vei vedea în 2-3 zile maxim. Asa ca …ciocu mic și marș la loc!
  PS. Mentora ta, unde ai învârtit în ceauane, sa pună mana sa învețe contencios ….

  Comentariu by Anonim — 21 noiembrie 2016 @ 23:35

 65. pt 64

  Mai își adusese RC vreo 2 cu legitimații de ochi albaștri, să liniștească funcționarii publici constrânși să își dea demisia, cu „Nu faceți valuri, ne ocupăm noi!”. I-am identificat și i-am gonit din oraș. Cam ăsta e stilul, dar nici eu nu am fost crescut pe balcon.

  Nu duce tu grija mea. Am văzut că este o mare dilemă la peneliști de unde stiu eu administrație. Bănuind greșit și-au anihilat singuri.
  Dar ca sa nu discutăm baliverne, știu sigur că nu există o altă procedură prealabilă. Fără procedura prealabilă nu te bagă prefectul în seamă. Asta așa, sfat gratis de la mine.

  Comentariu by Mentalistul — 22 noiembrie 2016 @ 9:20

 66. Sincer îmi este mila de tine …ești cam prostuț! Mai așteaptă o zi maxim doua….Probabil la circumcizie ți-au tăiat mai mult și de aici ai probleme. Am făcut ce trebuia cu organigrama mincinosului ca sa se înțeleagă ca tu nu faci nimic concret, faci doar pe Mentalistul, demagogule! Oricum, am văzut comentariile tale despre nimic și pe alte bloguri, unde ai fost pus la punct de persoane care cunosc arta culinara. Dacă vrei bani de țigări sau de mâncare nu trebuie sa îți tocești degetele pe tastatura sau sa faci pe demagogule în consiliul local. Fac eu o pomana. A nu se înțelege ca vreau sa te cumpăr. Prin cumpărare înțeleg sa plătesc ceva ce are valoare…cum tu ești un nimic, nu e cazul. Marș la locul tău ca de organigrama am eu grija!

  Comentariu by Anonim — 22 noiembrie 2016 @ 9:35

 67. Stropesti cu invective ca hipopotamul cu fecale, deci putine sanse de a fi credibil. Lasi impresia ca ai fi unul din durii de prin primarie si te iei la tranta cu Ali Baba, din pacate nu ai capacitatea de a disimula acest lucru.
  E grele domnul consilier, e mult mai grele din postura activa decat din cea de pe margine. Va sparcaiti pe voi de frica si ati primit sarcina clara sa-l discreditati pe acest baiat care va tulbura apele nu doar fiindca va loveste exact unde va doare ci mai ales pentru sustinerea pe care o are din partea oamenilor.
  Ali Baba v-a pleca in mod cert inainte de terminarea mandatului, mare parte din oamenii lui se vor imprastia la fel cum au venit, cei de prin PNL mai vechi vor suge in continuare din osanza stransa in trecut. Cum nu ai acea osanza ori te vei prostitua politic in continuare, devenind un fel de Sandel ori vei fi nevoit sa te cam muti pe meleagurile natale.

  Comentariu by Marian Vasile — 22 noiembrie 2016 @ 10:13

 68. Vasile Marian, sau cum te-o chema! Ești pe lângă subiec. Nu sunt nu am fost și nici nu voi fi vreodată consilier local. Asta nu ma oprește sa acționez dacă pot sa fac ceva ce cred ca este just. Cred ca aceasta organigrama nu va face decât sa concentreze mai multa putere în mâinile găștii de la Constanța.
  Corect ar fi ca cei care se lauda pe bloguri cu cate fac ei „cu gura”, sa presteze și ceva concret. Sa își asume contestarea în instanta a unui act ce nu este adoptat legal. Eu stau pe meleagurile natale , fraiere. Dacă nu sunt de acord cu manipularea ordinara a ta și a Mentalistul, nu înseamnă că sunt din gasca mincinosului. Iar Ali Baba va pleca mai curând decât crezi.

  Comentariu by Anonim — 22 noiembrie 2016 @ 11:17

 69. Mai fraierica Marian Vasile, ai mare dreptate! Dacă am contestat organigrama și prefectul ii va comunica asta primarului, ai dreptate, îl discreditez pe nimicul mentalist, pentru eu am făcut ceva concret , pe când el …doar gargara!

  Comentariu by Anonim — 22 noiembrie 2016 @ 11:20

 70. http://www.stareanatiei.ro/2016/11/gargara-pana-la-capat/

  Comentariu by nabuco — 22 noiembrie 2016 @ 12:23

 71. Esti doar un gica contra laudaros si ranchiunos. Sa presupunem ca ai descoperit apa rece si prefectul va anula aceasta organigrama. Ali Baba va face alta, si uite asa timpul trece. Deja cu noile mutari primaria este blocata si cu sau fara actiunea prefectului asa ramane pana prin primavara. Ramanem cu strazile decopertate, fara oraselul copiilor ( zice Ali Baba ca din cauza scaterei taxei de promovare), fara un buget gandit corect si realist pe noul an.
  Deocamdata esti doar un anonim gurist care incerci sa-l discreditezi pe un consilier local ce se zbate sa scoata acest oras din inertie. Daca ti-ar pasa de oras l-ai sprijini sau macar nu l-ai faulta.

  Comentariu by Marian Vasile — 22 noiembrie 2016 @ 12:46

 72. Pt 66

  Am să dau un exemplu:
  Prefectul îmi răspunde oficial ca alegerea viceprimarului a fost legală deoarece la 28.06.2016 s-a schimbat legea 215/2001 cu ordonanța 42/2016 a lui Cioloș. Și îmi dă textul de lege modificat.
  Stiu si eu ca s-a modificat, ca sa reglementeze, dar dupa alegerea viceprimarului care a fost pe 23.06.2016.
  Bănuiam că îmi va da un astfel de răspuns, dar ca sa ataci in contencios trebuie întâi sa parcurgi procedura prealabila, sa dea prefectul raspuns. Înainte de prefect trebuie o alta procedura cu primăria, fara ea nu are efect juridic.

  Știind ca nu exista alta procedura prealabila, sunt convins ca vorbești pe nas. Că vorbești cu rahatul în gură, nu te face nici

  Comentariu by Mentalistul — 22 noiembrie 2016 @ 14:00

 73. Amice esti idiot! Pentru a contesta o hotarare de consiliu local nu este necesara o procedura prealabila cu prefectul sau primaria. Iti scrii povestea pe o hartie si o inregistrezi la o instanta de contencios. Daca tu ai dreptate astept textul de lege care mentioneaza procedura prealabila ca fiind obligatorie.

  Comentariu by Alcibiade — 22 noiembrie 2016 @ 14:53

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress