Politica locală

14 noiembrie 2016

Aleea Teilor, cufundată în beznă după căderea serii!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 18:36

2Inaugurată cu o întârziere de aproape un an, Aleea Teilor stârneşte, şi la ora actuală, aceleaşi polemici în privinţa utilităţii sale, a esteticii, a costurilor exorbitante sau a calităţii lucrărilor şi materialelor folosite în amenajarea sa.

Dacă pe timp de zi, faleza poate oferi o imagine relativ frumoasă, în ciuda zidului ce obturează o bună parte a peisajului marin, după căderea serii Aleea Teilor devine, brusc, mohorâtă. Asta din cauza lipsei iluminatului public, care, bănuim, nu o fi fost prevăzut în proiectul de reabilitare, altfel nu ne putem explica cum s-ar fi putut declara finalizată aleea fără a beneficia şi de surse de lumină pe timp de noapte.

Cetăţenii care se plimbă, la ceas de seară, pe faleza Mangaliei, se pot declara norocoşi numai mulţumită hotelurilor din zonă, care mai asigură, cât de cât, o sursă de iluminat, altfel, ar risca fie să se lovească de munţii de gunoi ce zac, neridicaţi, de săptămâni, fie să se împiedice de stâlpii vechi de lumină, doborâţi la pământ şi uitaţi… tot acolo.

3

1

editiadesud.ro 14.11.2016

33 Comments

 1. Eu,m-am saturat sa tot dam cu sageti in nori,facand p’aci politica d’a surda si tot aruncand pe navetisti ! Bine,e de presupus ca p’astia i-ar durea in cur de locurile prin care,traditional mangaliotii se plimba seara,sau daca mai pot merge la un spectacol in oras,sau de ce sunt nevoiti sa arunce gunoiul menajer…mai rau ca inainte…cu toata „modernizarea” facuta intru satisfacerea unor buzunare,dupa care s-a ajuns la un container de exterior,cu gramada de gunoi in jur ! In consiliul local nu sunt si…localnici ? S-au astia sunt din Mangalia numai la alegeri ? Ei unde traiesc ? Mai sunt in stare sa dea binete unui cunoscut pe strada,care ii reproseaza ca vede asa ceva ? Poti sa arunci vina mereu pe primar,acum ,cand ne-am modernizat si avem filmul sedintelor, unde-i vedem ca stau ca niste mamaligi ? Eu va propun sa incepeti sa va luati in tarbaca vecinii,cunoscutii,prietenii CONSILIERI,pentru ca sunt cel putin la fel de vinovati !(primarii mai pleaca,in schimb de mamaliga noastra-cam aceeasi-nu scapam !

  Comentariu by I.S — 14 noiembrie 2016 @ 20:43

 2. Cati dintre consilieri s-au interesat de modul de rezolvare al neachitarii facturilor catre ENEL la baraci ? S-au asta se sponsorizeaza-din banii nostri!-numai la alegerea primarului ? Cati dintre consilieri stiu ce putere instalata are orasul la iluminat public si cat se factureaza ? S-au intersat de ce se schimba becuri (daca se mai schimba !) ziua,cu care ocazie se porneste iluminatul in cate un cartier intreg,arondat postului respectiv de transformare ? Cati consilieri s-au interesat de modul de contractare cu noul furnizor de energie ? Sunt orase care au gasit in felul asta o noua sursa de finantare-sponsorizare a echipelor de fotbal si handbal ! Uite mamaligilor,va arat aici cum ati putea gasi…o noua sursa de finantare…tot pentru Luca ! http://adevarul.ro/locale/piatra-neamt/primariile-neamt-schimba-furnizorul-energie-electrica-economii-facturi-s-au-obtinut-noul-operator-1_532f355b0d133766a829a863/index.html

  Comentariu by I.S — 14 noiembrie 2016 @ 21:13

 3. Daca tot santem un oras ce se indreapta spre colaps macar cu productia manufacturiera de sageti virtuale sa ne mai mentinem. Treaba asta cu asmutit cainii si pe altii din stafful Mangaliei nu e rea. Deocamdata sagetile se trag spre doi consilieri. Unul bun de gură, cu ceva experienta in fotbalul edilitar, dar mai de sefulet de galerie, care ajuns pe teren joaca dupa cum canta arbitrul. Altul, tanar dar vivace, pus pe treaba dar care, iesind din peisajul edilitar cotidian, este faultat adesea chiar de cei pentru care se agita. Sper sa continue tot asa si sa-i molipseasca si pe altii. Au mai facut ceva valuri doi consilieri de la PMP dar intre timp au prins microbul lui Bastus si au cam ramas fara sonor.
  Pe ceilalti din CL, unii cu mandate vechi in spate, ii doare in basca, stau ca mortul în papusoi sa treaca scuipatii pe deasupra lor si sa se linisteasca apele dupa parlamentare iar apoi trai nineacă pana in 2020.
  Orasului ii trebuie, pentru a uni actional un numar in crestere de nemultumiti individuali, o societate civica care sa poata fi bagata in seama de primar, de prefect, de CJ, de media si chiar de partide in momentele electorale ca cel da acum. Aceasta ar putea atrage de partea sa si o serie de institutii si autoritati locale nemultumite si ele de starea orasului.

  Comentariu by Marian Vasile — 14 noiembrie 2016 @ 21:35

 4. Sau asta cu apa in care sunt implicati doi de care se spune si mai sus ! Unul care zicea asa: https://bazel09.wordpress.com/2016/09/24/pretul-politic/ si unul care apara interesele psd-Raja Cta ! Cez iceti de asta : credeti ca primarul care zice ca-i pnl-ist,apara interesle noastre sau psd-RAJA caruia ii da acum o gramada de bani pe udatul gazonului maro,la cel mai mare pret bdin tara ! http://www.telegrafonline.ro/pnl-propune-reducerea-preturilor-practicate-de-sc-raja-sa

  Comentariu by I.S — 14 noiembrie 2016 @ 21:47

 5. http://www.petitieonline.com/taie_pretul_la_apaconstanta

  Comentariu by I.S — 14 noiembrie 2016 @ 21:50

 6. Pt 2
  De exemplu, m-am interesat. Am pus problema si public.
  Iar în CL am cerut sa constituim o comisie de negociere pentru preluarea iluminatului public de la ENEL conform legii 240/2006, care zice ca sistemul de iluminat public este al orasului. Si am si un proiect de finanțare pentru modernizarea cu sisteme LED.
  Primarul a încercat in 2013 aceeasi preluare si i-au dat cu tifla pentru ca nu a stiut cum sa o facă. Am vorbit cu Federico de la ENEL, apoi cu un tătar de la ENEL Distribuție Dobrogea, mi-au zis ca primăria să înceapă demersurile.
  Dl primar nu a introdus pe ordinea de zi HCL inițiat de mine, pe motiv ca a facut cu o zi in urma o adresa catre ENEL. Am intrebat pe secretar daca a primit raspuns, din spatele meu a urlat primarul „Avizul va fi favorabil!”.
  Era sa răspund „Sa mori tu?!”, dar eram in sedinta.
  Asa ca am continuat „Deci putem sa instituim comisia”.

  Problema e alta. Imi spune ENEL reproșându-mi prostia ca primarul a trimis o adresa scurta de genul „Va rugam sa ne comunicați in ce condititii putem prelua iluminatul public din municipiul Mangalia.”
  Mi s-a facut rușine de prostia altuia. Inițial am crezut ca o face intenționat.

  Iluminatul public este una din principalele probleme. La p sedinta la Naitic – înainte sa vine ministru Nedea pt cluster – i-am reproșat primarului situatia iluminatului public. I-am spus ca il iau de mana si ii arat branșamentele ilegale la fiecare stâlp din stațiune. A declarat nonșalant ca minim 30% sunt furturi. Dar nu are ce sa faca, poate in viitor. Si asa m-a facut sa ajung la ENEL.

  Comentariu by Mentalistul — 15 noiembrie 2016 @ 8:40

 7. Erata: Legea 230/2006 privind iluminatul public

  Comentariu by Mentalistul — 15 noiembrie 2016 @ 8:40

 8. Problema iluminatului public nu consta in costuri ci in nesimtirea celor de la ADPP!
  Pe vremuri Ferat treaz netreaz cum era avea grija singur de iluminat indiferent de ora cand cineva sesiza vreun bec ars!

  Comentariu by IPSI — 15 noiembrie 2016 @ 9:42

 9. @6- Iti admir „zbaterea”,insa te rog sa ma crezi ca este vorba de o „caciula” prea mare pentru a o purta oricine ! Eu nu vreau sa jignesc pe nimeni,cu atat mai mult pe tinerii care vor si se zbat ! Deunazi,pe aici,D-l Visa a spus ca sunt anumite posturi in administratia locala unde capacitatea tehnica este definitorie si obligatorie ! Sunt cateva lucruri generale de lamurit in aceasta problema. In primul rand nu trebuie confundata achizitia cu delegarea de gestiune prin concesionare.Dupa asta trebuie lamurit ca „administrare” in cazul delegarii prin concesionare inseamna si „gestionare” cu asumare contractuala a „raspunderii” pentru acestea. Pana sa delegi administrarea si implicit gestionarea serviciului public de iluminat si mai mult de atat,cuprinderea in aceasta intentie si a scolilor,gradinetelor si eventual spital,trebuie sa fie intocmit mai intai un caiet de sarcini,un plan de investitii pe care sa-l ceri eventualului concedent.Dupa aceea stabilita o redeventa.Nu este vorba numai de gestionarea optima a unui consum,cum s-a facut pana acum in oras ! Pentru a cere furnizorului de energie o cota din sistemul national trebuie sa fie cineva acolo care sa cumuleze energii active,reactive,factori de putere…si inchei ca sa nu fac ceata ! La primarie a existat candva un plan general(un cearceaf!) cu toata infrastructura existenta la data aceea in subteran-cabluri,instalatii de apa,canalizare,telefoane,instalatii speciale. Nu se dadeau autorizatii de c-tii pe locuri in care se stia ca urmeaza a fi „intersectate” acestea si se cerea in prealabil avizul si cooperarea apartinatorilor-plus refacerea carosabilului la starea initiala ! Cred ca problema reala a primariei este tocmai aceasta : sa se stie mai intai ce avem de intretinut si de investit si dupa aceea sa delegam prin concesionare administrarea,sau eventual,infiintarea unei regii,sau societati a primariei ! Daca e cazul,mai pot da lamuriri,inclusiv pana la model de contract ! Revenind la postarile de mai sus eu m-am referit numai la gestionarea prin receptie si accept la plata,deci la o gestionare optima a consumului ! Alegerea unui furnizor se poate face si inaintea preluarii intrun fel sau altul a infrastructurii ! Sau se poate face asta chiar cu firma caruia se intentioneaza sa i se transfere delegarea prin concesionare…respectand cele doua interese ale primariei si ale concedentului ! Atentie…numai astea doua interese !

  Comentariu by I.S — 15 noiembrie 2016 @ 12:40

 10. PS-In tara asta nu coruptia ucide ! Fals-pe criterii politice ! INCOMPETENTA ucide,mai ales cand cand pe functii tehnice de decizie pui un incompetent si deci un pupincurist,pen’ca altfel nu ajungea acolo,sau daca este constient de sarcina, nu se aseaza pe scaunul cu pricina ! Sunt norme,legi STAS-uri care prin nerespectare…ucid !

  Comentariu by I.S — 15 noiembrie 2016 @ 13:38

 11. pt 6
  Mentalistule, treaba ta este sa aduci o alta firma de partid , cum este RAJA , care sa ne faca un bine si sa ne modernizeze iluminatul pe LED ,ca sa jupoaie de bani bugetul. Desigur ca iti iese si tie ceva altfel nu te-ai zbate asa. IS iti da cateva lectii dar esti prea …mentalist sa le pricepi.
  Pentru ce sa preiau de la Enel nu stiu ce infrastructura , daca infrastructura apartine Primariei Mangalia ? Iluminatul de pe aleea Teiilor, din portul turistic, din statiuni , a fost facut prin investitii de catre Primarie pe vreme lui Tusac si Iorgus . ( Griguta stie mai bine cum s-au facut). Pentru ce sa le preiau de la Enel daca sunt ale primariei , mentalistilor ?In cartierul Dobrogea doar ce s-a facut un iluminat public, pe banii adpp -ul ( adica buget local).Si pe asta vrei sa il preiei ? De fapt totul este legat de contractul de reparatii mentenanta care nu s-a incheiat in acest an . Intrebati-l pe primar de ce nu are firma care sa ii schimbe becurile in oras ( nu la el acasa) si sa remedieze defectiunile care apar.!

  Comentariu by anonim — 15 noiembrie 2016 @ 17:54

 12. Facturile la Baraci se platesc lunar catre Enel de catre SPAS , serviciul in subordinea caruie se afla cotetele alea…. Facturile nu sunt mari , doar 50000 lei lunar .
  Desigur ca cei care locuiesc in Baraci nu platesc la SPAS apa, energie sau chirie decat atunci cand nu vor sa voteze cu RC ( vezi campania de deconectari facuta de RC in aprilie 2014 la Baraci si blocul CP 5 )Nu votezi cu cine trebuie ….esti deconectat ! RC isi chema oamenii din Constanta si va taie curentul imediat – intrebati oamenii de la CP 5

  Comentariu by anonim — 15 noiembrie 2016 @ 17:58

 13. Corectie- platesc apa , curentul sau chiria doar cei care nu voteaza cu RC

  Comentariu by anonim — 15 noiembrie 2016 @ 18:04

 14. Pt 9
  Să nu aveți impresia că nu știu exact ce înseamnă.
  Am studiat diferite localitati care au implementat cu succes preluarea iluminatului public de la ENEL.
  Si nu am amintit o delegare de gestiune pentru că nu sunt adeptul concesionarii, prefer gestiunea directă. Asta vară când primarul complota un simulacru de licitație cu participarea a 3 firme, din care 2 cu acelasi patron, am vazut angajatii respectivului numărând stâlpii de iluminat din oras si stațiuni, pentru un studiu despre care vă referiți.
  Nu studiile SIP (energie activa, energie reactiva, valoarea factorilor de putere, puncte de aprindere, etc.) sau de fezabilitate ne omoară pe noi, ci voința de administrare rentabilă a serviciilor publice în gestiune directă. Nu ne considerați pe toti veniți cu pluta electorală, pentru că acolo unde nu avem cunoștințe in domeniu putem oricând accesa la specialiști sau sa ni se împărtășească drumul cei care au avut succes in astfel de proiecte implementate.
  O administrare prin externalizarea serviciilor este rentabilă când nu știi să administrezi direct. Te descarci de muncă, dar nu te descarci de responsabilitate dacă licitația ți-o câștiga un concesionar neprofesionist. Cel priceput în domeniu asigură cu activele sale sau prin garanții bancare si asta il face scump.
  Tot sunt acuzat de catre unii că mă dau eu priceput la toate. Nicidecum, si nici nu trebuie. Au fost altii pricepuți si apelez la ei. Sunt intr-un partid mare, măcar pentru aceste lucruri mă folosesc că este mare.
  Eu mă refer la model de Smart City, prin a rentabiliza consumul energetic (de orice fel), externalizarea serviciilor publice este exact contrariul rentabilității. Asta e altă discutie.
  Revenind la iluminatul public este clar ca in prezent primăria nu are nicio soluție, altfel situatia nu ar persista. Nici nu vor sa se înhame la muncă, nici sa își asume responsabilitatea.

  Comentariu by Mentalistul — 15 noiembrie 2016 @ 18:23

 15. Pt 6
  Avem 2 rețele de iluminat public in oras: ENEL si un altul privat (am să-l numesc SSD). Pe aici, pe colo, mai are si primăria 3 lulele.
  Problema pe care s-a oprit DNA acum este ca prin SSD se platea mentenanța făcută si pentru rețeaua ENEL, dar figura ca fiind făcută pentru rețeaua SSD. Ceva de genul asta, nu e treaba mea, ci a DNA-ului.

  Cat despre iluminatul public facut de ADPP in Dobrogea, chiar astazi cineva îmi scria: „Am o casa in Dobrogea 1, Geo Bogza si recent am fost obligată sa cumpar stâlp pt. branșament Enel. Am finalizat lucrarea si as vrea sa stiu daca exista lege prin care mi se poate returna o parte din investiție, ținând cont ca se vor folosi de stâlpul plătit de mine, pt. iluminat stradal.”

  Comentariu by Mentalistul — 15 noiembrie 2016 @ 18:33

 16. Sorry, mai sus m-am adresat lui 11.

  Dar nu prea inteleg de ce mă luați pe mine la rost ca imi exprim opinia pentru ce cred că ar trebui făcut. Ma acuza 11 ca vreau sa aduc nu stiu ce firme, cand eu de la locale tot insist pentru execuția serviciilor publice in regie proprie.
  Si sunt acuzat de parcă as fi la putere si decid cui sa se concesioneze servicii sau cui sa se dea contracte.
  Băieți, eu sunt in opoziție. Am un vot in CL si cand il exercit ma strădui sa il explic sau îmi justific hotărârile pe care le inițiez. Îmi prind bine criticile argumentate, ma determina sa ma gândesc serios, dar de cele mai multe ori constat ca am opinii diferite deoarece am acces la mai multe informatii, in calitate de consilier, ori pentru ca pur si simplu imi petrec nopțile citind pe domeniu. Ca apoi sa inteleg cand întreb specialiștii in domeniu.
  Dar inca o data, nici pâinea, nici cuțitul nu sunt la mine.
  Pe dl primar, cel care administrează orasul, l-ați luat la întrebări la fel?

  Comentariu by Mentalistul — 15 noiembrie 2016 @ 18:42

 17. Pe primar nu am ce sa il intreb …cred ca toati care citesc acest blog si-au dat seama ca acest primar nu este in stare de nimic …bun pentru oras . Deci ar fi pierdere de timp . Dar tu te bagi in seama singur , ca ai vorbit cu Dorel de la Enel , etc. Ce ai vorbit, cat esti tu de mentalist ? Citeste legile , vezi ca trebuie intai sa infiintati voi , astia de consiliu, un serviciu de iluminat , apoi vedeti cui il dati sa il modernizeze . Daca nu ai nici o manevra cu vreo firma de ce trebuie sa adutu TU o firma sa modernizeze cu LED ? ai macar o idee ce inseamna ? Ce costuri ? Cei care vand aceste sisteme cu LED au un singur interes : sa vand !
  Si daca esti asa de competent ce solutie i-ai oferit tu si competentii tai, persoanei ce locuieste pe str Geo Bogza?
  Cineva intreaba intr-un comentariu : de ce nu ati facut ceva sa anulati organigrama ? Daca ati facut , de ce nu spuneti ? Cat de legala este numirea lui Romulus Dumitrana la ADPP? Am ajuns sa il regret pe Cornaci ! Macar vedeai pe unde mergi pe strada ….

  Comentariu by anonim — 15 noiembrie 2016 @ 18:56

 18. scuze pentru greselile gramaticale …varsta !

  Comentariu by anonim — 15 noiembrie 2016 @ 19:05

 19. @11
  IS da lectii pentru ca a facut lectii la vremea lui. Cei care au facut, inclusiv cei 7 ani de-acasa, in padure la Botnaras nu pot decat sa puna intrebari puerile in loc sa citeasca in legea 230/2006 si ordinele ANRSPGC nr. 86 si 87/ 2007 care este cadru juridic si institutional privind infiintarea, organizarea, exploatarea, gestionarea, finantarea, monitorizarea si controlul functionarii serviciului de iluminat public in comune, orase si municipii.
  Daca le-ar fi citit, Pinochio trebuia sa rezolve problema in primul an de mandat si sa-l dea in judecata pe Tusac, ca in mandatul sau a intrat legea in vigoare.
  RAJA a depasit de mult stadiul de firma de partid chiar daca conducerea sa este, ca a mai tuturor firmelor similare, puternic politizata. Cand dai apa la trei milioane de oameni e clar ca ai oameni profesionisti care conduc aceasta regie iar Stroe, cu toate pacatele lui politice, are scoala reala nu diplome cumparate la kg.
  Obisnuit cu spaga inca din coparseu nu prea poti concepe ca sunt si oameni care nu se sterg la fund cu propria constiinta.

  Comentariu by Marian Vasile — 15 noiembrie 2016 @ 19:13

 20. @16-Si eu sunt pentru regia propie. Mai sus am explicat in mare procedura generala-puteam sa pun si legislatia ce trebuie avuta in vedere.(cam stufoasa!)Acolo am spus: „Cred ca problema reala a primariei este tocmai aceasta : sa se stie mai intai ce avem de intretinut si de investit si dupa aceea sa delegam prin concesionare administrarea,sau eventual,infiintarea unei regii,sau societati a primariei !” Confuzia,daca este sa fie si a mea si a celui de la @11 vine de la faptul ca spuneti ca ati venit cu un proiect.Al cui? Si cum s-ar fi pus in miscare fara acel caiet de sarcini care trebuie facut fie si numai ca un plan de reparatii si intretinere si dupa aceea-investitii ! RAJA este SA cu un actionariat pe care nu-l cunoastem ! Am mai avut discutia asta.Primaria Mangalia are ceva contributie pecuniara acolo ? Pe urma,ca un facut sunt intrebari pe care le ignorati si la care evitati raspunsul. De pilda primarul are sau nu interes sa plateasca pentru marele si eternul oras verde (dar care se incapataneaza sa ramana maro) apa la RAJA-SA din banii nostri la cel mai mare pret din tara? Daca mi-o puneti iar p’aia cu Smart city sub „conducerea” logistica si dupa proiect RAJA mai bine renuntati ! Stiti de ce ? Pentru ca eu nu am un partid mare in spate…si sunt mai greu de cap !

  Comentariu by I.S — 15 noiembrie 2016 @ 19:28

 21. @19
  Nu stiu cine este IS si nici pe dumneavoastra , domnule Marian Vasile , nu am avut onoarea sa va cunosc. Pe Felix Stroe il cunosc personal inca din 1989 si stiu ce caracter are . Poate tu , domnule Vasile MArian esti obisnuit cu spaga si de asta faci referire la ea . Daca cu Raja s-a facut o greseala prin cedarea infractucturii orasului catre o sociatate comerciala nu cred ca este cazul sa repetam greseala …
  Aici nu este vorba de RAJA ci de iluminat . De ce nu functioneaza in limite normale ? Pentru ca Gospodarul nr 1 al orasului nu vrea asta . Simplu. Pana acum ceva timp a dat vina pe unii angajati de la ADPP ca nu isi fac treaba . Acei angajati , care nu erau pe placul lui , au plecat ( demisie , transfer , suspendati etc) Acum cine il opreste pe Dumitrana Romulus sa contracteze o firma sa schimbe becurile in oras ? Au organigrama , au oamenii lor peste tot …ce mai vor? Sa punem scara sa schimbam noi becul din fata blocului ce nu functioneaza si eventual sa ii dam o bere lui Dumitrana ca ne-a lasat sa o facem ?

  Comentariu by anonim — 15 noiembrie 2016 @ 19:38

 22. ptr 17 Multi il regreta pe Cornaci.

  Comentariu by anonim — 15 noiembrie 2016 @ 19:44

 23. @21
  Berea o sa o dati lui Rascheta sa nu va amendeze ca ati lucrat fara autorizatie ! 🙂

  Comentariu by 1 — 15 noiembrie 2016 @ 19:47

 24. domnule Mentalist de ce nu luati masuri sa nu se mai plateasca din bani publici curentul si apa pentru cei care stau la Baraci ? De ce nu ii cereti socoteala lui Stamate , directorul de la SPAS ? Pentru ca va este amic si asta vara faceati gratare impreuna la cantonul silvic , cum s-a auzit ! De faptul ca ii plimba fostul administrator de la Baraci ( Condrut ) copii nu spuneti nimic ? de ce nu il chemati la o sedinta de consiliu sa explice ? Gradinita aia care vreti sa o reparati nu au reparat-o americanii asta vara ? ( posibil sa gresesc ca nu mai am copii de gradinita )

  Comentariu by anonim — 15 noiembrie 2016 @ 20:05

 25. V-am povestit ca asta vara s-a facut un studiu de fezabilitate. De fapt, chiar 2. Unul de catre 1 din cele 2 firme pe care le-am menționat.
  Iar dacă afirma asta nu va rămâne decat sa ma credeți sau sa puneți la îndoială, pentru ca tot filmul nu am sa vi-l povestesc. Nici de unde am toate datele pe care s-a prelucrat proiectul.
  Din studiul de eficientă energetică in iluminatul stradal:
  „Reabilitarea sistemului de iluminat public implica utilizarea aparetelor de iluminat la care factorul
  de putere are o valoare de 0,92 -0,95. In aceasta situatie, factorul de putere total al sistemului va fi cel
  putin egal cu factorul de putere neutral (0,92) si primaria nu va mai deconta energie reactiva.
  Considerând un timp anual de funcţionare al sistemului de iluminat public stradal de 4.013 ore, am
  calculat orele aferente de zi şi de noapte în situaţie reală . Rezultatele sunt centralizate în Tabelul 4.

  LUNA Decada ORA
  APRINDERE ORA STINGERE Ore/zi Ore /
  noapte Total ore / zi Total ore /
  noapte
  Ianuarie
  1.-10 17,00 7,15 6,15 8,15 61,054 79,87
  11.-20 17.15 7,15 6 8 58,8 78,4
  21.-31 17.30 7,00 5,3 8 59,094 86,24”

  Ma rog, ideea este ca m-a interesat foarte mult iluminatul public. Si nu am afirmat ca se putea peste noapte sa preluam si sa facem minuni intr-o zi, dar de cand sunt consilier au trecut 5 luni si chestiunea cu iluminatul public nu a fost luată in serios.
  Mai nou, dl primar a schimbat organigrama si nu a mai facut serviciul de iluminat public din aparatul sau, ci a dat-o Goldtermului. Nu ne-a comunicat încă intențiile domniei sale.

  Comentariu by Mentalistul — 15 noiembrie 2016 @ 20:12

 26. @25
  Cred ca va agitați degeaba. Primarul are în echipa lui un consultant din Constanța care se ocupa de iluminatul public, un fost angajat Enel. Probabil acel consultant face ploile pe la Goldterm și se va ocupa de iluminat. Dospesc ei ceva dacă au modificat organigrama, de asta este liniște….

  Comentariu by 1 — 15 noiembrie 2016 @ 20:18

 27. @ 21
  Te-ai referit la spaga cand l-ai acuzat pe mentalit de asa ceva fara sa ai vre-o dovada. Asta este tipic celor ce o consideră o chestie normala. Acum, cand spui ca-l cunosti pe Stroe si de când, nu mai esti asa anonim.
  Interesanta aceasta abordare, pozezi in antiprimar si gasca lui dar in acelasi timp ii dai la gioale unui om care se lupta efectiv, si cam singur, cu acest primar.
  Cat despre cedarea infrastructurii orasului catre RAJA mai fa sapaturi si vei constata ca in actionariat este si Mangalia deci cedarea este de fapt o asociere.
  Cu iluminatul ti-am indicat sa citesti legea si ordinele de aplicare ca sa te lamuresti. Chestia asta cu scara si schimbatul becului la fel ca cea cu vermorelul cu erbicid și solutie contra tantarilor sunt populisme de sef de scara sau administrator de asociatie.

  Comentariu by Marian Vasile — 15 noiembrie 2016 @ 20:19

 28. @26
  Marian Vasile ești….trist! Chestia cu becul și scara era o ironie…Tu mai bine pupa-l în dos pe Stroe și lasă-ne. Unui stupid ca tine nu am cum sa ii demonstrez ca nu îl iubesc pe mincinos.
  Citește atent și răspunde dacă știi: cat de legala este numirea lui Romulus la ADPP?

  Comentariu by @26 — 15 noiembrie 2016 @ 20:26

 29. Scuze era pentru Marian Vasile

  Comentariu by @26 — 15 noiembrie 2016 @ 20:31

 30. Ca să răspund la toate întrebările trebuie sa va aduc in temă cu toate subiectele povestind foarte mult. Orice subiect discutam, cu ce se poate face sau ce nu se poate face, e inutil cat timp primarul a facut majoritate cu cei doi care au trecut de partea sa.

  Mă întreba cineva de ce nu atacam Organigrama sau alte chestiuni. Ce să atac la Organigramă? Trebuie să știe Organigrama cine, cand si daca poate fi implementată?
  Dar momentan … eu cred ca dupa modificările efectuate fata de ceea ce a avizat ANFP trebuie sa se mai ia aviz inca o data, pana atunci nu poate fi trimis HCL la prefectura. Altfel nu are nicio valoare, fara re-avizare de la ANFP. Întrebați-l pe dl primar daca a reusit.
  Poate este preocupat cu unde a fost chemat vineri si nu a avut timp.
  Dacă referirea a fost la cate voturi trebuie HCL-ului, nu Organigrama e de discutat, ci legalitatea.

  Comentariu by Mentalistul — 15 noiembrie 2016 @ 20:35

 31. Ma bucur ca pana la urma ajungem la un acord cu privire la Gospodarul nr 1. Deh ….organele astea nu mai lasă omul în pace …păcat ca a scăpat…deocamdată! Apropo ce face iar Curtea de Conturi la ADPP? Parca terminaseră și toți erau fericiți!
  Referitor la organigrama doamna secretara Varza spune în ședința ca forma în care a supus la vot proiectul ii permite sa nu aibă nevoie de votul a 2/3. Deci recunoaște ca forma în care a fost redactat proiectul nu este legala! Parca domnul Baciog sau cum îl cheamă o întreabă pe Varza la sfârșitul ședinței…..

  Comentariu by @26 — 15 noiembrie 2016 @ 20:44

 32. ptr 26 Consultantul de la C-ia o consulta pe una blonda si mica de statura de pe la ADPP.Asa ca il doare in spate de iluminatul public.Baiatul nu prea trece pe la munca doar face naveta si e greu sa te deplasezi zilnic Constanta-Mangalia. Mergem inainte !

  Comentariu by anonim — 16 noiembrie 2016 @ 8:20

 33. @32. Asta pentru ca e pus acolo de procurorul Nita, care il protejeaza pe Radu Cristian si ii haituieste inamicii.

  Comentariu by Anonim — 16 noiembrie 2016 @ 9:10

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress