Mangalia – politica locală

10 noiembrie 2016

Dezbatere publică privind „Strategia de Dezvoltare Locală a Municipiului Mangalia, în perioada 2016-2023″

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:43

Primăria Municipiului Mangalia informează că, vineri, 11 noiembrie, ora 12.00, la Clubul Nautic Callatis, va avea loc şedinţa de dezbatere publică privind iniţierea unui proiect de hotărâre cu tema „Strategia de Dezvoltare Locală a Municipiului Mangalia, în perioada 2016-2023″. Implementarea proiectului vizează transformarea oraşului într-un centru de importanţă majoră din punct de vedere turistic, economic, social, cultural şi sportiv. Prin prezenta strategie, se urmăreşte realizarea de investiţii în infrastructurile municipiului în scopul dezvoltării economice a localităţii pe termen lung.

editiadesud.ro 10.11.2016

17 Comments

 1. De ce pina in 2023 ? Vor inca un mandat ? E bine la Mangalia !

  Comentariu by anonim — 10 noiembrie 2016 @ 16:57

 2. Unde e acel proiect va duce la ”transformarea oraşului într-un centru de importanţă majoră din punct de vedere turistic, economic, social, cultural şi sportiv” ?

  Comentariu by lucian visa — 10 noiembrie 2016 @ 17:12

 3. @2 Este la stadiul de „poliloghie” E aici,daca aveti rabdare,sau daca vreti un somnifer…http://www.mangalia.ro/wp-content/uploads/2016/10/SDL-spre-publicare-V1.pdf

  Comentariu by I.S — 10 noiembrie 2016 @ 18:27

 4. Nu de mult timp a mai avut loc o „minidezbatere” publica privind amenajari si dezvoltare in zona Saturn. Bineinteles ca in zona cons. Linica a fost principala persoana cu propuneri.(sensuri giratorii,trotuare,cabluri ingropate,parcari, etc)La dezbatere au asistat si renumitii-pentru noi : mentalist si bazel 09,care nu au gasit de cuviinta sa ne „verse” ceva p’aci ! Pentru ei am o singura intrebare : Nu si-au pus problema ca se”exagereaza” prea mult cu planificarea cheltuirii unor viitori bani publici pentru accesul si bunul mers ale unui mare privat din zona-Kaufland ?

  Comentariu by I.S — 10 noiembrie 2016 @ 18:55

 5. De ce vineri la ora 12? Vor participa asistații social, pensionarii, babele atoate știutoare, pupincuriștii piticului și presa cumpărată. Tineretul pentru care se vrea dezvoltarea orașului e la muncă. La fel și cei ce sprijină bugetul cu bani. Cu cine dezbate ăsta?

  Comentariu by Zoga — 10 noiembrie 2016 @ 19:19

 6. Pt.4

  Iți pierzi credibilitatea dacă diatorsionezi adevarul.
  Eu am fost la dezbaterea cu Saturn la început. Înainte a fost chestia cu finalizarea lucrărilor la Aleea Teilor. Când reproșam șefului de proiect trotuarul impracticabil de la President pana la Policlinică, solicitând sa gândim soluții pentru remediere, cand îl întrebam dacă au dormit cât au ținut lucrările, s-a băgat primarul ca musca in lapte, l-am luat si pe el la bani mărunți, s-a supărat si a plecat din sală.

  La proiectul Saturn le-am zis opinia mea despre hoții de bugete de la Tehno-Consulting Solutions, ce „băieți deștepți” reprezintă Bălă Benian si Radu Abagiu, ce bugete au mai sifonat din Constanta, Iași, Timișoara, București, SRI si implicarea lor in scandalul internațional Tanzania-Zanzibar (Radu Abagiu chiar a fost arestat pentru evaziune de 3 milioane euro de la primăria Timișoara), am spus că eu nu accept să ne asociem în proiecte cu mafia „băieților deștepți” și am plecat din sală. Atâta timp cât am înființat un cluster turistic, in baza căruia vom gândi un concept al Destinației Turistice si prin OMD vom obține fonduri pe axa clusterelor turistice, ce vrea primarul cu proiectul Saturn nu este decat datul cu mucii in fasole.
  La început a venit cineva sa semnez un caiet de prezenta, am refuzat pentru că eu nu accept jaful organizat.

  Dacă ai fost acolo, relatează adevarul.

  Comentariu by Mentalistul — 11 noiembrie 2016 @ 3:20

 7. Niţică analiză pe text, ca să nu ziceţi că nu v-am spus.
  Deci…

  „şedinţa de dezbatere publică privind iniţierea unui proiect de hotărâre cu tema „Strategia de Dezvoltare…”

  Ce avem noi aici?
  Avem o şedinţă. În care, ce se face? Se dezbate. Cum? Privind, cum altfel?
  Ce se dezbate? Dacă să se iniţieze (sau nu) un proiect de hotărîre.

  Cu ce vor să ne ia ochii? Cu denumirea intenţiei de a iniţia (sau nu) acel proiect, denumire în care sînt folosite două cuvinte-cîrlig, „strategie” şi „dezvoltare”. Restul e umplutură pentru proşti.

  Dup-aia aflăm că proiectul doar vizează implementarea, nu e despre cum şi cînd se va face. Doar „vizează”. Sau visează…

  Da, dar indiciul principal că avem de-a face cu bolboroseli „ambiţioase”, adresate proştilor, vine din ţinta de-a dreptul utopică: „transformarea oraşului într-un centru de importanţă majoră” – deja ne-am udat – „din punct de vedere turistic, economic, social, cultural şi sportiv” – deja ne curg balele la gîndul că vom trăi ca pe Coasta de Azur!

  Dar nu ne-a „început” bine, că ne şi „termină”…
  În loc de final, ne-o bagă p-aia cu prin prezenta: „Prin prezenta strategie, se urmăreşte realizarea de investiţii” – păi de ce nu zici aşa, piticule? Vrei mai mulţi bani! Muuuuulţi baaaaani! Urmăreşti mulţi bani!

  Mai „urmăreşte” tu mult realizările, poate le şi prinzi din urmă, panaramă!

  Comentariu by Vipera cu elice — 11 noiembrie 2016 @ 6:52

 8. Mai fratilor,astia ne cred prosti de tot,sub nivelul lor,cred ca au platit bine pentru compilatia asta care poate fi folosita la ori si ce,trebuie neaparat sa facem ceva sa scapam de ei.

  Comentariu by doru — 11 noiembrie 2016 @ 8:06

 9. @6-Am sa va rog sa fiti atent la faptul ca de multe ori v-am ridicat mingea la fileu p’aci.Ca multi altii incerc sa ma informez din ce am la indemana.Sunt pensionar ,dar nu ţaţă de partid.Nu eu distorsionez adevarul-nu va suparati ca va spun-tocmai pentru ca am ales sa nu fac politica ! Acolo se distorsioneaza adevarul! De fapt scopul mi l-am atins-intru informare-pentru ca ati spus deja parerea dvs despre zona Saturn ! „Dezinformarea” vine „oficial”si suna cam asa : http://www.mangalia.ro/minuta-sedintei-de-dezbatere-publica-proiectului-dezvoltare-turistica-statiunea-saturn/

  Comentariu by I.S — 11 noiembrie 2016 @ 8:15

 10. Pt.9

  Se numeste „declanșator de emoție”.
  Popescu vrea să știe dacă îl înșeală nevasta. Sună la vecina și când aceasta răspunde o acuză: „Ești o curvă!”
  – Eu?! Ba nevasată-ta care și-o trage cu Vasile de la etajul 4.
  Popescu nu a spus un adevăr, a aplicat un declanșator de emoție ca să afle un adevăr. Aceasta este o obișnuință frecventă în interpretarea comunicării non-verbale, când esti instruit sa citești microexoresii afli adevarul prin aplicarea „declansatoarelor de emoție”. Cel mai ușor afli adevarul enervant oamenii, emoțiile negative îl dezvăluie mai bine.

  Am înțeles ideea. Problema cu urcatul mingii la fileu în stilul ăsta este că îți strică relațiile cu ceilalți. Când nu-ți pasă, nu este nicio pierdere.

  Revenind la subiect: I-am dat unuia să conducă o mașină, acesta o accidentează ba de un stâlp, ba de un parapet, pana la urma ajunge cu ea intr-un lac. O scoatem, pe banii noștri o reparăm, dar nu mai e ca nouă. Și apoi ce facem? Îi dăm tot ăluia cheile?

  Comentariu by Mentalistul — 11 noiembrie 2016 @ 10:06

 11. Pt. #9
  https://sustainabledevelopment.un.org/sdgs
  restul trebuie sa adaptam noi la realitatea orasului.
  Pt. #10
  … „Problema cu urcatul mingii la fileu în stilul ăsta este că îți strică relațiile cu ceilalți.”…
  http://www.replicaonline.ro/mangalia-cea-vesela-maganu-iorgus-si-a-batut-joc-de-foleanu-cand-a-anuntat-ca-este-candidatul-partidului-278499/
  Bafta

  Comentariu by nabuco — 11 noiembrie 2016 @ 10:17

 12. Pt 11

  Dacă ai vrut să scrii ceva pe subiect, nu te-am priceput.

  Comentariu by Mentalistul — 11 noiembrie 2016 @ 10:51

 13. Pt. #12
  Nu-i bai!
  Eu am vrut sa-ti scriu pe „predicat nominal” ca sa eviti sa ne faci sa credem in „relatii topologice”.
  https://www.youtube.com/watch?v=NFow6dwh2Jo

  Comentariu by nabuco — 11 noiembrie 2016 @ 12:27

 14. Bre nea Ozzy, va face primarul cum vrea in sedinte. Eu inteleg ca esti pus de Bucuresti sa faci show impotriva mincinosului, dar singur e greu sa te lupti cu hot de mare clasa ca Radu Cristian si haita lui. Dumneata tot nu pricepi ca nu o sa rezolvi nimic cu aceasta scursura de ”primar”.

  Comentariu by xyz — 11 noiembrie 2016 @ 13:16

 15. @13 Iata-ma ajuns sa iau o mica „aparare” unui tanar psd-ist !(asta mi-ar lipsi sa creada cineva despre mine ca „mi s-a inrosit nasul” !)D-le nabuco am mai facut candva apel la condescendenta dvs in sensul etimologic al cuvantului: adica de la superior catre inferior!) Tanarul respectiv nu epateaza cum fac alti tineri ca el cu diplome obtinute de la soferul Bodnaras si care au dat din coate p’aci in campania electorala,carora d-l Visa le deschisese un „canal” special de socializare-de fapt precampanie-si dupa aceea le-a inchis „robinetul” pen’ca le ajunsese Dunarea (conf. cu denumirea lor pompoasa!) la nas ! Daca ati fi mers,macar din curiozitate azi la dezbaterea anuntata mai sus cu tam-tam,i-ati fi vazut acolo ce tepeni si disciplinati ocupau locurile ,unde s-au dat invitatii pe criterii numai de Romulus D. stiute ! Ei si acolo acest tanar a spus ca cele prezentate de catre…nu se stie cine erau-ca nu s-au prezentat,nu corespund nici cu gandirea cetatenilor din Mangalia si nici cu a CL in plen caruia nu i s-a prezentat o asemenea „intentie” de dezbatere ! Mai sus am arat ca in urma lor se fac niste minute si sunt prezentate dupa aceea pe site-ul primariei ca si un „acord” al consilierilor prezenti ! Tanarul acesta a parasit sedinta „dezbatere”nu inainte de a-i atentiona ca a denumi pompos un oras vesnic verde de catre niste proiectanti de carton inseamna a desconsidera niste lucruri simple,de exemplu clima locala ! Deci „se lupta” cum stie si cum poate si neajutat,fara metoda si nepregatit in prealabil ! Este,cu adevarat coleric si impulsiv…dar va intreb cine o mai face in CL altfel,sa zicem dupa pozitii mai „elevate” ! Analizati si dvs aceasta poliloghie in limbaj de lemn de”proiect” in stadiul de „dezbatere” !

  Comentariu by I.S — 11 noiembrie 2016 @ 13:28

 16. @13 Cat priveste chestia cu ridicatul mingii la fileu,macar ar fi trebuit sa apreciem ca a inteles…in felul lui ! Nu uitati ca pe acest blog(mai ales pe acest blog!)punerea de cenusa in cap in privinta sustinerii „neconditionate”(?)a lui Iorgus…a ramas in coada de peste ! Deci n-ar fi singurul care baga capul in nisip !

  Comentariu by I.S — 11 noiembrie 2016 @ 13:38

 17. Interesante și mai ales dezinformante datele privind populatia orasului. Recensamantul din 2011 da pentru Mangalia un numar de 34.705 locuitori iar acum avem dintr-o data o populatie de 42.208 locuitori.
  Toata tara se depopuleaza doar Mangalia creste in 5 ani cu 7.300 de locuitori. Cum se poate minti in halul asta, cum pot fi dati bani pentru astfel de date eronate? Probabil ca cei care au intocmit documentul vor da vina pe evidenta populatiei. Pai daca va luati datele doar dupa acest compartiment al primariei e normal sa va iasa atatia, ca pentru alegerile locale au primit viza de flotant muncitorii diferitelor firme ce obtin contracte la Mangalia, tot personalul sezonier angajat in turism si toti parintii copiilor care desi locuiesc in satele din jur au viza de flotant sau mutatie pentru a le invata copii la Mangalia.
  Daca cereati de la taxe si impozite cati cetateni din Mangalia detin imobile in comunele si satele din jur iar de la asociatiile de proprietari cate apartamente nu sunt locuite decat pe timpul sezonului estival aflati populatia reala a orasului.

  Comentariu by Marian Vasile — 12 noiembrie 2016 @ 17:09

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress