Politica locală

9 noiembrie 2016

Contract câştigat de o firmă abonată la contracte cu statul. Milioane de euro pentru modernizarea hotelului SRI din Olimp

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 11:23

O firmă din Bucureşti va încasa 5 milioane de euro pentru reabilitarea unuia dintre hotelurile deținute de SRI pe litoralul românesc. Contractul a fost încredințat în urma unei licitații acerbe, la care au participat nu mai puțin de nouă societăți comerciale. Firma câștigătoare nu se află la primul contract cu statul, unul din proiectele publice derulate de aceasta fiind și Centrul pentru cancer al Universității Ovidius din Constanța.

UM 0929, din cadrul Serviciului Român de Informații (SRI), a atribuit pe 14.10.2016 un contract având ca obiect “reabilitare și modernizare cămin de garnizoană Maramureș- Olimp”. Valoarea totală a contractului este de 20.867.596,09 lei, fără TVA, în condițiile în care estimarea inițială a lucrărilor era de 22.839.690 lei. Firma câștigătoare este General Service Grup 98 SRL din București, care are voie să subcontracteze doar 1% din lucrări. Mai precis “0,94 % din valoarea contractului pentru: proiectare și execuție lucrări instalații de semnalizare în caz de incendiu, proiectare și execuție lucrări sisteme de alarmare împotriva efracției, proiectare și execuție lucrări sisteme de limitare și stingere a incendiilor”. General Service Grup 98 SRL este deținută de Victor Matei și a primit, de-a lungul timpului, mai multe contracte de la stat: locuinţe ANL, Teatrul Bulandra, Teatrul Metropolis, Universitatea de Arte Bucureşti, numeroase şcoli şi grădiniţe din Capitală, CFR, Transelectrica, Poşta Română, Metrorex, Electrica Transilvania, dar și Universitatea Ovidius, pentru care construiește Centrul de Cercetare-Dezvoltare pentru Studiul Morfologic şi Genetic în Patologia Malignă (CEDMOG), un proiect de 3,73 milioane de lei.

Istoria hotelului Maramureş

Hotelul Maramureș a fost inițial în circuitul închis al Ministerului de Interne și transferat ulterior către Agenția Națională a Funcționarilor Publici, care însă nu l-a utilizat, iar clădirea a ajuns o ruină, se arată într-un material publicat de profit.ro. În urmă cu un an, hotelul a fost trecut, printr-o hotărâre de guvern, de la Ministerul Dezvoltării Regionale (care coordonează Agenția Națională a Funcționarilor Publici) la Serviciul Român de Informații. Anterior, în 2006, hotelul fusese trecut din administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) în cea a Institutului Național de Administrație, din subordinea Ministerului de Interne.

Hotelul are 13 etaje și peste 220 de camere, fiind construit pe un teren de aproape 9.000 de metri pătrați. Prin investiția sa de 5 milioane de euro, SRI îi va ridica standardul de la două la trei stele, dar îl va păstra însă într-un circuit închis și rezervat pentru relaxarea ofițerilor de informații și a familiilor acestora, potrivit sursei citate. Lucrările de modernizare vor fi încheiate într-un interval estimat la 22 de luni de la data atribuirii contractului, astfel încât ar putea fi redeschis în vara anului 2018. SRI mai deține pe litoral hotelul Crișana, tot în stațiunea Olimp, modernizat recent. În comparație, Serviciul de Informații Externe (SIE) are pe litoralul constănțean doar hotelul Arad, din stațiunea Neptun.

SRI nu este la prima aventură de acest fel pe piața hotelieră de pe litoral, deoarece deține, tot în stațiunea Olimp, și hotelul Crișana, pe care l-a renovat recent.

Rocsana CRISTEA, Replica 09.11.2016

6 Comments

 1. http://www.tolo.ro/2016/06/09/hexi-pharma-are-birourile-in-blocul-serviciului-roman-de-informatii-sri-da-noi-l-am-finalizat-dar-parterul-si-etajul-1-au-ramas-ale-primariei/

  Comentariu by nabuco — 9 noiembrie 2016 @ 15:58

 2. Chestia nu e noua ! Politic aratam cu degetul,dar cand s-a facut asta concret…s-a mers incet cu pianul pe scarile hotelului de la Olimp ! http://www.cotidianul.ro/ponta-da-sri-ului-un-hotel-de-13-etaje-pe-litoral-268756/

  Comentariu by I.S — 9 noiembrie 2016 @ 16:43

 3. http://www.replicaonline.ro/senatorul-moga-si-a-prezentat-raportul-celor-8-ani-in-parlament-printr-o-carte-296437/
  &
  http://www.goldterm.ro/qcms/files/CV_Bodnaras_Emil.pdf

  Comentariu by nabuco — 10 noiembrie 2016 @ 11:13

 4. @3-Referitor la Moga,am o „retinere” ! Are ceva afect pentru orasul nostru ! Tatal lui(Nicu Moga)e mangaliot si a lucrat aici.Are implicare in rezolvarea problemei caldurii si infiintarea GOLDterm,gazele,fara prea mult tam-tam pe turta lui ! Insa are si cel mai de oprobiu „merit” : L-a sustinut si ni l-a adus pe cap pe opozantul lui politic(?) Radu. C ! Despre ala micu’ de respira greu nu mai spun…ca m-am saturat ! In schimb am a va spune oarece de seful lor :Trump de Teleorman,sau Strump,sau bebe in strampi ! https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15032105_1467570383257701_184200043818707048_n.jpg?oh=f32725525cd908e49e8682b0497c3685&oe=58C7D6D2

  Comentariu by I.S — 10 noiembrie 2016 @ 11:59

 5. @3-Acum serios vorbind (desi nu prea sunt de „fala” in domeniu!) Strump de Teleorman,dupa prestarea liberalilor,sau a „fantomelor” de independenti,sau „tepe” d’a lui Ponta,sau a celui mai tare anti basist :Basescu,insusi…si altii nu mai stiu-are toate sansele sa nu mai fie nevoie sa foloseasca listele cu morti ! Apropo de el si de americani : daca am fi fost si noi atat de „democrati” cat sunt americanii,unde „cearceafurile”(buletine de vot,complicate cu fel de fel de referendumuri,diferite de la stat la stat,cuprinse acolo) le poti primi acasa in vederea completarii cu pixul,atunci cand te inscrii la vot, va dati seama ce „aur electoral” ar fi fost asta pentru psd ! La romani a functionat chestia asta in perioada interbelica,atunci cand optiunea politica a tugulanului de rand era publica !(cand Ilie Moromete era liberal) da’ dupa ce venira inaintasii lui Dragnea(1947)…numai zice niciunul nimic,pen’ca,oricum…tot astia ies !

  Comentariu by I.S — 10 noiembrie 2016 @ 12:33

 6. Right heere is the perfect wweb site for anybody whho wants to find ouut abhout this topic.
  You realize a whhole lot itts almost hard to argue with yoou (not that I really will need to…HaHa).
  You certainly put a brand new spin on a topic
  which has been written about for decades. Great stuff,
  just great! http://mocarny.eu/1y

  Comentariu by untreated sleep apnea — 15 noiembrie 2016 @ 20:24

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress