Politica locală

4 noiembrie 2016

Soarta angajaţilor serviciilor publice pecetluită astăzi de consilierii PNL şi PMP

Filed under: administraţie publică,Consiliul Local — lucian visa @ 18:14

Modificarea organigramei şi statului de funcţii ale aparatului de specialitate al primarului, Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Mangalia şi Complexul Cultural Callatis a trecut de votul consilierilor locali. Cu 11 voturi „pentru” (PNL şi PMP) şi 7 „împotrivă” (PSD şi ALDE), s-a luat, astfel, decizia reorganizării tuturor serviciilor din Primăria Mangalia. Nu au lipsit, firesc, polemicile, acuzele şi invectivele din partea aleşilor locali. În timp ce iniţiatorul hotărârii, primarul Radu Cristian, susţinut de consilierii PNL şi PMP, afirmă că decizia este una benefică, aleşii PSD şi ALDE spun că nu este vorba decât despre o concediere colectivă  a angajaţilor ADPP, Asistenţă Socială, Poliţia Locală, iar în noua organigramă nu vor mai avea loc cei pe care actuala administraţie nu îi vede cu ochi buni.

Potrivit primarului Radu, “după patru ani de zile nu suntem funcţionali şi este necesară această reorganizare pe care mi-o asum. Avem toate avizele necesare. Am venit cu o mică modificare faţă de propunerea iniţială: la Muzeu lucrurile vor rămâne la fel, cele 23 de posturi rămânând neschimbate, iar la Direcţia Socială urmează să ne luăm avizele necesare pentru Căminul de Bătrâni, Creşă şi Cantina Socială”.  Primarul mai spune că, în cazul în care noua organigramă nu va fi una funcţională, el şi aparatul său de lucru “vor pleca acasă”.

Consilierii locali au semnalat, însă, posibilitatea ca proiectul de hotărâre să fie unul ilegal, întrucât avizul ANFP era unul dat pentru forma iniţială a organigramei, aceasta suferind mai multe schimbări în ultimele zile. Secretarul primăriei, Petrina Boiţă, a declarat, însă, că, în ciuda acestor modificări, avizul ANFP este unul valabil, modificările ulterioare fiind potrivit legii.

Înaintea votului, consilierul PSD, Paul Foleanu şi-a averizat colegii că, proiectul pe care urmau să îl aprobe este unul ce vizează o concediere masivă a angajaţilor, unii dintre aceştia, mai mult ca sigur, urmând să nu se mai regăsească în noua formulă.

Mai mult, spune alesul local, toţi nemulţumiţii de decizia concedierii se vor adresa instanţelor şi, din alte cazuri înregistrate în anii trecuţi, au toate şansele să câştige procesele intentate primăriei: „Prin această nouă organigramă se vor realiza trei concedieri masive: una la Poliţia Locală, una la ADPP şi una la Servciul Social. Este vorba despre o concediere masivă pură, iar sindicatul funcţionarilor nu a fost consultat. Mai mult, motivarea primarului care spune că, astfel, va putea să dea afară pe cei ce nu îşi fac treaba, nu stă în picioare, pentru că, potrivit legii, trebuie să oferi acestora posturile vacante din noua organigramă. Deci, dacă nu putem scăpa de angajaţii care nu îşi fac treaba, de ce mai e nevoie de noua organigramă?”

Tot în cadrul şedinţei s-a mai spus, pentru informarea cetăţenilor, că actualul director al ADPP, după plecarea lui Marius Ilie, este Romulus Dumitrana, administratorul oraşului, care va rămâne în funcţie cel mai probabil până la sosirea avizului de legalitate al prefectului pentru noua organigramă.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu angajaţii acestor servicii, mai exact dacă vor fi preluaţi în totalitate sau dacă vor fi luaţi la puricat prin intermediul unor testări.

editiadesud.ro 04.11.2016

66 Comments

 1. Bătaie de joc față de mulți oameni care își făceau treaba, dar nu sunt agreați.
  Vă place PSD-iștilor unde s-a ajuns pentru că l-ați nominalizat pe Maganu candidat la primar și pentru că în campanie ați dormit ?

  Comentariu by lucian visa — 4 noiembrie 2016 @ 18:28

 2. Întrebați la Constanța sau și mai bine la București! Acolo s-a vândut orașul. Mai trist este că unii cetățeni încă nu realizează răul făcut când l-au votat pe Radu și ai săi.

  Comentariu by Anonim — 4 noiembrie 2016 @ 18:58

 3. Putea sa fie candidat si Obama, tot piticu castiga, ca asa era joaca, dar problema e cum desfiinteaza un serviciu de patrimoniu cu 11 voturi, doar boita e primarita

  Comentariu by Bau — 4 noiembrie 2016 @ 19:02

 4. Avand in vedere ca in hotararea se vorbeste si de patrimoniu ,este nevoie de 13 voturi.Chiar daca continutul hotararii este alambicat ,pana la urma tot la patrimoniu se ajuncge. Nu se voteaza titlul hotararii ,ci continutul hotararii.

  Comentariu by anonim — 4 noiembrie 2016 @ 19:27

 5. Îmi place treaba cu boița. A venit la Mangalia să câștige procesul cu Limanu. L-a pierdut. Ce dracu’ mai caută? Pe pitic pupați-l forever! E mirific ;i filupilant de-a dreptul! Acum și cu romul dumitrana la adpp vom fi beton! Ce motive avem să ne plângem?

  Comentariu by Zoga — 4 noiembrie 2016 @ 21:30

 6. Va fi greu ptr cei neagreati dar care au nevoie de un loc de munca. E rusinos ca primaria a ajuns sa fie condusa de Angelesti, soferul Calin, ciocanele bolnave la cap, timpiti ca Dumitrana, Enache puturosul, Capraru cu tot neamu, ce sa mai spui de directoarele de la turism, Gheorghe Ana Maria inculta si isterica si una ca… Nitoi, pe care pe linga multele calitati o mai recpmanda si sotul, mai nou condamnat sa presteze munca in folosul comunitatii la Serviciul social…
  Echipa Radu Cristian conduce orasul. Asa am ajuns.

  Comentariu by Anonim — 4 noiembrie 2016 @ 22:20

 7. Mentalistule se mai poate ataca hotarirea ,care sunt caile de atac

  Comentariu by Linca — 5 noiembrie 2016 @ 7:05

 8. Sorin Mihai un jeg de profesoras un fomist care pentru doi bani isi bate joc de un oras intreg . CUm poti sa iesi pe strada hahalera jegoasa ce esti ? O sa regreti toata viata ce ai facut ……..tradatorii si vinzatorìi trebuie eliminati din viata publica .

  Comentariu by 666 — 5 noiembrie 2016 @ 8:26

 9. Hotararea se poate ataca.Prin desfiintarea ADPP primarul si-a atins scopul meschin si prin numirea lui Dumitrana acolo au inchis cercul (mafiot)si nimeni nu mai poate sesiza organele penale cu ilegalitatile comise de Radu,Romulus,Ancelesti,Enache,Boita,Stamate et.comp.Se inseala amarnic si vor continua denunturile si plangerile penale intrucat documentele au ramas.Cat despre consilierii care au votat voi revenii cu detalii(despre ce ilegalitatii facut in anii din urma)dupa ce il voi consulta ,pentru detalii pe Vucea, s.a.

  Comentariu by fn — 5 noiembrie 2016 @ 8:49

 10. MIHAI SORIN SI OPREA DOP, DEGEABA VA IMBOGATITI PE SPATELE CETATENILOR DIN MANGALIA, NU LUATI NIMIC CU VOI RAHATILOR, DACA MAINE VA IMBOLNAVITI SAU DACA PATITI VREUN ACCIDENT, DOAMNE FERESTE, BANII NU VA MAI AJUTA CU NIMIC, NU LUATI NIMIC DINCOLO SI ATUNCI AVETI NEVOIE DOAR DE OAMENI LANGA VOI.CE FACETI VOI OAMENILOR ACUM, II MINTITI, II FURATI, LE-ATI INSELAT INCREDEREA.IN URMA VOASTRA DOAR MIZERIE SI PUSTIU. DOMNUL VUCEA, LUPTATI, SCOTETI LA SUPRAFATA FURACIUNILE GASTII DE INFRACTORI.SA NE MOBILIZAM, SA INITIEM REFERENDUMUL,ESTE SINGURA SOLUTIE.PLEBEA MANGALIEI A DECIS DISTRUGEREA ORASULUI.

  Comentariu by dana — 5 noiembrie 2016 @ 9:49

 11. Va rog, vorbiti frumos de mihai sorin. Scriu cu litere mici, ptr ca si EL E MIC si DE STAT SI LA CAP. Cine dracu a votat asemenea panarame?????? Si alea de la IAS erau mai bune decit acest biped si dop….

  Comentariu by zek — 5 noiembrie 2016 @ 12:00

 12. Rusine Filip-ptr virsta pe care o ai, rusine Nichita Lucian, alias Rucar sub acoperire, rusine Griguta, ptr tot trecutul tau, rusine Sali Tair Ghiulserin, profesoara, rusine Andrei Sorin, oportunist jalnic si cit toti la un loc, RUSINE MIHAI SOTIN, profesor de limba romana.
  Nimeni nu va respecta.
  Cei care va culeg scamele de pe mineca azi, maine le vor culege cu limba la altii. Sint lipitori si tradatori prin caracter, ca si voi.

  Comentariu by Anonim — 5 noiembrie 2016 @ 12:26

 13. Votati pnl- tradatori de neam si tara, votati hotia si minciuna,votati liftele straine !

  Comentariu by Anna — 5 noiembrie 2016 @ 13:39

 14. Hoooo ptrrrrr … inca nu a fost dat nimeni afara. Asa cum a facut in 2010 PSD ul pe care il tot pupati in fund. Doar ca lis-a taiat macaroana la unii care luau pe langa salariul nesimtit si o groaza de spaga .. Cine ii opreste sa treaca pe functii ,,normale,, ? Sau nu mai iese malaiul ?

  Comentariu by Malay — 5 noiembrie 2016 @ 17:03

 15. Stiti cum o sa iasa pe strada Mihai Sorin ? Tot asa cum ies si colegul Lucian si Georgiana , si Alinuta Elodie , si toti consilierii aia pe care ii faceati in fel si chip acum 6 – 7 ani. Ce nu au inteles unii este faptul ca ADPP si Seviciul social au fost infiintate sa preia munca ,,grea,, nu ia spagile si sa arunce pisica in curtea altor compartimente , nu-i asa Dl. Iorgus ?

  Comentariu by Vasile — 5 noiembrie 2016 @ 17:09

 16. Așa cum se fac, lucrurile ilegale se si desfac.

  Dar să presupunem că lucrurile vor rămâne astfel. Fără să realizeze, dl primar mi-a dat:
  – acces la informațiile la care nu aveam acces
  – posibilitatea de a cere informatii despre fiecare contract privind domeniul public si servicii către cetățeni; am avocat, la expirarea celor 10 zile dau în judecată pentru despăgubiri pe toti care aduc prejudicii drepturilor mele conform prevederilor legilor în vigoare. 800-1000 de contracte? 800-1000 de adrese.

  Păi dacă se joacă de-a avocații, îi dau ce vrea.
  Apoi consiliul local trebuie să se constituie în parte civilă păgubită, deoarece amenzile și despăgubirile sunt pe fiecare zi depașită.

  Nu știu…, zic si eu. Mă gândesc.

  Comentariu by Mentalistul — 5 noiembrie 2016 @ 18:50

 17. Sa facem ceva, suntem controlati de o mana de smecheri.Speranta este ca domnul Vucea sa continue ceea ce a inceput.

  Comentariu by dana — 5 noiembrie 2016 @ 19:33

 18. @16-Cineva face trotuarul. Schimba-ti …pestele ! Nici nu pot sa ma gandesc ca un consilier…are peste ! Pentru noi,astia putini care nu ne lasam usor manevrati,pen’ca nu ne asemanam cu Vucea,avem mai intai de toate nevoie de declaratii de intentie,nu de apararea intereselor unora…impotriva altora in cadrul autoritatii locale! Pana la urma ,noi cetatenii ramanem „autoritate” care va indrituieste vremelnic sa ne reprezentati ! Iar o sa ne spuneti ca mutati „piese de sah” iar noi vom constata ca in jocul asta pe noi ne reprezinta…pionii ! Pana una alta va rog d-le consilier sa ne spuneti doua lucruri simple : 1 Va intereseaza respectarea de catre primar administrarea domeniului public prin intermediul ADPP prin numirea unor directoti numiti si aprobati de C.L(cum cere noua legislatie !) sau mergeti pe ideea ca acolo trebuie sa ramana toti cei numiti de Iorgus si Tusac ? 2.V-ati gandit,sau s-a pus problema,in randul celor pe care-i reprezentati,ca raul cel mai mare vine acolo de la faptul ca cineva a gasit de cuviinta sa desfiinteze regia GOLD ? Daca mai aveti coleg de partid pe Vasile Moldovan,l-ati intrebat despre lucrul asta ? De la infiintare s-a ajuns la 343 de persoane…si acum se da lupta pe dreptul nu stiu cui…sa puna directori !

  Comentariu by Anonim — 5 noiembrie 2016 @ 19:58

 19. Să spunem așa: Vucea v-a tras un pumn în gură și v-a lăsat fără dantură pe o parte. Urmează ca DNA să v-o tragă și pe partea rămasă rânjitoare. Mă bucur că sfârșitul găștii fără carte și fără simțire se apropie.

  Comentariu by Zoga — 5 noiembrie 2016 @ 20:50

 20. @19 Aveti dreptate ! Ce-or sa mai „scuipe” astia cu dintii scosi,catre ceilalti ! Cam asta se intampla peste tot in tara !

  Comentariu by I.S — 5 noiembrie 2016 @ 20:59

 21. Pt. 19

  Nu prea am înțeles întrebările, mai mult de ce mi le adresați mie. Mi-am exprimat punctul de vedere de mai multe ori acolo unde îmi exprim obișnuit, în mod oficial, opinia: pe grupul de Facebook pe care l-am înființat in acest sens. Aici doar bârfim.

  1. După cum m-am exprimat in cadru oficial, conform regulamentului SPADPP consiliul local monitorizează si controlează instituția respectiva, prin aparatul propriu (art.12 sau 18). Nu s-a facut pana acum, de cand s-a schimbat legea in 2013. Primarul a dat in continuare dispozitii directe, nu prea cred ca a fost legal.
  2. Desființarea GOLD a creat borcanul cu miere: externalizarea serviciilor. Un GOLD pe mâna unui om gospodar înflorește orasul, un GOLD pe mâna mafiei lui Radu Cristian este jaf organizat.

  Asta se întâmpla in dictaturi. Dictatura unui om capabil si bineintenționat aduce progres; dictatura unui odios generează un regim de asuprire.
  Dar cum rar se întâmpla oameni integri la putere, s-a inventat democrația. Pe care tocmai ce a încălcat-o Radu Cristian.

  O zice si Comisia Europeană:
  modificarea indirectă a Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 13/2008 pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006, nerespectarea prevederilor Acordului de parteneriat încheiat între Guvernul României şi Comisia Europeană la 6 august 2014, în ceea ce priveşte dezvoltarea şi implementarea Strategiei naţionale de achiziţii publice, prevăzută de Hotărârea Guvernului nr. 901/2015 privind aprobarea Strategiei naţionale în domeniul achiziţiilor publice, va conduce la afectarea finanţării din fonduri structurale a unor proiecte de interes public şi la corecţii financiare, în considerarea faptului că aspectele sus-menţionate vizează interesul general public, …. bla-bla-bla , se modifica legea serviciilor publice.

  „În înţelesul prezentei ordonanţe, termenii şi noţiunile de mai jos se definesc după cum urmează:
  a) servicii de administrare a domeniului public şi privat – totalitatea acţiunilor şi activităţilor edilitar-gospodăreşti prin care se asigura administrarea, gestionarea şi exploatarea bunurilor din domeniul public şi privat al unităţilor administrativ-teritoriale, altele decât cele date, potrivit legii, în administrarea altor servicii publice locale;
  ……
  Articolul 10
  (1) Gestiunea serviciilor de administrare a domeniului public şi privat se poate organiza în următoarele modalităţi:
  a) gestiune directa;
  b) gestiune indirecta sau gestiune delegată.
  (2) Alegerea formei de gestiune a serviciilor de administrare a domeniului public şi privat se face prin hotărâri ale consiliilor locale comunale, orăşeneşti, municipale, ale sectoarelor municipiului Bucureşti, ale consiliilor judeţene şi/sau ale Consiliului General al Municipiului Bucureşti, după caz, în funcţie de specificul, volumul şi natura bunurilor proprietate publică şi privată, de interesele actuale şi de perspectiva ale unităţii administrativ-teritoriale, precum şi de numărul şi mărimea localităţilor componente.
  …….
  (2) Gestiunea directa se realizează prin intermediul unor operatori furnizori/prestatori de servicii de administrare a domeniului public şi privat, care pot fi:
  a) compartimentele pentru administrarea domeniului public şi privat, organizate în cadrul aparatului propriu al consiliilor locale comunale, orăşeneşti, municipale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, al consiliilor judeţene şi/sau al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, după caz;
  b) unul sau mai multe servicii publice, specializate şi autorizate conform legii, având personalitate juridică şi buget propriu, organizate în subordinea consiliilor locale comunale, orăşeneşti, municipale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, a consiliilor judeţene şi/sau a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, după caz.

  Comentariu by Mentalistul — 5 noiembrie 2016 @ 21:19

 22. Nea Mentalistu’! Eu nu ți-am pus nici o întrebare. E adevărat că aici bârfim, adică putem să descărcăm orice mârlănie fără frica de rc. Eu apreciez ce faci matale, parțial. E adevărat că persoana primarului mă irită iar atitudinea lui ca șef al administrației locale mă scârbește.Îți doresc să faci treabă bună fără să te folosești de persoane care te apreciază doar pe jumătate. Dar poate ne convingi, ținând cont că avem unele dorințe comune.

  Comentariu by Zoga — 5 noiembrie 2016 @ 22:03

 23. Obositilor s-a spart fierea-n voi de ciuda?Nu vedeți fraiericilor ca sunteți 3-4 lătrăi pe care nu va mai ia nimeni in seama?

  Comentariu by Anonim — 5 noiembrie 2016 @ 23:11

 24. @23
  Corect, asta ne spunea si Ioan Becali, inainte sa fie arestat…

  „Sa moare dushmaniii meeiiii
  care le ciuda la eeeeeiiii….”

  Comentariu by Jiji — 6 noiembrie 2016 @ 7:02

 25. Ce arogant esti mai 23, fraierici zici, poporul fraier, ai dreptate si gasca smechera se subintelege.Dar vine nenea Vucea cu DNA, lua-v-ar!

  Comentariu by dana — 6 noiembrie 2016 @ 7:27

 26. Reorganizarea lui RC a avut ca scop sa scape de cei care nu mai acceptau sa încalce lege, pe de altă parte sa scape de măgăriile pe care le-a facut in mandatul trecut cu ADPP.

  Nu a remarcat nimeni că a fost obligat să păstreze neatinsa organigrama muzeului. Apoi a fost obligat sa respecte legea in preluarea instituțiilor, sa nu dea pe nimeni afară si sa-i redistribuie, singura posibilitate fiind sa-i treacă in corpul funcționarilor publici.

  Dar si asa, o face ilegal. Se va trezi intr-un blocaj legislativ in privința executării bugetelor structurale, apoi că legea 273/2006 sau hotărârea 611/2008, nu mai stiu care din ele, prevede că funcționarii publici din „învățământ”, „sănătate”, „asistență socială” (SPAS) nu fac parte din limita maximă a funcționarilor publici a unei administrații publice locale, tocmai pentru ca legea specifică ca la orașe si municipii (unde se pot face cămine de bătrâni, etc.) asistenta socială se face prin servicii publice. I-o fi zis ministerul muncii ca se poate, dar este vorba de execuția unor bugete structurale care se vor bloca.

  Si ma mai întreb cum vor executa TVA-ul de recuperat, transformam primăria in societate comercială?

  A vazut primarul ca exista la primăriile de sector din București direcții de utilitati publice, dar nu a vazut ca exista si ADPB. Cei din direcția din aparatul primarului au atribuții de monitorizare, gen numărat becurile sparte si pescărușii, ori participarea la licitații de achizitii servicii si efectuarea rapoartelor asupra stării serviciilor publice. Acolo s-a facut direcție pentru ca București e mare si nr. celor care numără pescărușii trece de 15 posturi.

  Eu cred că a intrat în propria capcană. De aceea in sedinta nu era sigur ca se desființează ADPP, in contradicție cu doamna secretar care spunea că se desființează. Au lucrat-o, cred ei, ca se desființează de la sine dacă lasă fără personal si activitate, dar asta iar e o chestiune ilegală.

  Dar un lucru este cert: angajatii nu vor fi dați afară, altfel vai de buzunarul lui. Si a consilierilor care au aprobat. A cuiva in mod sigur, atâta timp cat exista un prejudiciu. Precum in cazul celor 64 miliarde care trebuiesc imputate.

  Comentariu by Mentalistul — 6 noiembrie 2016 @ 9:42

 27. chestia e simpla. fuziunea prin absortie dinte unpr cu pmp a fost contestata in instanta si este posibil si de asteptat sa fie revocata, de aici votul UNPR. si da, s-au vandut ieftin, dar asa joaca oprea.
  ca se organizeaza intr-un fel sau se reorganizeaza serviciile din aparatul de specialitate a primarului ce va intereseaza pe voi. ele, serviciile, trebuie sa functioneze in favoarea cetateanului, adica a noastra. de raspuns, va raspunde primarul ca doar el este ales direct de catre cetateni, restul sunt pe lista.
  daca nu suneti de acord si simtiti ca si cetateni pe care ii reprezentati gandesc ca voi, organizati referendum pt demiterea primarului. pana atunci mai usor cu pianul pe scari…

  Comentariu by Anonim — 6 noiembrie 2016 @ 14:03

 28. Mentalistule in curind ai sa fii coleg de partid cu cei de la UNPR,sa te vedem atunci cum te exprimi

  Comentariu by nicu — 6 noiembrie 2016 @ 16:35

 29. Deocamdata se exprima bine pentru oras si doar cozile de topor incearca sa-l denigreze.

  Comentariu by Marian Vasile — 6 noiembrie 2016 @ 17:13

 30. @29 Tu ce faci ? Ii tii coada…cestii ? Nu-l denigreaza nimeni insa sunt nelamuriri fata de mentorii sai ! Pe contul sau de facebook troneaza in centrul prietenilor Iorgus,Becheru,Nichita Lucian si nu ne este clar cat de psd-ist este !

  Comentariu by Anonim — 6 noiembrie 2016 @ 17:53

 31. pct 29 Nu l denigreaza nimeni dar nu pot intelege cum poate fi in viitor coleg de partid cu cei care au tradat PSD

  Comentariu by nicu — 6 noiembrie 2016 @ 17:58

 32. PTR 30. E ATIT DE IMPORTANT CU CINE E PRIETEN PE FACEBOOK .IMPORTANT ESTE SCHIMBUL DE IDEI,MESAJUL PE CARE IL TRANSMITE.ACUM O SA-I SCOTETI VORBE CA ESTE IORGUSIST,BECHERIST,NICHITIST SI ALTELE …..MAI BINE NE-AM UNI UMAR LA UMAR SA SCAPAM DE GASCA CONSTANTEANA IN FRUNTE CU RC.

  Comentariu by anonim — 6 noiembrie 2016 @ 21:22

 33. @32 Blogul se cheama tribuna PARTIDELOR politice !! Eu nu vreau sa mai „punem umar la umar” si sa scoatem de la capac…ceea ce am mai avut ! Sunt de acord cu dvs ca aceasta „gasca” nu multumeste pe nimeni…dar nu uitati ca au venit pe vot negativ,au profitat si electoral si dupa aceea si de o taraganeala din partea justitiei,plus de o ascundere a realitatilor bugetare cu care se confrunta primaria…tocmai pentru ca sunt dosare penale pe rol ! Se ascunde adevarul…pana cand il vom afla de la DNA si judecatorii ! De aceea cred ca este nevoie de o „deschidere totala” ! Mentalistul a spus bine si multumitor referitor la regia GOLD …insa ne da de inteles ca aceasta poate fi condusa bine de o mana de gospodar sub conducerea lui Iorgus…care de fapt a desfiintat-o si nu a dat niciodata socoteala pentru asta,sau pentru instrainarea activelor !

  Comentariu by Anonim — 6 noiembrie 2016 @ 21:42

 34. Pt. 33

  Asta ai vrut dta sa înțelegi din ce am scris, dar eu nu am scris asta. În campanie eu am fost cel care i-a reproșat cel mai virulent lui Iorguș că a stricat GOLD. Si tot eu l-am atacat cel mai mult pentru furturi.
  Mai mult, programul de campanie al PSD Mangalia a fost refacerea GOLD. Faptul ca am zis ca un gospodar face treabă bună, nu stiu de unde ai dedus ca m-as referi la Iorgus. E din mintea ta. Eu cunosc alți gospodari mai buni si decat Iorgu, si decat Radu.
  O afirm cu experiența celui care a creat un business cu acoperire națională, de logistică și distribuție, ceea ce inseamna ca am experiența unei bune organizări cu oameni capabili, altfel nu era posibil. Cifra de afaceri pe an gestionata a fost mult mai mare decat bugetul Mangaliei.
  Un astfel de buget nu se poate gestiona bine decat cu o echipa de oameni pricepuți.

  Cat despre Facebook, am 4000 in lista mea, majoritatea din Mangalia. Si aveam si pe Radu Cristian, si pe Ciuraru, si pe mai mulți, dar s-au scos singuri pentru ca la fiecare minciună le-o demontam. Au preferat sa nu-mi mai apară mie imediat dupa ce postează.
  In plus, sunt deschis dialogului cu oricine. Dacă nu îmi place faptul ca Iorgus sau Radu nu sunt o soluție buna pentru oras, cum scria „Cel Vândut” când nu era vândut, nu înseamnă că nu pot discuta cu ei să le spun exact lucrul asta. Eu le spun in față.

  Fac deosebire intre partide si persoane. În Mangalia nu au trădat partidele, ci persoanele si-au trădat alegătorii.

  UNPR nu mai există. Nici in parlament, nici la senat. Dacă printr-o minune juridica ies din fuziunea în PMP, sunt absorbiți imediat în PSD. Oricum ar fi, nu e o distracție pentru „Cel Vândut” si „Cel Cumparat”. Ironia este atractiva, dacă aș fi un sadic mi-as dori să-i văd colegi de partid cu mine, să-i văd atunci ce fac. Dar lucrul acesta nu se va întâmpla.
  Tot ironic este că PNL vrea ca fuziunea UNPR cu PMP să fie completă, pe când PSD vrea să-i scoată din fuziune ca să-i absoarbă.
  Situatia face ca la Mangalia, oricum ar fi cu fuziunea, politic UNPR să fie in alianță cu PSD si PMP. Degeaba vrea sa dreagă „Cel Vândut” busuiocul cum ca a fost gest politic, ca de fapt a fost împotriva politicii partidului care l-a pus pe liste. S-au „vândut” si gata, își asumă.
  S-au lămurit si mangalienii de caracterul lor.

  Comentariu by Mentalistul — 7 noiembrie 2016 @ 9:07

 35. Cum consideraţi viaţa culturală la Mangalia?

  Inexistentă (82%, 64 Votes)
  E loc de mult mai bine (14%, 11 Votes)
  Foarte bogată (4%, 3 Votes)

  Total Voters: 78

  un sondaj… ma intreb astia 3 care au vazut activitate culturala sunt din conducerea orasului?

  Comentariu by Anonim — 7 noiembrie 2016 @ 13:17

 36. @35-Incerc un posibil raspuns. Cei trei sunt dintre cei din ditamai Centru Cultural,platiti din banii nostri ! Deci nu e vorba de conducerea orasului ! Restul sunt nemultumiti de salariu…si dau astfel semnal pentru conducerea de care spuneati ! Si cum astia din conducere sunt foarte „receptivi”…n-ar fi timpul pierdut !

  Comentariu by I.S — 7 noiembrie 2016 @ 14:31

 37. Cine este Lucian Nichita pentru Mangalia ? ce a facut concret acest ordinar ? in afara sa fure prin borfasul de mincinos.

  Comentariu by xyz — 7 noiembrie 2016 @ 15:44

 38. PSD- Sa va inping…cacatul ! Pen’ca va place ! Dupa 3 milioane de semnaturi…”Amânarea sine die a referendumului de susținere a familiei tradiționale poate afecta serios PSD. Electoratul tradiționalist, rural și slab educat al social-democraților nu va vedea cu ochi buni ezitarea liderilor PSD. Acest partid riscă foarte mult și pentru că tergiversează un demers puternic susținut de Biserica Ortodoxă Română (BOR). La fiecare alegeri, Biserica a fost un puternic agent electoral al PSD. Există riscul ca, în campania electorală, în predicile preoților și după slujbele de duminică să se vorbească despre faptul că PSD îi sprijină pe homosexuali. Dacă se va întâmpla asta, va avea un impact devastator pentru partidul lui Liviu Dragnea.” http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/psd-nu-vrea-referendum-pentru-a-sprijini-familia-traditionala–o-greseala-ce-i-ar-putea-fi-fatala–opinief-432312

  Comentariu by I.S — 7 noiembrie 2016 @ 16:00

 39. Pt. #38

  http://www.editurasapientia.ro/Carti/tabid/407/articleType/ArticleView/articleId/612/Revolutia-globala-a-sexualitatii.aspx
  &
  http://www.replicaonline.ro/afacerile-din-sanatate-ale-lui-tusac-incep-sa-tuseasca-cu-pierderi-si-datorii-isi-da-oamenii-afara-296631/

  Comentariu by nabuco — 7 noiembrie 2016 @ 16:32

 40. @39- Dintre glumitele si „magiile” papei ! Tot el a afirmat despre homosexuali :”If someone is gay and he searches for the Lord and has good will, who am I to judge?” pentru care eu „judec” cum ca n-o putea el sa „judece”homoxesualii…da’ cu „judecata” o sta bine ?! Poftiti de vedeti : https://www.youtube.com/watch?v=1KFj6b1Xfe8

  Comentariu by I.S — 7 noiembrie 2016 @ 16:56

 41. @ 39-Asa ca ,daca are ceva de spus pretenul Vali Ciuraru…i-o zic si lui p’aia urata de mai sus ! A mai ramas sa sara unii p’aci pe Visa…ca nu se poate ca :asta-i „rasism religios” !

  Comentariu by I.S — 7 noiembrie 2016 @ 17:09

 42. @39- Papa -acolo,s-a trezit vorbind singur ! Mie nu mi se pare grav ca vorbesti singur,ci cand cu aceasta ocazie…mai afli „noutati” ! Si asta ca si aia cu parlitul porcului…are greutate la romani ! Mai ales la pupincuristi ! Astia ,probabil, ca s-au apucat d’atunci…sa-i epileze !(sa nu ajunga in rai stresati-si odata cu ei…si noi !)

  Comentariu by I.S — 7 noiembrie 2016 @ 17:23

 43. Voi face o corecție. Dl consilier Ciuraru nu s-a scos din lista mea de Friends, ci doar de pe grup si in plus a scos opțiunea de tag.
  Este o chestiune de bun simt sa fim toti consilierii in luate si chiar cu adrese de e-mail la VIP, pt ca suntem colegi si adversari politici. Dacă ne tăiem mijloacele de comunicare, cum să ne mai „înjurăm”.

  Eu sunt un gentleman, când acuz deciziile lor, cand acuz slugărnicia lor, o fac public, sa stie toată lumea. Si actionez ca atare. Dar in continuare pot bea o cafea cu fiecare, sa i-o spun si in particular.

  Am fost băiat finuț si am rectificat. Sunt friend pe Facebook cu nepriceputul Ciuraru!

  Comentariu by Mentalistul — 7 noiembrie 2016 @ 17:59

 44. D-le consilier-raspunsul pe care l-ati dat celui mai de sus,privind faptul ca aveti sute de prieteni…nu a dres busuiocul,privind prietenii apropiati,cu care stim si noi-ca nu ni s-a adus facebook-ul in casa de ieri-ca aveti o altfel de legatura „acceptata” de comun acord si chiar o cale „discreta” de comunicare…care nu e la indemana celorlalti,cum ar fi Ciuraru ! De altfel sa stiti ca si l-a el intra Vucea,sau colegi de-ai dvs de partid…care srtrica atmosfera lor ! Asta apropo de :”Dacă ne tăiem mijloacele de comunicare, cum să ne mai „înjurăm”.

  Comentariu by I.S — 7 noiembrie 2016 @ 18:14

 45. Scuze : „si la el intra”…parca ar fi scris Vucea !

  Comentariu by I.S — 7 noiembrie 2016 @ 18:18

 46. Oops! Blejnar cu brățări….pititule, nu simți fiori pe șira spinării? Viitorul începe sa sune roz ptr Mangalia.

  Comentariu by Sorin — 7 noiembrie 2016 @ 19:16

 47. Daaaa, Blejnar sa nu uiti de colaboratori !

  Comentariu by Anna — 7 noiembrie 2016 @ 19:23

 48. pt. 46

  Bravo,

  Nu stiu ce culoare o avea viitorul,

  Dar cu siguranta trecutul incepe sa miroasa a culoarea maro!

  Comentariu by dan stuparu — 7 noiembrie 2016 @ 19:56

 49. Pt 44
  Nu înțeleg subiectul.
  Asta se înțelege din comportamentul meu? Că eu faternizez cu puterea?

  Comentariu by Mentalistul — 7 noiembrie 2016 @ 21:14

 50. Privirea aia rea și piezișe a minusculului pitic va deveni și mai hâdă. Pupilul lui blejnar nu cred că poate înghiți arestarea tătucului! Îi dorim succesuri! Să ajungă repejor lângă el!

  Comentariu by Zoga — 7 noiembrie 2016 @ 21:16

 51. Care angajati? Au fugit care pe unde au apucat.

  Comentariu by Cut — 7 noiembrie 2016 @ 21:17

 52. pt. 51

  Nu mai fuge nimeni ! Merge incet toata lumea, cu masina personala! Cu benzina proprie!
  Demeresul legal al lui Vucea le-a cam taiat bonurile de la Petrom!

  Este si asta un succes, nu-i asa ?

  Comentariu by dan stuparu — 7 noiembrie 2016 @ 21:23

 53. Ce nu înțeleg eu la tine, Mentalistul nostru, este de ce te consideri buricul târgului? Te felicit că-i faci varză pe pitic și acoliți dar fi olecuță mai modest cu persoana ta! Ești într-o postură ingrată: reprezinți PSD care e o mână moartă pentru România dar îi dai la geoale lui mână moartă pentru Mangalia. Sincer, îți doresc succes!

  Comentariu by Zoga — 7 noiembrie 2016 @ 21:24

 54. Mentalistule ai idee a atacat cineva in instanta noua organigrama

  Comentariu by curiosu — 8 noiembrie 2016 @ 6:22

 55. Mai zoga , psd – ul este o mana moarta doar pt tine, cel care gandesti precum scrii: adica prost, se scrie fii olecuta, nu fi olecuta, nu stii inca?!?!

  Comentariu by Anonim — 8 noiembrie 2016 @ 10:28

 56. mentalistule pe fb si aici esti zmeul zmeilor si da , mi se pare ca nu esti pe dinafara.totusi spre cunostinta mea zi mi cate hotarari ale cl ului pe care le critici aici le ai atacat in contencios.asa macar de dragul artei.

  Comentariu by Anonim — 8 noiembrie 2016 @ 11:06

 57. Pt. #44
  http://www.stareanatiei.ro/2016/11/lansata-secului/
  … „bazel09”

  Comentariu by nabuco — 8 noiembrie 2016 @ 11:10

 58. https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNvuHKEBzIgAbqjuDOLtNJ6AjQrqk2oynTTT92DTShmNCsTwwhYg
  &
  http://www.replicaonline.ro/radu-avem-zeci-de-containere-oprite-in-portul-constanta-cu-marfuri-de-contrabanda-3090/

  Comentariu by nabuco — 8 noiembrie 2016 @ 14:25

 59. Ozzy, numai mentalist nu esti daca avocatul tau e Dumitrascu si te invata numai rahaturi. Vreau sa ti spun ca postarile tale au din ce in ce , un grad mai mare de neadevar si speculatii de cacat. Devii nesenificativ, fereste-te sa mai spui tampenii, si documenteaza-te.

  Inca nu esti in stadiul sa creada lumea tot ce spui. De la sublim la ridicol nu mai e decat un pas….sper ca nu esti beat. Imi placeai, dar m-ai dezamagit grav. Primar nu o sa fii, nu supoti.

  Comentariu by gogu — 8 noiembrie 2016 @ 16:08

 60. Pt.34
  Mentalistule vezi ca pana prin 2004 Iorgus a fost la PSD.Nu mai face procese de intentie daca nu cunosti.Gurile rele spun ca atunci a furat si s-a furat cel mai mult.Precis ca vorbesc prostii,nu?.Inca odata abtine-te sa mai vorbesti ceva ce nu cunosti si nu stapanesti ,ca spui prostii.

  Comentariu by Anonim — 10 noiembrie 2016 @ 15:53

 61. Eu încă mă refer la oraș și problemele lui. Asta e politica mea.
  Nu mă consult cu niciun avocat, știu și eu să citesc. Dacă greșesc in legislația despre administrație, amintiți-vă că sunt consilier de doar 4 ședințe ordinare de lucru.
  Dar tot nu remarcați un aspect: de muzeu nu s-au mai atins si, după cum au fost obligați să facă hotărârea, a murit lista neagră, nu au voie sa dea pe nimeni afară, ba să-i facă funcționari publici. Că HCL a fost aprobat ilegal, că nu pot implementa si se vor bloca, este altă socoteală.

  A mai intrebat cineva daca am atacat vreo hotarâre in contencios. Nu, am atacat la prefect HCL numerele 5, 10, 11, 12, 13, 14, 15, aștept sa treacă termenul de raspuns ca sa poată fi atacate in instanta.
  HCL 10-15 au fost adoptate cu o procedura greșită de vot, in sensul ca 8 consilieri nu au participat la vot. Cel care nu participa nu face cvorum de vot, apoi ca exista situații clare in lege pentru când nu participa consilierul la vot; nu a fost cazul celor 8. Dar in schimb cel care nu trebuia sa participe a votat. Pe sine.
  Iar HCL nr.5 pt faptul ca cel numit viceprimar nu trebuia sa se voteze pe sine, lucru la care se referă ordonanța lui Cioloș din 30.06.2016, ulterior votului, cu care a modificat legea 215/2016 privind alegerea viceprimarului.

  Nu am de ce sa atac HCL votate cand am avut majoritate, pentru ca au fost conform legii. Le-a atacat dna Secretar pe unele, dar tot ce a atacat s-a întors împotriva primarului: dacă prefectul le anulează pe ale noastre, trebuie să le anuleze si pe ale lor. De aici toată disperarea să cumpere pe „Cel Vândut” și pe „Cel Cumpărat”.

  Așa fac unii, se vând. Așa e când unii fac politica propriului interes. Dar îi cunoaște și orașul cum sunt, după ce se vând.

  Tot îmi reproșează câte unii trecutul altora. Câtă credibilitate să aibă cu astfel de mentalitate? Reproșați-mi ce fac eu, dacă aveți în agendă să reproșați. Dar cu argumente.

  Eu am opinii personale. Cine are minte poate să judece dacă sunt corecte. Dacă i se par corecte, culege informația. Dacă nu i se par corecte, să nu le bage în seamă. Dezbaterea înseamnă să-și adauge și opinia sa, să corecteze cu argumente.

  Nu m-am exprimat niciodată că eu vreau primar. Alegerile doar ce au fost in iunie. Până în 2020 poate nici nu mai sunt in politică, se pot întâmpla multe. Viața m-a învățat că azi exiști, dar nu poți fii sigur de ziua de mâine.

  Comentariu by Mentalistul — 11 noiembrie 2016 @ 2:53

 62. Dar cum e cu organigrama su patrimoniu,acest HCL nu trebuia atacat sau numai gura e de tine,sau astepti un os ca sa taci

  Comentariu by vali — 11 noiembrie 2016 @ 7:16

 63. Nu trebuie lasat sa-si faca de cap acest ” ales ” . A fost ales de votul prostimii!

  Comentariu by Anna — 11 noiembrie 2016 @ 8:42

 64. pct 63 Sustinerea ta e un afrond la aderesa celor care l au votat pe primar ,adica noi suntem toti prosti ,poate te aude mesterul Manole si te lasa vaduva

  Comentariu by gore 2 — 11 noiembrie 2016 @ 11:53

 65. @64-Si eu sunt in „afrond la aderesa” dvs care ati votat cu „mesterul Manole” caruia nu-i lipseste Ana,ci lucruri elementare,plecand de acolo de la :Ana are mere ! Poftiti daca sunteti in „afrond” si faceti „front” comun, prezentand „realizarili” mesterului renumit care ne-a adus pe cap „schimbarea”(buzunarelor!)

  Comentariu by I.S — 11 noiembrie 2016 @ 14:25

 66. pct 65 Primarul a fost ales pe un mandat de 4 ani,dupa 4 ani tragem linie si daca nu si a realizat proiectele promise in campanie atunci puteti guita

  Comentariu by gore 2 — 11 noiembrie 2016 @ 17:59

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress