Mangalia – politica locală

21 octombrie 2016

Deacu execută debitorii Primăriei Mangalia pentru onorariul fabulos al avocatului care a pierdut procesul cu Limanu

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:51

Redacţia Ordinea.Ro a intrat în posesia contractului de asistenţă juridică şi reprezentare încheiat de Primăria Mangalia cu avocatul bucureştean Andrei Grimberg, pentru procesul de grăniţuire cu localitatea învecinată, Limanu. După cum este deja de notorietate, pe 18 octombrie 2016, Curtea de Apel Ploieşti a dat câştig de cauză Primăriei Limanu, în litigiul care viza includerea unui teren de 23,5 hectare, din incinta DMHI, în hotarele acestei comune. În urma acestei soluţii, Primăria Mangalia pierde taxe şi impozite anuale de 2,5 milioane de lei, care de acum vor fi încasate de Primăria Limanu. Pentru acest proces, pe care l-a pierdut cu brio, Andrei Grimberg a beneficiat de un contract din banii publici ai Primăriei Mangalia, în valoare de 1.290.000 de lei plus TVA. Contractul a fost semnat de primarul Cristian Radu, de administratorul public Romulus Dumitrana şi de secretarul Municipiului Mangalia, Petrina Boiţă.

grimberg-contract-granituir

Suma stabilită în contractul de asistenţă juridică echivalează cu 286.666 de euro, fără a include în calcul valoarea TVA-ului, care se datorează, de drept, statului. Însă, chiar şi aşa, onorariul este de-a dreptul astronomic, având în vedere faptul că preţul unui apartament în Mangalia variază între 25.000 de euro şi 50.000 de euro, potrivit anunţurilor publicate la zi pe site-ul OLX. Este cel puţin neuzual ca o autoritate publică să plătească pentru un proces o sumă care ar ajunge pentru cumpărarea unui număr de zece apartamente – confort redus, sau cinci apartamente – confort sporit.

olx-apartament-mangalia

Potrivit unor surse locale, Primăria Limanu, care a şi câştigat procesul de grăniţuire, ar fi achitat avocaţilor ei 6.000 de lei pentru asistenţă şi reprezentare în faţa instanţelor de judecată.

Pe de altă parte, potrivit informaţiilor noastre, după ce a încheiat contractul cu Grimberg, Primăria Mangalia s-a văzut în faţa situaţiei de a nu avea lichidităţile necesare achitării onorariului astronomic. De asemenea, Primăria datora sume importante avocatului, în urma altor procese. Cum contractele de asistenţă juridică sunt titluri executorii, avocatul Grimberg a deschis un dosar de executare silită la biroul executorului judecătoresc Vasile Deacu din Constanţa (vezi ştampila executorului, pe contractul de asistenţă juridică!!!). Mai departe, Deacu a trecut la executarea silită, dar nu a bunurilor sau bugetului local al Municipiului Mangalia, ci a unor terţi care aveau datorii restante la bugetul local. Potrivit informaţiilor noastre, ar fi vorba de 22 de debitori. De asemenea, dacă sumele datorate de aceşti terţi nu vor fi îndestulătoare pentru petenţiile lui Grimberg, avocatul bucureştean ar putea cere executarea silită a unor imobile ale Mangaliei.

Executorul Vasile Deacu este o figură controversată. Acesta a fost condamnat pe fond de Curtea de Apel Constanţa, pentru abuz în serviciu, însă a fost achitat ulterior de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Deacu este asociat în Fundaţia Pontul Euxin, alături de avocaţii Ionel şi Tudor Haşotti şi alte persoane. Ionel şi Tudor Haşotti sunt fratele, respectiv nepotul senatorului Puiu Haşotti, cel care a participat la lansarea candidaturii primarului Cristian Radu, pentru actualul mandat de primar al Mangaliei. Vom reveni!

Adrian Cârlescu, ordinea.ro 20.10.2016

27 Comments

 1. Pentru acest proces Primaria Limanu a platit 6000 lei pentru avocat.Primaria Mangalia si-a permis sa ii dea avocatului Grimberg suma de 1. 290.000 lei fara TVA.Huoooo,DEMISIAAAA, MANGALIOTI TREZITI-VA, GONITI-II PE GOLANII ASTIA CARE NE LAS IN FUNDUL GOL!!!

  Comentariu by dana — 21 octombrie 2016 @ 17:33

 2. Acest contract a fost inccheiat cu Primaria Mangalia doar pentru ca aceasta sa fie reprezentata la Tribunalul Constanta. Oare cat ne costa stramutarea si reprezentarea la Curtea de Apel Ploiesti ?

  Comentariu by anonim — 21 octombrie 2016 @ 18:05

 3. Eu recunosc ca ma chinuie rău prostia, motiv pentru care va rog pe dumneavoastră, cei care știți, sa ma luminați și pe mine cu privire la un aspect: DE UNDE ȘTIE ACEST AVOCAT CARE SUNT DEBITORII PRIMĂRIEI PENTRU A DEMARA EXECUTAREA SILITA ȘI CUM A FĂCUT SELECȚIA ACESTORA ?

  Comentariu by $ — 21 octombrie 2016 @ 20:08

 4. Dragii noștri pensionari, asistați social și lingăi, cei care l-ați votat pe pinocchio, vă rugăm să stați strâmb și să judecați drept! Mercenarii au halit din acest proces o grămadă din banii voștri pe care-i asociați cu pachetele și pupăturile libidinoase dar oficiale secretate de gașca pitic, ciumafaie, menajeră urbană. O propunere simplă: un șut în cur!

  Comentariu by Zoga — 21 octombrie 2016 @ 20:48

 5. Zoga tu nu esti zdravan la cap.Ce vina au saracii ,,pachetari”?
  Ai tu o problema cu cineva,iesi public cu nume si prenume si da-i im freza cui vrei tu,asa nu ramai decat un amarat de postac frustrat ce ne jignesti bunicii si parintii,fie ei si pachetari.

  Comentariu by Anonim — 21 octombrie 2016 @ 21:34

 6. Hai să nu exagerăm anonimule! E chiar important numele meu?

  Comentariu by Zoga — 21 octombrie 2016 @ 21:43

 7. Am dat eu bani către avocați din buzunarul tău?

  Comentariu by Zoga — 21 octombrie 2016 @ 21:47

 8. Ce am cu pachetarii? Simplu’ : l-au votat pe semidoct, pe ăla care nu a fost în stare să ia un examen de treaptă și pe care-l pupă numai pentru pachete. E clar?

  Comentariu by Zoga — 21 octombrie 2016 @ 21:51

 9. Stati linistiti, s-au sesizat deja institutiile statului si va incepe ancheta. Scapa cine poate, nu-i asa? Aviz celor ce au semnat contractele, cat si beneficiarilor „parandaratului”! Toata gasca asta de nemernici navetisti, impreuna cu cei cativa mangalioti tradatori de neam si tara din gasca lor, se vor duce unde le este locul- la Mititica!

  Comentariu by Ana — 21 octombrie 2016 @ 23:34

 10. Chiar nimeni nu vrea sa ma lămurească și pe mine? Sa înțeleg ca Grimberg este vreun paranormal, mentalist sau alta specie din asta de clarvăzător de știe debitorii Mangaliei?

  Comentariu by $ — 22 octombrie 2016 @ 8:50

 11. D na Ana, mai multe detalii despre ce institutii ale statutului s-au sesizat ne puteti da? Ca nu prea avem incredere in aceste institutii, priviti ce se intampla in Primaria Mangalia.Sunteti sigura ca vor plati si nu se va masamaliza?Va rugam, daca aveti argumente postati sa stim si noi!

  Comentariu by dana — 22 octombrie 2016 @ 10:03

 12. Dana, dacă ai știi cat de multa dreptate ai? Exista la nivelul consilierilor (primarilor) un fel de oferta- nu își fac plângeri, nu se toarnă intre ei. La cate știu Tănase și Cornelia despre RC, dacă îl dădeau în primire la parchet, jumătățile era plecat demult. Dar aceste lucruri nu se întâmplă pentru simplul motiv ca și RC iar turna pe ei. Și tot asa…. De fapt sunt cu toții niște căpușe care sugerează pe rand din bugetul orasului

  Comentariu by $ — 23 octombrie 2016 @ 20:50

 13. Scuze, sug nu sugereaza

  Comentariu by $ — 23 octombrie 2016 @ 20:50

 14. Voi inca mai credeti ca li se va intampla ceva vreodata? M-am saturat eu cate „curti de conturi” si cate „dna” am vazut pe blog! Daca faceau macar o singura vizita pe bune, astia erau inchisi demult! Citind comentariile astea, cei din gasca constanteana se prapadesc de ras! In spatele lor stau adevaratii papusari, iar soarta orasului a fost amanetata! Pentru cel de la 12, sunt total de acord cu tine, daca ar fi existat opozitie ar fi existat plangeri cu nume si prenume! Logoree pe facebook pentru prostime stim toti!

  Comentariu by Alpak — 24 octombrie 2016 @ 1:39

 15. Daca nu se iese in strada asa se va prapadi orasul, ajungem slugi la smecherii cocliti.Sa-si faca averi pe spatele nostru si noi sa rabdam de foame.Avem nevoie de opozitie sa ne organizeze, suntem destui care am iesi si am striga HUOOOOO, JOS HOTII SI CORUPTII!Sa se auda pana la Bucuresti.

  Comentariu by dana — 24 octombrie 2016 @ 6:36

 16. tare dano tare sa se auda si de iorgus …ca la el au fost surzi…sau iorgus e nepatat?ce zici?:
  P..intra in aceeasi gasca pe care o amintesti cu radu tusac si restu

  Comentariu by hmm — 24 octombrie 2016 @ 12:51

 17. grimberg e biota. puscarie vor face amandoi. mai devreme sau mai tarziu….. puscarie biota, puscarie. stiu, nu vrei sa crezi, dar in curand somnul tau va fi …repede!

  Comentariu by grigore — 24 octombrie 2016 @ 22:13

 18. ptr 16–ma uimesti cita prostie ai in capul tau…hai, sa-i lasam pe toti sa fure, ptr ca iorgus nu a fost inchis…
  Nu ma mai surprinde ce se intimpla cu acest fost oras, cindva….

  Comentariu by zek — 25 octombrie 2016 @ 10:10

 19. zek citesti si nu intelegi si mai vb si de prostie…aminteam doar de iorgus ..cum ca si el ca si ceilalti ar trbui sa plateasca..nici vorba ca hai sa i lasam pe toti sa fure.problema e ca toti ar trebui sa raspunda fara nici o exceptie.largind discutia daca ai vrea sa intelegi ideea era ca nu ar trebui ca dupa cativa ani si actuala gasca sa aiba soarta lui iorgus..adica mai curati mai nepatati.si el si astia trebuie sa plateaasca.
  asa ca nu ma surpinde nici pe mine, citindu te ce se intampla cu acest fost oras.

  Comentariu by hmmm — 25 octombrie 2016 @ 10:28

 20. Dacă îl mai „execută” mult la icre pe primar, s-ar putea să rămînă PNL-ul fără bani de campanie…

  Comentariu by Vipera cu elice — 25 octombrie 2016 @ 17:28

 21. Multi isi dau demisia din Primarie. Nu mai suporta presiunile.

  Comentariu by Mine — 25 octombrie 2016 @ 19:37

 22. Important este ca rămâne cine trebuie. Restul oricum nu contează.

  Comentariu by nedumerire — 25 octombrie 2016 @ 19:56

 23. Nu din primarie sunt cei care-si dau demisia.Pt ca nu au reusit sa desfiinteze ADPP-ul ,ii obliga pe salariati sa demisioneze ,pe director sa-si ia concediu pentru cresterea copilului ,sperand ca asa vor reusi sa desfiinteze prezentul serviciu.Asta este noua strategie.

  Comentariu by anonim — 26 octombrie 2016 @ 12:27

 24. cene

  Comentariu by anonim — 26 octombrie 2016 @ 16:42

 25. ILIE MARIUS face jocul primarului pentru desfiintarea SP ADPP.Daca e in concediu medical ce cauta toata ziua in Primarie si umbla cu masina de serviciu.La controlat cineva daca e bolnav.

  Comentariu by anonim — 26 octombrie 2016 @ 16:45

 26. unde sa il controleze?la ouale de la canton?

  Comentariu by anonim — 26 octombrie 2016 @ 19:24

 27. PTR 26. OUALE ARE CINE SA I LE VERIFICE DAR FALSITATEA,DUPLICITATEA,FATARNICIA ,MOJICIA ,MINCIUNA FATA DE OAMENI …..

  Comentariu by anonim — 27 octombrie 2016 @ 15:35

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress