Mangalia – politica locală

20 octombrie 2016

Contre între Cristian Radu şi Daniel Georgescu. Şantierul Naval Daewoo, RĂZBOIUL DECLARAŢIILOR. „Jumătate e la Limanu” – ba da, ba nu

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 18:24

Reprezentanţii primăriilor Mangalia şi Limanu se contrazic în privinţa verdictului dat de instanţă pe tema grăniţuirii dintre cele două localităţi! Edilul din Limanu spune că a câştigat jumătate din Şantierul Naval Daewoo Heavy Industries, în timp ce omlogul de la Mangalia anunţă că nici pomeneală de aşa ceva! Între timp, consilierii care îi fac opoziţie primarului din Mangalia, Cristian Radu, au şi sărit la gâtul acestuia, cerând explicaţii şi demisii!

Primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, susţine că, în ciuda celor declarate de reprezentanţii Primăriei municipiului Mangalia, situaţia litigiului privind grăniţuirea stă cu totul altfel! Astfel, declară Georgescu, câştigarea procesului privind grăniţuirea aduce pe teritoriul comunei Limanu jumătate din suprafaţa Şantierului naval DMHI şi, implicit, taxele aferente acestei suprafeţe. „Degeaba încearcă ei să minimalizeze situaţia, am câştigat jumătate din şantier, nu doar doc uscat, aşa cum am văzut că declară ei”, a precizat, pentru „Replica”, Georgescu. În plus, spune edilul din Limanu, conform noilor limite territorial-administrative, intră pe raza localităţii Limanu şi depozitul de combustibil. Una peste alta, conform socotelilor lui Georgescu, DMHI ar urma să achite, de acum înainte, taxe de 2,5 milioane de lei pe an comunei Limanu. Amintim că acum două zile, la aflarea verdictului, reprezentanţii Primăriei Mangalia au dat asigurări că nu s-a pierdut din suprafaţa pe care funcţionează şantierul. În schimb, consilierii care îi fac opoziţie primarului Mangalieispun acelaşi lucru ca şi din primarul Limanu, solicitând demisia celor responsabili pentru acest eşec în instanţă! Cristian Radu a revenit, ieri, cu precizări, susţinând, în continuare, că nu s-a piredut şantierul! „Iniţial, comuna Limanu a cerut în instanţă toată suprafaţa de teren pe care este amplasat Şantierul Naval, însă noi ne-am apărat, încercând să dovedim că întreaga incintă a DMHI aparţine municipiului Mangalia”, a explicat Cristian Radu. În baza apărărilor celor două Unităţi Administrativ-Teritoriale (UAT), instanţele de judecată au atribuit, irevocabil, comunei Limanu, 23,5 ha pe care se află o hală şi un doc reparaţii nave, precum şi 9,5 ha de teren aparţinând domeniului public al statului, mai arată edilul. „Restul suprafeţei în litigiu, pe care se află Şantierul Naval, dar şi docurile, a rămas, ca şi până acum, pe teritoriul Mangaliei”, a mai spus Radu.

Alexandra ANTON, Replica 20.10.2016

11 Comments

 1. Ordinea.ro a intrat in posesia contractului cu Grimberg, avocatul a costat Mangalia 1.290.000 lei pentru acest proces.Contract semnat de primar, Boita si Romulus.

  Comentariu by dana — 20 octombrie 2016 @ 19:00

 2. Acum înțeleg! La asta se refera primarul când spune ca prin pierderea acestui proces nu s-a pierdut nimic. De fapt ei au câștigat bani multi. Câinii latră caravana trece, plina cu bani.

  Comentariu by nedumerire — 20 octombrie 2016 @ 19:05

 3. primarul satului mangalia are dreptate, santierul se va numi in continuare dmhi mangalia, nu limanu.
  deci nu a pierdut.
  cit despre taxe….oricum primaria mangalia are un excedent financiar, pierderile sint nesemnificative, in mintea primarului , a secretarei si a celorlalti navetisti…

  Comentariu by zek — 20 octombrie 2016 @ 20:17

 4. problema acestui contract cu Grimberg este mult mai grava decat in descrierea din Ordinea, si asta se va dovedi in foarte scurt timp. Toti cetatenii isi vor da seama cat de mincinos este primarul nostru, cel care a respins cererea comisiei formate de catre CL pentru analizarea contractelor cu avocatii si cati bani au fost de fapt cheltuiti efectiv din bugetul local. In mod sigur Curtea de Conturi isi va face datoria pentru ca lucrurile au devenit extrem de flagrante si de grave. Oare ce competenta are Romulus Dumitrana de l-au prostit sa semneze un contract mai mare decat capul lui si decat puterea lui de intelegere?

  Comentariu by Anonim — 20 octombrie 2016 @ 23:09

 5. A semnat zeci, sute ,nu unul.

  Comentariu by Anonim — 21 octombrie 2016 @ 8:37

 6. Pai de ce credeti ca a adus atatia constanteni in primarie? In Mangalia nu gasea asa prosti sa-i semneze toate talhariile .

  Comentariu by Anonim — 21 octombrie 2016 @ 8:39

 7. http://www.ordinea.ro/deacu-executa-debitorii-primariei-mangalia-pentru-onorariul-fabulos-al-avocatului-care-a-pierdut-procesul-cu-limanu/

  Comentariu by marin vasile — 21 octombrie 2016 @ 14:54

 8. contractual asta a fost aratat de dumitrascu acum o mie de ani….ordinea se cac pe ei aiurea. Contractul asta a fost actul care a dus la achitarea lui dumitracu. cand a vazut judecatorul actul asta …. achitare frate!!! muie radu cristian, esti prost si stii ca va veni timpul declaratiilor….. biota?????? biota????boita?

  Comentariu by grigore — 24 octombrie 2016 @ 22:18

 9. Doi ticalosi!

  Comentariu by IPSI — 25 octombrie 2016 @ 9:03

 10. paradoxul este altul, Piticul egal PNL, Grimberg egal Ponta Egal Psd , rezulta ca banii au valoare, nu au miros circula peste tot, toti sunt o facatura chipurile politica

  Comentariu by veve — 25 octombrie 2016 @ 9:54

 11. http://www.replicaonline.ro/daniel-georgescu-295165/

  Comentariu by nabuco — 26 octombrie 2016 @ 11:19

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress