Mangalia – politica locală

18 octombrie 2016

Tăriceanu către Iohannis: Care sunt parlamentarii care trebuie să îşi facă bagajele?

Filed under: ALDE — lucian visa @ 19:00

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a emis un comunicat de presă în care critică atitudinea şi limbajul, spune el, total inadecvate pentru un şef de stat ale preşedintelui Klaus Iohannis în faţa întrebărilor sale, lansând în acelaşi timp speculaţii legate de eventuale viitoare dosare DNA pe numele mai multor parlamentari.

Redăm integral comunicatul emis de ALDE:

„Cine ar fi crezut în 2014, când a primit votul prea multor români, că domnul Iohannis își poate pierde controlul în fața unor întrebări cât se poate de simple ? Cu siguranță, întrebările mele au atins niște puncte sensibile, niște fapte și planuri vulnerabile. Altfel, nu se poate explica limbajul folosit, total inadecvat pentru un președinte de stat.

Spre exemplu, l-am întrebat dacă „va respecta voinţa cetăţenilor la alegeri fără precondiţii şi limitări şi fără utilizarea instituţiilor statului”. În loc să răspundă prin „da” sau „nu”, a etichetat întrebarea mea drept „obrăznicie politică”.

L-am mai întrebat, „când va plăti statului român sumele datorate la fisc pentru chiriile încasate pe spațiile locative obținute prin fraudă dovedită de instanță ?” și „de ce a cerut de fiecare dată demisia unor adversari politici, imediat ce  DNA le-a fabricat un dosar, deci, înaintea unei hotărâri judecătorești, iar doamnei Kovesi nu i-a cerut demisia sau măcar suspendarea din funcție după acuzațiile de plagiat ce par fondate?”. L-am mai rugat să dea publicității stenogramele discuțiilor purtate la Cotroceni cu procurorul-general și cu procurorul-șef al DNA, în care a cerut accelerarea unor dosare (nu pe cele cu casele obținute fraudulos de familia sa la Sibiu), ca să vedem concret cât de independente sunt cele două instituții față de Președintele României.

Evident, n-a dat niciun răspuns. În schimb, referindu-se azi la președintele Senatului, a coborât din nou la un limbaj impropriu pentru înalta demnitate pe care o ocupă, pe care din decență nu îl reiau.

Dacă ar fi să ignorăm limbajul de care s-a folosit, domnul președinte ne-a anunțat, fără să vrea, că în următoarele săptămâni vor mai veni la Parlament solicitări de la DNA. Această informație ne întărește suspiciunile că DNA lucrează politic mai demult la dosare cot la cot cu președintele. Ceea ce nu-l împiedică să ceară altora să citească Constituția.

Profit de acest moment de sinceritate al domnului președinte, ca să-l întreb care sunt parlamentarii care trebuie să-și pregătească săptămânile următoare bagajele la viitoarele solicitări ale DNA ?

Să mai adăugăm la inventarul activităților neconstituționale ale președintelui Iohannis îndemnul public adresat premierului Cioloș de a nu o demite pe ministrul Justiției, în pofida moțiunii adoptate de Camera Deputaților, și continuarea campaniei electorale în favoarea PNL și a actualului premier, prin comentariile publice făcute la adresa „Platformei 100”, text redactat la Cotroceni, dar asumat de Dacian Cioloș în vederea alegerilor.

Sper ca domnul președinte să renunțe la vocabularul prea colorat din bagajul său cultural, chiar dacă îi voi adresa în continuare diverse alte întrebări al căror răspuns este de interes public.

Cât despre acuzațiile fără temei lansate la adresa mea, pot afirma că doar propagandiștii plătiți cu ora și persoane lipsite de bună-credință pretind că nu au înțeles că discursul meu nu este antijustiție, ci împotriva abuzurilor unor procurori, abuzuri născute în timpul regimului Băsescu și promovate de actualul președinte. Am fost și rămân adversarul justiției politice, care ne readuce în memorie anii cei mai negri ai dictaturii comuniste. Am fost dintotdeauna partizanul justiției care slujește legea, care luptă cu adevărat împotiva corupției și nu transformă această acțiune într-un paravan pentru vendete politice”.

Nadina Zisu, evz.ro 18.10.2016

6 Comments

 1. http://www.replicaonline.ro/mangalia-a-pierdut-procesul-privind-granituirea-limanu-ia-23-de-hectare-294357/

  Comentariu by marin vasile — 19 octombrie 2016 @ 8:11

 2. https://www.youtube.com/watch?v=WVEZfkqpMsU

  Comentariu by nabuco — 19 octombrie 2016 @ 13:15

 3. @2-Referitor la Ciolos,USR,dilema liberalilor(adevarati!) asupra unui partid format prin adeziuni pe facebook-un precedent catastrofal pentru democratie-asta daca nu cumva…si celelate partide nu vor face in viitor la fel:”antevot” manipulator si atunci ar fi limpede pentru toata lumea cum presedintii si prim ministrii romani „calca pe oua”,cu mare grija sa nu deranjeze baietii destepti care dicteaza democratia ! Vedeti si comentariile ! http://www.romaniacurata.ro/platforma-ciolos-o-idee-proasta-pentru-democratie/

  Comentariu by I.S — 20 octombrie 2016 @ 12:05

 4. societatea civila „copy – paste” …
  http://www.expunere.com/cum-functioneaza-noul-fenomen-politic-din-italia-miscarea-5-stele-presa-italiana.html

  Comentariu by nabuco — 20 octombrie 2016 @ 13:20

 5. @4- Aveti dreptate ! „Doctoranzii” nostri cu ochi albastri au traditie in domeniu…si se pare ca si continuitate ! Au fost doua momente cand am decis sa casc ochii la acest „fenomen”,dupa intrarea mafiei italiene in tara noastra pentru spalare de bani in domeniul colectarii deseurilor menajere in mari orase,cu rampe de gunoi…dar si la noi in oras ! 1. „Pretenia”noastra cu Berlusconi pana la cel mai inalt nivel de stat.2-Intr-un shou tv-la Diaconescu,concetateanul nostru Ion Minca scoate un porumbel cum ca are cunostinta ca Basescu urma ca in doua saptamani sa-l puna prim ministru pe Geoana !(informatie pe care o avea de la „amicii „sai din Italia-asa a afirmat!) Imediat psd-istii s-au intrunit si l-au dat afara pe Gioana ! Aceste doua momente m-au facut sa-mi reamintesc,apropo de continuitatea de care am amintit mai sus- si de asta :http://codulluioreste.ro/ceausescu-a-fost-membru-p2-si-varf-de-lance-in-penetrarea-de-catre-sovietici-a-masoneriei-occidentale/

  Comentariu by I.S — 20 octombrie 2016 @ 13:57

 6. @4- Dar hai sa nu ne nelinistim. Sa fim optimisti fie numai la gandul ca urmeaza 2 ani fara prea mari scandaluri in parlament(le vor fi interzise!).Acolo va fi un fel de uniune nationala,mai mult sau mai putin declarata si nu cred ca populatia va avea de pierdut ! Asta pana cand ne va veni randul sa numim presedintele Uniunii Europene ! Romania nu-si poate permite ca atunci sa aibe…orice prim ministru !

  Comentariu by I.S — 20 octombrie 2016 @ 16:32

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress