Mangalia – politica locală

14 octombrie 2016

Crucea Roşie, pe cale să câştige un proces de răsunet: Mangalia riscă să rămână fără clădirea în care funcţionează Maternitatea!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:20

Hotărât lucru, nu e cale de mijloc în relaţia tensionată dintre primarul PNL al Mangaliei, Cristian Radu, şi majoritatea din Consiliul Local, formată din PSD, PMP şi ALDE. Un nou episod din scandalul perpetuu între edil şi consilieri s-a consumat ieri, când a fost convocată o şedinţă extraordinară. Cum „opoziţia” e majoritară, absenţa mai multor consilieri locali a dus la neadoptarea unui proiect de hotărâre care se referea la procesul dintre administraţia locală şi Crucea Roşie. Este un proces vechi, legat de terenul din curtea Spitalului Municipal Mangalia, revendicat de Crucea Roşie, dar care a fost scos la licitaţie în mandatul lui Zanfir Iorguş. Pe terenul înstrăinat pe bucăţele au fost ridicate, de către cumpărători, o serie de vile. Este evident că cei de la Crucea Roşie, chiar dacă vor câştiga tot terenul, nu vor putea intra cu buldozerele în casele oamenilor, aşa că administraţia locală a venit cu o variantă de compromis. „Au existat negocieri cu cei de la Crucea Roşie, să le dăm teren în compensare în altă parte. Ei au revendicat cele 3 hectare, din care mai este liber acum circa 1 hectar, şi corpul A al Spitalului Municipal, unde funcţionează Maternitatea. Riscăm să pierdem acest corp de clădire şi terenul liber din curtea spitalului, atât cât mai este el liber, adică fără proprietari de construcţii. Am reuşit să negociem să le dăm în altă parte, dar proiectul nu a putut fi votat. Cu greu, acest proces a fost dus până la Curtea de Apel, cu speranţa că nu se va ajunge la executare, la pierderea corpului de spital”, au explicat reprezentanţii Primăriei Mangalia. Tot aceştia au mai menţionat că următorul termen în proces este pe 11 noiembrie. „Noi speram să stingem litigiul înainte de acest termen, să nu ne trezim cu o surpriză tare neplăcută”, au conchis reprezentanţii primăriei. De cealaltă parte, reprezentanţii PSD Mangalia au transmis, ieri, un comunicat prin care au motivat că: „(…)Netransmiterea către consilierii locali a documentaţiei şi a proiectelor de hotarâre supuse spre aprobare, până în ziua în care a fost convocată şedinţa Consiliului Local, ne pune în imposibilitatea de a ne exercita votul cu discernământ şi în cunoştinţă de cauză, fiind o şedinţă în care ni se cere să aprobăm proiecte de hotarâre al căror conţinut nu îl cunoaştem în prealabil. De asemenea, termenul legal reglementat de către Direcţiia Juridică a Administraţiei Locale Mangalia, cu ocazia altei şedinţe ordinare, nu a fost respectat. (…)”.

Alexandra ANTON, Replica 14.10.2016

4 Comments

 1. => min. 37:04
  http://www.dailymotion.com/video/x2lomdb_iorgus-ltv-03-04-2015_news

  Comentariu by nabuco — 14 octombrie 2016 @ 16:34

 2. Care e diferenta intre spital si aceasta „cruce rosie” ??? Teoretic obiectul de activitate e SANATATEA SI SALVAREA VIETII OAMENILOR.
  Cum sa preia maternitatea si ce va face in loc???? hotel, bordel ??? Cine reprezinta aceasta „cruce rosie” ??/ Intr-un timp era nevasta lui geoana…

  Comentariu by zek — 16 octombrie 2016 @ 13:53

 3. http://totb.ro/primul-centru-comunitar-infiintat-de-cetateni-obisnuiti/

  Comentariu by nabuco — 16 octombrie 2016 @ 14:13

 4. @3-http://www.academiacatavencu.info/actualitate/de-ce-a-luat-bob-dylan-premiul-nobel–o-viziune-romaneasca-40419

  Comentariu by I.S — 16 octombrie 2016 @ 14:48

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress