Politica locală

14 octombrie 2016

Claudiu Tusac, fostul primar din Mangalia, achitat şi condamnat. Judecătorii de la Înalta Curte vor redeschide dosarul

Filed under: PSD — lucian visa @ 16:50

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României se pregătesc să redeschidă dosarul în care Mihai Claudiu Tusac, fostul primar al municipiului Mangalia, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare condiţionată, el fiind acuzat de conflict de interese, în formă continuată. Tot în prezenta cauză, Tusac a fost achitat pentru infracţiunea de abuz în serviciu.

Tot în acest dosar, Laurențiu Iulian Dumitrașcu, avocat în Baroul Tulcea, bănuit de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată şi de complicitate la conflict de interese, în formă continuată, a fost achitat.

Deciziile au fost luate de judecătorul Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanţa.

Mihai Claudiu Tusac şi Laurențiu Iulian Dumitrașcu au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa.

În sarcina lui Tusac, DNA a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de abuz în serviciu, în formă continuată, și conflict de interese, în formă continuată. În acest dosar a fost deferit justiției și Laurențiu Iulian Dumitrașcu, avocat în Baroul Tulcea, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, și complicitate la conflict de interese, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, Mihai Claudiu Tusac, în calitate de primar al municipiului Mangalia, a efectuat plăți nelegale pentru un număr de 95 de contracte de asistență juridică, încheiate cu Laurențiu Dumitrașcu, deși, în perioada respectivă, acesta din urmă era angajatul Primăriei Mangalia, fiind doar suspendat, la cerere, din funcția de șef al Serviciului Juridic. Laurențiu Dumitrașcu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu și complicitate la conflict de interese.

Deciziile luate de judecătorul Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanţa, au fost atacate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, instanţă care va redeschide dosarul săptămâna viitoare.

Ionuț Zagoneanu, Ziua de Constanța 14.10.2016

9 Comments

 1. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României se pregătesc să redeschidă dosarul……

  MAAAA CAT DE PROSTI SUNTETI????????

  Comentariu by gogu — 14 octombrie 2016 @ 17:31

 2. https://fb-s-b-a.akamaihd.net/h-ak-xpl1/v/t1.0-9/14717050_10208796929613559_2710181101056266553_n.jpg?oh=5ee09d47e5f92f1d1ea42d7035adbfe1&oe=586E0C0B&__gda__=1483221215_78fdae0b564125902fab7c6843442ab5

  Comentariu by I.S — 15 octombrie 2016 @ 9:10

 3. De curand am incercat si in mica masura chiar am reusit sa solicit unor consilieri,care sunt si „postaci”aici,alaturi de noi motivatia d-lor fata de retrocedarile blocate,unul dintre motivele care au blocat procesul deliberativ al Consiliului Local. Se motiveaza in continuare necunostinta dosarelor din procese si politic,electoral,sau poate chiar in necunostinta de cauza,se invoca faptul ca nu au documentatia asigurata de executiv. Fara sa jignesc pe nimeni,sau poate ca in felul acesta ii putem ajuta in mica masura,le aducem aminte ca este deschis pe net un portal unde se pot accesa toate dosarele : http://portal.just.ro/SitePages/acasa.aspx

  Comentariu by I.S — 15 octombrie 2016 @ 11:59

 4. Deasemeni,le mai aducem aminte ca pe noi cetatenii ne intereseaza in primul rand sa ne reprezinte interesele financiare-ca platitori de taxe si impozite-si dupa aceea ca sustinatori politici in procesul electoral ! Ca atare cel mai important este sa fim informati daca s-au constituit parte civila…sau daca trebuie s-o facem noi ! http://legeaz.net/noul-cod-procedura-penala-ncpp/art-20

  Comentariu by I.S — 15 octombrie 2016 @ 12:11

 5. In Mangalia trebuie sa se infiinteze urgent un reprezentant(ong)societate civila,care sa ne reprezinte juridic,in caz de necesitate,in procese,ca parte vatamata ! Reamintesc situatia din iarna cand am tremurat in case,iar atunci din initiativa unor cetateni din oras s-a reusit demararea unui proces in care…a iesit in final :”Prinde grecul…scoate-i ochii !” In 2015 s-a dat o decizie de exceptie de neconstitutionalitate si iata ce a iesit de acolo :http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-21352963-tot-mai-multi-urmariti-penal-isi-recunosc-faptele-coruptie-relu-fenechiu-sov-viorel-hrebenciuc-horia-uioreanu-lotul-microsoft.htm Sa nu creada cineva ca actuala justitie are grija si de cetatean daca el,nu-si poarta singur de grija !

  Comentariu by I.S — 15 octombrie 2016 @ 12:47

 6. PS la @5 -Acolo este vorba despre un ACORD de fapt un „troc” avocatesc,iar din partea civila nu s-a constituit nimeni ca fiind…vatamat ! Desi este prevazut in art 888(2) din noul cod penal !

  Comentariu by I.S — 15 octombrie 2016 @ 12:51

 7. Acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat în cursul urmăririi penale este un „element de justiţie negociată”…Ei fac asta si noi ramanem cu onoarea „nereperata” dar si atinsi la buzunar !

  Comentariu by I.S — 15 octombrie 2016 @ 13:12

 8. intreb si eu: in momenul in care lui dumitrascu i sa deschis dosar penal, alaturi de tusac, nu trebuia suspendat din functia de „avocat” , pina la clarificarea situatiei ??? Cum sa ai un avocat urmarit penal????
  Si apoi hotaririle date de judecatoriii de la Cta nu ma surprind.
  Poti fura, dar depinde cine esti….
  Tusac ar trebui intrebat de „rahatul” in care a lasat aceasta localitate si Radu C ptr ca NU A DAT PUBLICITATII REZULTATUL AUDITULUI, la luarea in primire a functiei.
  Multi implicati, nici un vinovat, ptr Poarta Alba…

  Comentariu by zek — 16 octombrie 2016 @ 13:45

 9. Zek cielovek pe ce lume trăiești? Avem deputați senatori în anchete și cu arest la activ care dau legi și nu s suspendati. Avem președinți de partide penali .de ce te iei de un avocatel mititel.ăsta I tara.nu e complet și bun CV ul pentru o funcție dacă n ai facultatea de poarta alba

  Comentariu by 2 — 17 octombrie 2016 @ 18:15

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress