Politica locală

13 octombrie 2016

Poziția PSD MANGALIA cu privire la reconvocarea ședinței extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Mangalia din 13.10.2016

Filed under: PSD — lucian visa @ 17:47
COMUNICAT DE PRESĂ – PSD MANGALIA – cu privire la reconvocarea ședinței extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Mangalia din 13.10.2016.
În data de 10.10.2016, Secretariatul Primăriei Municipiului Mangalia ne-a transmis invitația Primarului Mangaliei pentru o ședință extraordinară în data de 13.10.2016, ora 17:00. În invitația domnului Primar se menționează:
„Având în vedere punctele menționate în proiectul ordinii de zi, vă comunicăm alăturat întreaga documentație care stă la baza proiectelor de hotarâre supuse spre aprobare.”
Legea 215/2001, actualizată și republicată, prevede că proiectele înscrise pe ordinea de zi nu pot fi dezbătute dacă nu sunt puse la dispoziţia consilierilor locali. Netransmiterea către consilierii locali a documentației și a proiectelor de hotarâre supuse spre aprobare, până în ziua în care a fost convocată ședința Consiliului Local, ne pune în imposibilitatea de a ne exercita votul cu discernământ și în cunoștință de cauză, fiind o ședință în care ni se cere să aprobăm proiecte de hotarâre al căror conținut nu il cunoaștem în prealabil.
De asemenea, termenul legal reglementat de către Direcția Juridică a Administrației Locale Mangalia, cu ocazia altei ședințe ordinare, nu a fost respectat.
Asigurăm cetățenii Mangaliei de întreaga disponibilitate a consilierilor locali din grupul PSD pentru rezolvarea problemelor urgente ale Mangaliei, atunci când proiectele de hotarâre supuse spre aprobare au caracter de urgență.
În data de 11.10.2016, am transmis Secretarului Primariei Mangalia o adresă oficială în care am solicitat reconvocarea ședinței extraordinare cu respectarea procedurii, reglementată de legislația în vigoare.
Până astăzi, joi, 13.10.2016, nu am primit o convocare legală pentru ședință extraordinară, nici nu ne-au fost transmise informații cu privire la necesitatea aprobării unor proiecte de hotarâre cu caracter de urgență.
Biroul de presa PSD Mangalia, mangalianews.ro 13.10.2016

33 Comments

 1. S-a trecut la faza de război de gherilă.
  Cred că mai nimerit era ca opoziția să se prezinte la ședință și să-i arate secretarei că a încălcat legea și să părăsească sala de ședințe. Atunci ar fi arătat că sunt la dispoziția cetățenilor Mangaliei, dar numai respectând legea.

  Văd că PSD-iștii sunt supărați pe mine și nu-mi mai trimit comunicatele lor. Și eu sunt supărat pentru prestația lor mediocră în CL, dar comunicarea e cu totul altceva. De pe surse aflu că după alegerile parlamentare, unii din consilierii PSD își vor nuanța poziția și vor fi alături de primar pentru prosperitatea cetățenilor Mangaliei. Dar nu a tuturor, ci doar a câțiva, unii din PNL și unii din PSD.

  Comentariu by lucian visa — 13 octombrie 2016 @ 17:51

 2. Adica,daca o fi sa se sparga PNL-datorita frustrarii PDL-istilor…sa trecem iar la USL ! Traiasca !

  Comentariu by I.S — 13 octombrie 2016 @ 18:17

 3. Cum adica sa se sparga PNL-ul ,ii vezi pe fostii PDL-isti sa-si dea demisia?.Niciodata ,nu au astia onoare ,sunt niste carpe care se vor agata de ciolan.

  Comentariu by Anonim — 13 octombrie 2016 @ 19:07

 4. PDL-istii in teritoriu sunt talibanizati ca si voi PSD-isti de antena 3 ! La alegeri s-ar putea ca majoritatea lor sa voteze cu PMP(mai ales si pentru faptul ca buldogul a lasat structura partidului pe mana Alinutei lui Iohannis),iar PNL-ul actual sa revina la cat au avut cand erau in USL ! Asa ca sa reanalizam cum e cu agatatul de ciolan !

  Comentariu by I.S — 13 octombrie 2016 @ 19:45

 5. Comunicat PSD? Pe naiba. E comunicat Menabit. Ceilalți 9 au ajuns jucăriile tatarului. Asa se intampla când te doare in cur de oras si dinamitezi tot.

  Comentariu by Anonim — 13 octombrie 2016 @ 19:52

 6. Mai aduti aminte-cand au venit Iohannis cu Alinuta la casa de cultura la Mangalia,unde au fost mobilizati foarte multi oameni-cine s-a ocupat de mobilizare ? Mana de pnl-isti dezbinati atunci de struto-camila USL,sau de Radu care deabia poposise pe meleagurile in care doar se nascuse, sau de organizatia PDL locala !

  Comentariu by I.S — 13 octombrie 2016 @ 20:01

 7. scuuze „adu-ti aminte’

  Comentariu by I.S — 13 octombrie 2016 @ 20:05

 8. Pt5 . Ozzy face ce i se spune sa faca ….. nu are nici un cuvint in organizatia Mangalia. Este mic foarte mic . Are sefi in Mangalia de care asculta ( la partid )

  Comentariu by Y6y — 13 octombrie 2016 @ 20:35

 9. Trilaterala PSD+ALDE+PMP versus ORAȘUL…CARE VA PIERDE

  La ședința extraordinară convocată pentru astăzi 13.10.2016/ora 17.00, colegii noștri din trilaterala PSD+ALDE+PMP au considerat oportun că trebuie să LIPSEASCĂ invocând chestiuni procedurale, care nu se justifică având în vedere subiectul fierbinte de pe ordinea de zi – posibilitatea acordării în compensare(DA sau NU) a unor bunuri și servicii de pe teritoriul UAT Mangalia în schimbul imobilelor solicitate a fi retrocedate către Societatea Națională de Cruce Roșie și care nu pot fi atribuite în natură.
  Tot la ședință aveau posibilitatea să afle de ce ne aflăm la această răscruce, cauzele, istoricul evenimentelor din 2001, 2006, 2009, 2012, dar probabil se vor uita la filmare și vor înțelege că această convocare într-o ședință extraordinară voia să GĂSEASCĂ SOLUȚII și nu să se impună .
  Ce vreau să subliniez – lipsa lor de la o ședință extraordinară, convocată conform prevederilor legii, demonstrează că NU-I INTERESEAZĂ DELOC SOARTA ORAȘULUI, ci doar dacă e vreun interes patrimonial pentru ei. Vezi; suplimentările de la ședințe pentru votarea unor membri în CA_urile de la diferite entități(ca informație de ultimă oră – HCL cu desemnarea membrului la Goldterm ilegală, spune prefectul).
  Trist mi se pare acest fapt; întotdeauna spun că membrii CL sunt autoritate publică locală, dar când trebuie să-și exercite acest atribut NU O FAC.
  Poate în ceasul al unsprezecelea își vor înțelege rolul și rolul în ecuația puterii.

  Comentariu by valentin ciuraru — 13 octombrie 2016 @ 20:42

 10. Mai Vali si noi de unde trebuie sa aflam de istoricul ala din 2001,2006…cumva de la „ipocrizie si adevar”…ca nu se scria acolo de asa ceva ! Sa-l intrebam pe Iorgus,ca pe Tusac numai putem ca s-a ascuns ! Ce pe atunci nu era tot democratie…si comunicare totala ? Acum e clar cum e cu comunicarea…pe care doar a declamat-o in campanie Radu ! Noi ,oricum, n-am crezut ! D-ta,da !

  Comentariu by I.S — 13 octombrie 2016 @ 21:05

 11. Soarta asta a orasului o decideti acolo si vulgul…da-l dracu’ ca a inghitit cerneala ! Pai, voi ne consderati pe noi toti putin mai sus de calcaiul lui nea Sucuri-psd-istul ?

  Comentariu by I.S — 13 octombrie 2016 @ 21:10

 12. Vin alegerile-Vali ! Te intreb si pe d-ta,la fel cum am facut-o cu cu L.Tanase-care este pozitia partidului d-tale fata de legea retrocedarilor,care are scadente si tine primarii in „corset”,cel putin electoral fata de situatia ca nu mai pot da loturi pentru locuinte pentru tineri,blocuri ANL si mariri de bugete pentru compensarile ce trebuiesc facute in urma unor procese pierdute in fata unora care au primit terenuri…tocmai pentru a incurca adevaratele retrocedari ! Ce vina au locuitorii,care-si vor deschide baierele buzunarelor ca sa acopere bunurile dobandite prin drepturi litigioase…acordate prin „bunavointa” primarilor ! Ce atunci nu era CL ca si acum ? Nu tot despre „o spalare pe maini” cu hotararea voastra a consilierilor s-a facut si atunci,ca si acum ? Cum e aia DA sau Nu la o lege pe care trebuie sa o respectati in primul rand voi,deliberativul ! Sau trebuie sa asigurati clauze atenuante unor decizii de primari- abuzive ? Spune-ne ce o sa spuneti in cazul terenului de la Diana ? N-am nevoie sa mai vad elucubratiile justificative din filmul sedintei…cu acuzatii si spalari pe maini fata de mostenirea lasata ! Asa o sa spuna si ceilalti de dupa voi,dupa gaura lasata cu parcuri,alei cu pret de autostrada,sau arheologie „nedezgropata” ci ingropata pana la „epoca de piatra” !

  Comentariu by I.S — 13 octombrie 2016 @ 22:03

 13. Consilierii PNL au avut și au toată disponibilitatea pentru a discuta și găsi soluții la problemele moștenite, care nu sunt deloc puține. Sunt pe rolul instanțelor peste 800 de procese cu diferite spețe, dintre care vreo 120 dificile și care pot da bugetul local peste cap. Sunt hotărâri definitive din 2011 care nu au fost puse în aplicare nici la această dată. Sunt multe litigii în care nu s-a acționat. În această după-amiază m-a stupefiat atitudinea unui coleg de Consiliu care chiar dorește ca administrația să-și frângă gâtul.
  Asta ne doream prin convocarea ședinței comisiilor reunite din data de 11.10.2016/ora 15.00, recuzată ca formă de colegii noștri deși legea prevede acest aspect(regulamentul de funcționare nu subrogă legea), de a vedea cum formulăm proiectul de HCL pentru ședința de astăzi ca să ajutăm UAT Mangalia în litigiul pe care-l are în instanță cu Crucea Roșie.
  Din păcate, nu s-a vrut. Tind să cred că unii dintre colegii noștri nu conștientizează răul care se poate produce prin blocarea actelor și faptelor administrative. Sper că până la ședința ordinară să revină la ”sentimente mai bune” față de responsabilitatea pe care o au față de localitate și comunitate.

  Comentariu by valentin ciuraru — 13 octombrie 2016 @ 22:59

 14. Sunt pe rolul instantelor peste 800 de procese dintre care peste 750 sunt generate de incompetenta ,prostia si abuzurile actualei administratii. Cele „peste 800 de procese” sunt probabil si motivatia pentru care s-au contractat servicii juridice in valoare de aproape 2 milioane de euro anul trecut. Iar cele aproape 2 milioane de euro sunt probabil motivul pentru care sunt facute abuzurile care genereaza procese. Mai mor si oameni dar ce conteaza pentru voi?

  Comentariu by Leonard Tanase — 13 octombrie 2016 @ 23:08

 15. https://www.google.ro/webhp?source=search_app&gws_rd=cr,ssl&ei=GTsNV76gDsfVsAHMsbTwBg#q=sechestru+pe+primarii

  Comentariu by I.S — 13 octombrie 2016 @ 23:10

 16. Colegule, dacă ai fi venit la ședința comisie, dar și-n după-amiaza asta la ședință ai fi aflat exact sumele care s-au plătit avocaților în cele peste 100 de procese dificile. In niciun caz nu este de valoarea pe care o scrii, ci mult mai mică, nici măcar o treime din sumă. Acuza cu cel decedat din cauza unei somații este halucinantă, ca să nu spun iresponsabilă. Respectiva persoană suferea de două boli foarte grave; diabet și ciroză, din ce spun vecinii lor. Hai nu abera gratuit

  Comentariu by valentin ciuraru — 13 octombrie 2016 @ 23:18

 17. Colegule, am in fata sumele platite doar pentru 18 procese, pierdute in marea lor majoritate ,si depasesc 1 milion de euro. Iar documentatia o vreau in scris nu „din gura” in sedinta, cum se finalizasera proiectele europene in proportie de 47% in decembrie. Este treaba ta cum indulcesti rahatul pe care esti obligat sa-l inghiti. Eu nu sunt.

  Comentariu by Leonard Tanase — 13 octombrie 2016 @ 23:46

 18. Poți sa publici o lista cu cele 100 dosare extrem de importante. Chiar ne credeți prosti pe toți? Și ca sa știi și tu, domnule consilier Ciuraru penibilul, exista cel puțin 2 contracte încheiate cu un oarecare avocat Grimberg ( ce întâmplare) de cate 1 milion de RON fiecare. Un consilier nu trebuie sa fie un purtător de vorbe ale celor din executiv, ci trebuie sa vina cu date concrete , corecte și verificate. Pentru un om care vrea sa dea bine în fata șefilor îți cer cam mult, știu asta!

  Comentariu by nedumerire — 13 octombrie 2016 @ 23:54

 19. Ciurarule, daca tu ai ajuns sa inghiti ca pelicanul tot ce zice seful tau de partid, mitomanul pitic, asta nu inseamna ca toti oamenii ti se aseamana! Esti penibil si ar trebui sa te simti prost ca esti folosit pe post de scut pentru oprobiul public. Spre deosebire de ei, tu vei ramane in oras si vei suporta consecintele slugarniciei si a lipsei demnitatii in fata comunitatii. Vrem sa vedem dovezi, arata-ne contractele semnate cu avocatii, in special cu acest Grimberg despre care se tot vorbeste. Sa nu crezi ca suntem toti idioti si credem vorbe. Daca nu era nimic de ascuns contractele erau publicate de primar, doar pentru a arata tuturor ca e minciuna. Insa el a preferat sa plateasca amenzi importante pentru refuzul de a da acele contracte unui cetatean care le solicitase conform legii 544. Esti jalnic!

  Comentariu by Alpak — 14 octombrie 2016 @ 0:05

 20. Colegule, dacă ai(ați) fi venit marți la ședința Comisiilor reunită, dar și astăzi la ședința extraordinară ai(ați) fi primit un dosar cu toate procesele aflate pe rol și cele finalizate, sumele angajate, sumele achitate, restanțele de plată toate aceste informații în format tipărit. Colegii tăi din trilaterală care au participat la Comisia Socială știau acest lucru. Probabil au considerat că nu trebuie să vă comunice.

  Comentariu by valentin ciuraru — 14 octombrie 2016 @ 0:08

 21. Colegule, sumele angajate de executiv, in speta de primar, pentru consultanta si reprezentare juridica, in forma tiparita in care le-ai primit tu, la comisia la care tu te-ai prezentat, sau la sedinta la care tu te-ai prezentat, se apropie sau nu de valoarea de 2 milioane de euro ? Pentru ca, daca nu, colegii tai au considerat ca nu trebuie sa le comunice pe toate. Si daca nu ti le comunica tie si tu accepti asta, e treaba ta. Daca nu mi le comunica mie… eu am o problema cu asta.

  Comentariu by Leonard Tanase — 14 octombrie 2016 @ 0:29

 22. Leo nu te mai certa cu prostul orasului . CIURARU ESTE CEL MAI PROST SI OBEDIENT CONSILIER DIN ULTIMI ANI . UITATIVA LA FATA LUI SI O SA VA DATI SEAMA CA ESTE UN FRUSTRAT SI O LEPRA . DAR PINA LA URMA UN BUFON IN PRIMARIE TREBUIA SA AVEM SI NOI . HAI SICTIR PROSTUL ORASULUI CIURARU …..

  Comentariu by Y6y — 14 octombrie 2016 @ 7:26

 23. Ciurarule în situația aceea tipărită sunt și contractele pe care Grimberg le-a pus în executare silita, de cate 1 milion RON, cu terț poprit TVR Marea Neagra? Și, afișează lista pentru xa trebuie sa fie publica, nu este numai pentru consilieri!

  Comentariu by nedumerire — 14 octombrie 2016 @ 8:07

 24. Sunt situatii in care odata deschisa o ancheta intrun dosar penal,persoanelor implicate in dosar,chemate la parchete,in calitate de martori sau suspecti li se interzice sa dea date din dosar! Si in cazul cand sunt implicati primari…s-a dus dracu si democratia si comunicarea !Ei pot veni in fata consilierilor si sa-i informeze : „Nu am voie sa va dau date despre aceasta situatie,pentru ca face obiectul unui dosar penal” Ei si de aici poate pleca o eventuala „manipulare”,pentru ca franturi de acolo care sa le intareasca imaginea,le poate da ! Si cum țuțării adunati pe criterii fals politice din jurul sau,dau crezare personajului adulat,pe care si l-au luat drept „model”,iau si ei atitudine,rezultand de aici o imagine a unei situatii corecte legal,pentru ca au cunostinta desprea ea mai multe persoane,in cazul nostru chiar alese democratic ! Dar pentru ca am folosit cuvantul „țuțăr”-pentru cei care nu stiu,el este de origine tiganeasca țuț insemnand „imbracat la patru ace !” Si pentru ai recunoaste imediat pe cei „la patru ace” care au aparut in oras odata cu „modelul” lor,fara sa jignesc pe cei care cunosc explicatia cuvantului,am sa o scot DEX (cartea aia pe care o tine la vedere in luxosul birou !) si va rog sa cititi : https://dexonline.ro/definitie/%C8%9Bu%C8%9B%C4%83r

  Comentariu by I.S — 14 octombrie 2016 @ 9:06

 25. Like #24

  Pt. #21
  „Drumul spre înţelegerea liberalismului nu poate fi uşurat pentru nimeni, fiindcă important nu este ca oamenii să se declare liberali, ci ca ei sa devină cu adevărat liberali, care gândesc şi acţionează ca atare.” (Ludwig von Mises)

  Comentariu by nabuco — 14 octombrie 2016 @ 10:46

 26. Pentru 22. Gresesti, mai este un prost tot asa folosit de pitic sa semneze orice, pe nume Marius Ilie aka Ciorex sau Balbaitul. Mincinosul are pe diferite categorii prosti si incompetenti. Un alt specimen rar este si seful de la Politia Locala, Angelescu. In orice caz locul 1 i se acorda fara probleme lu’ Marius Ilie, om de o rara prostie intalnita.

  Comentariu by xyz — 14 octombrie 2016 @ 13:30

 27. Cat despre domnul Ciuraru, nu prea avem de comentat, are rolul de marioneta clara, postand tot felul de aberatii. Are rolul clar conturat de papusarul sau Radu Cristian. Dar, de ce sa nu ne cacam pe PNL ? sau doamna Griguta, femeia fatala insetata dupa bani, care posteaza in salvatoarea orasului.

  Comentariu by xyz — 14 octombrie 2016 @ 13:34

 28. Pt. #27
  „bazel09” a trecut de la BLN (Bazea Logistica Navala) la PNL si …
  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/c1/3a/f2/c13af2620189cd677c2545130846b889.jpg
  n-a reusit sa evolueze ca mentalitate;
  Griguta 1R iar Leo in „opozitie”:
  https://scontent.xx.fbcdn.net/t31.0-8/14124910_1477650182261117_7428063643164068254_o.jpg
  qed

  Comentariu by nabuco — 14 octombrie 2016 @ 14:00

 29. @28-trandafirul mai înseamnă şi iubire tragică, despărţire ! http://silviugorea.techgenium.ro/editorial.php?option=trandafirul

  Comentariu by I.S — 14 octombrie 2016 @ 14:20

 30. Dacă tot e vorba de prostovanii administrației actuale să nu trecem peste Păulică-repetentul – monument de incapacitate profesională printre incapabilii notorii navetiști. Cere șpagă să semneze …. Vai vouă!

  Comentariu by Popa Nartea — 14 octombrie 2016 @ 15:37

 31. Dacă ar durea prostia,
  Ar fi jale-n Mangalia,
  Şi-ar fi jalea cea mai mare
  Pentru cei care comenteaza la 26 şi nu numai…

  Comentariu by Anonim — 14 octombrie 2016 @ 20:08

 32. Paul este cel mai incompetent dintre toti directorii din Primarie. Este angajat de 3 ani si nici acum nu poate da un raspuns fara sa isi intrebe subordonatii. El este mereu obosit si nu se poate concentra. Un mare tupeist!

  Comentariu by Illy — 14 octombrie 2016 @ 21:13

 33. Pt.32
  Sa crezi tu ca este incompetent sa vezi ce sume cere si incaseaza pentru diferite lucrari ce este obligat sa le execute.Pentru o receptie la terminarea lucrarii pretinde 500-1000 de euro,pentru un proiect de la 3000 la 8-9000 de euro si asa mai departe,nu ai ce face ca este omul lui Radu(care stie tot)si il mentine in functie cu toate ca la examen a luat 3,5 si ar fi trebuit sa fie aut de atunci.

  Comentariu by Anonim — 16 octombrie 2016 @ 10:22

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress