Mangalia – politica locală

30 septembrie 2016

Modernizarea staţiunii Saturn, supusă dezbaterii publice

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 18:13

Pe site-ul Primăriei, www.mangalia.ro, se află supus dezbaterii publice, pentru următoarele 30 de zile, un proiect cu tema “Dezvoltarea turistică în staţiunea Saturn”. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, Primăria Mangalia intenţionează să obţină finanţare europeană pentru această investiţie în baza Programului Operaţional 2014 – 2020, Axa prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului; Prioritatea de investiţii 7.1.

În urma consultării publice, Primăria Municipiului Mangalia va realiza o întâlnire împreună cu entităţile implicate în dezvoltarea locală ( structuri asociative, reprezentanţi ai societăţii civile, mediul de afaceri, etc.) pentru obţinerea susţinerii cu investiţii a proiectului propus de solicitant, unul din indicatorii programului fiind creşterea numărului de angajaţi în staţiune. Totuşi propunerile trebuie să corespundă proiectului tehnic pentru a fi luate în calcul.
Acest proces se va desfăşura în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică şi a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare. Cei interesaţi despre respectivul proiect pot trimite informaţii sau sugestii până la data de 26.10.2016, pe adresa de e-mail: proiectemangalia@gmail.com sau la nr. de telefon: 0241.75.10.60. De asemenea, documentaţia proiectului poate fi consultată pe site sau la sediul Primăriei Mangalia.
Plafonul maxim pentru acest tip de proiect este de 5 milioane de euro, însă, cel mai probabil, pentru staţiunea Saturn s-ar putea obţine puţin peste 1 milion de euro. Cu aceşti bani vor fi reabilitate străzile şi trotuarele, iluminatul public, va fi înlocuit mobilierul urban degradat, se vor amenaja spaţii verzi.

După finalizarea termenului de 30 de zile, se va aştepta finanţarea alocată prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Reprezentanţii Primăriei Mangalia mai spun că ulterior, se vor face demersuri pentru obţinerea de bani europeni pentru modernizarea celorlalte staţiuni, respectiv Cap Aurora, Jupiter, Venus şi apoi Mangalia.

editiadesud.ro 30.09.2016

2 Comments

 1. Primarul are deja o vasta experienta in ratarea intentionata a accesarii fondurilor europene, proiectele respective se transforma in final in poveri tot mai greu de suportat pentru bugetul local.
  Daca citim memoriul tehnic de prezentare observam ca trei din cele patru strazi propuse a intra in proiect sunt rezultatul activitatii eficiente a primarului din 2012 incoace.
  ” Strazile sunt nereabilitate si prezinta denivelari si gropi. Trotuarele sunt in stare prosata, cu bucati lipsa si aspect neingrijit. Spatiile verzi aferente strazilor si din intersectii sunt neingrijite si prezinta vegetatie crescuta spontan. ”
  Pai daca ne uitam pe contractele cu firma ce se ocupa de spatii verzi sigur gasim si cele trei strazi acolo, mai ales ca de cand a venit Radu la primarie spatiile verzi s-au dublat in acte la fel si banii platitii firmei respective.
  Ce se propune prin proiect? Generalitati – asfaltari, trotuare, piste de biciclete, spatii verzi, statii de autobuz, iluminat public, supreveghere video. Ce este important pentru zonă, ca statiune, arbori si parcari sunt trecute la unde este posibil. Pai posibil este cam unde ar fi nevoie chiar daca pentru asta s-ar face exproprieri.
  Proiectul va cuprinde aproape 2,7 km de strazi si un sens giratoriu. Vom avea biciclete inteligente cu GPS ( pai daca avem o pista verde de sub trei km cine s-ar putea rataci pe ea), WiFi și computer de bord . Acestea vor disparea la 2-3 ani dupa terminarea proiectului ca si palmierii lui Tusac, popicii lui Iorguș, dalele artistilor ori pescarusul din sensul giratoriu.
  In rest aceleasi olarete care costa probabil cat un Logan, trotuare din pavele made in China, ca se pot fura usor si monta prin curtile vilelor.
  Un cost estimativ nu apare in memoriu dar tinand cont de precedentele proiecte probabil va fi cam 8-10 milioane de euro.
  Concluzia este ca acest proiect e o teapa tipica a lui Radu ca si cele anterioare care se va finaliza in preajma alegerilor din 2020 tot cu fonduri de la bugetul local.

  Comentariu by Marian Vasile — 30 septembrie 2016 @ 19:58

 2. http://www.romaniasmartcities.ro/ro/

  Comentariu by nabuco — 3 octombrie 2016 @ 13:07

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress